Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Για οσους δεν το ξερουν είναι υπο εκκαθαριση (πτωχευση με το περιβοητο αρθρο 99 αν ξερω καλα) η ασφαλιστικη International Life από το καλοκαιρι και δεν πληρωνει με αποφαση της Τραπεζας της Ελλαδας . Ειχε σταση πληρωμων μεχρι 30/11/2016 και τωρα πηγε 16/1/2017 Εχω διακοψει συμβολαιο αυτοκινητου επειδή το πουλησα από τον Οκτωβριο , πληρωμενη η ασφαλεια μεχρι 3/2017 και δεν μου επιστρεφουν καπου 110 ευρω. Αν ειχα προξενησει ζημια σε καποιον οσο ειχα το αυτοκινητο θα με ετρεχε στα δικαστηρια να πληρωσω εγω προφανως. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2016 από Γιάννης Platano 1
saxos55 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Για οσους δεν το ξερουν είναι υπο εκκαθαριση (πτωχευση με το περιβοητο αρθρο 99 αν ξερω καλα) από το καλοκαιρι και δεν πληρωνει με αποφαση της Τραπεζας της Ελλαδας . Ειχε σταση πληρωμων μεχρι 30/11/2016 και τωρα πηγε 16/1/2017 Εχω διακοψει συμβολαιο αυτοκινητου επειδή το πουλησα από τον Οκτωβριο , πληρωμενη η ασφαλεια μεχρι 3/2017 και δεν μου επιστρεφουν καπου 110 ευρω. Αν ειχα προξενησει ζημια σε καποιον οσο ειχα το αυτοκινητο θα με ετρεχε στα δικαστηρια να πληρωσω εγω προφανως. Φτιάξε τον τίτλο όμως γιατί εφόσον την αναφέρεις μόνο εκεί και όχι μέσα στο post σου όποιος googlάρει για πληροφορίες, το νήμα αυτό δε θα το βρει. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μας είχαν πρήξει πέρσι τέτοιο καιρό να ασφαλίσουμε τα πάντα, αλλά βρωμούσε η δουλειά από τότε. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μαλλον οχι http://www.interlife.gr/Intropage/pages/default.aspx http://www.inlife.com.gr/ 1
kage Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι πτωχευση στυλ ασπις που εχασαν συνταξιδιωτικα κατευθειαν.. Δεν βγηκε κανενα συμβολαιο οφφ. Τα συμβολαια αυτοκ.αν διαβασα καλα πηγαν ιντεραμερικαν και ευρωπη. τα ζωης περιμενουν να πανε στην εθνικη μαζι με τα περιουσιακα στοιχεια της ιντερνατιοναλ.. οπου προφανως η εθνικη θελει να ριξει κ αλλο τις αξιες τους Η αναπτυξη της ελλαδας,το psi και η αποτιμηση ακινητων,αστοχες κινησεις πτωχευσαν ακομη μια μπιζνα μυριων που ταν και στο χρηματιστηριο κυπρου.. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2016 από kage 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Σημασια εχει οτι αυτοι που εχουν ειδικα ασφαλιση αυτοκινητου αυτητη στιγμη ειναι ακαλυπτοι .Αν προξενησουν ζημια με υπαιτιοτητα τους θα εχουν μπλεξιματα .
kage Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Οχι ειπαμε http://www.nextdeal.gr/ειδήσεις/ιδιωτική-ασφάλιση/international-life-anagkh-gia-enhmerwsh-gia-ta-symbolaia-genikwn-asfalisewn.html Και τα πιο σοβαρα δεν ειναι τα συμβολαια αυτοκ.αλλα υγειας συνταξεων επενδυτικα..
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Οχι ειπαμε http://www.nextdeal.gr/ειδήσεις/ιδιωτική-ασφάλιση/international-life-anagkh-gia-enhmerwsh-gia-ta-symbolaia-genikwn-asfalisewn.html Και τα πιο σοβαρα δεν ειναι τα συμβολαια αυτοκ.αλλα υγειας συνταξεων επενδυτικα.. Για την σοβαροτητα δεν διαφωνω αν υπαρχουν ακομα τετοια συμβολαια αλλα ουτε μου επιστρεφει αχρεωστητως καταβληθεντα ασφαλιστρα αυτοκινητου και αν επρεπε να πληρωσω για ζημια ποιος θα την πληρωνε ?
Haldol Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Σημασια εχει οτι αυτοι που εχουν ειδικα ασφαλιση αυτοκινητου αυτητη στιγμη ειναι ακαλυπτοι .Αν προξενησουν ζημια με υπαιτιοτητα τους θα εχουν μπλεξιματα . Αν ειχα προξενησει ζημια σε καποιον οσο ειχα το αυτοκινητο θα με ετρεχε στα δικαστηρια να πληρωσω εγω προφανως. Έχω την αίσθηση ότι σε καλύπτει το Επικουρικό Κεφάλαιο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Έχω την αίσθηση ότι σε καλύπτει το Επικουρικό Κεφάλαιο σε τέτοιες περιπτώσεις. Το επικουρικο νομιζω ειναι για ανασαφαλιστα μονο .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Έχω την αίσθηση ότι σε καλύπτει το Επικουρικό Κεφάλαιο σε τέτοιες περιπτώσεις. Με το άρθρο 53 του νόμου 4438/2016 (ΦΕΚ Α’ 220/28.11.2016) καταργήθηκε η παράγραφος 4 του άρθρου 24 του Ν. 489/1976 (Α’ 331), όπως κωδικοποιήθηκε ως παρ. 4 του άρθρου 25 του ΠΔ 237/1986 (Α’ 110). Η καταργούμενη παρ.4 του άρθρου 25 του ΠΔ 237/1986 όριζε τα εξής: «4. Από την ημερομηνία που η ασφαλιστική επιχείρηση κηρύσσεται σε κατάσταση πτώχευσης ή ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της για παράβαση νόμου, το Επικουρικό Κεφάλαιο υπεισέρχεται αυτοδίκαια στο σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της ασφαλιστικής επιχείρησης που πηγάζουν από ασφαλιστικές συμβάσεις του Κλάδου αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται χωρίς άλλο από το Επικουρικό Κεφάλαιο». Προσοχή: Ουσιαστικά καταργείται η αυτοδίκαιη επέμβαση του Επικουρικού Κεφαλαίου, άνευ έτερου. Έτσι πλέον, στις περιπτώσεις όπου έχει εγερθεί αγωγή κατά ασφαλιστικής εταιρίας και στη συνέχεια αυτή πτωχεύει ή ανακαλείται η άδεια λειτουργία της, το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν θα υπεισέρχεται αυτοδικαίως και συνεπώς θα πρέπει να εναχθεί ξεχωριστά. Το επικουρικο νομιζω ειναι για ανασαφαλιστα μονο . Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ.1γ του ΠΔ 237/1986 «Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στο πρόσωπα που ζημιώθηκαν την κατά την παρ.2 του άρθρου αυτού αποζημίωση λόγω θανάτωσης ή σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα όταν: [...] γ) Ο ασφαλιστής πτώχευσε ή η σε βάρος του εκτέλεση απέβη άκαρπη ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης ένεκα παραβάσεως νόμου…» 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ.1γ του ΠΔ 237/1986 «Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στο πρόσωπα που ζημιώθηκαν την κατά την παρ.2 του άρθρου αυτού αποζημίωση λόγω θανάτωσης ή σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα όταν: [...] γ) Ο ασφαλιστής πτώχευσε ή η σε βάρος του εκτέλεση απέβη άκαρπη ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης ένεκα παραβάσεως νόμου…» Ευχαριστουμε για την ενημερωση αλλα μαλλον λογω...ηλικιας δεν καταλαβα στην περιπτωση αυτης της ασφαλιστικης που ειναι υπο εκκαθαριση αν καλυπτει το επικουρικο κεφαλαιο . 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστουμε για την ενημερωση αλλα μαλλον λογω...ηλικιας δεν καταλαβα στην περιπτωση αυτης της ασφαλιστικης που ειναι υπο εκκαθαριση αν καλυπτει το επικουρικο κεφαλαιο . Ναι, εφ'όσον μια ασφαλιστική μπαίνει σε εκκαθάριση ή ανακληθεί η άδειά της, καλύπτει το Επικουρικό Κεφάλαιο. Απλώς, σε αντίθεση με παλαιότερα, τώρα το Επικουρικό πρέπει να εναχθεί ξεχωριστά (παλιά έκανες αγωγή μόνο στην ασφαλιστική κι ερχόταν από μόνο του το Επικουρικό). ΥΓ: Η μη κατανόηση δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με τις πρασινοτριφυλλικές σου προτιμήσεις... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα