Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνούμε απόλυτα... μόνο να το λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο της ανώτερης τεχνολογικής υπεροχής... 

Της ποιας? Τελος  παντων ,εγω εννοουσα αυτο , οτι 30 χρονια τωρα ειναι  σε υπεροχη το design.Το πληρωνεις σε πολλα πραγματα ακριβοτερα στην καθημερινοτητα, αλλα μονο στα Apple κανεις φασαρια, ειτε γιατι εισαι μικρος και δεν εχεις παρακολουθησει την Apple απο παλια ,ειτε δεν εχεις που αλλου να ξεσπασεις....

• Like 2
Δημοσ.

Μιλούσα για συμβατότητα και υπηρεσίες που λειτουργούν ομαλά με τα προϊόντα της ίδιας εταιρίας, αλλά που να το καταλάβεις. Είσαι μέσος καταναλωτής και θες ένα ασύρματο AP/Router για το σπίτι, δεν έχεις ιδέα από τεχνολογία αλλά χρησιμοποιείς τον Mac σου επειδή είσαι γραφίστας, μουσικός, παραγωγός βίντεο, λογιστής δεν ξέρω γω τι άλλο επάγγελμα ή απλά κάνεις οικιακή χρήση. Πόσο πιο εύκολο θα είναι για αυτόν τον καταναλωτή να αγοράσει το Router με πολύ καλή εμβέλεια,  για το οποίο υπάρχει προεγκατεστημένο Software στο Mac του για την διαχείριση του, setup out of the box με ελάχιστα κλικ και διαθεσιμότητα ενσύρματων εκτυπωτών που δεν είναι υποστηρίζουν ίντερνετ μέσω αυτού του Router δίχως να κάνουν τίποτα, απλά συνδέοντας τον εκτυπωτή πάνω στο AirPort? και πόσο εύκολο θα είναι για αυτόν να αγοράσει ένα της Cisco, D-Link ή κάποιας άλλης εταιρίας και να ψάχνετε στον Browser με IP και ρυθμίσεις; Μην κοιτάς μόνο το τι βολεύει εσένα και ούτε σε ρώτησα να μου πεις ποιο "καλό λάδι" έχεις που δεν το υποστηρίζει καν η Cisco πλέον.

Χαλάρωσε, οι εν θερμώ απάντησεις δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Μιλάς για συμβατότητες και αναφέρεσαι σε πρόσθετα χαρακτηριστικά... 

Κανένα router δεν χρειάζεται να ψάξεις πάνω από 5' για να σετάρεις ασφαλώς το δίκτυο σου. Δεν χρειάζεται να ξέρεις δίκτυα, δεν χρειάζεται να ξέρεις διευθύνσεις, δεν χρειάζεται να ξέρεις NAΤ ή τι σημαίνει DNS... Εξαίρεση αποτελούν επαγγελματικά εργαλεία που είναι για άλλες δουλειές και δεν είναι για το σπίτι... Υπάρχουν εκατοντάδες εξαιρετικά επώνυμα routers στη μισή τιμή από το πουλ μουρ της Apple που κάνουν καλύτερα τη δουλειά στο μισό κόστος. Βεβαίως δεν παίρνουν σεμεδάκι... και δεν το πουλάς στο κολλητό που ήρθε για καφέ... 

Μία σημείωση ακόμη, τόσο εσύ όσο και ο atheatos ξεκινήσατε με το πόσο προχώ είναι η apple και καταλήγετε, εσύ να περιγράφεις πόσο εύκολο είναι το σετάρισμα ενός οικιακού δικτύου από έναν ΑΣΧΕΤΟ χρήστη, ο δε atheatos να γράφει ότι ένα apple προϊόν μπορείς να το έχεις χωρίς να το χρειάζεσαι απλά επειδή σου αρέσει... Και ξαναλέω, ΟΚ συμφωνούμε..., αλλά να μην παρουσιάζουμε τα Apple ως τα σούπερ ντούπερ προχώ και innovative προϊόντα... 

Τέλος, επειδή αναφέρθηκε, η Apple έχει δώσει στον κόσμο του ΙΤ πολύ λιγότερα από όσα έχει πάρει και σίγουρα η εμμονή του Jobs με τη φόρμα (έναντι του περιεχομένου) και του Cook με τα φράγκα προκαλούν μεγάλο κακό... αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών... και ναι "haters gonna hate" και εγώ είμαι ένας περήφανος fun-hater... 

• Like 4
Δημοσ.

χμ για πες μας ποτε θα φτιαχτει android που ειναι εξισου γρηγορο με το iphone 7

Χμ, άκυρη ερώτηση.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το αείμνηστο και συνάμα, υποδεέστερο και υπερκοστολογημένο router της aapl.

Συγκριτικά τα routers της Apple δεν βρισκόντουσαν ποτέ στην αιχμή της τεχνολογίας, και στοίχιζαν σημαντικά περισσότερο από προτάσεις άλλων εταιρειών.

Μου αρέσει που μου γράφεις να ενημερώνομαι καλύτερα αλλά εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Φυσικά και αποτελούν μικρό μέρος από τον κύκλο πωλήσεων (revenue) που είναι τεράστιος όταν βάλεις μέσα την πλήρη προιοντική γκάμα. Για να στο κάνω πιο λιανά μπας και το καταλάβεις:

- Έχω μία εταιρεία και φτιάχνει μόνο ρούτερ. Πουλάω 100.000 κομμάτια το χρόνο και είμαι ευτυχισμένος

- Είμαι η Apple και φτιάχνω ΚΑΙ ρούτερ. Πουλάω 500.000 κομμάτια το χρόνο αλλά πρέπει να αφιερώνω κόσμο να δουλεύουν σε αυτό το project όταν θα μπορούσα να τους μεταφέρω σε άλλα τμήματα και να βγάλω πολλαπλάσια κέρδη. Επίσης έχω σκοπό να σπρώξω τον κόσμο στο Online backup κάνοντας την πώληση του Time capsule obsolete. Αποφασίζω ότι δε με συμφέρει επιχειρηματικά να διατηρώ το τμήμα ρούτερ και το κλείνω. Εδώ νομίζω ότι είμαστε

Με συγχωρείς αλλά υπάρχουν ενδεχόμενα τα οποία για κάποιο περίεργο λόγο απουσιάζουν από το παράδειγμά σου.

- Με ποιά λογική αποκλείεις το ενδεχόμενο χαμηλών πωλήσεων της συσκευής;

- Σου φαίνεται πρωτοφανές για μια εταιρία να καταργεί - αποσύρει ένα προϊόν λόγω χαμηλού αγοραστικού ενδιαφέροντος;

Με άλλα λόγια, το αιτιολογείς μερικώς όχι πλήρως.

Δημοσ.

παιδιά ηρεμήστε,

τα ρούτερ της αππλε ήταν απίστευτη παπάτζα,

το ότι συνδεθήκατε εύκολα ή ότι δουλεύανε 3 χρόνια δεν σημαίνει τίποτα,

αυτά τα κάνουν και τα σαβουρο-ρούτερ που δίνουν συνήθως οι πάροχοι

σαν να βγει κάποιος και να λέει "έχω φοβερό αυτοκίνητο, έχει και δισκόφρενα μπροστά"

και για να μη με πείτε hater, στο σπίτι υπάρχουν iphone, ipad και macbook,

τα οποία συνδεθήκανε out of the box με το mikrotik router μου

και το mbp μια χαρά κάνει time machine backups στο synology NAS

για να μη νομίζετε ότι οι βασικές λειτουργίες που σας δίνανε τα συγκεκριμένα ρούτερς ήταν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, όλοι τα κάνουν και μάλιστα καλύτερα και φθηνότερα, απλά δεν πουλάνε μούρη

• Like 2
Δημοσ.

Έχει πολύ φάση. Οι περισσότεροι με τζαμπέ router χωρίς airprint και airplay σχολιάζουν κάτι που δεν ξέρουν τί είναι.

Πανέμορφο ε; Βιομηχανοποιημένη καγκουρίλα.

http://shop.us.dlink.com/d-link-dir-895l-r-ac5300-ultra-wi-fi-router.html

και φθηνό, μόλις 329 δολλάρια.

Δημοσ.

γεγονός ειναι 1: apple router τελος-

μπορει κάποιος γνωστής ν- προτείνει κάποιο router (οχι modem-router), το οποίο:

1. να δουλεύει άψογα με apple προϊόντα

2. να ειναι εξίσου εύκολο στη χρήση- setάριςμα κι ενδεχομένως να εχει και iphone app γι αυτο

3. να μην ειναι σε εξωφρενική τιμή= κάθε τομή πάνω απο το apple router θα ήταν εξωφρενική

Δημοσ.

γεγονός ειναι 1: apple router τελος-

μπορει κάποιος γνωστής ν- προτείνει κάποιο router (οχι modem-router), το οποίο:

1. να δουλεύει άψογα με apple προϊόντα

2. να ειναι εξίσου εύκολο στη χρήση- setάριςμα κι ενδεχομένως να εχει και iphone app γι αυτο

3. να μην ειναι σε εξωφρενική τιμή= κάθε τομή πάνω απο το apple router θα ήταν εξωφρενική

Μπορεις να κοιταξεις σε netgear που εχουν και ios app.

Πχ στα σχεδον μισα χρηματα απο το airport extreme, υπαρχει το netgear r6400 στα 112€ ή στα περιπου ~100€ απο amazon.co.uk που εχει iphone app,

αλλα μπορεις να το ρυθμισεις και με android app(το airport extreme δεν εχει καν δυνατοτητα/συμβατοτητα για ρυθμισεις απο android),

εχει μια παραπανω θυρα ethernet για περισσοτερες ενσυρματες συσκευες,

εχει 2 θυρες usb(και η μια ειναι usb3 εναντι usb2 ) αντι για 1 που εχει το airport extreme και ετσι μπορεις να εχεις και δικτυακο εκτυπωτη και δισκο ενω στο airport extreme μπορεις ενα απο τα 2,

υποστηριζει διαδεδομενα networking πρωτοκολλα οπως το UPnP,

ενω εχει και δυνατοτητα να γινει DLNA server ωστε να μην χρειαζεται να ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης οταν μοιραζεις ταινιες του δικτυακου δισκου κλπ σε tablet/tv/smartphone.

Eιναι αρκετα δυνατο router(παρολο που κοστιζει οσο το airport express που δεν εχει καν gigabit ethernet ή wifi 802.11ac), αλλα αν ψαχνεις κατι ακομα δυνατοτερο, υπαρχει το netgear r7000 στα 140€ ή μετα πας στο NetGear Nighthawk X4S.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι εδω και χρονια δεν εξαγει τεχνολογια...

Εχει καθησει πανω στην υψηλή τιμολογιακη πολιτικη για να μοιραζει κερδη στους μετοχους και στα Golden Boys  της.

Οι καιροι αλλαζουν και τελικα αυτη που ειναι στην κορυφη βλεπουν τα ραδικια.

Το κακο δεν ειναι οτι πλεον δεν εχει προιοντα απλα πλεον Δεν εχει Προοπτική και Οραμα.

Το καρκίνωμα της (ανέκαθεν) ειναι οι Μετοχοι της γιατι ο Κουκ δε μπορει να τους γαμ...σει οπως ο Στηβ. Τελος 

• Like 3
Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω πάντως. Να είσαι έξω και να βλέπεις παντού μηλαράκια. Ούτε στον εχθρο σου... :)

Που να μην ειχαμε διαβάσει(ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE επίσης) πριν 2-3 βδομαδες,οτι το 88% του πλανήτη χρησιμοποιεί android.

Παντου μήλα ρε.

Παντου,αφού.

88<12.

• Super Moderators
Δημοσ.

Που να μην ειχαμε διαβάσει(ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE επίσης) πριν 2-3 βδομαδες,οτι το 88% του πλανήτη χρησιμοποιεί android.

Παντου μήλα ρε.

Παντου,αφού.

88<12.

Αυτή την αναλογία βλέπεις έξω ε? :P Αφου (είδες μαθαίνω ακόμη σε αυτή την ηλικία).

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή την αναλογία βλέπεις έξω ε? :P Αφου (είδες μαθαίνω ακόμη σε αυτή την ηλικία).

Γιατι εσυ βλεπεις αλλη αναλογια? Τι υπονοεις, οτι οι appleades κανουν φιγουρα?

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Γιατι εσυ βλεπεις αλλη αναλογια? Τι υπονοεις, οτι οι appleades κανουν φιγουρα?

Οτι έχεις επιλεκτική όραση. :)

• Like 2
Δημοσ.

Οτι έχεις επιλεκτική όραση. :)

Πως γινεται να εχεις επιλεκτικη οραση οταν κυριολεκτικα η αναλογια ειναι 88/12...? Δηλαδη οταν η αναλογια ειναι 88/12 και εσυ βλεπεις 88/12 εχεις...επιλεκτικη οραση. Distortion field confirmed...

Μετα το θεικο ποστ με τον Σκαρμουτσο (στο οποιο προφανως ποτε δεν απαντησες) τα μαθηματικα σου συνεχιζουν να μπαζουν νερα σαν τον Τιτανικο μετα τη συγκρουση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...