Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε δεν μαζευτονται τα λεφτα οπως εξηγησα πιο πανω, χρειαζονται 1130 ευρω και καταφερα να μαζεψω τα 600 σχεδον :/

η θερμανση ΔΕΝ ειναι αυτονομη επισης

η δεξαμενη ειναι αδεια

Ε βάλτε 600 ευρώ πετρέλαιο και χρησιμοποιήστε το όσοι το βάλατε. Που το πρόβλημα; Πρέπει σώνει και ντε να φουλάρει η δεξαμενή ή και να καίνε όλοι καλοριφέρ;

Δημοσ.

Ε βάλτε 600 ευρώ πετρέλαιο και χρησιμοποιήστε το όσοι το βάλατε. Που το πρόβλημα; Πρέπει σώνει και ντε να φουλάρει η δεξαμενή ή και να καίνε όλοι καλοριφέρ;

αμα τα δωσω να βαλουμε το πετρελαιο ( εστω και 600 ας πουμε ) θα ζεσταινονται ολα τα διαμερισματα οταν αναβει η θερμανση.. οποτε θαχουν θερμανση και οι τσαμπατζηδες που δεν πληρωνουν..οποτε θα τελειωσει στο τσακ μπαμ

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι το καλύτερο νομίζω. Βάζεις όσα λεφτά έχει η πολυκατοικία.

Δημοσ.

Σόμπα υγραερίου. Φίλος, ζεσταίνει 60τμ με 2 φιάλες τον μήνα ( 30€ ).

με 2 φιαλες αποκλειεται να ζεσταινεται για ενα μηνα.μπορει να"ζεσταινεται" στους 15-16 βαθμους για καναδυωρο βραδιατικα,και να λειπει ολακερη την υπολοιπη μερα 

Δημοσ.

πολυκατοικια παλια του 70, διαμερισμα 60τμ

στην πολυκατοικια ειμαστε 24 διαμερισματα, αλλοι ιδιοκτητες αλλοι οχι.

εχουμε να βαλουμε πετρελαιο εδω και 3 χρονια

επειδη φετος δε παει αλλο.. εχωντας παγωσει ο κωλος μου μιας και το σπιτι θυμιζει συντηρηση ψυγειου καποιες ωρες .... και επειδη δεν καταφερα να μαζεψω τα 1130 ευρω που χρειαζομασταν για πετρελαιο , τι αλλες επιλογες θερμανσης εχω για το σπιτι

( εκτος φυσικου αεριου, εχω παει και θα ερθει ανθρωπος στο σπιτι να κανει μια μελετη για κοστος αλλα μου ειπε οτι θα πρεπει να συγκεντρωθουν 500 χιλιοστα απο τα διαμερισματα της πολυκατοικιας ωστε να μπει στο συστημα .. εδω δε δινουν για πετρελαιο θα δωσουν για εγκατασταση φα..?)

εχω ηδη 2 θερμοπομπους αλλα δεν κανουν την δουλεια οπως θα ηθελα - θελω σωστη θερμανση να ισιωσει και το διαμερισμα και εγω μαζι

το περιεργο θα ταν να μπορουσε...τουλαχιστον οι μισες εχουν σταματησει να βαζουν πετρελαιο χρονια τωρα

Δημοσ.

πολυκατοικια παλια του 70, διαμερισμα 60τμ

στην πολυκατοικια ειμαστε 24 διαμερισματα, αλλοι ιδιοκτητες αλλοι οχι.

εχουμε να βαλουμε πετρελαιο εδω και 3 χρονια

επειδη φετος δε παει αλλο.. εχωντας παγωσει ο κωλος μου μιας και το σπιτι θυμιζει συντηρηση ψυγειου καποιες ωρες .... και επειδη δεν καταφερα να μαζεψω τα 1130 ευρω που χρειαζομασταν για πετρελαιο , τι αλλες επιλογες θερμανσης εχω για το σπιτι

( εκτος φυσικου αεριου, εχω παει και θα ερθει ανθρωπος στο σπιτι να κανει μια μελετη για κοστος αλλα μου ειπε οτι θα πρεπει να συγκεντρωθουν 500 χιλιοστα απο τα διαμερισματα της πολυκατοικιας ωστε να μπει στο συστημα .. εδω δε δινουν για πετρελαιο θα δωσουν για εγκατασταση φα..?)

εχω ηδη 2 θερμοπομπους αλλα δεν κανουν την δουλεια οπως θα ηθελα - θελω σωστη θερμανση να ισιωσει και το διαμερισμα και εγω μαζι

Η μελέτη για αέριο αφορούσε πάλι κεντρικό; Αφού υπάρχει η επιλογή (υπάρχει στην περιοχή σου) γιατί δεν κοιτάς για ατομικό; Θα χρειαστείς την πλειοψηφία να συμφωνήσει αλλά από τη στιγμή που δεν ανάβετε δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα. Έτσι όπως σας κόβω, αυτονομήσου όσο μπορείς γιατί κάθε χρόνο τα ίδια θα έχετε. Είναι θέμα χρόνου να το κάνεις.
  • Like 2
Δημοσ.

αμα τα δωσω να βαλουμε το πετρελαιο ( εστω και 600 ας πουμε ) θα ζεσταινονται ολα τα διαμερισματα οταν αναβει η θερμανση.. οποτε θαχουν θερμανση και οι τσαμπατζηδες που δεν πληρωνουν..οποτε θα τελειωσει στο τσακ μπαμ

Δε μπορούν να κλείσουν οι παροχές ζεστού νερού προς τα διαμερίσματα που δε θέλουν θέρμανση;

Δημοσ.

Η μελέτη για αέριο αφορούσε πάλι κεντρικό; Αφού υπάρχει η επιλογή γιατί δεν κοιτάς για ατομικό; Θα χρειαστείς την πλειοψηφία να συμφωνήσει αλλά από τη στιγμή που δεν ανάβετε δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα. Έτσι όπως σας κόβω, αυτονομήσου όσο μπορείς γιατί κάθε χρόνο τα ίδια θα έχετε. Είναι θέμα χρόνου να το κάνεις.

δεν εχω ερθει σε επαφη ακομα να τα ξερω με λεπτομερειες. μονο απο μιλητο, δεν εχω ιδεα απο Φ.Α κτλ. μπορω να βαλω ατομικο? στην βεραντα μου θα μπει δλδ? και θα παιρνω μονο εγω απο την κεντρικη παροχη του φ/α ? αυτο ειναι με θερμοστατη φαση? οσο καιω το πληρωνω ανα μηνα? δεν γνωριζω ακομα

Δε μπορούν να κλείσουν οι παροχές ζεστού νερού προς τα διαμερίσματα που δε θέλουν θέρμανση;

και να φερουμε υδραυλικο να τις "κλεισει" μπορει αυτος που μενει μεσα να φερει εναν δικο του να τις ανοιξει..

Δημοσ.

οι 2 φιαλες που λες κρατανε για 1 μηνα? δλδ ποση χρηση / ημερα?

εχεις να προτεινεις καποιο καλο ?

στο σπιτι εβαλα απο περισυ καινουρια αλουμινια πορτες παραθυρα

εβαλα και ηλιακο

Το θεμα ειναι οι τοιχοι. Ειναι μονωμενοι; αν οχι, εχεις τεραστιες απωλειες.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οι τοιχοι. Ειναι μονωμενοι; αν οχι, εχεις τεραστιες απωλειες.

σε αυτο εχεις δικιο.. παλιο κτιριο ειναι οποτε δε νομιζω οι τοιχοι να ειναι με εσωτερικη μονωση.. δλδ ποση απωλεια της θερμοκρασιας μπορω να εχω απο τους τοιχους? κανει τοση διαφορα?

• Like 1
Δημοσ.

Τζιζ, το σπιτι μου ειναι του 2006, σχετικα καινουργιο δηλαδη. Χρειαζομουν 1,5-2 τονους πετρελαιο για 120 τμ. Προπερσι το καλοκαιρι μονωσα το μισο σπιτι, την βορεια πλευρα και λιγο δυτικα και ανατολικα. Περσι, πρωτος χειμωνας με μονωση, ενταξει ηταν και ηπιος χειμωνας αλλα η καταναλωση επεσε στα 600 λιτρα.

Καταλαβαινεις ποση διαφορα μπορει να κανει η μονωση.

Δημοσ.

Τζιζ, το σπιτι μου ειναι του 2006, σχετικα καινουργιο δηλαδη. Χρειαζομουν 1,5-2 τονους πετρελαιο για 120 τμ. Προπερσι το καλοκαιρι μονωσα το μισο σπιτι, την βορεια πλευρα και λιγο δυτικα και ανατολικα. Περσι, πρωτος χειμωνας με μονωση, ενταξει ηταν και ηπιος χειμωνας αλλα η καταναλωση επεσε στα 600 λιτρα.

επεσες στα μισα λογω μονωσης??

πως το μονωσες? με εξωτερικη μονωση? τι ειδους? εχεις καποιο λινκ να δω με αυτο που χρησιμοποιησες?

• Super Moderators
Δημοσ.

Περιοχή? Άσχημο νούμερο το 1500-2000λτ για 120τμ σε σπίτι του 2006!

Δημοσ.

Περιοχή? Τραγικό νούμερο το 1500-2000λτ για 120τμ σε σπίτι του 2006!

και που να δεις καταναλωση  δυοροφης 140τμ ,με 2 διακοσαρια μποιλερ τριπλης στην ταρατσα.

• Like 1
Δημοσ.

και να φερουμε υδραυλικο να τις "κλεισει" μπορει αυτος που μενει μεσα να φερει εναν δικο του να τις ανοιξει..

Κλείστε τις βάνες, κλειδώστε τις με λουκέτο και ελέγχετε καθημερινά. :P

Ντάξει, άμα φοβάσαι για τέτοιες λαμογιές, μόνο ατομική θέρμανση μπορείς να έχεις (μεσ' το διαμέρισμα, θερμοπομποί κλπ). Κι επίσης θα πρέπει να φοβάσαι και για τα πάντα, διότι άμα ο άλλος μπορεί να κλέψει πετρέλαιο, γιατί να μη σου κλέψει και ρεύμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...