Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους...

Να παρακαλεσω μόνο ένα πράγμα, επειδή δεν θέλω το θέμα μου να γίνει closed θα ήθελα να παραμείνουμε σε απαντήσεις σχετικές με το πρώτο μου post. Είναι εύκολο, το εγραψα στα ελληνικά και χωρίς bold or caps.

Επίσης καλο είναι να μην αρχίσουμε με προσωπικές επιθέσεις , μια κουβέντα είπαμε να κάνουμε, και θα δεχτώ κάθε απάντηση σας απλά να έχετε και από ένα επιχείρημα, όχι να πεταταει κάποιος την εχθρα του και να φεύγει.

Θα απαντήσω σε όλους,αρκεί να μου δίνουν και επιχειρήματα, εως τότε σας ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε!

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ρε Basketballfan νομίζω ότι σήμερα δεν θα συνεννοηθούμε και μου μοιάζει και λιγάκι ύποπτο γιατί άλλες φορές συμβαδίζουμε αρκετά στις απόψεις μας.Anyway το πριν πολλούς αιώνες δεν πήγαινε για τους Ιάπωνες, αλλά για τους Vikings που ανέφερε κάποιος πιο πάνω, έλεος δηλαδή.Για να τα βάλουμε σε μία σειρά λοιπόν η Ιαπωνία μετά τον Β'ΠΠ έγινε ένα από τα top κράτη με ειρηνικά μέσα ναι ή όχι;Δεν μπορώ να το ξανά ρωτήσω για πέμπτη φορά please.

Σόρρυ μάλλον εγώ δεν το διάβασα προσεκτικά.

Δεν διαφωνώ ότι τώρα είναι ένα από τα τοπ κράτη χωρίς βίαια μέσα.

Παρ' όλα αυτά δεν ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί και είπαν αχχχ θα γίνουμε ένα καλό και ειρηνικό κράτος, κάποιος άλλος τους ανάγκασε να κάνουν αυτήν τη μετάβαση. Δυστυχώς η τρομακτική πλειοψηφία των μεγάλων δυνάμεων πάντα θα διαλέγουν τις ένοπλες συμπράξεις και αυτό είναι ξεκάθαρο από την ιστορία.

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω ότι πολλοί είδαν πού το πάει ο Χίτλερ. Βέβαια μετά, τους είπαν ελιτιστές ακαδημαϊκούς και αντιπατριώτες (τι μου θυμίζει αυτό) και τους "έκαναν στην άκρη". Αλλά έχει νόημα αυτό; Κάνε ένα γκάλοπ να δούμε πόσοι πιστεύουν σήμερα ότι περιμένει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και πάλι με χρόνια με καιρούς θα πάρουμε την Πόλη. Αν καλή ώρα η Ελλάδα ήταν τοπική δύναμη και π.χ. γινόταν στ' αλήθεια πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και μαζί με προβλήματα Συρίας/Ρωσίας/Κούρδων η Τουρκία ήταν πεσμένη στα τέσσερα στο πάτωμα θα μιλούσαμε πολύ διαφορετικά σ' αυτήν εδώ την κουβέντα.

Η Ιαπωνία μεταπολεμικά να το πούμε ότι είχε τεράστια βοήθεια από τους Αμερικανούς για προφανείς λόγους, και πως το τι θα γινόταν χωρίς αμερικανικές πλάτες (όπως και στη Γερμανία, καρμπόν το ίδιο γεωπολιτικό σενάριο) και Marshall Plan κλπ είναι απορίας άξιο. Γιατί εντάξει, όταν σήμερα σε έχουν ισοπεδώσει στους βομβαρδισμούς και μεθαύριο είσαι παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη, ε μάλλον και κάτι άλλο έπαιξε ρόλο εκτός από το σφιχτό πουλί του πληθυσμού. Χωρίς να θέλω να πω ότι οι ίδιοι οι Ιάπωνες ήταν αμέτοχοι, και αυτοί βέβαια χειρίστηκαν την κατάσταση πολύ καλά. Αυτά όμως είναι και θέμα κουλτούρας. Οι Ιάπωνες μετά από όσα τους βρήκαν έλεγαν shikata ga nai. Εμείς μετά την τουρκοκρατία ξέρεις τι λέμε.

Για τον Trump (τον οποίο θεωρώ επικύνδυνο για να μην επεκταθώ) διαφωνούμε. 

Καλά αυτό για τους Μαρμαρωμένους Βασιλιάδες είναι urban legent ότι μεγάλο μέρος του Λαού μας πιστεύει σε τέτοιες παπαριές.Sorry δεν βρήκα πιο ήπια λέξη.Σε χωριό της Λάρισας που κατοικώ εγώ με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων να είναι πάνω από 55 δεν υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει σε τέτοιες παπαριές.Δεύτερη παρατήρηση η Ελλάδα ακόμα και όπως είναι σήμερα,έχει στρατιωτική δύναμη ικανή να προσαρτήσει περιοχές όπως τα Σκόπια,τα οποία οφείλω να πω δεν έχουν ούτε ένα Τανκ.Και μάλιστα χωρίς συνέπειες πιστεύω καθώς δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ θα τα υποστήριζαν σε ενδεχόμενη σύρραξη.Ειδικά πριν την κρίση ήταν μία χαψιά αλλά η Ελλάδα τα τελευταία 90 έτη έχει μη επεκτατική πολιτική και καλά κάνει.Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα και διεκδικούσαμε και εμείς ζωτικό χώρο Η Αλβανία και τα Σκόπια θα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση για μας.Άρα όχι δεν είναι όλοι το ίδιο.Και κάτι ακόμα επειδή αναφέρθηκαν Μεγαλέξανδροι πάλι και άλλα τέτοια χαριτωμένα.Η εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου έγινε επειδή πιο πριν εισέβαλαν οι Πέρσες σε μας είχε κάποιο ηθικό υπόβαθρο ας πούμε, δεν σηκωθήκαμε ξαφνικά ένα πρωί και είπαμε πάμε να κατακτήσουμε την Περσία, το ανάποδο έγινε.Δεν μπορούμε να εξισώνουμε τους θύτες με τα θύματα.Αυτό το αυτομαστιγωμα που κάνουμε στην Ελλάδα μετά την κρίση είναι πρωτοφανές.

Σόρρυ μάλλον εγώ δεν το διάβασα προσεκτικά.

Δεν διαφωνώ ότι τώρα είναι ένα από τα τοπ κράτη χωρίς βίαια μέσα.

Παρ' όλα αυτά δεν ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί και είπαν αχχχ θα γίνουμε ένα καλό και ειρηνικό κράτος, κάποιος άλλος τους ανάγκασε να κάνουν αυτήν τη μετάβαση. Δυστυχώς η τρομακτική πλειοψηφία των μεγάλων δυνάμεων πάντα θα διαλέγουν τις ένοπλες συμπράξεις και αυτό είναι ξεκάθαρο από την ιστορία.

Τώρα πάλι ήρθαμε στα γνωστά μας standarts.Συμφωνούμε απόλυτα :P

Καλημέρα σε όλους...

Να παρακαλεσω μόνο ένα πράγμα, επειδή δεν θέλω το θέμα μου να γίνει closed θα ήθελα να παραμείνουμε σε απαντήσεις σχετικές με το πρώτο μου post. Είναι εύκολο, το εγραψα στα ελληνικά και χωρίς bold or caps.

Επίσης καλο είναι να μην αρχίσουμε με προσωπικές επιθέσεις , μια κουβέντα είπαμε να κάνουμε, και θα δεχτώ κάθε απάντηση σας απλά να έχετε και από ένα επιχείρημα, όχι να πεταταει κάποιος την εχθρα του και να φεύγει.

Θα απαντήσω σε όλους,αρκεί να μου δίνουν και επιχειρήματα, εως τότε σας ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε!

Δίνουμε συνεχώς επιχειρηματα από το πρωί σωστά ή λάθος δεν έχει σημασία.Θα περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή από μέρους σου αφού άνοιξες ένα τόσο βαρύ θέμα.Καλησπέρα και σε σένα btw

Δημοσ.

Καλά, ότι είναι προφανώς λάθος να λες "οι Αμερικάνοι είναι τέτοιοι και έτσι κι αλλιώτικοι" ελπίζω να το καταλαβαίνουν όλοι. Για όλους τους λαούς είναι λάθος να βάζεις ταμπέλες, αλλά ειδικά στις ΗΠΑ οι διαφορές ανάμεσα στο Ντάλλας και τη Βοστώνη, για παράδειγμα, είναι χαώδεις.

^

Αυτό!!

Η ίδια χώρα στην οποία ασκείται κριτική για τις στρατιωτικές (αντ)επιθέσεις της, έχει κάνει απίστευτες συνεισφορές (σαφέστατα δεν είναι η μοναδική) στην ανθρωπότητα μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η Γερμανία (που ευτυχώς αναφέρθηκε) είχε κάνει τα αίσχη επί Χιτλερ. Αλλά σήμερα πράττει φιλόδοξο ανθρωπιστικό έργο με τους 1 εκ πρόσφυγες.

Η Ιαπωνία είχε κατακρεουργήσει κάτι εκατομμυριάκα ανθρώπους τότε. Ενώ ο λαός της τώρα είναι από τους πιο ευγενικούς που υπάρχουν.

Ο Καναδάς είχε σχέδιο δράσης/αντεπίθεσης κατά των ΗΠΑ. Το ονόμασε Defence Scheme no 1

Η Αυστραλία λόγω της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, συμβάλλει έμμεσα σε απάνθρωπες συνθήκες, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών. ΠΑΙΔΙΩΝ! https://www.theguardian.com/australia-news/2016/aug/10/the-nauru-files-2000-leaked-reports-reveal-scale-of-abuse-of-children-in-australian-offshore-detention

Οι Vikings....

Κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον αστείο να υπονοείται ότι με υπεροχή των AQ/ISIL-S/λοιπά-γκρουπς και με έλλειψη δυτικοποίησης, η ανθρωπότητα σήμερα θα ήταν καλύτερη. Είναι τόσο επιπόλαιο το σκεπτικό, όσο το λάθος της Κλιντον που δεν σήκωσε το τηλέφωνο στις 3 η ώρα το πρωί.

Θα κλείσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στο ινσόμνια που με ψυχαγώγησε σήμερα.

Δημοσ.

^

Αυτό!!

Η ίδια χώρα στην οποία ασκείται κριτική για τις στρατιωτικές (αντ)επιθέσεις της, έχει κάνει απίστευτες συνεισφορές (σαφέστατα δεν είναι η μοναδική) στην ανθρωπότητα μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η Γερμανία (που ευτυχώς αναφέρθηκε) είχε κάνει τα αίσχη επί Χιτλερ. Αλλά σήμερα πράττει φιλόδοξο ανθρωπιστικό έργο με τους 1 εκ πρόσφυγες.

Η Ιαπωνία είχε κατακρεουργήσει κάτι εκατομμυριάκα ανθρώπους τότε. Ενώ ο λαός της τώρα είναι από τους πιο ευγενικούς που υπάρχουν.

Ο Καναδάς είχε σχέδιο δράσης/αντεπίθεσης κατά των ΗΠΑ. Το ονόμασε Defence Scheme no 1

Η Αυστραλία λόγω της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, συμβάλλει έμμεσα σε απάνθρωπες συνθήκες, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών. ΠΑΙΔΙΩΝ! https://www.theguardian.com/australia-news/2016/aug/10/the-nauru-files-2000-leaked-reports-reveal-scale-of-abuse-of-children-in-australian-offshore-detention

Οι Vikings....

Κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον αστείο να υπονοείται ότι με υπεροχή των AQ/ISIL-S/λοιπά-γκρουπς και με έλλειψη δυτικοποίησης, η ανθρωπότητα σήμερα θα ήταν καλύτερη. Είναι τόσο επιπόλαιο το σκεπτικό, όσο το λάθος της Κλιντον που δεν σήκωσε το τηλέφωνο στις 3 η ώρα το πρωί.

Θα κλείσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στο ινσόμνια που με ψυχαγώγησε σήμερα.

Στέκομαι στο υπογραμμισμένο.Wtf ποια ήταν η αντεπίθεση της στο Βιετνάμ την δεκαετία του 60 και τι της είχαν κάνει οι Βιετναμέζοι ώστε να  τους αντεπιτεθεί όπως μας λες;Η τι της είχε κάνει το Ιράκ το 1990 στον πρώτο πόλεμο του κόλπου;Η μήπως της έκανε τίποτα στον δεύτερο πόλεμο όπου με τα ψέματα Μπους και Μπλερ ότι ο Σαντάμ είχε πυρηνικό οπλοστάσιο εισέβαλαν σε αυτό για δεύτερη φορά.Αλλά ξέχασα έριχναν πυραύλους οι οποίοι έφεραν κεφαλές ανεξαρτησίας και δημοκρατικότητας ενάντια στον κακό τύρανο, μόνο που αστοχούσαν συχνά και αντί να πέφτουν στο κεφάλι του κακού Σαντάμ έπεφταν σε νοσοκομεία και σχολεία.Επίσης τι σχέση έχει ο δυτικός πολιτισμός με την επιθετικότητα σε όλον σχεδόν τον πλανήτη από μέρους των Η.Π.Α;Τρίτον ποιος ισχυρίζεται ότι θέλει να πάψουν να υπάρχουν οι Η.Π.Α και να προσφέρουν όλα αυτά τα αγαθά που ανέφερες πιο πάνω στον πλανήτη;Αυτό που θέλουμε να σταματήσουν να κάνουν οι Η.Π.Α είναι να είναι οι τραμπούκοι και ο γενικοί δερβέναγες του κόσμου.Τέταρτον δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκατσα να απαντήσω στα πιο πάνω σοβαρά.Πρέπει να με πείραξε κάτι που έφαγα.

Δημοσ.

Όπως είπα και πιο πάνω αναφέρομαι στο σήμερα για την Ιαπωνία μία χώρα που καταστράφηκε εντελώς μετά τον ΒΠΠ ωστόσο μία χαρά τα κατάφερε με ειρηνικά μέσα στην συνέχεια να είναι μέσα στο top κράτη σε πολλά επίπεδα παγκοσμίως.Επίσης αναφορές σε γεγονότα πριν από αρκετούς αιώνες είναι τουλάχιστον αστεία υποτίθεται έχουμε εκπολιτιστεί.Άμα φτάσουμε να κάνουμε αναφορά σε vikings στο τέλος θα καταλήξουμε  σε αντιπαραθέσεις του στυλ homo sapiens sapiens vs homo sapiens neaterdalius ή ακόμα παλιότερα homo sapiens neaterdalius vs homo erectus.Είναι τρομερά ανούσιο αυτό το σκεπτικό κατά την γνώμη μου.

για την περίπτωση των ιαπώνων που πρακτικά είναι τρισμέγιστοι βάρβαροι και χασάπηδες (αν και τους συμπαθώ για δικούς μου λόγους) δικαιολογώ απόλυτα την αμερικανική βία

τους έκαναν κυρίες και ακίνδυνους ξεφτίλες 

βέβαια δεν είμαι σύμφωνος που τους την χάρισαν έτσι και την έβγαλαν σχετικά λάδι, μάλιστα ακόμα και σήμερα δεν παραδέχονται τα εγκλήματά τους ούτε τα αναφέρουν στην ιστορία τους σε αντίθεση με τους γερμανούς που με ενοχλεί πόσο μετανιωμένοι έχουν μάθει να είναι σχετικά με τα δικά τους αίσχη που δεν είναι δικά τους βέβαια αλλά των παππούδων τους

Δημοσ.

για την περίπτωση των ιαπώνων που πρακτικά είναι τρισμέγιστοι βάρβαροι και χασάπηδες (αν και τους συμπαθώ για δικούς μου λόγους) δικαιολογώ απόλυτα την αμερικανική βία

τους έκαναν κυρίες και ακίνδυνους ξεφτίλες 

βέβαια δεν είμαι σύμφωνος που τους την χάρισαν έτσι και την έβγαλαν σχετικά λάδι, μάλιστα ακόμα και σήμερα δεν παραδέχονται τα εγκλήματά τους ούτε τα αναφέρουν στην ιστορία τους σε αντίθεση με τους γερμανούς που με ενοχλεί πόσο μετανιωμένοι έχουν μάθει να είναι σχετικά με τα δικά τους αίσχη 

Οι.Η.Π.Α εκεί βρισκόταν σε άμυνα καλά έκαναν(αν και  δεν μου κάθεται καλά με τα πυρηνικά) αλλά δεν ήταν το post που μου έκανες quote σχετικό με αυτό που λες και συμφωνώ.Εγώ είπα ότι μπορείς να γίνεις top κράτος με ειρηνικά μέσα χωρίς να προβείς σε σφαγές όπως  έκαναν οι Ιάπωνες μεταπολεμικά!

Δημοσ.

Συγνώμη που ανοίγω έτσι ένα θέμα, αλλά όντας Αμερικανός με θιγει κάτι τέτοιο.

Υπήρχε ένα θέμα που κάποιο μέλος μας χαρακτήρισε έτσι και δεν μπόρεσα να του δώσω την απάντηση μου γιατί έγινε closed.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα, χωρίς φασαρίες, απλή κουβέντα φιλική να γίνει.

& Η απάντηση μου στο μέλος @opera

Επειδή τα λεγόμενα σου περί των θανάτων από όπλα και για το "Frightened Nation" με θιγουν όντας Αμερικανός, θελω πολύ καλά να βάλεις στο μυαλό σου το παρακάτω και να ξεκολλήσεις και εσύ και μερικοί άλλοι που έχουν τις ίδιες σκέψεις με σένα.

Η Αμερική είναι μια χώρα με πολλά πιστεύω, με πολλά θετικά και πολλά αρνητικά μιας που κατοικειται από πολλά εκατομμύρια άνθρωπος, από εκεί και πέρα πρέπει να έχεις ζήσει εκεί χρόνια για να καταλάβεις τι παίζει, μην τρως μασημενη τροφή(όπως κατηγόρησες ότι το κάνει κάποιο άλλο μέλος) και πιστεύεις ότι σου πασαρουν.

Στην Ελλάδα που τόσο αγαπάς δεν υπάρχουν νομίζεις καθημερινοι σκοτωμοι από όπλα? Επειδή εσύ δεν το γνωρίζεις δεν πάει να πει ότι 'u are clear from this category", for God's sake λοιπον, να ευχαριστείς για πολλά πράγματα την Αμερική, ειλικρινά.

Επίσης δεν ξέρεις κάθε χρόνο πόσοι Έλληνες έρχονται για δουλειά εδώ, και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να μετατρέψουν την εργατική τους βιζα σε Permanent visa, τραβα λοιπον ρώτα αυτούς τους Έλληνες να σου απαντήσουν αν είμαστε εγκληματίες των λαων και και και.. και τότε ελα να γράψεις και να κατηγορισεις καταστάσεις...

Λυπάμαι πραγματάκια για την αντίληψη αυτή που κουβαλάς, με θλιβουν και ως Έλληνα και ως Αμερικανό τίποτα άλλο καλό σου απόγευμα

Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Αμερικάνικου έθνους καθώς βασίζεται πάνω στα πιστεύω μου.

Από την άλλη πλευρά έχεις ένα έθνος που είναι ακριβώς στο άλλο άκρο στα πάντα.

Από τη μία έχεις ένα έθνος που προωθεί τον ανθρώπινο πολιτισμό και την τεχνολογία και από την άλλη έχεις ένα έθνος που παράγει μόνο γραφειοκρατεία, μίσος και ζήλεια.

Επίσης να ξέρεις ότι όταν κάποιος χρεοκοπεί αυτό σημαίνει ότι το 90% με 95% αυτών που πιστεύει και αυτών που πράττει είναι λάθος.

Συνεπώς απλά δεν ασχολείσαι καθόλου και συνεχίζεις τη ζωή σου.

Δημοσ.

Συγνώμη που ανοίγω έτσι ένα θέμα, αλλά όντας Αμερικανός με θιγει κάτι τέτοιο.

Υπήρχε ένα θέμα που κάποιο μέλος μας χαρακτήρισε έτσι και δεν μπόρεσα να του δώσω την απάντηση μου γιατί έγινε closed.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα, χωρίς φασαρίες, απλή κουβέντα φιλική να γίνει.

& Η απάντηση μου στο μέλος @opera

Επειδή τα λεγόμενα σου περί των θανάτων από όπλα και για το "Frightened Nation" με θιγουν όντας Αμερικανός, θελω πολύ καλά να βάλεις στο μυαλό σου το παρακάτω και να ξεκολλήσεις και εσύ και μερικοί άλλοι που έχουν τις ίδιες σκέψεις με σένα.

Η Αμερική είναι μια χώρα με πολλά πιστεύω, με πολλά θετικά και πολλά αρνητικά μιας που κατοικειται από πολλά εκατομμύρια άνθρωπος, από εκεί και πέρα πρέπει να έχεις ζήσει εκεί χρόνια για να καταλάβεις τι παίζει, μην τρως μασημενη τροφή(όπως κατηγόρησες ότι το κάνει κάποιο άλλο μέλος) και πιστεύεις ότι σου πασαρουν.

Στην Ελλάδα που τόσο αγαπάς δεν υπάρχουν νομίζεις καθημερινοι σκοτωμοι από όπλα? Επειδή εσύ δεν το γνωρίζεις δεν πάει να πει ότι 'u are clear from this category", for God's sake λοιπον, να ευχαριστείς για πολλά πράγματα την Αμερική, ειλικρινά.

Επίσης δεν ξέρεις κάθε χρόνο πόσοι Έλληνες έρχονται για δουλειά εδώ, και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να μετατρέψουν την εργατική τους βιζα σε Permanent visa, τραβα λοιπον ρώτα αυτούς τους Έλληνες να σου απαντήσουν αν είμαστε εγκληματίες των λαων και και και.. και τότε ελα να γράψεις και να κατηγορισεις καταστάσεις...

Λυπάμαι πραγματάκια για την αντίληψη αυτή που κουβαλάς, με θλιβουν και ως Έλληνα και ως Αμερικανό τίποτα άλλο καλό σου απόγευμα

Οι Έλληνες όπως και κάθε άλλος φτωχός λαός ψάχνει για δουλειά εκεί που υπάρχει το χρήμα. Και το χρήμα δε κάνει διακρίσεις. Δεν είναι θέμα χώρας ή πολιτισμού. Κι εγώ αν πήγαινα αύριο ΗΠΑ για δουλειά προφανώς θα πήγαινα σε κάποια μεγάλη βιομηχανική πόλη όχι στη γειτονιά του κάθε redneck.

Όσον αφορά την πολιτική ευθύνη ο άνθρωπος είναι οι πράξεις του. Και πράξεις δεν είναι μόνο αυτά που πράττει ενεργά είναι και αυτά τα οποία αφήνει να γίνουν στο όνομά του. Αν είμαστε διατεθιμένοι να τα ρίχνυμε πάντα όλα στις πολιτικές ηγεσίες τότε δε μας αξίζει και ποτέ κάτι καλύτερο ως λαός.

Κι εγώ να το πάμε έτσι πολύ θα με βόλευε να πως πως για τη σημερινή κατάσταση όλα είναι ευθύνες των πολιτικών και να αρχίσω να μιλάω για κρεμάλες στο σύνταγμα κλπ αλλά αυτό από μόνο του δε θα έλυνε τίποτα.

Δημοσ.

Οι.Η.Π.Α εκεί βρισκόταν σε άμυνα καλά έκαναν(αν και  δεν μου κάθεται καλά με τα πυρηνικά) αλλά δεν ήταν το post που μου έκανες quote σχετικό με αυτό που λες και συμφωνώ.Εγώ είπα ότι μπορείς να γίνεις top κράτος με ειρηνικά μέσα χωρίς να προβείς σε σφαγές όπως  έκαναν οι Ιάπωνες μεταπολεμικά!

Ναι βέβαια ξέχασες να αναφέρεις ότι οι γιάπωνες είχαν δεκαετίες άφθονων παροχών από τους αμερικάνους, τσάμπα πατέντες για 20+ χρόνια, φιλικά συμβόλαια από την αμερικάνικη βιομηχανία που τους είχε όπως την Κίνα σήμερα(κάποτε το γιαπωνέζικο ήταν συνώνυμο της μαϊμούς - χαμηλής ποιότητας), εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων των με άφθονη τεχνογνωσία και υλικό (τζάμπα ή σχεδόν τζάμπα), την προστασία της αμερικής που τους επέτρεψε να ανακάμψουν επενδύοντας μόνο στην βιομηχανία και όχι στην άμυνα, και τέλος φυσικά να χτίσουν τα πάντα με αμερικάνικα λεφτά των προγραμμάτων βοήθειας.

Δεν έγιναν μεγάλο έθνος διότι τα κατάφεραν μόνοι τους, ήταν γεωπολιτικός σχεδιασμός της αμερικής να έχουν ένα ισχυρό πλην πειθήνιο σκυλί στην περιοχή(και χώρα-βάση) για να κρατάει τους κινεζοσοβιετοκομμουνιστές έξω από τον Ειρηνικό...

Αυτό που κατάφεραν,κι μπράβο τους, είναι να διαχειριστούν σωστά τους ανεξάντλητους κρουνούς χρημάτων και τζάμπα τεχνογνωσίας που είχαν για 20-30 χρόνια από αμερική.Ακόμη έχουν προνομιακές εμπορικές σχέσεις με αμέρικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι βέβαια ξέχασες να αναφέρεις ότι οι γιάπωνες είχαν δεκαετίες άφθονων παροχών από τους αμερικάνους, τσάμπα πατέντες για 20+ χρόνια, φιλικά συμβόλαια από την αμερικάνικη βιομηχανία που τους είχε όπως την Κίνα σήμερα(κάποτε το γιαπωνέζικο ήταν συνώνυμο της μαϊμούς - χαμηλής ποιότητας), εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων των με άφθονη τεχνογνωσία και υλικό (τζάμπα ή σχεδόν τζάμπα), την προστασία της αμερικής που τους επέτρεψε να ανακάμψουν επενδύοντας μόνο στην βιομηχανία και όχι στην άμυνα, και τέλος φυσικά να χτίσουν τα πάντα με αμερικάνικα λεφτά των προγραμμάτων βοήθειας.

Δεν έγιναν μεγάλο έθνος διότι τα κατάφεραν μόνοι τους, ήταν γεωπολιτικός σχεδιασμός της αμερικής να έχουν ένα ισχυρό πλην πειθήνιο σκυλί στην περιοχή(και χώρα-βάση) για να κρατάει τους κινεζοσοβιετοκομμουνιστές έξω από τον Ειρηνικό...

Αυτό που κατάφεραν,κι μπράβο τους, είναι να διαχειριστούν σωστά τους ανεξάντλητους κρουνούς χρημάτων και τζάμπα τεχνογνωσίας που είχαν για 20-30 χρόνια από αμερική.Ακόμη έχουν προνομιακές εμπορικές σχέσεις με αμέρικα.

Και η Γερμανία επωφελήθηκε από την Αμερικάνικη αμυντική προστασία.

Δημοσ.

Οι.Η.Π.Α εκεί βρισκόταν σε άμυνα καλά έκαναν(αν και δεν μου κάθεται καλά με τα πυρηνικά) αλλά δεν ήταν το post που μου έκανες quote σχετικό με αυτό που λες και συμφωνώ.Εγώ είπα ότι μπορείς να γίνεις top κράτος με ειρηνικά μέσα χωρίς να προβείς σε σφαγές όπως έκαναν οι Ιάπωνες μεταπολεμικά!

Ναι ήταν σε συνέχεια των παραπάνω που συζητήθηκαν βρήκα ένα ποστ και έκανα quote

Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Αμερικάνικου έθνους καθώς βασίζεται πάνω στα πιστεύω μου.

Από την άλλη πλευρά έχεις ένα έθνος που είναι ακριβώς στο άλλο άκρο στα πάντα.

Από τη μία έχεις ένα έθνος που προωθεί τον ανθρώπινο πολιτισμό και την τεχνολογία και από την άλλη έχεις ένα έθνος που παράγει μόνο γραφειοκρατεία, μίσος και ζήλεια.

Επίσης να ξέρεις ότι όταν κάποιος χρεοκοπεί αυτό σημαίνει ότι το 90% με 95% αυτών που πιστεύει και αυτών που πράττει είναι λάθος.

Συνεπώς απλά δεν ασχολείσαι καθόλου και συνεχίζεις τη ζωή σου.

εε όχι ακριβώς 

στην αμερική υπάρχουν πολλοί συντηρητικοί που δεν αποδέχονται πράγματα όπως την εξέλιξη, τη έκτρωση, υπάρχουν αρκετοί ρατσιστές, υπάρχουν πολλοί καβλωμένοι με τα όπλα και διάφορα άλλα  που ευτυχώς εδώ μας είναι ξένα

δεν είναι όλη η αμερική la, san fransisco και ny 

θα μου πεις κι εδώ στην ελλάδα έχουμε σε τεράστιο βαθμό ακόμα θεοκρατία και μεσαιωνικά μυαλά, αλλά τουλάχιστον στη νεότερη ιστορία μας δεν έχουμε μαύρες σελίδες όπως δουλεία ή ρατσισμό σε βαθμό από τον οποίο ακόμα ανακάμπτουν οι αμερικάνοι και ακόμα υπάρχει κάποιος διχασμός μεταξύ τους (ο ρατσισμός των ελλήνων απέναντι στους επίσης έλληνες πρόσφυγες της μικράς ασίας που μπορεί πχ να αναφέρει κανείς ή ακόμα και ο σημερινός ρατσισμός κατά των μεταναστών στη χώρα μας είναι αστείος μπροστά στον αμερικάνικο ρατσισμό παρά το πολυπολιτισμικό υπόβαθρο του λαού του) 

το ότι η ελλάδα έμεινε σε πολλά πράγματα πίσω δεν είναι και κάτι για το οποίο πρέπει μόνο να τη κατηγορούμε

από τη στιγμή που αποφάσισαν οι μεγάλες δυνάμεις να δημιουργηθεί αυτό το κράτος-δορυφόρος έως και σήμερα ουδέποτε ήμασταν σε θέση να ορίσουμε τη μοίρα μας

όταν οι άλλοι λαοί συνέρχονταν από τον βππ εμείς σφαζόμασταν μεταξύ μας για χρόνια ακόμα εξαιτίας και των δυτικών φίλων μας που μας έβαλαν να σφαχτούμε (όχι ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών βέβαια) 

είχαμε δικτατορίες και ξεδιάντροπες παρεμβάσεις στο εσωτερικό μας και κυνήγι μαγισσών και εξαιτίας των φίλων αμερικάνων 

και όλα αυτά είναι φυσικά από πολλές απόψεις γιατί εμείς είμαστε μια σκατούλα και άλλες χώρες είναι πολύ πιο ισχυρές και μακριά από επικίνδυνες ζώνες του πλανήτη 

προσωπικά δεν έχω κάτι προσωπικό με ούτε αμερικάνο ούτε τούρκο ούτε κογκολέζο, στο κάτω κάτω ο καθένας είναι απλά ένα γρανάζι στη δική του μηχανή και όπου υπάρχει υποτιθέμενη δημοκρατία σπάνια εκπροσωπεί το συμφέρον του απλού πολίτη.

δε βρίσκω λοιπόν νόημα να πω ότι ο ts είναι φονιάς των λαών και ας έχει δολοφονήσει ο λαός του πολλούς αθώους. ούτε νιώθω καλύτερα επειδή ο δικός μου έχει δολοφονήσει λιγότερους, όπου βρήκε την ευκαιρία δολοφόνησε και αυτός, απλά επειδή είναι μια σκατούλα όπως προείπαμε δεν έχει και πολλά στο ιστορικό του (αναφέρομαι πάντα στο νεοελληνικό κράτος, με παλιότερα δεν έχουμε ουσιαστική σχέση άλλωστε, πέρα από τη γλώσσα και άντε και τη θρησκεία) 

τώρα αν πούμε ότι κάποιοι λαοί ήταν (μπορεί και ακόμα να είναι αν βρεθούν εκτός ελέγχου) πολεμοχαρείς όπως οι γερμανοί για παράδειγμα δε νομίζω ότι είναι και τόσο άδικος χαρακτηρισμός με δύο παγκόσμιους πολέμους στη πλάτη τους και πάλι όμως το βρίσκω δύσκολο να το κάνω προσωπικό και να θεωρήσω ότι όποιον γερμανό γνωρίσω είναι εν δυνάμει ικανός για γενοκτονία

το θέμα είναι ότι τον πλανήτη ανέκαθεν το κινούσε και θα συνεχίσει να τον κινεί κυρίως το χρήμα, οπότε οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν όχι για μεγάλες ιδέες και ιδανικά αλλά επειδή κάποιοι ισχυροί τους χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους.

αν ποτέ το ανθρώπινο είδος ξυπνήσει από αυτό το λήθαργο και αρχίσουν να δουλεύουν όλοι μαζί σαν "έντομα" για το καλό της αποικίας και όχι για το δικό του μικροσυμφέρον ο καθένας θα ήταν ευτύχημα, αλλά δε το βλέπω να γίνεται τουλάχιστον όσο ζούμε όλοι εμείς

ο πόλεμος, ο σκοτωμός, ο διαχωρισμός είναι στην ανθρώπινη φύση και όσο αυτό το πάθος εξελίσσει το ανθρώπινο είδος (να δείξεις ότι είσαι καλύτερος, να επιβιώσεις στη τελική άρα οφείλεις εξελιχθείς)  άλλο τόσο το πάει και πίσω όταν τελικά γίνεται κτήνος. γιατί έτσι έχουμε μεγαλώσει και έτσι έχουμε μάθει. έχει μάθει ο καθένας να έχει τελείως διαφορετικές ιδέες από τον παραδίπλα, αρκεί όμως να ανήκει σε μια ομάδα και με αυτή την ομάδα να προσπαθεί να επιβληθεί στην άλλη ομάδα.

επίσης αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού  έχει μάθει ότι πρέπει να πετύχει κάνοντας τα πάντα ακόμα και να να πατάει επί πτωμάτων, συνεπώς ακόμα και κάποια καλά που θα φέρει στην ανθρωπότητα θα είναι αποτέλεσμα κακής αιτίας ή θα χρησιμοποιηθούν για τους λάθος λόγους ή με λάθος τρόπο

άλλωστε δεν είναι και τυχαίο ότι ενώ έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό η τεχνολογία χρησιμοποιείται πολύ συχνά για τελείως ασήμαντα (αλλά επικερδή για όσους την εκμεταλλεύονται) πράγματα, ούτε είναι τυχαίο ότι η τεχνολογία χάρη στον πόλεμο έκανε γιγάντια άλματα. η ατομική βόμβα για παράδειγμα (και όλα τα συνεπακόλουθά της περί πυρηνικής ενέργειας) ειναι πιθανό να είχαν καθυστερήσει δεκαετίες αν δεν υπήρχε ο υποτιθέμενος αγώνας δρόμου με τους γερμανούς ή αν δε πίεζε το μέτωπο της ιαπωνίας που με συμβατικό στρατό θα σήμαινε τεράστιο επιπλέον κόστος σε ζωές και πόρους 

ο άνθρωπος δημιουργεί για να καταστρέφει ή καταστρέφει για να δημιουργεί, δυστυχώς, αλλά έτσι είναι 

• Like 2
Δημοσ.

Δίνουμε συνεχώς επιχειρηματα από το πρωί σωστά ή λάθος δεν έχει σημασία.Θα περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή από μέρους σου αφού άνοιξες ένα τόσο βαρύ θέμα.Καλησπέρα και σε σένα btw

Really sorry for the delay. Εχω έρθει διακοπές λόγω γιορτών στην Ελλάδα και είμαι συνεχώς έξω προσπαθώντας να το χαρώ, θα απαντήσω αμέσως. Θα απαντήσω μέσω του quote σου λόγου ευκολιας,δεν πάνε για σένα αυτά, δηλ μην παρεξηγηθεις χωρίς λόγο.

Πριν όμως απαντήσω θα ήθελα να πω το εξής, επειδή έχω Αμερικανική υπηκοότητα με κάνει αυτομάτως και άτομο που "μασάει τσίχλες;" (όπως ειπώθηκε από κάποιο παιδί εδώ μέσα)έχω επίσης και Ελληνική, αυτο λοιπόν με κάνει αυτομάτως τεμπέλη και ένα άτομο που κάθεται και πίνει καφέδες όλη μέρα; Δηλ θα με κρίνεις από αυτό και μόνο; wait...what??

Επίσης για το άτομο που μου έστειλε pm και με αποκάλεσε "τσιρακι του Obama" no comment. Εγω βγηκα σε ένα Forum και είπα αυτά που πιστεύω ήρεμα και ωραία, εσυ προτιμάς να στέλνεις μηνύματα και να κρύβεσαι πίσω από το τηλέφωνο σου.

Πάμε λοιπόν για τα όπλα και ότι σκοτωνουμε όποιον βρούμε μπροστά μας, well.. Η Αμερική αποτελείται από πολλά εκατομμύρια κατοίκους, μέσα σε αυτά τα εκατομμύρια υπάρχουν κάποιοι ανοητοι άνθρωποι που εκμεταλλευονται την εξουσία που τους δίνει ένα όπλο και κάνουν ότι κάνουν, and?

Μόνο στην Αμερική γίνεται κάτι τέτοιο; Δεν έχουμε δει περιστατικά στην Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, και πολλές άλλες παρόμοιες; Υπάρχει μια προκατάληψη με απεχθεια μαζί για το US Nation, χωρίς να υπάρχει ουσία, είναι αλήθεια ότι σε κάποιες περιοχές της δεν χρειάζεται κάποια ειδική άδεια για να έχει κάποιος ένα όπλο, υπάρχουν άλλες που υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης άδειας εύκολα, και σε άλλες σου βγάζουν την Παναγία, αυτό σημαίνει ότι ανάλογα την επικίνδυνοτητα της περιοχής πράτεις σαν άτομο ανάλογα. Δηλ νομίζετε ότι αν στην Ελλάδα υπήρχαν τέτοιο νόμοι οι Έλληνες δεν θα τρέχαν πρώτοι στην σειρά να αποκτήσουν όπλα και άδειες; Δεν θα γίνονταν πολλά ατυχήματα; θα ήταν όλα cool? I don't think so, definitely Θα γινοντουσαν σφαγες καθημερινά...

Μιλάτε για το σύστημα και την γραφειοκρατεια που έχει; wait... what? Μάλλον εγώ ζω στον πλανήτη Άρη, αλλιως δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Δεν υπάρχει ούτε γραφειοκρατεια, ούτε φακελάκι, ούτε ρουσφέτι, ούτε είναι γνωστός μας μωρέ χωσε τον στην εταιρία σου για δουλειά, κόψε από την τιμή και μην δίνεις απόδειξη και τέτοια πολλά ωραία...

Εδω ότι αξίζει ο κάθε ένας αυτο παίρνει, ακουγεται σκληρό αλλά έτσι είναι, ζεις και μεγαλώνεις με αυτο.

Ενα παλικάρι μου έγραψε στα πρώτα posts ότι έχει πάει αμερικη για δουλειά και εν ολίγοις μετάνιωσε και δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζω, μαζί σου, it's your opinion and totally acceptable, αν θα πηγές etc. σε κάποιο μαγαζί για να πλύνεις ποτήρια και πιάτα όντως είναι δύσκολο, εδώ έρχονται άνθρωποι που έχουν να προσφέρουν κάτι,για αυτο και από εδώ έχουν βγει τα μεγαλύτερα μυαλά και μαζί με αυτά και τα πιο σημαντικά επιτεύγματα/ανακαλύψεις έως και σήμερα που μιλάμε.

Μου μιλάτε για "πυρηνική χαβουζα", θα γίνω γραφικός αλλά αν η US είναι αυτή η χαβουζα τότε η Ρωσία η Κίνα και δεν σημαδεύετε τι στο καλό είναι? Η Αμερική μπροστά σε αυτές τις δυο είναι ένα τίποτα, δηλ λίγο σκεφτείτε για το τι ακριβώς κατηγορείται. Καθε μεγάλη χώρα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει ένα "απόθεμα" πυρηνικό για παν ενδεχόμενο, δεν το κάνουν γιατί είναι μάγκες, ούτε το φωνάζουν πχ Ρωσία Κίνα, αν δεχτείς απειλή ένοειται ότι θα απαντήσεις όμως,δηλ είναι εύκολο αν αφήσεις το μίσος στην άκρη να καταλάβεις.

Ρατσισμός.. Ο ρατσισμός μόνο στην Αμερική υπάρχει; Όσο ρατσιστες είμαστε σαν Έλληνες αλλά τόσο είναι και αυτοί, μην σου πω ο Έλληνας είναι περισσότερο κακός σε αυτό το κομμάτι, είναι πίσω χρόνια και κάτι που δεν είναι στα δικά του θέλω το βαπτιζει κακο, αρα γίνεται ρατσιστής αυτόματα γιατί έχει θέμα με το κεφάλι του.

Αναφέρθηκε Χίτλερ.. Εγω θα πω αυτό όμως, καλύτερα να είμαι αμερικανος πάρα ναζι,τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο, νομίζω κάποιοι ξεχνάτε γρήγορα, πολύ γρήγορα θα έλεγα.

Δεν θέλω να κάνω πλύση εγκεφάλου σε κανένα και να τα παρουσιάσω όλα cool, λεω όμως την γνώμη μου μιας που ζω πολλά χρόνια US, υπάρχουν κάπου και μείον αλλά τα συν είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό, μην αφήνετε την εχθρα να σας ξεπερνά.

Επίσης χαρη στο ΝΑΤΟ που είναι μέσα και η Ελλάδα έχετε και εχω έξτρα όφελος από αυτό, πόσες φορές θα γινοντουσαν πόλεμοι αν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο που τόσο βρίζουν μερικοί χωρίς να ξέρουν τον λόγο ύπαρξης του καλά καλά...

Anyway

Αυτά για την ώρα, καλό απόγευμα

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης για το άτομο που μου έστειλε pm και με αποκάλεσε "τσιρακι του Obama" no comment. Εγω βγηκα σε ένα Forum και είπα αυτά που πιστεύω ήρεμα και ωραία, εσυ προτιμάς να στέλνεις μηνύματα και να κρύβεσαι πίσω από το τηλέφωνο σου.

Δεν παραξενεύομαι. Και που να δεις με τι άλλες θεωρίες πάνε "σετ" αυτοί οι τύποι... :P

Δημοσ.

Στέκομαι στο υπογραμμισμένο.Wtf ποια ήταν η αντεπίθεση της στο Βιετνάμ την δεκαετία του 60 και τι της είχαν κάνει οι Βιετναμέζοι ώστε να  τους αντεπιτεθεί όπως μας λες;\

Για την ιστορία ...

Αν δεις το Vietnam σαν proxy war USSR/USA ... οι σοβιετικοί επιτεθήκαν, και οι αμερικάνοι αντεπιτέθηκαν/αμύνθηκαν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...