maverick98 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Επειδη εχω ψαξει σε πολλα φορουμ αλλα πουθενα δε βρισκω συγκεκριμενες απαντησεις, θα ηθελα να ρωτησω για τις αναβολες στρατου. Συγκεκριμενα , ειμαι 18 χρονων και φοιτητης. Αναβολη εχω παρει μεχρι το 2025. Για μεταπτυχιακό/διδακτορικο θέλω να πάω στο εξωτερικό και να συνεχισω να εργαζομαι ή στην ιδια χωρα ή σε αλλη. Oσο θα φοιτώ για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο τι αναβολη θα παρω; Οταν τελειωσω το μεταπτυχιακο και δεν θελω να γυρισω να κανω στρατο αλλα παω για δουλεια κατευθειαν , τι αναβολη παιρνω ή τι δηλωνω και πως( πχ. κατοικος εξωτερικου) ; Μεχρι ποια ηλικια πρεπει να περιμενω για να ερθω να κανω την μειωμενη θητεια ; υπαρχει περιπτωση εξαγορας της θητειας; Εχω ακουσει οτι μεχρι τοτε μπορω να ερχομαι για συγκεκριμενο διαστημα ημερων στην Ελλαδα , ισχυει; και τελος κατι ακουσα για θεμα με το διαβατηριο, ισχυει και αυτο;
bilya Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Πρωτον σε 10 χρόνια που θα πρέπει να πας πραγματικά δεν ξερει κανεις τι θα ισχύει. Οσο ισχύει η αναβολή ερχεσαι οσο θες στην ελλαδα μετα σαν ανυποτακτος εξωτερικού μεχρι 30 μερες. Υγ μεχρι τότε θα χεις βγαλει διαβατήριο στην χωρα που μενεις οποτε πρακτικώς ειναι "αδύνατο" μετά να ξερουν ποσες μερες εχεις ερθει.
maverick98 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Πρωτον σε 10 χρόνια που θα πρέπει να πας πραγματικά δεν ξερει κανεις τι θα ισχύει. Οσο ισχύει η αναβολή ερχεσαι οσο θες στην ελλαδα μετα σαν ανυποτακτος εξωτερικού μεχρι 30 μερες. Υγ μεχρι τότε θα χεις βγαλει διαβατήριο στην χωρα που μενεις οποτε πρακτικώς ειναι "αδύνατο" μετά να ξερουν ποσες μερες εχεις ερθει. Σε ευχαριστω πολυ. Αν μπορείς και ξερεις βεβαια τι ισχυει τωρα , παιζει να μ τα πεις , γιατι πανω κατω τα ιδια θα ειναι μεχρι τοτε πιστευω και θελω να τα εχω προγραμματισμενα
bilya Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Σε ευχαριστω πολυ. Αν μπορείς και ξερεις βεβαια τι ισχυει τωρα , παιζει να μ τα πεις , γιατι πανω κατω τα ιδια θα ειναι μεχρι τοτε πιστευω και θελω να τα εχω προγραμματισμενα πραγματικά τι σε κανει να πιστεύεις οτι σε 10 χρόνια θα ισχύουν τα ίδια??? Μην βαζεις σκοτουρες στο μυαλο σου χωρις λόγο.
Θεkλα Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Ισχύουν σίγουρα τα εξής. Μετά από τοσα συνεχόμενα χρόνια που θέλεις να μείνεις εξωτερικό, θα θεωρείσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Ακόμα και ανυπότακτος εξωτερικού να είσαι μπορείς να έρχεσαι κανονικά στην Ελλάδα για 30 μ/ χρονο. Αν και κανείς δε θα δει αν έρχεσαι παραπάνω. Μεταπτυχιακό παρεμπιπτόντως νομίζω σου δίνει εξτρα αναβολή μέχρι τα 31. Αυτά. Μην αγχώνεσαι.
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Από όσο ξέρω θέλει 7 χρόνια εργασίας στο εξωτερικό ή 10 χρόνια κάτοικος για να θεωρηθείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Όταν λες "δεν θελω να γυρισω να κανω στρατο αλλα παω για δουλεια κατευθειαν" τι ακριβώς εννοείς; Να γυρίσεις και να μην πας στρατό δεν παίζει. Καταρχάς δεν θα μπορείς να δουλέψεις πουθενά γιατί ο εργοδότης ζητάει να έχεις τελειώσει με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και η αναβολή δεν μετράει. Για να γυρίσεις πίσω και να δουλέψεις (ή γενικά να ξεφορτωθείς την ξενέρα της θητείας) έχεις μόνο 2 επιλογές. 1) Κανεις την θητεία σου κανονικά ή 2) Το παίζεις τρελίτσα και σε 2 χρόνια έχεις πάρει Ι5 - Οριστική απαλλαγή με μια δόση ταλαιπωρίας. Γενικά τώρα, Κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να πάρεις άλλες αναβολές. Εκεί θα σε βγάλουν ανυπότακτο και θα φεσωθείς αμέσως ένα πρόστιμο 6000€ το οποίο θα πάει στο ΑΦΜ σου. Βέβαια χέστηκες αν μείνεις έξω αλλά αν αποφασίσεις να έρθεις πίσω κάποια στιγμή θα έχεις θέμα. Επίσης έχεις το δικαίωμα να επιστρέφεις στην Ελλάδα μόνο 30 μέρες τον χρόνο (βέβαια είναι υπεραρκετές).
Θεkλα Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Από όσο ξέρω θέλει 7 χρόνια εργασίας στο εξωτερικό ή 10 χρόνια κάτοικος για να θεωρηθείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Όταν λες "δεν θελω να γυρισω να κανω στρατο αλλα παω για δουλεια κατευθειαν" τι ακριβώς εννοείς; Να γυρίσεις και να μην πας στρατό δεν παίζει. Καταρχάς δεν θα μπορείς να δουλέψεις πουθενά γιατί ο εργοδότης ζητάει να έχεις τελειώσει με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και η αναβολή δεν μετράει. Για να γυρίσεις πίσω και να δουλέψεις (ή γενικά να ξεφορτωθείς την ξενέρα της θητείας) έχεις μόνο 2 επιλογές. 1) Κανεις την θητεία σου κανονικά ή 2) Το παίζεις τρελίτσα και σε 2 χρόνια έχεις πάρει Ι5 - Οριστική απαλλαγή με μια δόση ταλαιπωρίας. Γενικά τώρα, Κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να πάρεις άλλες αναβολές. Εκεί θα σε βγάλουν ανυπότακτο και θα φεσωθείς αμέσως ένα πρόστιμο 6000€ το οποίο θα πάει στο ΑΦΜ σου. Βέβαια χέστηκες αν μείνεις έξω αλλά αν αποφασίσεις να έρθεις πίσω κάποια στιγμή θα έχεις θέμα. Επίσης έχεις το δικαίωμα να επιστρέφεις στην Ελλάδα μόνο 30 μέρες τον χρόνο (βέβαια είναι υπεραρκετές). Το οποίο πρόστιμο αν παρουσιαστείς το ξεχνάνε (το διαγράφουν). Αν το πληρώσεις και παρουσιαστείς, δεν στο επιστρέφουν, όπως ίσχυε παλίοτερα. Επίσης μετα τα 35 κάνει 20 μέρες στρατό.
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Το οποίο πρόστιμο αν παρουσιαστείς το ξεχνάνε (το διαγράφουν). Αν το πληρώσεις και παρουσιαστείς, δεν στο επιστρέφουν, όπως ίσχυε παλίοτερα. Επίσης μετα τα 35 κάνει 20 μέρες στρατό. Έχεις δίκαιο ξέχασα να το αναφέρω. Πάντως μετά τα 35 πρέπει να εξαγοράσεις την θητεία σου και να κάνεις 20 μέρες στρατό.
Dagobert Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μεταπτυχιακό παρεμπιπτόντως νομίζω σου δίνει εξτρα αναβολή μέχρι τα 31. Μόνο διδακτρορικό. @maverick98: Καλύτερα μόλις πάρεις πτυχίο να πας στρατό. Δε μπορείς να ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα κι αν τελικά θα μείνεις Ελλάδα ή εξωτερικό. Τότε που θα σκέφτεσαι τι θα κάνεις στη ζωή σου, θα τρέχεις να μαζεύεις χαρτιά για μεταπτυχιακά, εργασία, αιτήσεις κλπ- δηλ. χρονοβόρες διαδικασίες- κάνεις παράλληλα και τη θητεία, οπότε ξεμπερδεύεις και με αυτή την υποχρέωση.
Sellers Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Αναβολη εχω παρει μεχρι το 2025. Πραγματικά, ειδικά στην Ελλάδα που εχουμε εκλογές κάθε ισημερία, ειναι ψιλοπαράλογο να σκέφτεσαι τι θα γινει σε 9 χρόνια. Καλά κάνεις μεν και θες να εχεις ενα πλάνο, αλλά τα 9 χρόνια είναι τόσο μακρινά που κατα 99% δεν θα ισχύουν αυτά που ισχύουν σήμερα. 1
Peleus17 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μένω και εγώ εξωτερικό εδώ και 2 χρόνια. Είμαι 20. Διαβατήριο δεν παίζει να μου δώσουν?
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μένω και εγώ εξωτερικό εδώ και 2 χρόνια. Είμαι 20. Διαβατήριο δεν παίζει να μου δώσουν? Ανάλογα την χώρα. Στον Κολλητό μου (Σουηδία) σε 3 χρόνια του έδωσαν Διαβατήριο αν δεν κάνω λάθος και σε 5 υπηκοότητα.
Θεkλα Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Αλλο καταλαβα. Παντως και ελληνικο διαβατηριο βγαζεις ως ανυποτακτος εξωτερικού.
Dagobert Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Στον Κολλητό μου (Σουηδία) σε 3 χρόνια του έδωσαν Διαβατήριο αν δεν κάνω λάθος και σε 5 υπηκοότητα. Κατανοείς την ανακολουθία στα γραφόμενά σου;
Peleus17 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Θέλω να βγάλω ελληνικό διαβατήριο. Δεν λέω για υπηκοοτητα. Ξέρει κανείς τίποτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα