xristoslet Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Καλής μάρκας θερμοπομπός Site: ATLANTICF17 Site: Skroutz
paganiko Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 καλημέρα σε όλους. αν δεν κάνω λάθος, το eshop είχε στο crazy sundays της προηγούμενης βδομάδας το ίδιο προιόν στα 60 ευρω
grmaster2 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Νομίζω ήταν άλλης εταιρίας στα 1000W. Ο συγκεκριμένος έχει μηχανικό θερμοστάτη και όχι ηλεκτρονικό (ο ηλ ε'ιναι ο F117 που τον έχω). Επίσης δεν έχει ποδαράκια αλλα ούτε και βάση είναι επιτοίχιος. Τα ποδαράκια του κοστίζουν 15ε και είναι μάπα, τα είχα πάρει και χαλάσανε τώρα απλα τον έχω να ακουμπάει στον τοίχο. Για ένα δωμάτιο εως 15τμ είναι αρκετάαποδοτικός. Να προσθέσω οτι τον είχα πάρει σε προσφορά απο το eshop σε παρόμοια τιμή (τον f117) 1
MetroThessalonikis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Ο Atlantic F17 Design 2000W είναι ο ιδανικός θερμοπομπός για οικονομική θέρμανση σε δωμάτια έως και 30 τετραγωνικά μέτρα. Γελάνε και οι πέτρες. 1
moutsa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Για θερμανση προτείνω την σόμπα rokel. Review https://m.youtube.com/watch?v=cmZh6iXG5qg 6
mic2mic Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Θερμοπομποί 2000w στοιχίζουν 20 ευρώ. Τώρα γιατί ο συγκεκριμένος έχει κοντά 50 ευρώ παραπάνω και θεωρείται και προσφορά, θα σας γελάσω. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι δύο θερμοπομποί 2000w μπορεί να έχουν διαφορά στην απόδοση...
karasardelis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Εγώ πάντως που έχω πάρει πριν δύο χρόνια δύο Atlantic ODYSSEE 2000W έχω σωθεί... ο κάθε ένας ζεστίνει από 50 τετραγωνικά και έχω καθαρίσει με το πετρέλαιο... μην συγκρίνετε θερμοπομπούς με αερόθερμα.... είναι η μέρα με την νύχτα... έχω δοκιμάσει και αερόθερμο 2500 βάτ και ήταν για πέταμα.... 2
Gauss3 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Θερμοπομποί 2000w στοιχίζουν 20 ευρώ. Τώρα γιατί ο συγκεκριμένος έχει κοντά 50 ευρώ παραπάνω και θεωρείται και προσφορά, θα σας γελάσω. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι δύο θερμοπομποί 2000w μπορεί να έχουν διαφορά στην απόδοση... Aν ήταν έτσι όπως τα λες δεν θα τους έβγαζαν καν οι κατασκευαστές τους... Η πρώτη βασική διαφορά έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών κατασκευής τους. Τα πιο καλά μοντέλα και συνήθως τα πιο ακριβά κάποιων εταιριών όπως πχ Atlantic, Nobo κτλ δεν μυρίζουν κατά τη λειτουργία τους, είναι πολύ πιο αθόρυβα, ενώ ένας ποιοτικός θερμοστάτης που λειτουργεί σωστά μπορεί να κάνει τη διαφορά και στην κατανάλωση αλλά μην περιμένετε θαύματα... Τώρα για το πόσα τετραγωνικά μπορεί να ζεστάνει εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, το σπίτι είναι στη Ρόδο ή στο Νευροκόπι, υπάρχει μόνωση ή είναι "τρύπιο" από παντού? Για ένα δωμάτιο είναι μια χαρά και ανάλογα με τις επιλογές σας δουλεύει 20-40 λεπτά την ώρα. Όπως είπε και άλλος συμφορουμίτης μην τον συγχέεται με τα αερόθερμα τα οποία είναι σκέτη "απάτη"… Προφανώς όποιος θέλει να ζεστάνει μεγάλο σπίτι με θερμοπομπούς θα είναι χαμένος εκεί η φθηνή λύση είναι το κλιματιστικό και η ακριβή η αντλία θερμότητας (σε επένδυση χρημάτων)… Αν φυσικά έχετε χώρο η πιο οικονομική λύση είναι ένας λέβητας στερεών καυσίμων… 1
zousgr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 και ποσο καιει ρε παιδια τουτος; 0 - 2 kWh 1
Zerg13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Εγώ πάντως που έχω πάρει πριν δύο χρόνια δύο Atlantic ODYSSEE 2000W έχω σωθεί... ο κάθε ένας ζεστίνει από 50 τετραγωνικά και έχω καθαρίσει με το πετρέλαιο... μην συγκρίνετε θερμοπομπούς με αερόθερμα.... είναι η μέρα με την νύχτα... έχω δοκιμάσει και αερόθερμο 2500 βάτ και ήταν για πέταμα.... Καλύτερα να αντικαταστήσεις του θερμοπομπους με 2 κλιματιστικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνεις απόσβεση του ποσού. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια αλλα θα το αποσβέσεις. Πολυ καλή σειρά η ODYSSEE πάντως. Παλι καλα που δεν πήρες κάτι μουφες που πουλάνε τα carefour practiker κτλ... Θερμοπομποί 2000w στοιχίζουν 20 ευρώ. Τώρα γιατί ο συγκεκριμένος έχει κοντά 50 ευρώ παραπάνω και θεωρείται και προσφορά, θα σας γελάσω. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι δύο θερμοπομποί 2000w μπορεί να έχουν διαφορά στην απόδοση... Και στην λαική έχει θερμοπομπούς. Ισως πιάσει τοπο εκεί το 20ρικό σου.. Αν είναι να αγοράσεις κατι καλό αλλιως μην αγοράζεις μπούρδες.
karasardelis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Καλύτερα να αντικαταστήσεις του θερμοπομπους με 2 κλιματιστικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνεις απόσβεση του ποσού. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια αλλα θα το αποσβέσεις. Πολυ καλή σειρά η ODYSSEE πάντως. Παλι καλα που δεν πήρες κάτι μουφες που πουλάνε τα carefour practiker κτλ... Δεν συγκρίνεται η ζεστασιά που σου δίνει ένας θερμοπομπός με αυτή ενός κλιματιστικού και επίσης κανένα κλιματιστικό δεν είναι αθόρυβο (ίσα ίσα είναι θορυβώδη) ενώ ο θερμοπομπός είναι εντελώς αθόρυβος... μιλάμε για 0db. Τα δύο αυτά είναι αρκετά και δικαιολογούν να πληρώνω κάτι παραπάνω στην κατανάλωση. Έχω κλιματιστικό 24000btu και σπάνια το ανάβω για ζέστη... μόνο για δροσιά το καλοκαίρι. 1
Zerg13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Νομίζω ήταν άλλης εταιρίας στα 1000W. Ο συγκεκριμένος έχει μηχανικό θερμοστάτη και όχι ηλεκτρονικό (ο ηλ ε'ιναι ο F117 που τον έχω). Επίσης δεν έχει ποδαράκια αλλα ούτε και βάση είναι επιτοίχιος. Τα ποδαράκια του κοστίζουν 15ε και είναι μάπα, τα είχα πάρει και χαλάσανε τώρα απλα τον έχω να ακουμπάει στον τοίχο. Για ένα δωμάτιο εως 15τμ είναι αρκετάαποδοτικός. Να προσθέσω οτι τον είχα πάρει σε προσφορά απο το eshop σε παρόμοια τιμή (τον f117) Αν μπαίνουν ποδαράκια δεν το ξέρω τον F117 έχω. Oλα τα μοντέλα λέει εδώ. http://www.shopon.gr/atlantic.html Οπότε είναι για επιτοίχια τοποθέτηση, ας το ξέρουν οι φίλοι που τον θέλουν. Τωρα αν μπαίνουν αυτά δεν ξέρω. -επίσης εγώ θα επαιρνα τον F117 με τον ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Οχι πως κανει καμια ιδιαίτερη οικονομία για ψυχολογικούς λογους. Δεν συγκρίνεται η ζεστασιά που σου δίνει ένας θερμοπομπός με αυτή ενός κλιματιστικού και επίσης κανένα κλιματιστικό δεν είναι αθόρυβο (ίσα ίσα είναι θορυβώδη) ενώ ο θερμοπομπός είναι εντελώς αθόρυβος... μιλάμε για 0db. Τα δύο αυτά είναι αρκετά και δικαιολογούν να πληρώνω κάτι παραπάνω στην κατανάλωση. Έχω κλιματιστικό 24000btu και σπάνια το ανάβω για ζέστη... μόνο για δροσιά το καλοκαίρι. Ναι η ζέστη του είναι σαν αυτή του καλοριφέρ, για όσο τα προλάβαμε Aνάλογα το κλιματιστικό σου υπάρχουν και με λίγο θόρυβο. Τα φτηνά ή τα παλιας κοπής (πάνω απο 5 χρόνια) κάνουν έτσι. Επίσης θέλει και καθαρισμό/συντήριση απο ειδικό κάθε 6 μήνες για την σκόνη που μαζεύει. Αλλα σε οικονομία δεν παίζεται. 70-80% οικονομία έναντι του θερμοπομπού,χωρις υπερβολη. -Αίτηση για νυχτερινό είναι μια καλη ιδεα για όσους ζεστενεστε με ρευμα. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2016 από Zerg13
karasardelis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Ναι η ζέστη του είναι σαν αυτή του καλοριφέρ, για όσο τα προλάβαμε Aνάλογα το κλιματιστικό σου υπάρχουν και με λίγο θόρυβο. Τα φτηνά ή τα παλιας κοπής (πάνω απο 5 χρόνια) κάνουν έτσι. Επίσης θέλει και καθαρισμό/συντήριση απο ειδικό κάθε 6 μήνες για την σκόνη που μαζεύει. Αλλα σε οικονομία δεν παίζεται. 70-80% οικονομία έναντι του θερμοπομπού,χωρις υπερβολη. Δεν ξέρω αν είναι πιο οικονομικοί οι δικοί μου θερμοπομποί ή μεγάλο το inverter κλιματιστικό μου, αλλά στο energy monitor που έχω στο σπίτι δεν είδα τόσο μεγάλες διαφορές στις καταναλώσεις (κάτι που επιβεβαίωσαν και οι λογαριασμοί). Σίγουρα μεγαλύτεροι αλλά καμία σχέση με πετρέλαιο και όπως είπα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της ποιότητας θέρμανσης συγκριτικά με το κλιματιστικό που ζεσταίνει κυρίως τον άερα και όχι το σπίτι, που προτιμώ τον θερμοπομπό χίλιες φορές. Επίσης το κλιματιστικό είναι και ανθυγιεινό λόγω της μεγάλης κίνησης που επιφέρει στα σωματίδια σκόνης (λόγω της κίνησης μεγάλης μάζας αέρα στον χώρο). Φυσικά τον πρώτο λόγο έχει η τσέπη και αν δεν μπορείς να πληρώσεις την χρήση θερμοπομπού, από το να κρυώνεις...
Zerg13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Επίσης το κλιματιστικό είναι και ανθυγιεινό λόγω της μεγάλης κίνησης που επιφέρει στα σωματίδια σκόνης (λόγω της κίνησης μεγάλης μάζας αέρα στον χώρο). Φυσικά τον πρώτο λόγο έχει η τσέπη και αν δεν μπορείς να πληρώσεις την χρήση θερμοπομπού, από το να κρυώνεις... Μια καλή ιδέα είναι να καθαρίζει καποιος την σκόνη, συχνά, με καμια σκούπα μάλλον Πως ακριβώς μέτρησες, θέλει τουλάχιστον 2 μερες συνεχής λειτουργίας για να βγάλεις συμπέρασμα. Μην τρελαθούμε και ξεχάσουμε και οσα ξέρουμε. Ο συμπιεστής του κλιματιστικού κάνει την διαφορα. Καταναλώνει 1kw αποδίδοντας 3-4 kw θέρμανσης. Επίσης μολις πιάσει θερμοκρασία κάνει έξυπνη οικονομία καλύτερη απο αυτή των θερμοπομπών. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα