rafinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα, ξέρει κανείς με ποιον τρόπο μπορώ να κρύψω το x-scrollbar από ένα div χωρίς δεδομένο height στο οποίο όμως θέλω να υπάρχει οριζόντιο scrolling. Απλά δεν θέλω να φαίνεται η scrollbar. Πριν απαντήσετε ότι αν βάλουμε ένα container div απέξω με μικρότερο height και μπλα μπλα μπλα δείτε ότι λέω "χωρίς δεδομένο height". ******Παιδιά το "innerHeight()" της Jquery υπολογίζει και το scrollbar, ενώ το "clientHeight" της καθαρής javascript όχι; Update Το έκανα ως εξής: #parent{ width: 100%; padding: 0; display: none; overflow: hidden; border-bottom: 2px solid #000; } #child{ background-image: url("img_styles/background.png"); background-repeat: no-repeat; background-size: 100% 100%; width: 96%; padding: 2%; height: auto; white-space:nowrap; text-align: center; overflow-x: scroll; } function setHeight(){ var parent_height = $("#parent").height(); $("#parent").css({visibility: "hidden", display: "block"}); var child = document.getElementById("child"); //pure javascript var child_height = child.clientHeight; //pure javascript $("#parent").css({visibility: "visible", display: "none"}); var height_diff = parent_height - child_height; var new_height = parseInt(parent_height - height_diff); $("#parent").css("height", new_height + "px"); } Λίγο μπακάλικος ο τρόπος καθώς χρησιμοποιώ jquery και καθαρή javascript ταυτόχρονα αλλά κάνει αυτό που πρέπει. Επίσης να τονίσω πως ξανακάνω "display: none" γιατί εμφανίζω το div πατώντας ένα κουμπί.
dominotrix Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 div{overflow-x:hidden} Το δοκιμασες; Οπου div θα βαλεις το class/id του div σου. Επισης λες θελεις να εμφανιζεται το οριζοντιο scrollbar, αλλα το x-scrollbar ειναι το οριζοντιο.
XPHSTOS_ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Καλό είναι όταν υπάρχουν τέτοιες απορίες να μας δίνετε και ένα codepen ή jsfiddle για να έχουμε καλύτερη εικόνα.Αν μπορείς ανέβασε ένα demo σε παρακαλώ.
rafinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) div{overflow-x:hidden} Το δοκιμασες; Οπου div θα βαλεις το class/id του div σου. Επισης λες θελεις να εμφανιζεται το οριζοντιο scrollbar, αλλα το x-scrollbar ειναι το οριζοντιο. Δεν είπα ότι θέλω να φαίνεται. Είπα ότι θέλω να έχω ικανότητα scrolling χωρίς να φαίνεται η scrollbar.Με το hidden δεν έχω δυνατότητα για scrolling. Ορίστε το codepen (το ανέβασα λυμένο όπως είπα παραπάνω). http://codepen.io/rafail/pen/ZByxEO Για να κάνετε scrolling στο div πατήστε μέσα και δοκιμάστε με τα βελάκια του πληκτρολογίου (δεξιά αριστερά). Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2016 από rafinos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα