Προς το περιεχόμενο

Τιμες αγγελιων


Fnfa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελευταια ψαχνω αρκετα στο σαιτ γιατι ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα mini itx pc φτηνο, αλλα αξιολογο, για 1080p gaming. Εριξα ομως και κατι κλεφτες ματιες και σε laptops και εχω παρατηρησει καποια πραγματα.

Ειναι τραγικο πως υπαρχουν αγγελιες με λαπτοπ της msi η της alienware πχ με hardware 2ετιας 3ετιας κ βαλε κ καποιοι ζητανε 1700 1800 ευρω. Αναρωτιεμαι... ειναι τοσο εξυπνοι? Η το αντιθετο? Αληθεια υπαρχουν ατομα που αγοραζουν τοσο παλια πραματα σε τετοια τιμη? Με τοσα λεφτα αγοραζεις καινουριο με τελευταιας γενιας υλικα. Καινουριο λεει ο ενας τ χω 4 μηνες (ασχετα αν εχει βγει 2 χρονια πριν...). Υπολογιζουν πως η αξια ενος υπολογιστη χανεται γιατι απλα τ ανοιξαν αλλα ποσο μαλλον γτ χρησιμοποιηθηκε κ εχει φθαρει συν το οτι η τεχνολογια εξελισεται?

Αλλοι παλι παραθετουν τιμες σκρουτζ γ ν πεισουν οτι 100 200 ευρω κατω ειναι ευκαιρια. Ναι... 2.200 ευρω πουλαει 1 καταστημα ενα λαπτοπ π τ χει ξεμεινει πχ 3 χρονια κ αμεσως αμεσως στα 1900 ειναι ευκαιρια λενε....

Αλλος παλι δ ξερει τ θελει.. τ 1 μερα τ βαζει 300 τ συστημα του, την αλλη 280 και την επομενη 380. Στα σχολια την μια παει σε ιντελ την αλλη απλα δεν εχει χρονο...

Αλλοι πουλαν και αφηνουν τις αγγελιες ξεκλειδωτες η δεν γραφουν πουληθηκε κ μενεις με την αναμονη και αλλοι διαβαζουν τα μηνυματα σου και δεν απαντουν σε ενεργες αγγελιες να ξερεις τι θα κανεις...

Σε καρτες γραφικων, βλεπεις σκρουτζ καινουρια gtx1060 250 ευρω κ ερχεται ο αλλος μ 2 - 3 χρονων καρτα της amd χειροτερη κ τ βαζει 270. Ναι φιλε την πηρες 450 τοτε, αλλα τοτε... τωρα και το o/c της το εφαγε και την σκονη της και αρκετο ρευματακι της περασε κ τελειωνει αν δεν τελειωσε η εγγυηση...

Ενα σωρο αγγελιες υπαρχουν διχως λογικη. Και ναι ξερω... νομος προσφορας και ζητησης λεει. Οσα πιο πανω μπορει ν πουλησει ο αλλος θα πουλησει (και περισσοτερα αν μπορουσε να βγαλει απ οσο το πηρε θα το εκανε) και οσο πιο χαμηλα μπορει να το παρει καποιος θα το παρει...

Πρεπει να ειμαστε ομως ρεαλιστες στο τι ζηταμε και απ τις 2 πλευρες. Γιατι διαφορετικα η αναζητηση στις αγγελιες γινεται κουραστικη, επαναλαμβανεται, γεμιζει αγγελιες χωρις ουσια το site, μπερδευονται και παραπλανουνται πολλοι.

Κατα την γνωμη μου θα πρεπε να μπορει να αξιολογει κανεις με like η dislike αν θελει μια αγγελια ετσι ωστε να δημιουργειται αντικινητρο για αυτους που πουλανε να "κοπανανε" τις τιμες ψαχνωντας για υποψηφια θηματα.

Επισης, αν γινοταν, οι κλειδωμενες αγγελιες να μην εμφανιζονταν, ετσι να μην φορτωνονται τσαμπα, καθιστωντας χρονοβορα την ολη διαδικασια.

Ακομη καλυτερα θα ταν να υπηρχε καποιο μερος οπου να μπορουν να δουν μια λογικη τιμη για μεταχειρισμενα οι χρηστες. Πχ αν μια gtx 1060 6gb κανει 300 ευρω σκρουτζ, την αγορασε καποιος και τελικα δεν την θελει, αμα την βαλει αγγελια 280 η 290 απλα μας κοροιδευει... βαζω αλλα 10 20 κ την παιρνω τ κουτιου, να χω την χαρα να την ανοιξω μονος μου κ να την παρω παρθενα... η μια καρτα 3ετιας που εχει αντιστοιχες επιδοσεις με την προαναφερθεισα, να υπαρχει καπου μια λιστα π μ μ λεει οτι λογικη τιμη ειναι τα 180 με 200 ευρω πχ. Ενας οδηγος πιστευω θα βοηθουσε. Και ναι το ξερω πως για τα χιλιαδες προιοντα απαιτειται τρομακτικο ποσο καταγραφης και ενημερωσης που το καθιστα αδυνατο, για μερικα υλικα ομως πολυ βασικα που καθημερινα πολλοι ψαχνουν ειναι πλ πιο εφικτο.

Αυτα τα ολιγα, ευχαριστω :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ομως αγαπητε για 20 και 30ευρω για καρτα γραφικων που αναφερεις παραπανω ή και για κινητα και παει λεγοντας πολλοι ειναι αυτοι που τα δινουν γιατι πανε με την λογικη οτι 20ευρω γλυτωνει απο δω 20-30-40απο αλλη συναλλαγη και σε βαθος χρονου ολο τον χρονο εχουν κερδισει ενα αξιοσεβαστο ποσο.

 

Για ατομα που γενικα δεν αγοραζουν πολλα πραγματα προφανως και ισχυει αυτο που περιγραφεις παραπανω.

 

Εγω βασικα δεν εχω προβλημα με τα παραπανω που αναφερεις γιατι ειναι γνωστο οτι ο καθενας οσο θελει πουλαει και δεν αναγκαζει κανενα να αγορασει με το ζορι.

Με αυτο που προσωπικα ειμαι τελειως καθετος ειναι με ατομα που τρεχουν να προλαβουν τις οποιες προσφορες υπαρχουν με σκοπο να τα πουλησουν την ιδια μερα ακριβοτερα στις αγγελιες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O καθένας αγοράζει και πουλάει σε όποια τιμή θεωρεί δίκαιη.
Σαν αγοράστης οφείλω να συγκρίνω την τιμή του μεταχειρισμένου που με ενδιαφέρει, με το ιστορικό τιμών του συγκεκριμένου προιόντος, την τρέχουσα τιμή, οφείλω να αξιολογήσω τον πωλητή με όποια μέσα έχω στη διάθεση μου (τις υπάρχουσες αξιολογήσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση, είτε τηλεφωνική επικοινωνία, είτε επικοινωνία από κοντά), οφείλω να κάνω μία έρευνα αγοράς πριν πάω και αγοράσω κάτι από τις αγγελίες, επειδή ο κάθε τυχάρπαστος το πλασάρει σαν προσφορά-ευκαιρία-τρεχάτε!!
Αν δεν το κάνω αυτό, είμαι άξιος της μοίρας μου, και φταίω περισσότερο από ότι φταίει ο πωλητής.

Κατά τα άλλα τέτοιοι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο υπάρχουν άτομα να αγοράζουν σε τέτοιες τιμές.
Η λύση είναι η παιδεία του αγοραστή, και τίποτα παραπάνω.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν σε αναγκάζει κανείς να αγοράσεις εάν θεωρείς κάτι ευκαιρία το παίρνεις εφόσον εξασφαλίσεις την ασφάλεια της συναλλαγής τώρα ο καθένας βάζει την τιμή που θέλει επίσης εάν είναι υπερβολική ή όχι μπορείς να πάρεις μια γνώμη εδώ και σε συμφέρει προχωράς αλλιώς όχι δεν υπάρχει λόγος για λογομαχίες !!

 

επίσης σχετικά με το pc μπορείς να ρίξεις μια μάτια στο stock house του e-shop μπορείς να βρεις κάποια κομμάτια και σε καλές τιμές (σχετικά) και με εγγύηση 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειαζόταν να κάνεις θέμα για προφανή πράγματα.

Όποιος θέλει πουλάει οσο θέλει και αν βρει αγοραστή βρήκε.

Ο αγοραστης πρέπει να ελέγχει και να βλέπει αν τον συμφέρει

Οι πωλητές βάζουν ότι θέλουν, εδώ είχα δει παπούτσια, είχε και φωτο τρομάρα του, που θα ντρεπόμουν να χαρίσω και τα πούλαγε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...