Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Φίλος ψάχνει μια τηλεόραση για δώρο. Η χρήση θα είναι κυρίως για θέαση καναλιών digea, ίσως και nova - ote tv, που και που καμιά ταινία και θα ήθελε να είναι και smart για χρήση youtube περισσότερο. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Υπάρχει λόγος να πάει σε 4k για τέτοια χρήση ή τα κανάλια θα φαίνονται χειρότερα;

Σκεφτήκαμε για μια οικονομική fhd smart όπως αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/9004347/Samsung-UE49K5500.html?keyphrase=samsung+ue49k5500

Τι άλλο μπορούμε να κοιτάξουμε ή κάποια μοντέλα που αξίζουν να παρακολουθούμε τις τιμές τους αφού υπάρχει περιθώριο να γίνει η αγορά μέχρι το Γενάρη;

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο! Το έχω ξανακούσει αυτό για τις sony, με προβληματίζει λίγο που δεν έχω διαβάσει καλά πράγματα για το service τους όμως αν χρειαστεί...οι smart δυνατότητες της συγκεκριμένης sony είναι ικανοποιητικές;

Και μια ακόμα διευκρίνιση, οι 4k τηλεοράσεις δείχνουν χειρότερα τα τηλεοπτικά κανάλια ή απλά δεν τα δείχνουν καλύτερα από τις fhd;

Δημοσ.

Οι διαφορές πλέων είναι αμελητέες σε scaling. Έχει απλά μέινει αυτή η υπέροχη της Sony από τα πρόπερσινα μοντέλα που όντως υπάρχει διαφορά.

Αν το υλικό από το κανάλι είναι απαράδεκτο. Θα έχεις και απαράδεκτη εικόνα. Τώρα που τα περισσότερα είναι HD και οι full HD προβολες αυξάνονται όλες πάνω κάτω παίζουν αξιοπρεπώς.

• Like 1
Δημοσ.

Οι διαφορές πλέων είναι αμελητέες σε scaling. Έχει απλά μέινει αυτή η υπέροχη της Sony από τα πρόπερσινα μοντέλα που όντως υπάρχει διαφορά.

Αν το υλικό από το κανάλι είναι απαράδεκτο. Θα έχεις και απαράδεκτη εικόνα. Τώρα που τα περισσότερα είναι HD και οι full HD προβολες αυξάνονται όλες πάνω κάτω παίζουν αξιοπρεπώς.

Σ'ευχαριστώ! Έχει νόημα να πάμε σε κάποια οικονομική 4k με τη λογική ότι θα την κρατήσουν χρόνια την τηλεόραση; Ίδια απόδοση έχουν στο τηλεοπτικό σήμα με τις fhd;

Δημοσ.

Σαφώς, άλλωστε χρηματικά δεν ζητάνε πολλά παραπάνω και διαφορές (στο τηλεοπτικό) εν έτη 2016 ειναι αμελητέες εως με το ζόρι ορατές.

Ειναι ομως πιο σύγχρονες, σε hardware, σε επεξεργαστές (το 4Κ θελει πολυ επεξεργαστικη ισχυ), σύγχρονα πάνελ, νεοι codec (HEVC - H265) και σαφως ανώτερα πρωτόκολλα σύνδεσης (HDMI 2.0).

• Like 1
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι! Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση σε εταιρεία ή μοντέλο για τις ίντσες και χρήματα που συζητάμε ή το πάμε ψάχνοντας;

Δημοσ.

Για μένα, θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και την δυνατότητα για dvb-t2.

Δημοσ.

Για μένα, θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και την δυνατότητα για dvb-t2.

Αυτό είναι για τα κανάλια; Πότε υπολογίζεται να έρθει προς τα εδώ; Λογικά θα βγάλουν και σχετικούς αποκωδικοποιητές, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Νομίζω το 2020. Όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα υπάρχουν αποκωδικοποιητές, αλλά όσο να πεις είναι ένα επιπλέον έξοδο και επίσης κάποια ευκολία χρήσης που έχεις με την tv, την χάνεις. 

Άποψή μου πάντα και φυσικά μιλάμε για περιπτώσεις ππυ η αγορά γίνεται με προοπτική ετών.

Δημοσ.

Μη το λες. Επειδή ψιλοψάχνω κι εγώ για συγγενικό μου πρόσωπο, σχεδόν όλες οι φετινές lg έχουν, εν αντιθέσει π.χ με τις samsung που δεν βρίσκεις σε φθηνά μοντέλα. 

Δημοσ.

Για Ελλάδα βάλε αλλά 10 χρόνια+ εδώ με το ζόρι έγιναν mpeg4 και αυτό επειδή μας πιέζε η Ευρώπη.

Επίσης κοιτώντας λεπτομέρειες όπως το Τ2 χάνουμε βασικά όπως αντιθέσεις, απόδοση εικόνας εξοπλισμό κτλ..

• Like 1
Δημοσ.

Μέχρι 30/6/2020 τα 700 Mhz (που χρησιμοποιούνται για ψηφιακό σήμα) )είναι απαραίτητο να δοθούν (με την μορφή αδειοδότησης) στις εταιρίες κινητής, οπότε κανάλια θα πρέπει να στριμωχτούν ή να κλείσουν, αν δεν πάνε σε t2.

Κι επίσης, θεωρώ ότι άνθρωπος που θέλει απλά να βλέπει τηλεόραση δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ, διαφορές όπως αυτές που αναφέρεις και θεωρώ ποιο σημαντικό να δουλεύει, χρησιμοπιώντας ένα περίεργο όρο, out of the box και φυσικά δεν θα αλλάζει εξοπλισμό σαν τα πουκάμισα. Λόγω της επαγγελματικ'ης σου ιδιότητας, ελπόιζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...