sam75 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Πλάκα μας κάνεις τώρα. Στις επιχειρήσεις που έχω δουλέψει ο νόμος έλεγε ότι χρειάζεται τουλάχιστον Χ αριθμός ατόμων για να λειτουργεί 24ωρο η επιχείρηση. Εμείς ξέρεις πόσοι ήμασταν; Χ/2, οι μισοί δηλαδή, απλά καλύπταμε ώρες και μέρες με σπαστά ωράρια και διπλές βάρδιες και ΑΝ μας άρεσε, αν δεν μας άρεσε από εκεί παν και οι άλλοι. Ποιος θα ελέγξει ποιος κάνει τι στην επιχείρηση του; Αν εγώ έχω μαγαζί με δυο υπαλλήλους πιστεύεις ότι μπορεί να με αναγκάσει κάποιος να πάρω τρίτο; Φυσικά και όχι, θα στίψω αυτούς που έχω "για το καλό της επιχείρησης" και για να έχουν και οι δυο υπάλληλοι μου τη θέση τους. Πείσε με εσύ να πάρω εγώ τρίτο άτομο. Αν ανέβει η δουλειά θα πάρει αναγκαστικά άτομο, εμείς κάναμε 8 άτομα πρόσληψη. Είστε τεμπέληδες παρτο χαμπάρι, όχι εσύ προσωπικά γενικώς. Μέσα στην κρίση πήραμε 8 άτομα!!! Δουλειά και μόνο δουλειά. Ευχαριστω για τις απαντησεις Θες να στείλεις δέμα; είναι κλειστά τα κουριερ φίλε μου, δουλεύουν 6 ημέρες με 1 ρεπο επί 12 ώρες.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μιας και εν μέρη έχεις δίκιο σε αυτό που λες , αναλογίσου οτι αυτοί που δουλεύουν 12ώρα τις καθημερινές , ζούνε τον δικό τους εργασιακό μεσαίωνα , με αποτέλεσμα να μετακυλίουν το "πρόβλημα" της έλληψης χρόνου στους υπαλλήλους που θα πρέπει με τη σειρά τους να δουλεύουν ΚΑΙ τις Κυριακές για να καλύψουν τις ανάγκες των πρώτων. Γενικότερα η ελληνική αγορά είναι στρεβλή και απορυθμισμένη. Ένα επίσης μεγάλο λάθος που κάνει ο έλληνας καταναλωτής που θέλει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι οτι αυτή η "μόδα" ναι μεν έχει έρθει από το εξωτερικό ΑΛΛΑ εκεί που εφαρμόζεται υπάρχουν κυλιόμενοι εργαζόμενοι και κυλιόμενα ωράρια.Τουτέστην , το πολυκατάστημα του εξωτερικού , αν και ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο , έχει εργαζόμενους που κάνουν την 8-ωρη βάρδια τους και μετά πάνε σπιτάκι τους και αναλαμβάνει άλλος υπάλληλος την επόμενη βάρδια. Στο Ελλάντα όμως , το μικρομάγαζο που δεν έχει τους πόρους για να υποστηρίξει τέτοιου τύπου εργασία με κυλιόμενους εργαζομένους , αναγκάζεται τον ίδιο υπάλληλο να τον βάζει να δουλεύει τρελά ωράρια (εργασιακός μεσαίωνας δηλαδή).Κάποια στιγμή δεν θα αντέξει μιας και οι ανθρώπινες αντοχές δεν είναι απεριόριστες , και στο τέλος νομοτελειακά θα κλείσει.Και όταν θα κλείσει θα πηγαίνουμε όλοι στα "αγαπημένα μας" πολυκαταστήματα και θα τα ακουμπάμε και θα βγάζουμε το σκασμό. Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη αλλά είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο... Και μετά....με τις υγείες μας..... Άρα το πρόβλημα δεν είναι αν θα είναι ανοικτά τις Κυριακές. Το πρόβλημα είναι που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν επιπλέον (απλήρωτες πιθανότατα) υπερωρίες. Σε αυτό συμφωνώ. Αλλά έχω μια ερώτηση. Αν έστω βγει νόμος ότι τα μαγαζιά θα ανοίγουν Κυριακές. Αυτό σημαίνει ότι τα μαγαζιά πρέπει υποχρεωτικά (με βάση νόμου) να είναι ανοικτά;
Θεkλα Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Εχω ζησει σε πολη που ολα κλεινουν 19.00 καθε μερα και ηταν πολυ αβολο. Δεν προλαβαινα ποτε επειδη απο δουλεια σχολουσα παντα αργα. Προσφατα ημουν αλλου οπου καθε κυριακη τα σουπερ μαρκετ ηταν ανοιχτα 12-9. Φοβερα βολικο.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Πάντως Κυριακές στο Παρίσι τα μαγαζιά είναι κλειστά. Επίσης δεν κλείνουν τα βράδια στις 9 όπως εδώ, αλλά στις 7. 1
VonLoutsos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Καμιά σχέση μια χαρά είμαι εγώ. Sam75 τεμπελόσκυλο άσε την κλάψα, και ξεκίνα να δουλευεις Κυριακές. Τεμπελόσκυλο που θέλεις και ρεπό τρομάρα σου. Που θέλεις και 3 βάρδιες των 8 ωρών....2 των 12 και αν σου κάνει....Παίρνεις και 800 ευρώ; 300 ευρώ και πολλά σου είναι... Άντε παλιο τεμπέλη αχαίρευτε/ανεπρόκοπε που θέλεις και εργασιακές συνθήκες...Χόρτασες ήλιο πράσινο αλλά ξεκίνα να τρως σαλάτα/8 άτομα τώρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις