Προς το περιεχόμενο

Μέθοδοι loca και oca επισκευή digitizer


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Η αντικατάσταση digitizer (μηχανισμός αφής) είναι μια δύσκολη διαδικασία και χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός. Ξέρω ότι υπάρχουν δύο ειδών επισκευής του μηχανισμού αφής η μέθοδος με loca και η μέθοδος με oca. Με την μέθοδο loca χρειάζεται πάλι εξοπλισμός αλλά λιγότερος και οικονομικότερος ενώ με την μέθοδο oca χρειάζεται περισσότερος και ακριβότερος εξοπλισμός. 

 

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι ποια η διαφορά ανάμεσα στην μέθοδο loca και oca, πότε επιλέγουμε την μέθοδο Loca και πότε την oca.

 

Η loca είναι για επισκευές μικρού όγκου ενώ η oca είναι για επισκευές μεγάλου όγκου από ότι έχω διαβάσει απλά ψάχνω να δω μήπως έχουν και άλλες διαφορές.

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χονδρικά:

LOCA είναι μέθοδος κατά την οποία αφαιρείς το παλιό digitizer/glass και εφαρμοζεις κολλα σε υγρή μορφή. Χρησιμοποιώντας uv light η κόλλα παίρνει στέρεα μορφή.

Κίνδυνοι; να καταστρέψεις την lcd/amoled καθώς αφαιρείς το παλιό glass or digitizer. Να μην εφαρμόσεις σωστή ποσότητα κολλας με αποτέλεσμα να βλέπεις φουσκάλες μέσα.

 

OCA. Είναι μια κόλλα σε στέρεα μορφή σαν αυτοκόλλητο. Θέλεις κάτι σαν φουρνο για να την ζεστάνει και ειδικό εξοπλισμό για να εφαρμόσεις το νέο εξάρτημα πάνω στην οθόνη.

 

Αν έχεις κατάστημα σαφώς και συμφέρει μια επενδυση σε εξοπλισμό για εφαρμογή OCA.Πχ τα iPhone μόνο με OCA μέθοδο.Αν θες απ την άλλη να φτιάξεις το κινητό ενός φιλου σου τότε πας με LOCA πολύ προσεχτικά και του αναφέρεις τους κινδύνους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...