Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σορυ για το offtopic, έχει σχέση με καφέ όμως. 

Γνωρίζετε αν σε καφεκοπτεια μπορώ να βρω χύμα στιγμιαίο καφέ (τύπου φραπέ) αλλά τύπου gold, όπως ο frappe gold, Douwe Egbert gold κλπ;

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

χυμα δεν θα βρεις γιατι δεν εχει μεγαλες συσκευασιες ( αυτες παιρνουν 2,75 kg  και πουλανε μετα με τι κιλο ) 
Το μονο πιο οικονομικο ειναι η συσκευασια refill 

image.png.92da40781ab43ec87538d4eb25a469de.png

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, afentiko είπε

Παιδιά σορυ για το offtopic, έχει σχέση με καφέ όμως. 

Γνωρίζετε αν σε καφεκοπτεια μπορώ να βρω χύμα στιγμιαίο καφέ (τύπου φραπέ) αλλά τύπου gold, όπως ο frappe gold, Douwe Egbert gold κλπ;

Καλημέρα, ο "gold" είναι συυνήθως ο 100% arabica. Νομίζω έχει χύμα στα coffee island.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Spanos είπε

Καλησπέρα, έχει δοκιμάσει κανείς κάψουλες Γρηγόρη;

%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%

Όχι εγώ ποτέ, είχα ακούσεις καλά λόγια πολλά χρόνια πρίν όταν ήταν σε πλαστική, γενικά από τοπικά καφεκοπτια δεν περιμένω να πιω καλό καφέ σε κάψουλα αλλά ποτέ δεν ξέρεις ...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, Miatakias said:

Όχι εγώ ποτέ, είχα ακούσεις καλά λόγια πολλά χρόνια πρίν όταν ήταν σε πλαστική, γενικά από τοπικά καφεκοπτια δεν περιμένω να πιω καλό καφέ σε κάψουλα αλλά ποτέ δεν ξέρεις ...

Τις είχα δοκιμάσει και εγώ αυτές πριν αρκετά χρόνια, δεν ήταν κακή, τις χρησιμοποιούσα για αρκετό διάστημα. 

Έχουν ξεκινήσει και ξεφεύγουν οι τιμές στις κάψουλες. Εγώ έχω μπει σε σκέψεις για υπεραυτόματη πλέον... Δεν έχω καταλήξει αν συμφέρει οικονομικά αλλά τουλάχιστον δεν έχεις περιορισμούς στα χαρμάνια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Έχουν ξεκινήσει και ξεφεύγουν οι τιμές στις κάψουλες. Εγώ έχω μπει σε σκέψεις για υπεραυτόματη πλέον... Δεν έχω καταλήξει αν συμφέρει οικονομικά αλλά τουλάχιστον δεν έχεις περιορισμούς στα χαρμάνια.

Το ίδιο πράγμα μη σου πώ και χειρότερα.

Πόσο κάνει ένα κιλό καφέ; Βλέπω στο skroutz ο Lavazza Super Crema έχει 25-27 ευρώ το κιλό συν το courier κανα 30άρι. Ιδανικά χωρίς ούτε ένα γραμμάριο απώλεια (που δεν υπάρχει) θα σου βγάλει 55 καφέδες με 18γρ τον καφέ άρα σου κοστίζει ο καφές γύρω στα 55 λεπτά...

Επίσης θα έχεις επιπλέον φροντίδα, μια φορά το μήνα θα πρέπει να αφιερώνεις 1-2 ώρες να καθαρίσεις τη μηχανή και τον μύλο. Εγώ με τη nespresso να πλύνω το δοχείο νερού, τα πλαστικά και να αλλάξω ένα φίλτρο νερού στην κανάτα, τρώω μια ώρα άνετα, όταν θέλει και αφαλάτωση μια στο 3μηνο παραπάνω... Εκτός αν την έχεις τη μηχανή όπως κάτι τύποι στη δουλειά που σιχαίνεσαι να πιείς...

Ποικιλία δε θα έχεις, ένα καφέ θα παίρνεις, θα ρυθμίσεις τη μηχανή κατάλληλα και τέλος γιατι ο κάθε καφές θέλει και διαφορετική ρύθμιση ο μύλος. Επιπλέον φροντίδα θα έχεις και για τον καφέ, θα πρέπει να φεύγει γρήγορα το σπυρί γιατί θα χάνεις φρεσκάδα με τις μέρες ακόμα και αν δεν το έχεις αλέσει, οπότε θα καταφεύγεις σε λύση να παραγγέλνεις μισόκιλα και να έχεις δοχεία κενού να αποθηκεύεις τους κόκκους.

Άσε κι εγώ ήμουν σε αυτή τη φάση ήμουν στο παρα τσάκ να πάρω dedica arte με μυλο ξεχωριστό ή υπεραυτόματη και μετα σκέφτηκα την έξτρα φροντίδα και κάθε πρωί να ζυγίζω 18γρ να αλέθω κλπ κλπ να υπολογίσω και το κόστος αγοράς... τώρα πετάω δυο κάψουλες και φτιάχνω ένα αφρόγαλο ζεστό με το χτυπητύρι και πολύ είναι. Έχω βρεί τις κάψουλες που μου αρέσουν για φρέντο ή ζεστο, αναγκαστικά κυνηγάω προσφορές και ψωνίζω απο 16 λεπτά μέχρι 26 την κάψουλα, στοκάρω και τέλος. Αν θέλω ένα καφέ έτσι σπέσιαλ υπάρχουν μαγαζάκια, πιο κάτω απο μένα έχει ανοίξει μια κοπελίτσα μαγαζί,έχει tonino lamborghini red, 34 το κιλό έχει, μου φτιάχνει ένα καφέ δίνω 2.30 και τέλος, μετά λέω σιγά tonino red και μλκιες καλύτερος είναι αυτός που φτιάχνω εγω...

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Spanos είπε

Εγώ με τη nespresso να πλύνω το δοχείο νερού, τα πλαστικά και να αλλάξω ένα φίλτρο νερού στην κανάτα, τρώω μια ώρα άνετα,

4 πλαστικά να πλυθούν 1 ώρα? 

14 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Σε προσφορές οι τιμές είναι ακόμα νορμάλ. Οι 40 lor πάνε μέχρι και 0.25/καψουλα. Παρόμοιες τιμές σε Starbucks, lavazza κτλ 

Στοκαρετε ποσότητες σε περίοδο προσφορών για να έχετε. Αυτήν την στιγμή έχω περίπου 450 καψουλες.. 

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

4 πλαστικά να πλυθούν 1 ώρα? 

Να πλυθούν και να στεγνώσουν για να τα βάλεις πάνω τόσο θα ασχοληθείς. Άντε τώρα που είναι καλοκαίρι είναι πιο γρήγορα.

Δημοσ.
10 hours ago, Spanos said:

Πόσο κάνει ένα κιλό καφέ; Βλέπω στο skroutz ο Lavazza Super Crema έχει 25-27 ευρώ το κιλό συν το courier κανα 30άρι. Ιδανικά χωρίς ούτε ένα γραμμάριο απώλεια (που δεν υπάρχει) θα σου βγάλει 55 καφέδες με 18γρ τον καφέ άρα σου κοστίζει ο καφές γύρω στα 55 λεπτά...

Επίσης θα έχεις επιπλέον φροντίδα, μια φορά το μήνα θα πρέπει να αφιερώνεις 1-2 ώρες να καθαρίσεις τη μηχανή και τον μύλο. Εγώ με τη nespresso να πλύνω το δοχείο νερού, τα πλαστικά και να αλλάξω ένα φίλτρο νερού στην κανάτα, τρώω μια ώρα άνετα, όταν θέλει και αφαλάτωση μια στο 3μηνο παραπάνω... Εκτός αν την έχεις τη μηχανή όπως κάτι τύποι στη δουλειά που σιχαίνεσαι να πιείς...

Ποικιλία δε θα έχεις, ένα καφέ θα παίρνεις, θα ρυθμίσεις τη μηχανή κατάλληλα και τέλος γιατι ο κάθε καφές θέλει και διαφορετική ρύθμιση ο μύλος. Επιπλέον φροντίδα θα έχεις και για τον καφέ, θα πρέπει να φεύγει γρήγορα το σπυρί γιατί θα χάνεις φρεσκάδα με τις μέρες ακόμα και αν δεν το έχεις αλέσει, οπότε θα καταφεύγεις σε λύση να παραγγέλνεις μισόκιλα και να έχεις δοχεία κενού να αποθηκεύεις τους κόκκους.

Άσε κι εγώ ήμουν σε αυτή τη φάση ήμουν στο παρα τσάκ να πάρω dedica arte με μυλο ξεχωριστό ή υπεραυτόματη και μετα σκέφτηκα την έξτρα φροντίδα και κάθε πρωί να ζυγίζω 18γρ να αλέθω κλπ κλπ να υπολογίσω και το κόστος αγοράς... τώρα πετάω δυο κάψουλες και φτιάχνω ένα αφρόγαλο ζεστό με το χτυπητύρι και πολύ είναι. Έχω βρεί τις κάψουλες που μου αρέσουν για φρέντο ή ζεστο, αναγκαστικά κυνηγάω προσφορές και ψωνίζω απο 16 λεπτά μέχρι 26 την κάψουλα, στοκάρω και τέλος. Αν θέλω ένα καφέ έτσι σπέσιαλ υπάρχουν μαγαζάκια, πιο κάτω απο μένα έχει ανοίξει μια κοπελίτσα μαγαζί,έχει tonino lamborghini red, 34 το κιλό έχει, μου φτιάχνει ένα καφέ δίνω 2.30 και τέλος, μετά λέω σιγά tonino red και μλκιες καλύτερος είναι αυτός που φτιάχνω εγω...

Έχετε δίκιο, η λύση στο πρόβλημά μου προς το παρόν είναι να στοκάρω σε προσφορές.

Καμιά πρόταση για freddo; Προς το παρόν βάζω lolo nero και Lor espresso, με την Lor να κάθεται λίγο καλύτερα στα γούστα μου.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Έχετε δίκιο, η λύση στο πρόβλημά μου προς το παρόν είναι να στοκάρω σε προσφορές.

Καμιά πρόταση για freddo; Προς το παρόν βάζω lolo nero και Lor espresso, με την Lor να κάθεται λίγο καλύτερα στα γούστα μου.

Μόνο οι Starbucks Espresso Roast με ικανοποιούν σε freddo.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/8/2025 στις 8:53 ΠΜ, Stratosnis είπε

Τις είχα δοκιμάσει και εγώ αυτές πριν αρκετά χρόνια, δεν ήταν κακή, τις χρησιμοποιούσα για αρκετό διάστημα. 

Εννοειται πως ακριβοπληρώνεις με τις κάψουλες.

Για να πιεις καφε της προκοπης θελεις 3 καψουλες (17 γρ.).

Κανε τον λογαριασμο και αποφασισε.

Δημοσ.
2 hours ago, Spanos said:

Μόνο οι Starbucks Espresso Roast με ικανοποιούν σε freddo.

Για να πω την αλήθεια είχα δοκιμάσει αρκετά παλιά κάποια της sturbucks και δεν μου άρεσε καθόλου. Τις έχει ο Σκλαβενίτης βλέπω, θα κάνω μια δοκιμή. Από οξύτητα πως πάνε; Είναι 100% arabica οπότε θα έχει αρκετή φαντάζομαι. 

1 hour ago, aenaos15 said:

Για να πιεις καφε της προκοπης θελεις 3 καψουλες (17 γρ.).

μέχρι στιγμής ο γκουρμεδιάρης ουρανίσκος μου ικανοποιείται και με 2x30ml...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Για να πω την αλήθεια είχα δοκιμάσει αρκετά παλιά κάποια της sturbucks και δεν μου άρεσε καθόλου. Τις έχει ο Σκλαβενίτης βλέπω, θα κάνω μια δοκιμή. Από οξύτητα πως πάνε; Είναι 100% arabica οπότε θα έχει αρκετή φαντάζομαι. 

Καθόλου οξύτητυα, γι'αυτό τον προτιμώ σε freddo γιατί ειναι arabica, σταθερή γεύση και ποιότητα, μακριά ημερομηνία, πολύ δυνατός με γεύση μελάσας και κρατάει στο παγάκι και δεν έχει καθόλου οξύτητα... ( ο No11 Espresso Roast)

Οξύτητα έχει ο blonde roast, o colombia, o guatemala, γενικά οι νούμερο 7 και κάτω. Nαι τα έχει ο Σκλαβενίτης απο εκεί χτυπάω 18άδα με 26~27 λεπτά την κάψουλα όταν είναι προσφορά. Αν θέλω έξτρα ποσότητα ρίχνω άλλη μια κάψουλα τον αντίστοιχο decaf. Νομίζω 54 λεπτά οι δύο κάψουλες για freddo καλά είναι, έξω έχει 2.30 σε πλαστικό.

Επεξ/σία από Spanos
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Spanos είπε

Λαθος υπολογισμους κανεις φιλε.

Τα 15,6 γρ , που αντιστοιχουν σε 3*5,2 , κοστιζουν 43 λεπτα.σε ενα καφε που κοστιζει 27 ευρω το κιλο.

Οι 3  καψουλες που περιεχουν 5,2*3=15,6 γρ. κοστιζουν στην καλυτερη περιπτωση 0,75 λεπτα.

Χαώδης διαφορά!!!

Το μονο σημείο που υπερτερει η Nespresso , ειναι η αμεσοτητα της παρασκευής και το οικονομικό κομματι οσο αφορα την αρχική αγορά της μηχανής.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...