Προς το περιεχόμενο

Microsoft: Ολοένα και περισσότεροι «μετακινούνται» από το MacBook στο Surface


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοείς σαφέστατα χειρότερη οθόνη (289 vs 496 nits, γελάει ο κόσμος ), ssd, χειρότερο πληκτρολόγιο, touchpad, μπαταρία, μισό κιλό βαρύτερο, μεγαλύτερο μέγεθος.

Επιπλέον 1 dongle έχω και ένα ανταπτορα, όσα ακριβώς έχω και στην δουλειά μου στο windows λαπτοπ (dock αντί για dongle).

 

Asus Zenbook Pro UX501 (κυκλοφορία Μαιος 2015) vs Apple MacBook Pro (Νοέμβριος 2016)

 

Storage: Κερδίζει το Asus. Ο δίσκος του ειναι και πιο μεγαλος (512 vs 256) και ταχυτερος (462,66MBps vs 355,9).

Ports/Expansion: Κερδιζει το Asus. Εχει Card Reader, HDMI και ολων των ειδών τα USB.

Λειτουργικό: Αν και αυτό ειναι υποκειμενικό, κερδίζει το Asus. Πολύ μεγαλύτερη γκάμα προγραμμα΄των και περιφερειακών (ειναι το μονο αντικειμενικο τεστ για ενα OS)

Βάρος: Κερδίζει το Mac. 1,83 κιλά έναντι 2,27.

Keyboard/Trackpad: Ισοπαλία. ΠΛηκτρολόγιο κερδίζει το Asus. Trackpad το Mac

Οθονη: 3840x2160 το Asus, 2880x1800 το Mac. Ναι εχει περισσοτερη φωτεινοτητα αλλά προτιμώ την υψηλοτερη αναλυση.

GPU: Κερδιζει το Asus. 

Μπαταρία: Θεωρώ κερδίζει οριακά το Asus καθως υποσχεται 8-9 ωρες. Το Mac κυποσχεται 10 αλλά μονο με web use και δεν βρηκα κατι αλλο.

Design/Materials. Και τα 2 ειναι all metal. Το ποιο ειναι ομορφοτερο ειναι υποκειμενικο και δεν το μετραω

 

Συμπέρασμα. Το Asus κερδίζει καθαρά σε 5 κατηγορίες. Το Mac κερδιζει καθαρά σε 2. Σε 3 κατηγορίες ειναι ειτε ισοπαλα είτε ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα. Οι διαφορες όμως που εχουν σημασία είναι οι εξής. Το Asus είναι μηχάνημα που κυκλοφορησε 1μιση χρονο πριν. Επίσης το Asus κοστιζει 1818 Ευρω ενώ το MacBook 2824 Ευρω.

 

Αν λοιπόν θεωρείς πως 400 γραμμαρια ελαφρυτερο μηχανημα δικαιολογει και μεγαλυτερη φωτεινοτητα δικαιολογουν 1006 ευρω επιπλέον για ενα μηχανημα που χανει σε ολες τις κατηγορίες τοτε τι να πω

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φυσικά... όλοι τρέχουν για surface:

 

(από την επίσημη παρουσίαση των Windows 10 σε event της Microsoft)

 

windows_10_event_macbooks.jpeg?itok=QLkI

 

Kαι πρώτη απ'όλους η ίδια η Microsoft:

 

14328942484526.jpg

 

Θα ήταν λίγο δύσκολο στο event για την παρουσίαση των Windows 10 να έχει αγοράσει κάποιος το Surface book, ειδικά από τη στιγμή που δε κυκλοφορούσε στην αγορά. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίζει να είσαι και μόνος που αναφέρεις blue screen σε 10αρια, τουλάχιστον που διαβάζω/γνωρίζω....

 

 

 

Btw: Οι μόνοι αγοραστές που ξέρω που έδωσαν τα λεφτά για mac τον τελευταίο χρόνο είναι γυναίκες κάτω των 35.

Γενικά προσωπικά το κύριο αγοραστικό κοινό που βλέπω με mac είναι νεαρές γυναίκες, σε ποσοστό >75-80%.Μάλιστα το γκομπιούτερ-λαπτοπι το έχουν συνυφασμένο με mac. 

Αντίθετα κανά δύο συνάδελφοι πέταξαν τα ipadια και τα λαπτόπια και πήραν Surface λόγω του ότι είναι...λάπτοπ σε μικρότερο form factor.

Λογικα, στην IBM, κατι χαζογκομενες και fashion addict models θα ηταν αυτοι που πηραν την αποφαση να δινουν macbooks στους Java developers.

Ηθελα να ξερα με κατι τετοιες αποψεις.... ειχες λεφτα/φραγκα και στο χωριο σου να δοκιμασεις ΟΛΑ τα λειτουργικα/λαπτοπς και να βγαλεις κι αποψη για το τι εστι χαζογκομενα με τετοια ανουσια κριτηρια;

 

Φυσικα αυτο το μηνυμα στο γραφω απο το Windows 8.1 desktop μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Storage: Κερδίζει το Asus. Ο δίσκος του ειναι και πιο μεγαλος (512 vs 256) και ταχυτερος (462,66MBps vs 355,9).

 

Ο δίσκος στον pro είναι γρηγορότερος. Το apple κερδάει όπως λέει και ο Αλέφαντος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν ακους στην Αμερικη αλλα και εδω, να αναφερονται γενικα στις συσκευες με τις λεξεις iphone και ipad αντι για smartphone/tablet (genericized trademarks), ο ανταγωνισμος εχει πλεον τελειωσει για την MS και δεν προκειται να τον ανατρεψει.

το εχω ξαναπει και παλιοτερα, ο τυρεμπορας προκαλεσε τεραστια ζημια στην εταιρεια, αφου εξαιτιας του χαθηκε το τρενο της φορητης πλατφορμας...

 

Εγω ακουω πολυ Google και Android στα κινητα. Τα δε tablets πεφτουν πλεον οι πωλησεις τους. Παμε πλεον για σουπερ κινητα και convertibles. Και τα κλασσικα λαπτοπια πεφτουν αλλα εχουν καιρο ακομα λογω κοστους. Καραβιες 15ιντσα φτηνα πωλουνται ακομα. Η Apple το ειδε και πηγε να απαντησε με το ipad pro αλλα ειναι για γελια το ios για σοβαρη εργασια. Η microsoft θα το παλαιψει με windows/arm μια τελευταια φορα, ιδωμεν.

Καλως η κακως οι μεγαλοι παικτες ειναι 3: Google, Microsoft, Facebook.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα το τι δηλωνει η καθε εταιρεια για να δημιουργησει εντυπωσεις λιγο πρεπει να μας αφορα 

 

το οτι τα surface ειναι καλυτερα μηχανακια απο τα macbook το ξερουν κ οι πετρες

 

το οτι ο δρομος που εχουν παρει τα windows ειναι αμφιλεγομενος κ οχι τοσο plug n play γενικοτερα οπως το mac os το ξερουμε επισης

 

 

To macOS είναι plug and play? και τα windows οχι?

Τα πρώτα που τρέχουν μόνο σε συγκεκριμένα μηχανήματα και τα δεύτερα σε ότι μπορείς να φανταστείς...??

Μάλλον έχουμε διαφορετικό ορισμό στο plug and play

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

διαβαζω τοση ωρα και πολλοι λενε για to ios το λειτουργικο οτι ειναι καλυτερο και σταθεροτερο θα τρελαθουμε? πρωτον η apple το ξεφτιλιζει στις τιμες με hardaware 3 χρονων πισω για να μη μιλησω για γελοιες πατεντες που κατοχυρωνει.Συμβατοτητα με  3rd parties software kai hardware μηδεν, gaming ούτε καν σε συγκριση με windows paizeiς paixnidia 1-2 xronia meta απο οτι θα τα παιζες σε windows και με τις δυνατοτητες που εχεις να βαλεις οτι θες μιλαμε και πολυ ποιοτικοτερο gaming.Apo θεμα σταθεροτητας 15 χρονια windows 2 blue screen ολα κι ολα  λογω ελαττωματικου hardware κι οχι leitoyrgikoy.Ετσι εχουν τα πραγματα απτα κι οχι με αερολογιες.to macbook ειναι μονο για επαγγελματιες οποιος θελει ολοκληρωμενη λυση mono windows  και microsoft οπως αντιστοιχα σε κινητα android με διαφορα τεραστια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητοί συμφορουμιτες διαβάστε το άρθρο από το μπλογκ της Microsoft.

 

Ο κύριος Brian Hall, Microsoft's General Manager of the Surface business αναφέρει ότι περισσότεροι χρήστες αλλάζουν από MacBook σε Surface.

 

Και πόσοι αγόρασαν το προϊόν? Παραδόξως, ο αριθμός αυτός είναι απών.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κο Hall, ο ενθουσιασμός για το Surface Studio είναι σαφές και αποδεικνύεται από τα 10+ εκατομμύριων ανθρώπων που έχουν κοιτάξει το launch video στο YouTube! :lol:

Επίσης από τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν κοιτάξει το unboxing του Surface Studio. :eek:

 

Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι το Surface επισκιάζει το MacBook Pro, τουλάχιστον στο YouTube (έχει περισσότερα click.)!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα απαντήσω για εμένα προσωπικά με αφορμή αυτό το σχόλιο ...  

Ισχύς και συμβατότητα. 

Χρειάζομαι ένα τερατάκι , που να τρέχει κάθε πρόγραμμα που χρειάζομαι ( στο mac os ενα μέρος αυτών δεν υπάρχει ) . Σε άλλους κλάδους μπορεί να έχουν πλήρη συμβατότητα προγραμμάτων , στους μηχανικούς όμως όχι. 

 

Και εκτός αυτού η τιμή. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία συγκρισης surface - macbook , ειδικά όταν σε αυτή την κατηγορία τιμών υπαρχουν τα dell xps 15 , dell precision , Lenovo thinkpad . θα βαλω μεσα σε αυτά τα πλαισια και τα razer blade 14 , asus rog , γιατι έχουν την ίδια τιμή και ισχύ σε κάποιο σχετικά πιο επαγγελματικό σχεδιασμό. 

 

 

Δυστυχώς φτάσαμε την αγορά τον laptop να την κινούν 2 κλάδοι ... Gaming και Lifestyle.

Και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε...  

Αυτο που επισης δεν αντιλαμβανομαι ειναι πως υπαρχουν χρηστες των Windows που ισχυριζονται αψογη εργασια σε αυτα. Τα Windows 10 ειναι ακομα παρα πολυ μακρια απο το αψογο, και σε χρηστικοτητα αλλα κυριως σε αξιοπιστια λειτουργιας. Ειναι λειτουργικο ευπαθες στα παλια, κλασσικα του προβληματα που προερχονται απο το registry του και ενα λειτουργικο γεματο bugs, παντου και παντα. Επισης, αντιθετα με ο,τι αναφερθηκε για τα Mac, τα Windows ΔΕΝ καταφερνουν πληρη αξιοποιηση του hardware, ΔΕΝ διαχειριζονται καταλληλως τη RAM και ΔΕΝ αποδιδουν σε ταχυτητα λειτουργιας. Αρα, μιλαμε ακομα για ενα μετριο και ενιοτε ενοχλητικα κακο λειτουργικο συστημα.

Σε τιμες, θεωρω ολα τα Mac και Surface υπερκοστολογημενα. Γιατι ; Γιατι η Xiaomi, το πιο χαρακτηριστικο πλεον παραδειγμα, αποδεικνυει οτι γινεται και φθηνοτερα και εξισου καλα, κατασκευαστικα παντα.

Θετω κι ενα υπαρξιακο ερωτημα: γιατι η Google δεν εχει μπει ακομα σοβαρα στο χωρο των PC, με δικο της λειτουργικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φτάσαμε στο 2017 κι ακόμα το επιχείρημα των macαδων είναι το "registry"? omg.

 

Προφανώς και έχουν στατιστικά περισσότερα κολλήματα τα windows γιατι η βάση χρηστών είναι μεγαλύτερη και εγκαθίστανται σε μηχανήματα αχταρμάδες που τα συνθέτουν πιτσιρικάδες και επιλέγουν εξαρτήματα ανάλογα με το χαρτζηλίκι που έχουν εκείνη την εβδομάδα, διαβάζοντας αμφίβολα φόρουμ και με κριτήριο το πόσα φωτάκια αναβοσβήνουν πάνω.

 

Μετά υπάρχει και η λογική, τα windows μόλις τα εγκαταστήσουμε, πιάνουμε και τρέχουμε το ένα και το άλλο uberhack είτε το λένε win10privacy είτε win_net_speed_vdsl_with_no_cost, σαν να είμαστε τίποτε χειρούργοι στο memorial. Και δεν εννοώ αυτούς που ξέρουν τι κάνουν, αλλά γι'αυτούς που μόλις πάρουν τα win στα χέρια από τις δικές τους μ.....ς, μετά τους φταίει η MS και το metro.

 

Υπάρχουν συνδυασμοί hardware που δίνουν ένα αξιόπιστο μηχάνημα με windows 10 που δουλεύουν 24/7 χωρίς bsod και χωρίς ευχέλαια. Τα πιθανά hardware failures ή οι κακογραμμένοι drivers δεν πρέπει τα χρεώνουμε στο λειτουργικό, σωστά;

 

Κατά τα άλλα, συγκρίνουμε πάντα από τη μια ένα μηχάνημα με windows που κάνει 200 δουλειές μεσα στο σπίτι/γραφείο, που το χρησιμοποιούν συνήθως πάνω απο 5 ζευγάρια χέρια με ότι συνεπάγεται αυτό. Από την άλλη βάζουμε ένα mac που το έχουμε στις ζελατίνες και του τρέχουμε 1-2 προγράμματα το πολύ. Αν κάνουμε την ίδια αλόγιστη χρήση και στο mac, τα ίδια αποτελέσματα θα πάρουμε.

 

Τα υπόλοιπα περί "δεν κάνουν χρήση της RAM", "δεν αποδίδουν" κτλ είναι λίγο αστεία κυρίως για τα win8.1 και μετά που οι διαφορές με τα προγενέστερα λειτουργικά είναι τεράστιες.

 

Τέλος η google δεν μπαίνει στο desktop γιατί πολύ απλά το λειτουργικό της είναι ασταθές, κι αν δοκιμαστεί σε custom μηχανήματα που ο συνδυασμός επιμέρους εξαρτημάτων τείνει στο άπειρο, θα πέσει πολύ γέλιο.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πληκτρολόγιο του νέου mbp είναι το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει. Η οθόνη δεν είναι ότι απλά έχει καλύτερη φωτεινότητα, είναι απλά άλλου επιπέδου. Ο ssd είναι ο γρηγορότερος που έχει μετρηθεί σε λαπτοπ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φτάσαμε στο 2017 κι ακόμα το επιχείρημα των macαδων είναι το "registry"? omg.

 

Προφανώς και έχουν στατιστικά περισσότερα κολλήματα τα windows γιατι η βάση χρηστών είναι μεγαλύτερη και εγκαθίστανται σε μηχανήματα αχταρμάδες που τα συνθέτουν πιτσιρικάδες και επιλέγουν εξαρτήματα ανάλογα με το χαρτζηλίκι που έχουν εκείνη την εβδομάδα, διαβάζοντας αμφίβολα φόρουμ και με κριτήριο το πόσα φωτάκια αναβοσβήνουν πάνω.

 

Μετά υπάρχει και η λογική, τα windows μόλις τα εγκαταστήσουμε, πιάνουμε και τρέχουμε το ένα και το άλλο uberhack είτε το λένε win10privacy είτε win_net_speed_vdsl_with_no_cost, σαν να είμαστε τίποτε χειρούργοι στο memorial. Και δεν εννοώ αυτούς που ξέρουν τι κάνουν, αλλά γι'αυτούς που μόλις πάρουν τα win στα χέρια από τις δικές τους μ.....ς, μετά τους φταίει η MS και το metro.

 

Υπάρχουν συνδυασμοί hardware που δίνουν ένα αξιόπιστο μηχάνημα με windows 10 που δουλεύουν 24/7 χωρίς bsod και χωρίς ευχέλαια. Τα πιθανά hardware failures ή οι κακογραμμένοι drivers δεν πρέπει τα χρεώνουμε στο λειτουργικό, σωστά;

 

Κατά τα άλλα, συγκρίνουμε πάντα από τη μια ένα μηχάνημα με windows που κάνει 200 δουλειές μεσα στο σπίτι/γραφείο, που το χρησιμοποιούν συνήθως πάνω απο 5 ζευγάρια χέρια με ότι συνεπάγεται αυτό. Από την άλλη βάζουμε ένα mac που το έχουμε στις ζελατίνες και του τρέχουμε 1-2 προγράμματα το πολύ. Αν κάνουμε την ίδια αλόγιστη χρήση και στο mac, τα ίδια αποτελέσματα θα πάρουμε.

 

Τα υπόλοιπα περί "δεν κάνουν χρήση της RAM", "δεν αποδίδουν" κτλ είναι λίγο αστεία κυρίως για τα win8.1 και μετά που οι διαφορές με τα προγενέστερα λειτουργικά είναι τεράστιες.

 

Τέλος η google δεν μπαίνει στο desktop γιατί πολύ απλά το λειτουργικό της είναι ασταθές, κι αν δοκιμαστεί σε custom μηχανήματα που ο συνδυασμός επιμέρους εξαρτημάτων τείνει στο άπειρο, θα πέσει πολύ γέλιο.

Ζελατίνες και κανα 2 προγράμματα ..... ? Και περιμένετε να σας πάρουμε στα σοβαρά σχετικά με το MacBook Pro?

Εντάξει γελάσαμε και σήμερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που είδατε blue screen στα 10αρια;  :blink:

 

Πόσα χρόνια έχεις να πιάσεις win;

το ειχα παθει 2-3 φορες στο μπαρακι που δουλευα. ειχα τα windows 7 τοτε και ειχα και μικρες διακοπες στον ηχο την ωρα που επαιζα. αλλαξα σε mac os και εχω ησυχο το κεφαλι μου. δεν μου εχει κολησει ποτε. θα φοβομουν να γυρισω παλι πισω στα windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...