Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Έχω ένα σταθερό υπολογιστή ο οποίος ξαφνικά δεν ξεκινάει.

Όταν πατάω το power ακούγεται ένα ασθενές μπιπ (χαμηλότερης έντασης από τη συνήθη) και μετά ένα διαρκές, μακρόσυρτο διακεκομμένο (ιδίας έντασης, αλλά συνεχές).

Άλλαξα μνήμες χωρίς αποτέλεσμα.

Να πρόκειται για μητρική ή επεξεργαστή (ή κάτι άλλο);

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό πόσο χρονών είναι?

Έχεις να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό για αρχή.

Έκανες κάποια αλλαγη τελευταία σε Hardware?

Δημοσ.

Όχι, καμία αλλαγή.

Το τροφοδοτικό έχει κάποια ηλικία, αλλά φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Θα δοκιμάσω και άλλο.

Δημοσ.

Γραφεις διακεκομμενο μπιπ... Η μητρικη σου προσπαθει να σου πει τι πασχει. Μετρησε τα μπιπς. Μετα γκουγκλαρε την μητρικη με τον αριθμο των μπιπς

Δημοσ.

Δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό, χωρίς διαφοροποίηση.

Η μητρική παρεμπιπτόντως είναι η ASUS P5N-EM (socket 775).

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι διακεκομμένο, μάλλον συνεχές με διακυμάνσεις μου ακούγεται, αλλά θα το τσεκάρω.

Δημοσ.

Δε βοήθησε, αν και δοκίμασα διάφορα (μέχρι μπαταρία άλλαξα). Βέβαια update bios δεν μπορώ να κάνω. Πόσο πιθανό είναι να έχει καεί ο επεξεργαστής; Ρωτάω γιατί mobo μπορώ να αλλάξω, αρκεί να δουλεύει η cpu. Αλλιώς να ψάξω για κιτ.

Δημοσ.

Βγάλε τα πάντα και άσε μόνο, ρεύμα στη μητρική, ρεύμα στη cpu και το καλώδιο του fan cpu. Άμα συνεχίζει, εγώ θα πόνταρα στη μητρική. Η cpu καίγεται ή χαλάει κάπως ποιο δύσκολα (χωρίς να είναι κανόνας ή επιστημονικά τεκμηριωμένο έτσι, μην με κράξετε) από ότι η μητρική.

Αλλά καλύτερα κάνε τον κόπο και δοκίμασε άλλο hardware αν έχεις να βρεις από πουθενά.

Δημοσ.

Βγάλε το 8 ή 4 pin eps τροφοδοσία του επεξεργαστή και δοκίμασε να τον ανάψεις αν ξεκίνήσει χωρίς φυσικά να έχεις εικόνα αλλά φαίνεται ΣΑΝ να δουλεύει έχεις υποψήφιο 1 την μητρική να έχει χαιρετήσει.

ΑΛΛΑ θελει δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό, 1 έστω ντιμάκι μνήμης, και άλλη κάρτα γραφικών αφού on board φαντάζομαι δεν έχεις

Αφού δοκίμασες με άλλε μνήμες και τροφοδοτικό τότε τν δοκιμή που σου είπα και με μια gpu μετά το θέμα είναι στην μητρική, ΣΤΙΣ δοκιμές που έκανες αλλάζοντας hardware φαντάζομαι έκανες και clear cmos, οχι bios update εκτός και είχες bad flash οπότε μπλέξιμο...

ΟΚ υπάρχουν και παλαβές περιπτώσεις π.χ. σε κάποιες asrock της εποχής χανόταν το mac adress της μητρικής, anyway αδιάφορο στην περιπτωση σου

Δημοσ.

Ανέφερα πιο πάνω ότι είναι μητρική ASUS P5N-EM, επεξεργαστή έχει κάποιον Celeron D.

Δοκίμασα αποσυνδέοντας σκληρό και dvd, άλλαξα μνήμες, άλλαξα τροφοδοτικό χωρίς αποτέλεσμα.

Κάρτα γραφικών έχει δική του, δεν είχα άλλη να δοκιμάσω (αλλά δεν έχει και νόημα, αν κάηκε αυτή είναι σαν να κάηκε η μητρική).

clear cmos δεν έκανα, αλλά άλλαξα τη μπαταρία (οπότε φαντάζομαι θα έγινε)

Το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσω να αποσυνδέσω και τον επεξεργαστή, αν δε δω διαφορά οκ, θα δώσω 15-20 ευρώ και θα πάρω μια μεταχειρισμένη, νομίζω είναι η καλύτερη λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...