Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, αλλά μπορεί να δώσεις εκκαθαριστικά τελευταίων ετών ή να αποδείξεις από που προέρχονται (πχ πώληση ακινήτου/κληρονομιά-δωρεά/τυχερά παιχνίδια/επενδύσεις/κτλπ)...

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άσε μας ρε Στέλιο... αύριο-μεθαύριο αν βρω καμία βαλίτσα γεμάτη 500άρικα, θα πάω καμαρωτός-καμαρωτός να τα καταθέσω, γιατί είναι λιγούρηδες για μετρητό όλες οι τράπεζες και ούτε καν θα με ρωτήσουν που τα βρήκα.

Ούτε στην Ελβετία δεν ισχύουν αυτά... έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα.

Δημοσ.

Είχα πάνω μου 6000€

(είμαι Ελ.επαγγελματιας και πληρώθηκα από 3 δουλειές σε διάστημα 2 ημερών)

Πήγα να τα κάνω κατάθεση στην alpha bank στο Αιγάλεω στην ιερά οδό και μου ζήτησε πόθεν έσχες.

Τι κερδος-λογο έχω να πω ψέμματα;

Θα κερδισω κάτι; Πάντως άλλο ή βαλίτσα 500αρικα που λες και άλλο το ποσό το δικό μου

Με την βαλίτσα με 500ευρα γεμάτη πιθανόν εσένα να σ έλεγαν περάστε κύριε και καμία ερώτηση να μην σ έκαναν επειδή θα άφηνες τρελό ποσο στην τράπεζα. ;)

Μ είπε η κυρία στον γκισε ότι άνω των 5000€ θέλουν πόθεν έσχες πλέον.και εγώ δεν το γνώριζα αυτό γιατί είχα πολύ καιρό να κάνω μεγάλη κατάθεση από την δουλειά μου.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, αλλά μπορεί να δώσεις εκκαθαριστικά τελευταίων ετών ή να αποδείξεις από που προέρχονται (πχ πώληση ακινήτου/κληρονομιά-δωρεά/τυχερά παιχνίδια/επενδύσεις/κτλπ)...

Αυτή τη δουλειά ήξερα ότι αρμόδιοι να την κάνουν είναι μόνο οι ελεγκτές της εφορίας, δεν έχω ξανακούσει ότι την κάνουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι, ούτε κανένα σχετικό δημοσίευμα έχω δει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Νόμιζα ότι εννοούσες γενικά όχι όταν πας σε τράπεζα για να τα καταθέσεις.

Υποθέτω ότι αν δεν έχεις χαρτί ανάληψης, μπορεί να συμπληρώνεις κάποια υπεύθυνη δήλωση και μετά στον έλεγχο από την εφορία να αποδεικνύεις τον ισχυρισμό σου.

Δημοσ.

Υποθέτω ότι αν δεν έχεις χαρτί ανάληψης, μπορεί να συμπληρώνεις κάποια υπεύθυνη δήλωση και μετά στον έλεγχο από την εφορία να αποδεικνύεις τον ισχυρισμό σου.

Έτσι όπως το είχες γράψει έβγαινε το συμπέρασμα ότι η τράπεζα αρνείται να δεχτεί την κατάθεση, και όχι πως τη δέχεται αλλά μετά ελέγχεσαι από την εφορία, καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Στο θέμα μας πάντως, η ουσία είναι πως δεν απαγορεύεται(δεν απαγορευόταν έστω μια και τώρα έχουμε cc) να έχεις 100.000€ μετρητά στη βαλίτσα σου όπως νομίζει ο ts, αδίκημα είναι να μην τα δηλώσεις στο τελωνείο φεύγοντας, ή αντίστοιχα να μην τα δηλώσεις στο τελωνείο καθώς εισέρχεσαι στη χώρα.

https://www.aia.gr/el/traveler/travellers-info/customs-control

• Super Moderators
Δημοσ.

Εσύ έβγαλες το συμπέρασμα με το άκυρο, εγώ απλά είπα ότι ζητάνε χαρτιά ανάληψης. Δεν νομίζω να έγραψα κάπου "αλλιώς δεν τα παίρνουν"...

Δημοσ.

Εσύ έβγαλες το συμπέρασμα με το άκυρο, εγώ απλά είπα ότι ζητάνε χαρτιά ανάληψης. Δεν νομίζω να έγραψα κάπου "αλλιώς δεν τα παίρνουν"...

Τότε τι νόημα είχε αυτό που έγραψες ως απάντηση/quote στο "τα δέχτηκαν" που έγραψα εγώ?

Τέσπα, τέλος το off topic από εμένα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τότε τι νόημα είχε αυτό που έγραψες ως απάντηση/quote στο "τα δέχτηκαν" που έγραψα εγώ?

Το ερωτηματικό το βλέπεις στην αρχή? Απορία ήταν. Μετά πληροφόρησα ότι 3 τράπεζες τα ζητάνε, δεν γράφω "αλλιώς πόρτα"...

Το έχω κάνει, τα δέχτηκαν λέγοντας ευχαριστώ. Εσύ πήγες να το κάνεις και έφαγες πόρτα?

Χωρίς χαρτί ανάληψης που να καλύπτεις το ποσό που καταθέτεις? Εθνική/Alpha Bank/Πειραιώς ζητάνε πάντως...

Στην Εθνική είπαν στην μάνα μου ότι δεν ζητάνε ούτε αυτό, αλλά μόνο για ποσά κάτω των 4000...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...