Προς το περιεχόμενο

Paypal goods-services απορεία!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
​σκοπεύω να αγοράσω κινητό απο ένα άτομα μεταχειρισμένο και μου πρότεινε αυτο το τρόπο συναλλαγης.
​Γνωριζεται αν ειναι αξιοπιστος και ποια πρέπει να είναι η διαδικασία ώστε να είμαι καλλυμένος σε περίπτωση που τι κινητο εχει κάποιο πρόβλημα κλπ.?
​μου είπε πως τα χρήματα θα είναι δεσμευμένα μεχρι να βάλω καπιο κωδικο-tracking number και μετά θα μπορεί να τα πάρει.
αληθεύει?

Δημοσ.

Αν είναι goods & services είναι ΟΚ, αν είναι μόνο services μην το δεχτείς. Το paypal σε καλύπτει για τα goods, όχι για τα services.

Αν θες για σιγουριά περίμενε να πάρεις άποψη και απο κανέναν άλλο.

Δημοσ.

Αν είναι goods & services είναι ΟΚ, αν είναι μόνο services μην το δεχτείς. Το paypal σε καλύπτει για τα goods, όχι για τα services.

Αν θες για σιγουριά περίμενε να πάρεις άποψη και απο κανέναν άλλο.

διαβασα για αυτή την διαφορά που αναφέρεις.

​αλλά στο paypal δεν βρηκα κάποια τέτοια επιλογή.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια επιλογή απο την πλευρά σου. Αυτός θα πρέπει να σου στείλει money request for goods & services και εσύ να το αποδεχτείς και να πληρώσεις.

Όταν παραλάβεις βάλε κάποιον να τραβάει βίντεο όταν θα ανοίγεις το κουτί και κάνε και δοκιμή το κινητό ότι ανοίγει και δουλεύει καλά κλπ. Μην την πατήσεις δηλαδή και ανοίξεις το κουτί και έχει μέσα κάνα τούβλο ή κάνα χαλασμένο κινητό και μετά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ήταν αυτό μέσα στο κουτί. Να έχεις το βίντεο ως αποδεικτικό.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια επιλογή απο την πλευρά σου. Αυτός θα πρέπει να σου στείλει money request for goods & services και εσύ να το αποδεχτείς και να πληρώσεις.

Όταν παραλάβεις βάλε κάποιον να τραβάει βίντεο όταν θα ανοίγεις το κουτί και κάνε και δοκιμή το κινητό ότι ανοίγει και δουλεύει καλά κλπ. Μην την πατήσεις δηλαδή και ανοίξεις το κουτί και έχει μέσα κάνα τούβλο ή κάνα χαλασμένο κινητό και μετά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ήταν αυτό μέσα στο κουτί. Να έχεις το βίντεο ως αποδεικτικό.

μου είπε να πάω στο paypal στην επιλογή pay for goods  or services που έχει και την buyers protection να βάλω το email του, να βάλω το ποσο να πατήσω αποστολή, (τα λεφτά λεει οτι είναι hold δεν μπορεί να τραβήξει, ισχύει??)

μετά θα του πάει μια ειδοποίηση που θα γράφει (ok to ship? add tracking info). επίσης ισχύει αυτό? ή απλά του έχω στείλει τα χρήματα με αυτό το τρόπο?

και μετα όταν βάλω εγώ τα χρήματα θα αποδευσμετούν.

φαντάζομαι εσύ προτείνεις ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να μου στείλει αυτός αίτημα ετσι?

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και επιλογή pay for goods & services γι' αυτό σου είπα για το request. Έτσι όπως το βλέπω μου φαίνεται το ίδιο πράγμα απλώς στη μία περίπτωση στέλνει αίτημα ο ένας και στην άλλη ο άλλος. Πάντως το paypal σου παρέχει σίγουρα προστασία για goods (υλικά προϊόντα) και μπορείς να κάνεις dispute και να πάρεις τα χρήματα πίσω αρκεί να μπορείς να αποδείξεις ότι εξαπατήθηκες. Γι' αυτό είπα για το βίντεο πριν. Δεν σε νοιάζει αν ο άλλος πάρει τα χρήματα ή όχι. Αν αποδείξεις ότι έγινε απάτη θα πάρεις τα χρήματα σου από το paypal. Το τι θα κάνει μετά το paypal με τον άλλο είναι δικό του θέμα.

Δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιου είδους συναλλαγή (μόνο κανονικές συναλλαγές από eshop) και δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Καλό είναι να πει και κανείς άλλος τη γνώμη του μην τυχόν και υπάρχει κάποια παγίδα που δεν γνωρίζουμε.

Αν θες ρίξε και εδώ μια ερώτηση:

http://www.insomnia.gr/topic/165639-paypal/

Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος που θα ξέρει κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και επιλογή pay for goods & services γι' αυτό σου είπα για το request. Έτσι όπως το βλέπω μου φαίνεται το ίδιο πράγμα απλώς στη μία περίπτωση στέλνει αίτημα ο ένας και στην άλλη ο άλλος. Πάντως το paypal σου παρέχει σίγουρα προστασία για goods (υλικά προϊόντα) και μπορείς να κάνεις dispute και να πάρεις τα χρήματα πίσω αρκεί να μπορείς να αποδείξεις ότι εξαπατήθηκες. Γι' αυτό είπα για το βίντεο πριν. Δεν σε νοιάζει αν ο άλλος πάρει τα χρήματα ή όχι. Αν αποδείξεις ότι έγινε απάτη θα πάρεις τα χρήματα σου από το paypal. Το τι θα κάνει μετά το paypal με τον άλλο είναι δικό του θέμα.

Δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιου είδους συναλλαγή (μόνο κανονικές συναλλαγές από eshop) και δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Καλό είναι να πει και κανείς άλλος τη γνώμη του μην τυχόν και υπάρχει κάποια παγίδα που δεν γνωρίζουμε.

Αν θες ρίξε και εδώ μια ερώτηση:

http://www.insomnia.gr/topic/165639-paypal/

Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος που θα ξέρει κάτι παραπάνω.

Έγινε! Σ'ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...