lalic13 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 παιδια θελω επειγοντως μια βοηθεια.εχω κανει μια αγωγη πριν ενα χρονο.στα χερια μου δεν εχω παρει κανενα χαρτι.το δικαστηριο ηταν να γινει πριν μια βδομαδα αλλα η δικιγορος μου ειπε οτι λογο απεργιας δεν θα γινει.ο τυπος που εχω κανει την αγωγη μου λεει οτι αγωγη στα χερια του δεν εχει παρει ποτε.μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να μαθω με καποιο τροπο αν οντως εχει γινει η αγωγη;στην ευεπλπιδων που πηγα να ρωτησω μου εκαναν ενα σωρο ερωτησεις και δε μπορεσα να βγαλω ακρη.καβνονικα με τη ταυτοτητα μονο δεν θα επρεπε να βρισκουν την αγωγη; επισης δεν θα επρεπε η δικιγορος μου να εχει ηδη ενημερωθει για τη νεα ημερομηνια του δικαστηριου και φυσικα να ενημερωσει κιεμας;τι χαρτι να ζητησω απο την δικιγορο ωστε να βεβαιωθω οτι εχει γινει ονρως η αγωγη:
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 παιδια θελω επειγοντως μια βοηθεια.εχω κανει μια αγωγη πριν ενα χρονο.στα χερια μου δεν εχω παρει κανενα χαρτι.το δικαστηριο ηταν να γινει πριν μια βδομαδα αλλα η δικιγορος μου ειπε οτι λογο απεργιας δεν θα γινει.ο τυπος που εχω κανει την αγωγη μου λεει οτι αγωγη στα χερια του δεν εχει παρει ποτε.μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να μαθω με καποιο τροπο αν οντως εχει γινει η αγωγη;στην ευεπλπιδων που πηγα να ρωτησω μου εκαναν ενα σωρο ερωτησεις και δε μπορεσα να βγαλω ακρη.καβνονικα με τη ταυτοτητα μονο δεν θα επρεπε να βρισκουν την αγωγη; επισης δεν θα επρεπε η δικιγορος μου να εχει ηδη ενημερωθει για τη νεα ημερομηνια του δικαστηριου και φυσικα να ενημερωσει κιεμας;τι χαρτι να ζητησω απο την δικιγορο ωστε να βεβαιωθω οτι εχει γινει ονρως η αγωγη: 1. Κατ'αρχήν δικαιούσαι να απαιτήσεις από τον/την δικηγόρο σου αντίγραφο της αγωγής σου. Από πίσω, η αγωγή θα έχει ένα επιπλέον φύλλο, την έκθεση κατάθεσης, όπου πρέπει να αναφέρεται σαφώς πότε κατατέθηκε η αγωγή και από ποιόν, τον αριθμό κατάθεσής της και πότε είναι η δικάσιμος. Ιδού ένα παράδειγμα από το Πρωτοδικείο Αθηνών: Ο/Η δικηγόρος είναι υποχρεωμένος να σου δώσει αντίγραφο, εφ'όσον δεν έχει οικονομική απαίτηση από εσένα (κοινώς, εάν δεν του χρωστάς χρήματα). 2. Δοκίμασε να πας στη Γραμματεία του πολιτικού τμήματος, στο κτίριο 2 της Ευελπίδων, στον α' και στον β' όροφο (γραφεία 101 και 201 αντίστοιχα) με την ταυτότητα και το ΑΦΜ σου - εφ'όσον η αγωγή σου έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο (γιατί μπορεί να έχει κατατεθεί σε κάποιο Ειρηνοδικείο). 2. Σημειωτέον ότι απεργία είχαν μόνο την περασμένη Πέμπτη - όχι οι δικηγόροι, οι δικαστικοί υπάλληλοι. 1
lalic13 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ευχαριστω πάρα πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες να με καθοδηγήσεις τόσο αναλυτικά..πολύ χρήσιμα όσα μου είπες. οταν εχουν απεργια οι δικαστικοι υπαλληλοι γινονται κανονικά τα δικαστηριa;η οντως παίρνει αυτοματρα αναβολή όπως μου είπε η δικογορος;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ευχαριστω πάρα πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες να με καθοδηγήσεις τόσο αναλυτικά..πολύ χρήσιμα όσα μου είπες. οταν εχουν απεργια οι δικαστικοι υπαλληλοι γινονται κανονικά τα δικαστηριa;η οντως παίρνει αυτοματρα αναβολή όπως μου είπε η δικογορος; Την περασμένη Πέμπτη, συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αριθμός υποθέσεων πήραν "αυτόματα" αναβολή. Αλλά δεν μπορώ φυσικά να γνωρίζω αν αυτό συνέβη και με τη δική σου υπόθεση - μερικά (ελάχιστα!) δικαστήρια έγιναν κανονικά.
lalic13 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 σευχαριστω.επειδη αποφευγει να μου δωσει την αγωγη εδω και κανα 2 εβδομαδες που την ζηταω.θα παω στην ευελπιδων μηπως βγαλω ακρη.
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 πάλι απεργία οι δικηγόροι; Αυτοί και οι δικαστικοι πρέπει να είναι οι πρωταθλητές της απεργίας...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 [...] 3. Σημειωτέον ότι απεργία είχαν μόνο την περασμένη Πέμπτη - όχι οι δικηγόροι, οι δικαστικοί υπάλληλοι. πάλι απεργία οι δικηγόροι; Αυτοί και οι δικαστικοι πρέπει να είναι οι πρωταθλητές της απεργίας... ...
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Σωστός, ανάποδα ήθελα να τα γράψω. Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται μια δίκη ακόμα και αν έχει απεργία; Αν έχει πάρει τρεις αναβολές;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Σωστός, ανάποδα ήθελα να τα γράψω. Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται μια δίκη ακόμα και αν έχει απεργία; Αν έχει πάρει τρεις αναβολές; Όταν πρόκειται για ποινικό δικαστήριο, η δίκη γίνεται εφ'όσον επίκειται παραγραφή του αδικήματος. Ακόμη και καμία αναβολή να μην έχει πάρει. Όταν πρόκειται για πολιτική ή διοικητική δίκη, η δίκη γίνεται μόνο εάν οι δικηγόροι των διαδίκων έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια από τον Δικηγορικό τους Σύλλογο. Ακόμη κι αν έχει πάρει εκατόν τρεις αναβολές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα