Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλείστε τις βάνες, κλειδώστε τις με λουκέτο και ελέγχετε καθημερινά. :P

Ντάξει, άμα φοβάσαι για τέτοιες λαμογιές, μόνο ατομική θέρμανση μπορείς να έχεις (μεσ' το διαμέρισμα, θερμοπομποί κλπ). Κι επίσης θα πρέπει να φοβάσαι και για τα πάντα, διότι άμα ο άλλος μπορεί να κλέψει πετρέλαιο, γιατί να μη σου κλέψει και ρεύμα;

φιλε εξαιτιας 3-4 ηλιθιων.. ολοκληρη πολυκατοικια ΔΕΝ βαζει πετρελαιο εδω και 3 χρονια

αυτοι οι ηλιθιοι δεν θελουν να βαλουν λενε γιατι εχουν λεει ηλεκτρικα σωματα. αυτοι επισης οι ηλιθιοι χρωστανε και κοινοχρηστα με την αιτιολογια οτι δεν εχουν να πληρωσουν  και οτι τα βαζουν στις τελευταιες προτεραιοτητες τους.

αν καποιος μου κλεβει ρευμα, θα το δει η ΔΕΗ που κανει ελεγχους στα ρολογια.. αλλα εγω δεν θελω να νιωθω ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ που τρεχω για το κτιριο και παρακαλαω για 60 ευρω/ διαμερισμα για να βαλουμε κωλοπετρελαιο και να τους πληρωνω την θερμανση επειση καποιοι νομιζουν οτι ειναι τσακαλια και μπορουν να την βγαλουν στο ετσι. και μιλαω για προσωπα που γνωριζω και δεν χρειαζεται εδω μεσα να μπω σε λεπτομερειες. η γιαγιακα που δεν εχει δραχμη και μενει σε μια τρυπα και χρωσταει 300 ευρω κοινοχρηστα.. εγω τι να κανω.. της πληρωνουμε το ρευμα 3 ατομα απο το κτιριο απο την τσεπη μας... καλος ειμαι αλλα ηλιθιος δεν ειμαι και δεν θα χαρισω ουτε ευρω στους βλακες.. γιαυτο και η καλυτερη λυση ειναι να τους  παρατησω και να βαλω κατι αυτονομο.. καθως επισης και να βελτιωσω την "θωρακιση" των τοιχων που δεν ειναι μονωμενοι

• Like 2
Δημοσ.

Η βελτίωση της θερμομόνωσης είναι άκαιρη κίνηση τώρα. Αυτές οι δουλειές γίνονται καλοκαίρι, στις συνθήκες του χειμώνα είναι πολύ πιο δύσκολες (ίσως και ανέφικτες) σαν εργασίες. Οπότε λέω να το ξεχάσεις αυτό το θέμα για τώρα.

Συνεπώς οι λύσεις σου είναι δύο:

- Ατομική θέρμανση (αέριο, ρεύμα).

- Πετρέλαιο με κλείσιμο και κλείδωμα των βανών (και τακτικό έλεγχο για λαμογιές) όσων δε συμμετέχουν.

Δημοσ.

βλεπω το αεριο σαν την καλυτερη λυση. οποτε επομενο βημα θαναι να φερω καποιον τεχνικο ξερωγω να δει τον χωρο και να βγαλει κοστος

Δημοσ.

Πράγματι, η θερμομόνωση γίνεται καλοκαίρι. Όποτε άμεσα δεν μπορείς να κανεις κάτι.

25€ το τμ μου βγήκε, εργατικά και υλικά. Περιοχή: Χαλκιδικη. Φίλος μου στο ίδιο χωριό έβαλε περισυ μόνωση, αφού τον είχα πρήξει, κι ακόμα με ευχαριστεί :)

Αν ειναι δικό σου το διαμέρισμα, κάνε υπομονή ενα ακόμα χειμώνα και το καλοκαίρι φτιαχτό.

Στη δουλειά μου, εχω φροντιστήριο, που είμαι σε παλιά οικοδομή χωρίς μόνωση εχω 2 θερμοπομπούς σε καθε αίθουσα, στα 2 άκρα. Γίνεται δουλειά και δεν ειναι ιδιαίτερα αυξημένο το κόστος. Αλλα αν κανεις το λάθος να πλησιάσεις σε απόσταση αναπνοής τον τοίχο νιώθεις το κρύο να μπαίνει μεςα λες και εισαι μπροστά σε ανοιχτό παράθυρο!

Δημοσ.

Ο καυστηρας και γενικα οι σωληνωσεις οταν για χρονια δεν λειτουργει το καλοριφερ δεν χαλανε??

Δημοσ.

Γιατι δε παιρνεις κανενα convector και να το βαζεις να δουλευει το βραδυ -που το ρευμα ειναι πιο οικονομικο- ?

Δημοσ.

Καλοκαιρι η ανοιξη που ειναι καλος ο καιρος διχως βροχξ τοτε κανε μονωση "κελυφος"... Αν εβαλες ηλιακο κ αλουμινια σε εξοικονιμηση κατ οικον μπηκες?γτ εκει εχει στο οριγραμμα και μονωση.

Δημοσ.

Εμενα το air condition ..... έκαψε κανονικότατα ..... εμένα και την τσέπη μου. Μου ειχε ερθει το 2012 1200 ευρω η ΔΕΗ. Επειδή δεν έβαζα πετρελαιο. Μετα το πήρα το μαθημα. Δεν το ξαναέκανα. -.-

Και άντε θα βάλεις για ένα δωμάτιο. Η κυρά σου δεν θα πλύνει? δεν θα μαγειρέψει? με κρυο νερο???? μπάνιο πως θα κάνεις? θα βάλεις θερμοσίφωνο?

Καλά πόσες ώρες το καίγατε και σας ήρθε 1200ευρώ? Εγώ έχω ένα 12αρι κλιματιστικό παλιάς τεχνολογίας, το χρησιμοποιώ μόνο για θέρμανση σε χώρο 35 τμ και το λειτουργώ 250 ώρες περίπου τον χειμώνα, ανάβω κάποιες φορές καλοριφέρ λαδιού και αερόθερμο σε άλλα δωμάτια αλλά λιγότερες ώρες. Ο ακριβότερος λογαριασμός που έχω πληρώσει είναι 350ευρώ. Μελλοντικά σκοπεύω να αντικαταστήσω το 12αρι με καινούργιο και θα βάλω και ένα 24αρι για τους υπόλοιπους χώρους και να ηρεμίσω στο κομμάτι της θέρμανσης, το πολύ κανένα 500αρι θα έρθει η ΔΕΗ που αν είχα καλοριφέρ με πετρέλαιο θα πλήρωνα αρκετά περισσότερα.

Όσο για τον ts, να κοιτάξει να βάλει κλιματιστικά αλλιώς θα την βγάλει με αερόθερμα αναγκαστικά.

φιλε εξαιτιας 3-4 ηλιθιων.. ολοκληρη πολυκατοικια ΔΕΝ βαζει πετρελαιο εδω και 3 χρονια

αυτοι οι ηλιθιοι δεν θελουν να βαλουν λενε γιατι εχουν λεει ηλεκτρικα σωματα. αυτοι επισης οι ηλιθιοι χρωστανε και κοινοχρηστα με την αιτιολογια οτι δεν εχουν να πληρωσουν  και οτι τα βαζουν στις τελευταιες προτεραιοτητες τους.

αν καποιος μου κλεβει ρευμα, θα το δει η ΔΕΗ που κανει ελεγχους στα ρολογια.. αλλα εγω δεν θελω να νιωθω ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ που τρεχω για το κτιριο και παρακαλαω για 60 ευρω/ διαμερισμα για να βαλουμε κωλοπετρελαιο και να τους πληρωνω την θερμανση επειση καποιοι νομιζουν οτι ειναι τσακαλια και μπορουν να την βγαλουν στο ετσι. και μιλαω για προσωπα που γνωριζω και δεν χρειαζεται εδω μεσα να μπω σε λεπτομερειες. η γιαγιακα που δεν εχει δραχμη και μενει σε μια τρυπα και χρωσταει 300 ευρω κοινοχρηστα.. εγω τι να κανω.. της πληρωνουμε το ρευμα 3 ατομα απο το κτιριο απο την τσεπη μας... καλος ειμαι αλλα ηλιθιος δεν ειμαι και δεν θα χαρισω ουτε ευρω στους βλακες.. γιαυτο και η καλυτερη λυση ειναι να τους  παρατησω και να βαλω κατι αυτονομο.. καθως επισης και να βελτιωσω την "θωρακιση" των τοιχων που δεν ειναι μονωμενοι

Το δεν έχω που λένε οι 3-4 ηλίθιοι δεν σημαίνει τίποτα. Συνενοήσου με τον διαχειριστή και βάλτε δικηγόρο να δείτε τι περιουσιακά στοιχεία και χρήματα έχουνε και τι οχι και κάντε τους αγωγή, αν έχουνε και το παίζουν άφραγκοι θα πληρώσουνε και θα πούνε και ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ο καυστηρας και γενικα οι σωληνωσεις οταν για χρονια δεν λειτουργει το καλοριφερ δεν χαλανε??

Ο καυστήρας έχει θέμα αν μείνει η αντλία πετρελαίου του στεγνή από πετρέλαιο.

Ο  λέβητας οι σωληνώσεις και τα σώματα έχουν θέμα (σκουριάζουν εσωτερικά και τρυπάνε ) αν μείνουν άδεια από νερό.

βλεπω το αεριο σαν την καλυτερη λυση. οποτε επομενο βημα θαναι να φερω καποιον τεχνικο ξερωγω να δει τον χωρο και να βγαλει κοστος

Αν δεν βγάλεις άκρη με το αέριο που σωστά το έχεις σαν πρώτη επιλογή , τότε κοίτα και κάποιον λέβητα με πέλλετ ή αν δεν μπορείς να συνδέσεις τα σώματα σου ανεξάρτητα από την υπόλοιπη πολυκατοικία κοίτα για μια απλή αερόθερμη σόμπα με πέλλετ .

Είναι μπελάς να κουβαλάς σακιά με  πέλλετ αλλά είναι ποιο καθαρό και εύκολο από τα ξύλα , και ποιο φτηνό από το πετρέλαιο . 

Δημοσ.

Γνωστός μου έβαλε καυστήρα πέλλετ και όποτε πάω στο σπίτι του θέλω να βγάλω μέχρι και το σώβρακο!

Οικονομικός απ όσο μου χει πει είναι, τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω.

Τον βάζεις στο καθιστικό αν έχεις χώρο να κάνει και μια ομορφιά, τον συνδέεις στα σώματα του σπιτιού σου και είσαι άρχοντας.

Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να βγάλεις καμινάδα... :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Γνωστός μου έβαλε καυστήρα πέλλετ και όποτε πάω στο σπίτι του θέλω να βγάλω μέχρι και το σώβρακο!

Οικονομικός απ όσο μου χει πει είναι, τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω.

To πόσο οικονομικός είναι δεν ξέρω, αλλά  το ότι έχει τόση ζέστη μέσα στο σπίτι δεν το λες κι οικονομικό.

Δημοσ.

To πόσο οικονομικός είναι δεν ξέρω, αλλά  το ότι έχει τόση ζέστη μέσα στο σπίτι δεν το λες κι οικονομικό.

Εντάξει αυτό είναι θέμα προτίμησης που ρυθμίζεται, θέλει να κυκλοφορεί με κοντομάνικο!

Για σπίτι του 80τόσο και 4αρι αν θυμάμαι καλά καίει γύρω στη 1-1,5 σακούλα την ημέρα με πολύωρη χρήση

• Super Moderators
Δημοσ.

Προφανώς είναι θέμα προτίμησης, αλλά όσο πιο πάνω, τόσο λιγότερο οικονομικό... :P

Περιοχή?

Δημοσ.

Το οτι δεν βαζει η πολυκατοικια πετρελαιο μονο σ εμενα φαινεται καλο?Στην δικη μου που δεν βαζουμε χρονια τωρα λογω χρεη καποιων στα κοινοχρηστα εχω βρει την ησυχια μου.Ουτε πειραγμενα ρολογια,ουτε παγια,ουτε κοινοχρηστες ωρες ουτε τσακωμους ποιον θα αναψει πρωτος να φορτωθει το πολυ το κοστος.Ειμαι μ θερμοπομπους καιρο και κανουν δουλεια.Μου κανει εντυπωση που λες οτι δεν κανουν πολυ δουλεια γιατι συνηθως το μειονεκτημα τους ειναι το κοστος.Πηγες απο εξιδικευμενο μαγαζι να αγορασεις?Σκεψου οτι ενας 2χιλιαρος θερμοπομπος κανει για 35-45 τ.μ. κλειστου χωρου οχι διαδρομους κ.τ.λ.Μπορει να καιει ρευμα αλλα τουλαχιστον οσο καις πληρωνεις.Με προχειρους υπολογισμους ευκολα βγαινει η καταναλωση/ωρα.Εχω τυχει να λειπω δεκεμβρη μηνα απο την πολυκατοικια και να πληρωνω 100ευρα παγια οταν ειχαμε πετρελαιο.Αμα το αναβεις κιολας ξεφευγει το θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...