Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενταξει δεν μπορω να το ξερω αυτο :X ειναι περιεργο παντως, σε μια χωρα με τοσα πανεπιστημια να μην σπουδαζουν..

.

καθόλου περίεργο πολύ παρατανε το σχολειο στα 16 για να ξεκινήσουν δουλειά. Τα κόμπλεξ τους τα χουν ξεπερασει δυο αιωνες πριν. Σπουδαζει όποιος θέλει οτι θέλει κ ολοι ΣΈΒΟΝΤΑΙ την δουλειά του άλλου. Βλεπεις εδώ δεν τους νοιάζει τι θα πει ο κοσμος.

Δες κ σκωτια καλα πανεπιστήμια λιγα διδακτρα φοβερες πολεις (τουλάχιστον εντι κ γλασκωβη).

Υγ. Δεν υπαρχει brexit ισως σε κανα 4 χρονια κ αν

• Like 2
Δημοσ.

καλά τα guides τώρα δεν λένε πολλά. Θέλει αρκετό ψάξιμο πέρα από αυτού. Να δεις καθηγητές, publications ιστορίες, επίπεδο στις προηγούμενες χρονιες και χίλια δυο.

θέλει ψάξιμο γιατί θα δώσεις χρήματα και είναι επένδυση..

Οντως, προσπαθω και ψαχνω εδω και 2 μηνες περιπου και οσο ψαχνω εχω καταλαβει οτι εκει περα (χωρις να θελω να πω πως ειναι ο παραδεισος) υπαρχει πολυ αρκετη οργανωση, ισως ειναι αποτελεσμα των διδακτρων και οχι νοοτροπιας, αλλα πιστευω οτι γενικα εκει πανω δεν ειναι οπως ειναι εδω περα, καθως κοιταζα και για Σουηδια που δεν υπαρχουν διδακτρα και παλι ομως πολυ σωστη οργανωση, ειδικα γραφεια μεσα στα πανεπιστημια για την ενημερωση των ξενων φοιτητων κτλ. Το κακο ειναι οτι εκει πανω το κοστος ζωης ειναι απαγορευτικο για την τσεπη μου και δεν θα ειναι ευκολο να βρω δουλεια λογικα, επειδη δεν ξερω σουηδικα..

καθόλου περίεργο πολύ παρατανε το σχολειο στα 16 για να ξεκινήσουν δουλειά. Τα κόμπλεξ τους τα χουν ξεπερασει δυο αιωνες πριν. Σπουδαζει όποιος θέλει οτι θέλει κ ολοι ΣΈΒΟΝΤΑΙ την δουλειά του άλλου. Βλεπεις εδώ δεν τους νοιάζει τι θα πει ο κοσμος.

Δες κ σκωτια καλα πανεπιστήμια λιγα διδακτρα φοβερες πολεις (τουλάχιστον εντι κ γλασκωβη).

Υγ. Δεν υπαρχει brexit ισως σε κανα 4 χρονια κ αν

Ναι το εχω ακουσει και αυτο και πιστευω πως ειναι σωστο εφοσον ξερεις οτι θα μπορεις να ζησεις σε μια χωρα χωρις προκαταληψεις κλπ. Για Σκωτια κοιταζω το strathclyde, που βρισκεται στη Γλασκωβη. Πραγματικα φοβερες εγκαταστασεις και τα διδακτρα τα καλυπτει η Σκωτσεζικη κυβερνηση. 

Δημοσ.

Να προσεχεις αυτες τις top 10-20-100 λιστες που κυκλοφορουν επειδη ο καθενας λεει εκει το μακρυ και το κοντο του. Βγαινει πχ μια επιτροπη που ονομαζεται "uk-top-ranking-universities" και σου δινει αλλη λιστα απο την αλλη με τιτλο "best-uk-universities-by-rank". Ασφαλως διαφερουν επειδη εξυπηρετουν διαφορετικα συμφεροντα και θελουν να προωθησουν τα δικα τους τμηματα/πανεπιστημια για πολλου$ λογου$.

Κατα τη γνωμη μου πρεπει να εστιασεις στο τμημα που θες να πας και οχι στο πανεπιστημιο. Ναι ισως ειναι πολυ κουλ να εχεις πισινα και μια ωραια πολη αλλα αμα το τμημα ειναι μετριο τι νοημα εχει?

Στη δικια μου περιπτωση βρεθηκα σε μια κολοπολη και σε ενα πανεπιστημιο με πολυ μετριες εγκαταστασεις και υποδομες για τα στανταρντ της αγγλιας -,αλλα διαστημικες και εξωπραγματικες σε σχεση με αυτες της ελλαδας.

Παρολα αυτα το τμημα μου προσεφερε σχεδον αμεση και σιγουρη επαγγελματικη αποκατασταση λογω τεχνογωσιας, γνωριμιων και ενος συνεδριου που γινοταν μια φορα το χρονο και μαζευε ηχηρα ονοματα απο τη βιομηχανια ευρωπης και αμερικης εκει με recruiters που τσιμπαγανε φοιτητες.

Γνωμη μου ειναι να μην εστιασεις στις εγκαταστασεις ουτε στο αμα η πολη ειναι ωραια, μικρη ή μεγαλη. Εξαλου συνηθως οσο πιο "ωραια" ειναι η πολη τοσο θα αυξανεται και η πιθανοτητα το κοστος ζωης να γινεται σαν της σουηδιας οπως προανεφερες. Ξανα, στη δικια μου περιπτωση παρολο που ημουνα σε μια πολη που πολυς κοσμος με ρωταει τι δουλεια ειχα εκει, μια ΧΑΡΑ περασα. Και τις εκδρομες μας πηγαιναμε, και επεσε εξερευνηση σε εξοχη και σε αλλες πολεις, και εξοδους ειχαμε, και χαβαλε καναμε και ουτε μισο περιστατικο δεν ειδαμε μπροστα μας περα απο μερικα 2-3 ακραια με μεθυσμενους που υπαρχουν σε καθε πολη. Αν δε συχναζεις σε κακοφημες συνοικιες και δε κανεις παρεα με τυπους που κλεβουν gps απο αυτοκινητα (οπως ενας παλιος μου συγκατοικος, χρυσο παιδι κατα τα αλλα) μια χαρα θα εισαι.

Στο Ηνωμενο Βασιλειο εχει τραινα και λεωφορεια μεχρι που θα σε πηγαινουν αμεσα μεχρι το πιο μικροσκοπικο χωριο που μπορεις να σκεφτεις. Εγκαταστασεις για το θεμα σου, εκτος αμα θες να σπουδασεις πυρηνικη φυσικη και χρειαζεται εκει που θα πας να εχουν εναν μικρο πυρηνικο αντιδραστηρα για ερευνητικους λογους , δε θα καταλαβεις διαφορα. Εσυ καλους καθηγητες ψαχνεις και καλο προγραμμα - το οποιο εξαρταται κατα μεγαλο βαθμο απο τους καθηγητες-.

Αυτα που στην Ελλαδα θεωρουμε θαυμα και προεκλογικες υποσχεσεις, οπως γραμματειες που να δουλευουν, απαγορευση μουσατων τεμπεληδων να σου κλεινουν τη σχολη οποτε τους καπνισει, βρωμα και ναρκωτικα, βανδαλισμοι, καθηγητες που τους ψαχνεις για μηνες και δε σου απαντανε ουτε στο εμαιλ (*true story) και δε συμμαζευεται , στο εξωτερικο ειναι το λιγοτερο δεδομενα ακομα και στο χειροτερο πανεπιστημιο, αλλιως δε μιλαμε για σχολη αλλα για γκετο που το εχουν καταλαβει ενοπλες συμμοριες με καλαζνικοφ.

Οποτε ξεκινα και μπαινε σε φορουμς και στο φεισμπουκ και ρωτα φοιτητες για το προγραμμα της ταδε σχολης. Θα βρεθεις προ εκπληξεως οταν δεις οτι μερικα τοπ 10 δεν ειναι τελικα τοσο τοπ οσο ισχυριζονται καποιοι.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές, οι Άγγλοι δεν σπουδάζουν.

Και εδώ που τα λέμε, δε συντρέχει απαραίτητα ιδιαιτερος λόγος για να το κάνουν. Διοτι κάλλιστα ενας αγγλος μπορεί να κάνει skip ολοι την χαρτούρα και φασαρία των πανεπιστημίων δουλευοντας απευθείας και αποκτώντας Επαγγελματικη Πιστοποίηση στο πεδιο που θέλει, και αυτό εχει μεγαλυτερη αξία στην αγορά εργασίας. 

Δεν γίνεται αυτό σε ολα τα επαγγέλματα βέβαια... 

Δημοσ.

Να προσεχεις αυτες τις top 10-20-100 λιστες που κυκλοφορουν επειδη ο καθενας λεει εκει το μακρυ και το κοντο του. Βγαινει πχ μια επιτροπη που ονομαζεται "uk-top-ranking-universities" και σου δινει αλλη λιστα απο την αλλη με τιτλο "best-uk-universities-by-rank". Ασφαλως διαφερουν επειδη εξυπηρετουν διαφορετικα συμφεροντα και θελουν να προωθησουν τα δικα τους τμηματα/πανεπιστημια για πολλου$ λογου$.

Κατα τη γνωμη μου πρεπει να εστιασεις στο τμημα που θες να πας και οχι στο πανεπιστημιο. Ναι ισως ειναι πολυ κουλ να εχεις πισινα και μια ωραια πολη αλλα αμα το τμημα ειναι μετριο τι νοημα εχει?

Στη δικια μου περιπτωση βρεθηκα σε μια κολοπολη και σε ενα πανεπιστημιο με πολυ μετριες εγκαταστασεις και υποδομες για τα στανταρντ της αγγλιας -,αλλα διαστημικες και εξωπραγματικες σε σχεση με αυτες της ελλαδας.

Παρολα αυτα το τμημα μου προσεφερε σχεδον αμεση και σιγουρη επαγγελματικη αποκατασταση λογω τεχνογωσιας, γνωριμιων και ενος συνεδριου που γινοταν μια φορα το χρονο και μαζευε ηχηρα ονοματα απο τη βιομηχανια ευρωπης και αμερικης εκει με recruiters που τσιμπαγανε φοιτητες.

Γνωμη μου ειναι να μην εστιασεις στις εγκαταστασεις ουτε στο αμα η πολη ειναι ωραια, μικρη ή μεγαλη. Εξαλου συνηθως οσο πιο "ωραια" ειναι η πολη τοσο θα αυξανεται και η πιθανοτητα το κοστος ζωης να γινεται σαν της σουηδιας οπως προανεφερες. Ξανα, στη δικια μου περιπτωση παρολο που ημουνα σε μια πολη που πολυς κοσμος με ρωταει τι δουλεια ειχα εκει, μια ΧΑΡΑ περασα. Και τις εκδρομες μας πηγαιναμε, και επεσε εξερευνηση σε εξοχη και σε αλλες πολεις, και εξοδους ειχαμε, και χαβαλε καναμε και ουτε μισο περιστατικο δεν ειδαμε μπροστα μας περα απο μερικα 2-3 ακραια με μεθυσμενους που υπαρχουν σε καθε πολη. Αν δε συχναζεις σε κακοφημες συνοικιες και δε κανεις παρεα με τυπους που κλεβουν gps απο αυτοκινητα (οπως ενας παλιος μου συγκατοικος, χρυσο παιδι κατα τα αλλα) μια χαρα θα εισαι.

Στο Ηνωμενο Βασιλειο εχει τραινα και λεωφορεια μεχρι που θα σε πηγαινουν αμεσα μεχρι το πιο μικροσκοπικο χωριο που μπορεις να σκεφτεις. Εγκαταστασεις για το θεμα σου, εκτος αμα θες να σπουδασεις πυρηνικη φυσικη και χρειαζεται εκει που θα πας να εχουν εναν μικρο πυρηνικο αντιδραστηρα για ερευνητικους λογους , δε θα καταλαβεις διαφορα. Εσυ καλους καθηγητες ψαχνεις και καλο προγραμμα - το οποιο εξαρταται κατα μεγαλο βαθμο απο τους καθηγητες-.

Αυτα που στην Ελλαδα θεωρουμε θαυμα και προεκλογικες υποσχεσεις, οπως γραμματειες που να δουλευουν, απαγορευση μουσατων τεμπεληδων να σου κλεινουν τη σχολη οποτε τους καπνισει, βρωμα και ναρκωτικα, βανδαλισμοι, καθηγητες που τους ψαχνεις για μηνες και δε σου απαντανε ουτε στο εμαιλ (*true story) και δε συμμαζευεται , στο εξωτερικο ειναι το λιγοτερο δεδομενα ακομα και στο χειροτερο πανεπιστημιο, αλλιως δε μιλαμε για σχολη αλλα για γκετο που το εχουν καταλαβει ενοπλες συμμοριες με καλαζνικοφ.

Οποτε ξεκινα και μπαινε σε φορουμς και στο φεισμπουκ και ρωτα φοιτητες για το προγραμμα της ταδε σχολης. Θα βρεθεις προ εκπληξεως οταν δεις οτι μερικα τοπ 10 δεν ειναι τελικα τοσο τοπ οσο ισχυριζονται καποιοι.

Φιλε, πραγματικα σε ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσες για να γραψεις τα παραπανω. Στην ουσια αυτο ψαχνω αυτη τη στιγμη, προσωπικες εμπειριες απο διαφορους που εχουν σπουδασει στο Ηνωμενο Βασιλειο ετσι ωστε να παιρνω αντικειμενικες αποψεις για πανεπιστημια, την καθημερινη ζωη εκει, το κοστος διαβιωσης κτλ.  Εχω 2 ερωτησεις: 1)  Εαν επιτρεπεται, σε ποια πολη ησουν;

2) Ησουν εκει για bachelor ή για master;

Δημοσ.

Με απολυτηριο 12 χωρίς πανελληνιες παίζει να σε δεχτεί κανένα?

Στα Πανεπιστήμια που εχω κοιταξει εγω θελουν τουλαχιστον 18. Σιγουρα στα λιγοτερο γνωστα μπορει να δέχονται και με χαμηλοτερο μεσο ορο, αλλα καλυτερα να κοιταξεις τα entry requirements των πανεπιστημιων. Κατι για minimum requirements 10 μ.ο. Ειχα ακουσει για Ολλανδια, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, μου φαίνεται απιθανο, αλλα ποτε δεν ξερεις καθως ειναι μια χωρα που και αυτη σιγα σιγα ακολουθεί τα προτυπα της Βρετανίας, δηλαδη εμπορευματοποιηση των σπουδών.

Δημοσ.

Κι εγω εχω ακουσει για το strathclyde, απο εγκαταστασεις τουλαχιστον μου φαινεται αρκετα ωραιο. Ξερεις τιποτα παραπανω για αυτο; .

Μήν πας strathclyde αν θες την γνωμη μου. Είμαι ήδη εκει και δεν είναι οπως το περίμενα...προχειροδουλειά.

Δημοσ.

Μήν πας strathclyde αν θες την γνωμη μου. Είμαι ήδη εκει και δεν είναι οπως το περίμενα...προχειροδουλειά.

Καλησπέρα, σε ποιο τμημα εισαι; για προπτυχιακό;

Δημοσ.

Σωστή διαπίστωση. Αλλά παρόλα αυτά, 1-2 καλές λίστες με σωστή και αντικειμενική κατάταξη υπάρχουνε;

Δημοσ.

Σωστή διαπίστωση. Αλλά παρόλα αυτά, 1-2 καλές λίστες με σωστή και αντικειμενική κατάταξη υπάρχουνε;

http://www.topuniversities.com/university-rankings νομίζω θεωρείται αρκετά καλή

όσον αφορά τα πανεπιστημία που ανέφερες φιλε, νομίζω το μπέρμιγχαμ είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή. Εξαιρετικό πανεπιστήμιο σανσύνολο, ίσως το καλύτερο σε αυτό που θες, από αυτά που ανέφερες, και μια σχετικά καλή και φτηνή πολή, από ο,τι ακούω. Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

http://www.topuniversities.com/university-rankings νομίζω θεωρείται αρκετά καλή

όσον αφορά τα πανεπιστημία που ανέφερες φιλε, νομίζω το μπέρμιγχαμ είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή. Εξαιρετικό πανεπιστήμιο σανσύνολο, ίσως το καλύτερο σε αυτό που θες, από αυτά που ανέφερες, και μια σχετικά καλή και φτηνή πολή, από ο,τι ακούω. Καλή επιτυχία.

Σε ευχαριστω φιλε μου, οποτε σιγουρα θα το συμπεριλαβω στις 5 επιλογες καθως εχω διαβασει διαφορα καλα λογια. Η Γλασκωβη θεωρειται φθηνη πολη;
Δημοσ.

για τα αγγλικα δεδομενα, ναι. Γενικα λονδινο, εδιμβουργο ισως, και οξφορδη/κειμπριτζ θεωρούνται οι πιο ακριβές πολεις για τους φοιτητές

Δημοσ.

για τα αγγλικα δεδομενα, ναι. Γενικα λονδινο, εδιμβουργο ισως, και οξφορδη/κειμπριτζ θεωρούνται οι πιο ακριβές πολεις για τους φοιτητές

διαφωνω το εδινμβουργο ειναι αρκετα πιο φθηνη πολη με το λονδινο(το λεω σαν εργαζόμενος που πληρώνω παραπανω απο τι οι φοιτητές) Η γλασκωβη είναι πιο φθηνη για τους επαγγελματίες οχι για τους φοιτητές. Οι τιμές (με συγκατοίκηση παντα) παίζει στα 300 με 500£ όλα μέσα. Το εντι ειναι κλασική φοιτητουπολη με μακραν καλυτερες συγκοινωνίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...