Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, haris013 said:

@poulinos θελω τα φώτα σου, εχω το aconcagua 2 το οποίο ειναι down 550, θα την παλέψει να το παρω τέλος του μήνα στην βόρεια Ιταλία που θα εχει βροχές? Ειχα ακούσει ότι δεν "πρεπει" να βρέχονται τα down jackets. Θα εχω ομπρέλα μαζι μου αλλα ειπα να ρωτησω εσένα που ξέρεις καλύτερα.

Επισης που μπορω να παω να καθαρίσω ενα down jacket χωρις να μου το χαλάσουν? Να παω σε καθαρηστηριο ? Δεν εχω στεγνωτήριο σπιτι για να το πλύνω εγω και δεν θελω να χάσει puffiness 

Θα εκτιμουσα ιδιαίτερα κάποια πρόταση για vfm ισοθερμικό και fleece για μεσα απο το μπουφάν σαν mid layer ωστε να παρω μαζι μου στο ταξιδι. Δεν θελω κάτι ακριβό εαν ειναι εφικτό.

παμε ενα ενα.

α. τα down jackets εχουν μια μικρη αδιαβροχοποιηση ή να το πω καλυτερα ενα DWR (Durable Water Repellent) το οποιο το κανει water repellent. Αν ριξει μικρουλα βροχη οκ δεν θα σου κανει προβλημα.δηλαδη να ψιχαλισει.αν ομως βρεξει κανονικα θα περασει μεσα.και αν περασει μεσα εχεις ενα σοβαρο προβλημα.ενω το down ειναι πολυ ζεστο αν βραχει χανει το μεγαλυτερο κομματι της θερμικης τους ικανοτητας. χιλιες φορες να σου βραχει ενα fleece το οποιο και βρεγμενο θα σε ζεσταινει ενα 50 % για παραδειγμα παρα να βραχει το down το οποιο θα παει στο 10%. αν εχεις ομπρελλα τοτε δεν εχεις θεμα γιατι αντε να πεσουν ψιχαλες.

και σπιτι μπορεις να το πλυνεις και δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωτικο το στεγνωτηριο. απλα οσο στεγνωνει πρεπει να το απλωνεις τιναζεις για να παει το down παντου.επισης το down δεν ειναι χυμα μεσα .δηλαδη εχεις πχ 100γραμμαρια down σε ενα jacket.δεν ειναι ολο μαζι. ειναι μεσα σε κυψελες ωστε να μην γινει ολο μια ενιαια μαζα οταν το πλυνεις. στο site του καθε κατασκευαστη σου γραφει οδηγιες για το πως να το πλυνεις.εχω πλυνει και μπουφαν down και sleeping bag kai ολα μια χαρα.

για fleece. παρε οτι βρεις απο μια ορειβατικη εταιρεια.ακομα και Polo να παρεις ειναι μια χαρα.απλα διαλεξε ποσο χοντρο το θες.εχω 100αρια 200αρια και κατι σαν 300αρι. απο διαφορες μαρκες.ολα δουλευουν μια χαρα.το ιδιο πραγμα ειναι σχεδον απλα μερικες εταιρειες βαζουν μερικες προσμιξεις. 

σε ισοθερμικο μαλλον εννοεις θερμοεσωρουχο να υποθεσω.γιατι ειναι λιγο διαφορετικες εννοιες το ισοθερικο με το θερμοεσωρουχο. εσυ θες να φορεσεις κατι ζεστο σαν πρωτο Layer σωστα?

και εδω θα βρεις διαφορες εταιρειες και διαφορα υλικα κτλ. εφοσον δεν θες κατι extreme μπορεις να παρεις καποιο απλο (εγω πηρα απο polo) το οποιο ηταν φτηνο και ειναι οτι πρεπει  για καμποσο κρυο (εξαρταται ποσο κρυωνεις βεβαια). απλα θα πρεπει να ειναι καπως κολλητο πανω σου αλλα χωρις να σε σφιγγει. βοηθαει παρα πολυ διοτι δεν αφηνει κομματια απο το σωμα σου εκτεθειμενο.πχ σε ενα jacket αν φυσηξει και δεν το κλεισεις καλα θα μπει αερας απο μεσα οποτε θα νιωσεις το κρυο.το θερμοεσωρουχο θα σε γλυτωσει απο αυτο συν οτι θα σε κραταει ζεστο αφου εφαρμοζει πανω στο σωμα σου,

γενικως αν τα θες για πολη κτλ και οχι για extreme πραγματα δεν αξιζει να πας σε ακριβα πραγματα.δεν θα δεις μεγαλη διαφορα ή διαφορα που να αξιζει τα παραπανω λεφτα που εδωσες.

fleece πρεπει να εχω 7-8 πλεον μετα απο τοσα χρονια.θερμοεσωρουχα εχω λεπτα (polo) με τα οποια εχω βγαλει πολλα βουνα και εχω και πιο χοντρα οχι ακριβως θερμοεσωρουχα αλλα power stretch παλι απο την polo. πολυ τιμια.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, ROSICKY22 είπε

Mr Poulinos αυτο τι λεει για χρηση scooter θα με καλυψει?

https://www.trendyol.com/columbia/ogilvie-peak-fs-interchange-omni-tech-jacket-3in1-xm2713-010-p-985864879

Αν το έψαξα σωστά με τις ισοτιμίες αυτό κοστίζει περίπου 390 ευρώ. :o 
Για χρήση scooter που το θες με τόσα λεφτά πέρνεις κανονικό χειμερινό μπουφάν για μηχανή που θα έχει και τις προστασίες του.

Π.Χ. δες το Revit Macna Mondo 2.0 ή το Altair H2O που μοιάζουν με αυτό που κοιτάς.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
On 15/10/2025 at 10:30, ROSICKY22 said:

Mr Poulinos αυτο τι λεει για χρηση scooter θα με καλυψει?

https://www.trendyol.com/columbia/ogilvie-peak-fs-interchange-omni-tech-jacket-3in1-xm2713-010-p-985864879

οπως τα ειπαμε και απο το Pm ειναι ωραιο και πολυχρηστικο απλα χανεις την οποιαδηποτε προστασια εχει ενα μπουφαν μηχανης. αυτο για καποιους λυνεται με το να φορανε προστατευτικα (αγκωνες,μεση) μεσα ή εξω απο το μπουφαν

κατα τα αλλα θα το χαρεις. και επισης για να το διαβασουν και αλλοι: λογω οτι τα μπουφαν αυτα ειναι για πολη, βουνο (δηλαδη εχουν διαπνοη,το οποιο στην μηχανη δεν σε νοιαζει αφου δεν περπατας) αυτο σημαινει οτι αν ριξει απειρη βροχη και με την δυναμη που πεφτει πανω λογω των χιλιομετρων της μηχανης υπάρχει μια περιπτωση να περασει μεσα..

3 hours ago, dpolal said:

Αν το έψαξα σωστά με τις ισοτιμίες αυτό κοστίζει περίπου 390 ευρώ. :o 
Για χρήση scooter που το θες με τόσα λεφτά πέρνεις κανονικό χειμερινό μπουφάν για μηχανή που θα έχει και τις προστασίες του.

Π.Χ. δες το Revit Macna Mondo 2.0 ή το Altair H2O που μοιάζουν με αυτό που κοιτάς.

το αγορασε ηδη :)

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος σε fleece να βρω αν είναι 100αρι, 200αρι ή 300αρι αν δεν το αναγράφει; πχ με μέτρηση του πάχους του ή κάτι άλλο;

Επίσης για τα μπουφάν της Pentagon τι άποψη έχετε;

Δημοσ.
26 minutes ago, kosmasdel said:

Υπάρχει τρόπος σε fleece να βρω αν είναι 100αρι, 200αρι ή 300αρι αν δεν το αναγράφει; πχ με μέτρηση του πάχους του ή κάτι άλλο;

Επίσης για τα μπουφάν της Pentagon τι άποψη έχετε;

α. αν ξερεις το μοντελο πολλες εταιρειες το αναφερουν τι ειναι.

β. το 100 ειναι ευκολο να το καταλαβεις.ειναι αρκετα λεπτο σαν να λεμε φορας ζακετουλα. το 200 δινει το feel φοραω πουλοβερ και το 300 σε φαση φοραω μπουφαν.

γ.μπορεις να το δεις και με βαση το βαρος αν και ειναι σχετικο αυτο γιατι εξαρτατε και το size. τα 100 αρια ειναι ανετα παντως.δηλαδη τα φορας και δεν ενοχλει.στο 200 ας πουμε εχεις καποιο μικρο περιορισμο δηλαδη αρχιζεις και το νιωθεις λιγο βαρυ πανω λιγο πιο δυσκολο να ριξεις ενα μπουφαν απο πανω. αν ειναι να πας πανω απο 200 δεν αξιζει.μετα πας σε down και κανεις Layers με down και εισαι πιο ανετα.εχω αρκετα 100αρια και 200 αρι όπως και ενα που ειναι σαν 300αρι.ειναι λιγο προβια φαση αλλα ενταξει. και δεν ειναι βεβαια ολα 100-200-300. οπως και δεν ειναι ολα τα fleece ιδια.απλα γενικα μετα το 200 δεν βολευει.μονο σε βουνο θα φορεσω 200αρι fleece και πανω.σε πολη με ενοχλει γενικα.αν και στα βουνα πλεον επενδυω σε down για παρα πολλους λογους.αλλα για πολη το 100αρι ειναι ωραιο

θα μπορουσα να βαλω φωτογραφια απο 100-200 και κατι που παει προς το 300 αλλα δεν ξερω ποσο καλα θα φανει στην φωτογραφια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρωτάω γιατί έχω ένα Columbia Interchange (είναι με εσωτερικό fleece αποσπώμενο και αντιανεμικό/αδιάβροχο από επάνω) αλλά δεν έχω δει πουθενά να γράφει χαρακτηριστικά του fleece. Δεν θα το έλεγα βέβαια ότι είναι πολύ ζεστό, πιθανολογώ 100αρι. Και θέλω να έχω μια εικόνα γιατί κοιτάω για πιο χοντρό jacket fleece μόνο (όχι αντιανεμικό) για χρήση καθημερινή σε πόλη λόγω της ελαφρότητας του fleece. 

πχ  αυτό https://www.pentagon-tactical.com/-jacket/-fleece/ianos-sherpa-fleece- (αν και δεν αναφέρει χαρακτηριστικά αλλά φαίνεται χοντρό)

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, kosmasdel said:

Ρωτάω γιατί έχω ένα Columbia Interchange (είναι με εσωτερικό fleece αποσπώμενο και αντιανεμικό/αδιάβροχο από επάνω) αλλά δεν έχω δει πουθενά να γράφει χαρακτηριστικά του fleece. Δεν θα το έλεγα βέβαια ότι είναι πολύ ζεστό, πιθανολογώ 100αρι. Και θέλω να έχω μια εικόνα γιατί κοιτάω για πιο χοντρό jacket fleece μόνο (όχι αντιανεμικό) για χρήση καθημερινή σε πόλη λόγω της ελαφρότητας του fleece. 

πχ  αυτό https://www.pentagon-tactical.com/-jacket/-fleece/ianos-sherpa-fleece- (αν και δεν αναφέρει χαρακτηριστικά αλλά φαίνεται χοντρό)

συνηθως 100αρια μπαινουν αντε max 200 να δεις στα 3 in 1. οταν ειχα παει να παρω 3 in 1 μια που το εβαλα και το εβγαλα διοτι ενιωθα λιγο αβολα σαν να μου περιοριζε κινησεις. και μετα πηρα το north face plasma που δεν ηταν 3 σε 1 αλλα πιο ζεστο και πολυ πιο ελαφρυ πανω μου (και πιο ακριβο). ηταν primaloft . γενικα για το ποσο ελαφρυ και ανετο ειναι δεν θα πηγαινα σε πανω απο 100αρι. θα προτιμουσα να παρω ενα down jacket ελαφρυ που ειναι ανετο και ταυτοχρονα το μαζευεις οποτε δεν το θες και δεν πιανει χωρο. η αλλη λυση αν θες κατι ζεστο αλλα οχι ογκωδες θα ηταν soft shell. δεν σημαινει οτι ειναι απαραιτητα πιο ζεστο απο το fleece αλλα ειναι water repellent και ταυτοχρονα είναι και windproof. ενω το fleece αμα φυσαει περναει ο αερας κατευθειαν μεσα και πεφτει η αποδοση του κατακορυφα και για αυτο το συνδυαζουν με καποια αντιανεμικη και αδιαβροχη μεμβρανη απεξω.

επισης εχω μια απεχθεια στα ρουχα που απευθυνονται σε σωματα στρατου κτλ.δεν αναφερουν καν χαρακτηριστικα οπως θα ανεφερει πχ η north face κτλ. Οποτε δεν τα προτιμω. σε ορειβατικες εταιρειες μπορει να ειναι λιγο πιο ακριβα αλλα βρισκεις χαρακτηριστικα.

επισης μπορεις να δεις και σε power stretch. ειναι παλι καλυτερο απο το Fleece.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...