Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από χρόνια θα πετάξω με easy, και εκτός από τη βασική χειραποσκευή έχω και μια δεύτερη τσάντα πλάτης εντελώς μικρή για να μεταφέρω λαπτοπ και σκληρούς δίσκους, για να τη βάλω κάτω από τη θέση του μπροστινού και να μη γίνει κομμάτια. Το εισιτήριό μου είναι το εντελώς απλό-φτηνό, ούτε flex ούτε τίποτα. Να ελπίζω σε κάποια ελαστικότητα στο θέμα της μεταφοράς,  ή θα με χώσουν να στείλω τη μεγαλύτερη χειραποσκευή ως βαλίτσα και να την πληρώσω; Εννοείται ότι η συγκεκριμένη πληρεί τις προδιαγραφές όσον αφορά διαστάσεις για να μπει στον χώρο πάνω από τα καθίσματα. Εχει κανείς πρόσφατη εμπειρία;

Δημοσ.

Από την εμπειρία μου έχει σημασία το αεροδρόμιο. Ελλάδα ποτέ δε μου είπε κανείς τίποτα, SXF δύο φορές μου τα ζάλισαν.

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, ειδικά αν μπορείς να εξαφανίσεις για λίγο τη μικρή μέσα στη μεγάλη, αλλά αν θες να είσαι 100% safe μπορείς να πληρώσεις για allocated seating οπότε δικαιούσαι επιπλέον μια μικρή χειραποσκευή όπως αυτή που περιγράφεις.

Δημοσ.

Πρόσφατη εμπειρία τον Οκτώβριο στο Βενιζέλος δεν άφηναν παρα 1 μόνο χειραποσκευή (καμία εξαίρεση). Τα ίδια και στο Βερολίνο στην επιστροφή.

• Like 1
Δημοσ.

Με βλέπω να πηγαίνω με μία τσάντα και να κουβαλάω κάποια πράγματα στα χέρια, και ό,τι γίνει.

Δημοσ.

Πριν απο ενα μηνα παντως στο Βενιζελος εγινε φασαρια στην επιβιβαση της Easy γιατι καποιος πηγε να περασει με δυο χειραποσκευες, η μια βαλιτσα και η αλλη πλατης. Ουτως ή αλλως ελεγχος αν δεν εχεις κανονικη αποσκευη δεν υπαρχει πριν φτασεις στην πυλη οποτε εκει μπορει να σε περιμενει δυσαρεστη εκπληξη. 

Καλυτερα προσπαθησε να τη βαλεις μεσα στην κανονικη για να περασεις τον ελεγχο και μετα τη βγαζεις.

Δημοσ.

ρε παιδιά, αυτοί που λέτε να την βάλει την πλάτης μέσα στην χειραποσκευή. Αν είχε τον χώρο θα έβαζε τα πράγματα που έχει στην πλάτης,κατευθείαν στην χειραποσκευή.

Φίλος ταξίδεψε από 'Αμστερνταμ  πρόσφατα με EJ και είπε οτι άφηναν αυστηρά μία χειραποσκευή.

Δημοσ.

ρε παιδιά, αυτοί που λέτε να την βάλει την πλάτης μέσα στην χειραποσκευή. Αν είχε τον χώρο θα έβαζε τα πράγματα που έχει στην πλάτης,κατευθείαν στην χειραποσκευή.

Φίλος ταξίδεψε από 'Αμστερνταμ  πρόσφατα με EJ και είπε οτι άφηναν αυστηρά μία χειραποσκευή.

Οχι γιατι μπορει να θελεις τα πραγματα να τα εχεις στο αεροπλανο μαζι σου επειδη πχ ειναι ευθραυστα. Ή οι γυναικες που θελουν να εχουν τα πραγματα της τσαντας τους μαζι τους κι οχι σκορπια στη χειραποσκευη...

Δημοσ.

Τελικά έγινε όπως σας είπα με μία χειραποσκευή και τα ευαίσθητα είδη στα χέρια, αλλά ούτε βλέφαρο δεν ρίχτηκε από τους υπαλλήλους,  κάλλιστα θα μπορούσα να έχω και ένα σακιδιάκι αντί να τα κρατώ στα χέρια, αλλά το θεωρώ συγκυριακό, ίσως λόγω συνωστισμού της τελευταίας στιγμής στο gate βιάζονταν να μας ξεφορτωθούν? δεν έχω ιδέα.

Τελικώς όληη φάση κρίθηκε από τη σειρά επιβίβασης στο αεροπλάνο, καθώς την ώρα που μπήκα υπήρχαν ακόμη χώρος στα ντουλαπάκια επάνω και πάρκαρα εκεί το μπαγκάζι μου. Αντιθέτως η επόμενη φουρνιά που μπήκε τα βρήκε όλα τίγκα και αρκετοι΄έπρεπε να δώσουν τη χειραποσκευή τους να πάει μαζί με τις βαλίτσες (φυσικά χωρίς χρέωση πλέον αφού είμασταν ήδη όλοι πάνω στο σκάφος και  περιμέναμε να φύγει) με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πιθανό στραπατσάρισμα του περιεχομένου, καθυστέρηση περιμένοντας να την παραλάβεις από τον ιμάντα κατά την άφιξη κλπ).

Μετά από αυτό πιστεύω για την Εasyjet ότι it makes sense να παίρνει κανείς είτε flexi εισιτήριο (όπου επιτρέπεται μια δεύτερη μικρή χειραποσκευή) είτε speedy boarding (προτεραιότητα στην επιβίβαση).

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν και δεν έχω ταξιδέψει πολλές φορές με easy (ίσως 9-10 τα τελευταία 3 χρόνια; ) δε θυμάμαι σε καμία πτήση να είναι λάσκα σε δεύτερη μικρότερη χειραποσκευή, αυτή δηλαδή που μπορεί να μπει κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Στην πύλη υπήρχε αυστηρός έλεγχος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν έχω ταξιδέψει πολλές φορές με easy (ίσως 9-10 τα τελευταία 3 χρόνια; ) δε θυμάμαι σε καμία πτήση να είναι λάσκα σε δεύτερη μικρότερη χειραποσκευή, αυτή δηλαδή που μπορεί να μπει κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Στην πύλη υπήρχε αυστηρός έλεγχος.

Αρα με λιγα λογια,οι γυναικες που εχουν απλο εισιτηριο ειναι ολες με μια χειραποσκευη και καμια τους δε κουβαλαει τη κλασικη τσαντα ωμου,σωστα?

Δημοσ.

Πριν κανά μήνα, μικρή - πιο μικρή από σχολική τσάντα στυλ πόλο - δεύτερη τσάντα πέρασε και δεν είδα έλεγχο γενικότερα.

Αλλά παίρνεις το ρίσκο σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...