Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη ΌΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ανάλογο πλυντήριο/σεγνωτήριο της LG

το μοντέλο που σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω είναι το 12Kg δείτε και το link

http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/washing-machines/washing-machines-dryers/163264-lg-fh695bdh2n

επειδή έχω ακούσει διάφορα από διάφορους οι οποίοι δεν ειναι κάτοχοι τέτοιου τύπου πλυντηρίου/στεγνωτηρίου θα ήθελα παρακαλώ την άποψη όσων έχουν και όχι όσων έχουν γνωστοί τους κτλπ.

FH695BDH2N
Δημοσ.

Έχω το ίδιο ακριβώς μοντέλο εδώ και ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Τα 12 κιλά είναι μεγάλη χλίδα. Βάζεις μέσα τα πάντα και χωράει κι άλλο. Πρίν ξεκινήσει σου βγάζει ειδοποίηση βάρους, αν παίρνει κι άλλο ή αν το έχεις παραφορτώσει.

Ο χρόνος πλύσης ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα το βάρος. Στο τυπικό πρόγραμμα για λίγα ρούχα είναι γύρω στη μιαμιση ώρα, αν είναι τέρμα φορτωμένο μπορεί να κάνει και 4 ή 5 ώρες

Υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις ρούχα και κατα τη διάρκεια του πλυσίματος.

Το στεγνωτήριο δέν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ. Μερικές φορές που το έβαλα στο αυτόματο, οπου τα βγάζει εντελώς στεγνά, τα ρούχα μυρίζανε λίγο περίεργα, σαν κάτι καμμένο και ήταν πολύ τσαλακωμένα. Αυτό πρέπει να καταπονεί πολύ τα ρουχα.

Βέβαια έχει και άλλα προγράμματα, όπως χαμηλής θερμοκρασίας, για σιδέρωμα, κτλ, οπου εκεί μπορεί να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα, αλλά δέν τα έχω δοκιμάσει.

Απο θόρυβο δέν θα έλεγα οτι είναι και πολύ αθόρυβο. Κατα την πλύση δέν ενοχλεί, ακόμα και το βράδυ που κοιμάσαι, αλλά κατα το στύψιμο, ειδικά αν το έχεις βάλει σε φούλ στροφές κάνει αρκετά ενοχλητικό θόρυβο.

Ότι άλλο θέλεις με ρωτάς

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου, από ότι είδα από το site σου έχεις αρκετές γνώσεις στα ηλεκτρονικα/ηλεκτρολογικά και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με της αναρτήσεις σου ! Θα εφαρμόσω άμεσα το συστηματάκι με το τηλεχειρισμό του υπολογιστή !!

όσον αφορά το θέμα με το πλυντήριο για να καταλάβεις έχω 2 μικρά παιδιά και καθημερινά η σύζυγος βάζει ένα πλυντήριο στάνταρ. Δεν υπάρχει χώρος για δεύτερη συσκευή για να πεις να πάρω ένα σκέτο στεγνωτήριο και επειδή αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή κατα πρώτον δεν ειναι δικό μας αλλά του σπιτιού που νοικιάζουμε και κατά δεύτερον δείχνει να είναι στα τελευταία του, για αυτό θέλουμε να πάρουμε ένα δικό μας μην μας μείνει το άλλο στα χέρια και πληρώνουμε και πλυντήριο στη σπιτονυκοκυρά..

Τώρα το χειμώνα έχουμε τρομερό πρόβλημα με το στέγνωμα των ρούχων και μονίμως έχουμε μια απλώστρα μέσα στο σαλόνι για να στεγνώνουν δίπλα στο καλοριφέρ.. αυτά έτσι περιληπτικά για να σου δώσω εικόνα ..

Όσον αφορά την πλύση/στέγνωμα υποθέτω το εξής: αφού είναι 12Π/8Σ αν βάλουμε 8 κιλά με ένα κοινό πρόγραμμα θα τα πλύνει και θα τα στεγνώσει κατευθείαν, το αν κάνει 3 4 ώρες δεν είναι πρόβλημα, το θέμα το μεγάλο είναι στο στέγνωμα, έχω ξανακούσει ότι τα βγάζει καυτά με μια μυρωδιά και τσαλακωμένα αλλά υποθέτω ότι το αυτόματο πρόγραμμα αυτό εξυπηρετεί για πετσέτες σεντόνια και άλλα που δεν θέλουν σιδέρωμα και πραγματικά ψάχνω αυτή την λειτουργία που εσύ λες ότι δεν την χρησιμοποιείς  που ειναι ειδική για σιδέρωμα όπου υποθέτω θα έχει και διαφορετική αντιμετώπιση των ρούχων στην διαδικασία στεγνώματος.. όσο για τον θόρυβο σε σχέση με αυτό που έχουμε τώρα πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι αθόρυβο..

σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου , αν έχεις εσύ ή κάποιος άλλος από εδώ μέσα περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το στέγνωμα με την λειτουργία για σιδέρωμα πραγματικά θα χαρώ να τις διαβάσω. Ειναι μια ακριβή επένδυση και το σιδέρωμα μια επίπονη διαδικασία και πρέπει να ξέρω αν υπάρχει χρυσή τομή στη διαδικασία στεγνώματος και σιδερώματος ..

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ δεν έχω το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά ένα πλυντήριο-στεγνωτηριο hotpoint Ariston. Και εμείς το πήραμε λόγω έλευσης της κόρης μας και πλέον δεν την παλευαμε να περιμένουμε κανένα τριήμερο το χειμώνα να στεγνωσουν τα ρούχα στο καλοριφέρ. Εμάς γενικά μας έχει καταβολεψει ειδικά όπως ανέφερες με σεντόνια και πετσέτες. Φυσικά χρήση της λειτουργίας του στεγνωματος γίνεται μόνο το χειμώνα και μας γλυτωνει από πολύ χρόνο και υγρασία μέσα στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι τα τσαλακωνει λίγο τα ρούχα αλλά όχι τόσο ώστε να μην σιδερωνονται εύκολα. Άλλωστε έχει κ αλλά προγράμματα στεγνωματος και δοκιμάζεις κ βλέπεις. Όταν με το καλό το πάρεις διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες γτ ιδιαίτερα τα συνθετικα ρούχα θέλουν ήπια μεταχείριση στο στεγνωτηριο. Όσο για την κατανάλωση ρεύματος εγώ δεν έχω δει καμία διαφορά στον λογαριασμό. (ενεργειακή κλάση Α+).

Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

Μία μικρή διόρθωση, τώρα είδα το μοντέλο του πλυντηρίου και είναι το F1965RDH: http://www.skroutz.gr/s/3937482/LG-F1695RDH.html

Δέν ξέρω τι διαφορά έχει, πιθανόν να είναι ακριβώς το ίδιο.

Για το στέγνωμα, όντως πετσέτες, σεντόνια και άλλα ανθεκτικά ρούχα δέν έχουν πρόβλημα.

Και κάτι άλλο σχετικά με το απορυπαντικό. Το πλυντήριο αυτό χρησιμοποιεί λίγο νερό για το πλύσιμο. Δέν είναι σαν τα παλιά που έβλεπες το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση της πόρτας. Το νερό δέν φαίνεται καθόλου, είναι μόνο στο κάτω μέρος του κάδου.

Οπότε θα βάζεις όσο απορυπαντικό έβαζες και στο παλιό πλυντήριο, ίσως και λιγότερο, αλλιώς δέν θα ξεβγάζεται καλά.

Αν δείς και τη θήκη του σαπουνιού, έχει κανονικό μέγεθος, όπως στα μικρότερα πλυντήρια. Θα περίμενε κάποιος οτι λόγω των διπλάσιων κιλών θα είχε διπλάσια θήκη, αλλά όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω το ίδιο ακριβώς μοντέλο εδώ και ένα χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Τα 12 κιλά είναι μεγάλη χλίδα. Βάζεις μέσα τα πάντα και χωράει κι άλλο. Πρίν ξεκινήσει σου βγάζει ειδοποίηση βάρους, αν παίρνει κι άλλο ή αν το έχεις παραφορτώσει.

Ο χρόνος πλύσης ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα το βάρος. Στο τυπικό πρόγραμμα για λίγα ρούχα είναι γύρω στη μιαμιση ώρα, αν είναι τέρμα φορτωμένο μπορεί να κάνει και 4 ή 5 ώρες

Υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις ρούχα και κατα τη διάρκεια του πλυσίματος.

Το στεγνωτήριο δέν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ. Μερικές φορές που το έβαλα στο αυτόματο, οπου τα βγάζει εντελώς στεγνά, τα ρούχα μυρίζανε λίγο περίεργα, σαν κάτι καμμένο και ήταν πολύ τσαλακωμένα. Αυτό πρέπει να καταπονεί πολύ τα ρουχα.

Βέβαια έχει και άλλα προγράμματα, όπως χαμηλής θερμοκρασίας, για σιδέρωμα, κτλ, οπου εκεί μπορεί να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα, αλλά δέν τα έχω δοκιμάσει.

Απο θόρυβο δέν θα έλεγα οτι είναι και πολύ αθόρυβο. Κατα την πλύση δέν ενοχλεί, ακόμα και το βράδυ που κοιμάσαι, αλλά κατα το στύψιμο, ειδικά αν το έχεις βάλει σε φούλ στροφές κάνει αρκετά ενοχλητικό θόρυβο.

Ότι άλλο θέλεις με ρωτάς

Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν το έχω ξανακούσει!

Δημοσ.

Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν το έχω ξανακούσει!

Ναί, νορμάλ είναι. Αν βάλεις και το στεγνωτήριο κάνει συνολικά 6-7 ώρες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...