sargio01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα Γίνεται να μάθω και να βρω κατ' επέκταση τον ιδιοκτήτη ενός νοικιασμένου σπιτιού γνωρίζοντας οδό και αριθμό(του νοικιασμένου) εν αγνοία των νοικιάρηδων;
diplo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 ρώτα στο μινι μάρκετ/περίπτερο/καφενείο/κατίνα της γειτονιάς. πάντα να έχεις στο μυαλό σου όμως ότι την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς... 1
zio10 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Ίσως από κανένα λογαριασμό νερού, αλλά θα είναι και λίγο περίεργο να ψάχνεις φακέλους...
sargio01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει κάποιος πιο "επίσημος" τρόπος, όπως στο 11888 για παράδειγμα που λέγοντας διάφορα στοιχεία μαζί με ονοματεπώνυμο αυτού που ψάχνεις, σου δίνουν το τηλέφωνο αν δεν είναι απόρρητο; Ευχαριστώ πάντως για τα tips. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα δούλεψα μέχρι πρίν ένα μήνα με συμφωνία να πληρωθώ απο τους νοικιάρηδες και μετά αυτοί θα τα έβρισκαν με την ιδιοκτήτρια μέσω του ενοικίου. Ακόμα όμως και μετά απο μεγάλη υπομονή, κατανόηση απο μέρους μου και πολλές αναβολές δεν λένε να μ' εξοφλήσουν. Η φάση είναι οτι σε κάποια στιγμή ψαρεύοντάς τους, μου αποκάλυψαν πως τα χρήματα που μου χρωστάνε τα έχουν ήδη καλύψει απο το ενοίκιο του προηγούμενου μήνα, δηλαδή η ιδιοκτήτρια έχει "πληρώσει" απο μέρους της χωρίς ωστόσο να καλυφθεί το έργο. Αυτό μου έδειξε οτι ενώ είχαν τα χρήματα, με έγραψαν κανονικά(δηλαδή τι, αν δεν ήμουν εγώ στη μέση, δεν θα πλήρωναν το ενοίκιο; )! Προειδοποίησα στην συνέχεια και μετά απο πιέσεις απο μέρους μου για καταγγελία(έχω τα απαραίτητα στοιχεία-φωτογραφίες κλπ-για να αποδείξω οτι δούλεψα εκεί). Θέλω όμως παράλληλα να μιλήσω και να ενημερώσω σχετικά και την ιδιοκτήτρια πρίν κινήσω διαδικασίες. Λίγο μόλις πρίν ανοίξω το thread, μιλήσαμε πάλι στο τηλέφωνο με τους νοικιάρηδες και χωρίς καν να υπολογίσουν(για άλλη μια φορά) τις δικές μου ανάγκες, με παρέπεμψαν πάλι για το τέλος του μήνα!
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι ακριβώς παίχτηκε, αλλά για την ερώτησή σου, οχι δεν υπάρχει τρόπος χωρίς κάποια συγκεκριμένη ενέργεια εκ μέρους σου. Είχα ρωτήσει δικηγόρο για μια δική μου περίπτωση που συνορεύουμε με ένα εγκαταλειμμένο κτίσμα που έμπαιναν μέσα διάφοροι και 2 φορές μπούκαραν σε εμάς από το τοιχίο στον ακάλυπτο και μας έκαναν διάφορα. Ο μόνος τρόπος να μάθεις ιδιοκτήτη είναι να κάνεις μήνυση. Από καταλόγους ΟΤΕ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παλιότερα υπήρχε ένα ωραίο λογισμικό το hellas navigator, αν μιλάμε για μονοκατοικία αυτό έδινε την λύση, αλλά μας τελείωσε και αυτό, έχω την έκδοση του 2003 και δεν τρέχει στα σημερινά λειτουργικά πλέον.
torq Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 ότι είπε ο diplo. ρώτα τη γειτονιά και θα τον βρεις. απέναντι από το σπίτι μου σχεδόν υπάρχει ένα ακατοίκητο διότι ο ιδιοκτήτης έφυγε στο εξωτερικό. έχει τύχει 1-2 φορές κάποιοι άγνωστοι να μας ρωτήσουν για τον ιδιοκτήτη και αν το νοικιάζει. 1
agamoi-thytai Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα Γίνεται να μάθω και να βρω κατ' επέκταση τον ιδιοκτήτη ενός νοικιασμένου σπιτιού γνωρίζοντας οδό και αριθμό(του νοικιασμένου) εν αγνοία των νοικιάρηδων; Στείλε μου με PM αν θέλεις διεύθυνση (περιοχή και οδό με αριθμός και αν δεν είναι και καινούργιο το σπίτι έχεις πιθανότητες να στο βρω. Δεν τρολλαρω.
Θεkλα Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Κάτσε. Σε εβαλαν οι ενοικιαστες να βάψεις; Και αν η συμφωνία είναι με αυτους, και εκεινοι ειναι που σου χρωστάνε τότε πως πας να μπλεξεις τον ιδιοκτήτη;
sargio01 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δεν ξέρω τι ακριβώς παίχτηκε, αλλά για την ερώτησή σου, οχι δεν υπάρχει τρόπος χωρίς κάποια συγκεκριμένη ενέργεια εκ μέρους σου. Είχα ρωτήσει δικηγόρο για μια δική μου περίπτωση που συνορεύουμε με ένα εγκαταλειμμένο κτίσμα που έμπαιναν μέσα διάφοροι και 2 φορές μπούκαραν σε εμάς από το τοιχίο στον ακάλυπτο και μας έκαναν διάφορα. Ο μόνος τρόπος να μάθεις ιδιοκτήτη είναι να κάνεις μήνυση. Από καταλόγους ΟΤΕ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παλιότερα υπήρχε ένα ωραίο λογισμικό το hellas navigator, αν μιλάμε για μονοκατοικία αυτό έδινε την λύση, αλλά μας τελείωσε και αυτό, έχω την έκδοση του 2003 και δεν τρέχει στα σημερινά λειτουργικά πλέον. Α οκ, Πάντως και δικοί μου που το συζητάμε παράλληλα μ' εδώ το ίδιο μου λένε, μου προτείνουν μάλιστα να δεχτώ για τελευταία φορά την παράταση ορίζοντας συγκεκριμένη ημερομηνία(όχι ένα αόριστο "τέλος του μήνα") και να πάω εκεί όταν λήξει, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα. Αν δεν με πληρώσουν και τότε, πάω επιτόπου στην επιθεώρηση. Το σκηνικό έχει τις εξής λεπτομέρειες: Η αρχική συμφωνία μετά απο παζάρια ήταν 200€ σύνολο απο τα οποία τα μισά(100 δηλαδή) θα τα εισέσπρατα με το ξεκίνημα του έργου και τα υπόλοιπα(την εξόφληση) με την παράδοσή του. Πάω λοιπόν την πρώτη μέρα και μου ζητούν να παρατείνουμε την προκαταβολή για την τρίτη μέρα(απο Δευτέρα σε Τετάρτη δηλαδή), λέω οκ δεν γαμιέται και ξεκινάω τη δουλειά... Φτάνει η Τετάρτη λοιπόν, κουβέντα αυτοί για φράγκα. Σκέφτομαι χωρίς να πω κάτι, δεν πειράζει ας περιμένω μέχρι την Παρασκευή κι αν μέχρι τότε κάνουν τις πάπιες τότε θα το θίξω εγώ. Έρχεται η Παρασκευή κι ακόμα τίποτα οπότε και θίγω το θέμα. Αφού μου λένε οτι τους έτυχε στραβή με τις πληρωμές τους, συμφωνούμε να παύσω το έργο και να συνεχίσω όταν εξασφαλίσουν τα 100€. (ήδη έχω αρχίσει και ανησυχώ για τραβήγματα) Περνάνε δυο εβδομάδες και με ειδοποιούν οτι έχουν τα χρήματα οπότε να πήγαινα για τη συνέχεια των εργασιών. Πάω μετά απο τρείς μέρες που συμφωνήσαμε στο τηλέφωνο και βγάζουν και μου δίνουν 50€!!! Λέω "τ' είν' αυτό; Χαρτζιλίκι μου δίνετε;;;". Αρχίζουν τις δικαιολογίες πάλι οτι δεν πληρώνονται απο τη δουλειά τους. Λέω "τι σημασία έχει αυτό; Όταν ήταν να ξεκινήσει το έργο, δεν φροντίσατε να έχετε ήδη όλα τα χρήματα που χρειάζονταν;", μου απαντούν "εε;"!!.... Επειδή η ιστορία είναι πολύυυυ μεγάλη στη συνέχεια, θα πω απλά οτι κατέληξα να παραδώσω το έργο με αποπληρωμή ολόκληρου του ποσού στο τέλος του Οκτώβρη που πέρασε. Την συνέχεια την γνωρίζετε... :/ @θέκλα: Ναι και επειδή δεν ξέρω το καθεστώς κατά το οποίο νοίκιασε το σπίτι η ιδιοκτήτρια(χωρίς αποδείξεις ας πούμε), θέλω να ενημερώσω για το τι συμβαίνει και το τι πρόκειται να γίνει για να λάβει τα μέτρα της. Το οτι την σκέφτομαι είναι μόνο και μόνο επειδή όπως ψάρεψα απο τους ενοικιαστές, αυτή έλαβε ήδη το αντίστοιχα μειωμένο ενοίκιο οπότε απο πλευρά της είναι εντάξει απέναντί μου έμμεσα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Σε έπιασαν κορόιδο φίλε.... καλά ξεμπερδέματα. Εγώ στην θέση σου αν μου έλεγαν στην αρχή για παράταση πληρωμής τρεις ημέρες θα τους έλεγα ωραία και εγώ θα αρχίσω την δουλειά μετά από τρεις ημέρες. Και αμφιβάλλω αν αξίζει να το κυνηγήσεις νομικά για τέτοιο ποσό.
sargio01 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Κι εγώ κορόιδο βλέπω οτι μ' έπιασαν και την ψάχνω να ξεγλυστρίσω.... Έπαιξε ρόλο οτι το σπίτι που αντίκρισα είναι σπηλιά, οι γιοί άνεργοι οπότε σκέφτηκα οτι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Και σαν βήμα καλής θέλησης, έκανα πίσω και ξεκίνησα με τη έννοια να μαζευτεί το σπίτι έστω και 'ντάξει μωρέ εδώ ήμαστε, δεν χανόμαστε. Πού να φανταστώ;.... Αξίζει γιατί η τιμωρία τους θα 'ναι 50€ μεροκάματο και ένσημα, μιλάμε για ποσό ~760€!! Ο νόμος ορίζει ημερομίσθιο βάσει της συλλογικής σύμβασης και όχι της ιδιωτική συμφωνίας(25€)... (διάολε!! Να έχει διαφοροποιηθεί τόσο το κόστος και πάλι να βγάλουν απο τη μύγα ξύγκι! Πωωωω ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ)
torq Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 πάντως το γίνεται με τις πληρωμές δε περιγράφεται. φίλοι, γνωστοί αλλά και άσχετοι.... επειδή τυχαίνει λόγω δουλειάς να συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, μου λένε τα ίδια. λίγοι πληρώνουν. άλλος κάνει ιδιαίτερα και τον έχουν στο περίμενε άλλη προσέχει-διαβάζει μικρά παιδιά και κουβέντα για πληρωμή ...... γενικά η κατάσταση είναι ένα χάος. λάβετε τα μέτρα σας και μην αφήνετε να μαζεύονται τα χρήματα
sargio01 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Όλα αυτά τα αντιλαμβάνομαι και γι αυτό προχώρησα σε μειώσεις του κόστους, κάνω λάστιχο τις ημερομηνίες πληρωμών μου... αλλά εδώ νιώθω να με ξεφτυλίζουν κιόλας! Που να γράψω κι άλλα σκηνικά που 'χω ζήσει... επειδή μικροφέρνω νομίζουν οτι είμαι πιτσιρικάς και σεβασμός μηδέν μερικοί.
sistah Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Αυτο το "νταξ μωρε θα τα βρουμε,δεν χανομαστε" ποτε δεν μου εκατσε καλα. Εμμεσα του λες οτι ντααααξ δεν εχω θεμα να με βαλεις 152η προτεραιοτητα και να με ξεπληρωσεις το 2020. Εσυ τους συμπονεσες, αυτοι σε εκμεταλλευτηκαν. Κατα την ταπεινη μου γνωμη, τα χατηρια κομμενα οταν για 200 θα χρειαστει να πας στη επιθεωρηση (κοινως τα χρειαζεσαι). Καλυτερα να τρωγαμε πορτα μεχρι να δωσουν το 100ρικο παρα να ψαχνεσαι και να τρεχεις να τα ζητησεις.
41ex Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 είναι πολυκατοικία; μίλα με το διαχειριστή, αν δε θέλει να σου δώσει τα στοιχεία δώστου εσύ το τηλ. σου και πες του να ενημέρωσεί την ιδιοκτήκτρια να σε πάρει αυτή. δε ξέρω πάντως σε τι θα σε βοηθήσει. αν χρωστάνε σε σένα μάλλον θα χρωστάνε και σ' αυτή και στο διαχειριστη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα