gia_nnis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 8.13 λιτρα ανα 100χλμ δεν ειναι κατι το τραγικο ..Ποσο νομιζες οτι θα καιει ? Ειχα το αμαξι μοντελλο του 2007 με cvt κιβωτιο και τοσο εκαιγε...Παρα πολυ καλο αμαξι !!!! Δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι η καταναλωση εχει να κανει και απο τον τροπο οδηγησης.. Ειναι πολλοι οι παραγοντες...
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι η καταναλωση εχει να κανει και απο τον τροπο οδηγησης.. Ειναι πολλοι οι παραγοντες... Δεν διαφωνω αλλα 8,1 καταναλωση δεν ειναι μεγαλη οπως και να οδηγεις το αμαξι .Εγω παντα εχω ενα ...αυγο αναμεσα στο ποδι και το γκαζι.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Διαφορά στην απόδοση δεν έχεις δει; Την πίεση των ελαστικών την ελέγχεις τακτικά; Βάζοντας 20€ σε κάθε επίσκεψη στο πρατήριο, στην πραγματικότητα αυξάνεις τα έξοδα για την βενζίνη. 1
merkon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Τι εννοεις φιλε; Πιεση ελαστικων δεν εχω τσεκαρει, σημερα που θα βαλω βενζινη θα το δω... Αποδοση δεν εχω παρατηρησει κατι να σου πω την αληθεια, ιιιιιισως να μην τραβαει τοσο ευκολα, σε φαση 10% λιγοτερο απο παλια...
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Διαφορά στην απόδοση δεν έχεις δει; Την πίεση των ελαστικών την ελέγχεις τακτικά; Βάζοντας 20€ σε κάθε επίσκεψη στο πρατήριο, στην πραγματικότητα αυξάνεις τα έξοδα για την βενζίνη. Τι εννοεις? Οτι η αντλια σε κλεβει περισσοτερο?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Όχι βρε μανούλα μου (καλά, αν η αντλία είναι πειραγμένη...) αλλά όταν σταματάς-ξεκινάς στο βενζινάδικο ή ακόμα χειρότερα αν δεν είναι στον δρόμο σου και το ψάχνεις, είναι επιβαρυντικά για την κατανάλωση.
normal40 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα και πάλι στην παρέα, επανέρχομαι στο θέμα γιατί δυστυχώς δεν βλέπω καλυτερευση στο πρόβλημα της αυξημένες κατανάλωσης... Ενδεικτικά να σας πω έβαλα 13.18 λίτρα και έκανα 162χλμ... Το θεωρείται φυσιολογικό? Ειλικρινά δε ξέρω τι άλλο να κάνω, σκέφτομαι να το δώσω το αμάξι και να περάσω σε πετρέλαιο Σε λεφτά πόσα έβαλες; μαζί με την ρεζέρβα έκανες 162; εντός πόλεως; Τόσα κάνει και το δικό μου με 20 ευρώ που λογικά έβαλες.. Και έχω 1.3. Υπολόγισε ότι από τα 20 ευρώ σίγουρα σου φάγανε τα 5 ευρώ άρα τα έκανες με 15 ευρώ στην ουσία... Μια χαρα ακούγεται.
NickTG Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Υπολόγισε ότι από τα 20 ευρώ σίγουρα σου φάγανε τα 5 ευρώ άρα τα έκανες με 15 ευρώ στην ουσία... 25% φάγωμα. Και σίγουρα κιόλας.
normal40 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 25% φάγωμα. Και σίγουρα κιόλας. Μα δεν γίνεται κάθε φορά που ανεβαίνει το καύσιμο 10 λεπτά να χάνουμε 20-50 χιλιόμετρα, κάτι παίζει. Εσυ μπορεί να βάζεις από την πηγή δνε ξέρω.
gia_nnis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 http://funlab.gr/4-kolpa-gia-na-kerdisete-ligi-parapano-venzini-meres-pou-ine/# http://www.otherside.gr/2011/06/8-aploi-tropoi-gia-na-kaneis-oikonomia-kausimou/
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) http://funlab.gr/4-kolpa-gia-na-kerdisete-ligi-parapano-venzini-meres-pou-ine/# http://www.otherside.gr/2011/06/8-aploi-tropoi-gia-na-kaneis-oikonomia-kausimou/ Σε αυτο διαφωνω και ψαξτετο λιγο.Ξεκιναμε αμεσως με χαμηλες στροφες και χωρις να ζοριζουμε το αμαξι. Κανόνας 5ος: Δεν οδηγούμε ποτέ με κρύο κινητήρα. Όλοι οι κινητήρες απαιτούν μια μικρή προθέρμανση προκειμένου να αποδώσουν την μέγιστη ιπποδύναμη στις ανάλογες στροφές περιστροφής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένας κρύος κινητήρας να καταναλώνει 10 -15% περισσότερο καύσιμο για να αποδώσει τα μέγιστα. Προσπαθούμε λοιπόν να ‘ζεσταίνουμε’ 2 με 3 λεπτά τον κινητήρα του αυτοκινήτου, πάντα εν κινήσει αλλά με χαμηλές στροφές, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή διαδρομή μέσα στην πόλη. Έτσι όχι μόνο εξοικονομούμε λεφτά από τη βενζίνη αλλά προσέχουμε και το περιβάλλον λόγω του ότι τα αυτοκίνητα δεν κάνουν καλή καύση του καυσίμου όταν είναι κρύα. Εξοικονόμηση: Έως και 2 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2017 από Γιάννης Platano
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Στον κανονα 5, ακριβως απο κατω το εχει βαλει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Που διαφωνείς; Οτι δεν ξεκιναμε αμεσως αλλα 3-4 λεπτα αφηνουμε το μαξι στο ρελαντι .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα