Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ψάχνω για σόμπα χαλαζία και έχω καταλήξει στις εξής:

Rohnson R-8010 https://www.skroutz.gr/s/2349270/Rohnson-R-8010.html

Rohnson R-8012 https://www.skroutz.gr/s/4105902/Rohnson-R-8012.html

Rohnson R-8013 https://www.skroutz.gr/s/10201214/Rohnson-R-8013.html

και Singer SCQH24 https://www.skroutz.gr/s/3806948/Singer-SCQH24.html

Ποια από τις παραπάνω θεωρείται πιο καλή/δυνατή/ποιοτική;

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω άποψη για το ποια μάρκα είναι καλή/αξιόπιστη ή όχι για να σου προτείνω.

Εγώ έχω πάρει αυτήν στα ίδια περίπου λεφτά.

Το σκεπτικό, σε όποια μάρκα καταλήξεις εν τέλει, είναι να φροντίσεις να είναι πάνω από 2000watt και να χρησιμοποιείς (έχει "σκάλες" ρύθμισης) την μισή του ισχύ, με αποτέλεσμα οικονομία, αποδοτικότητα και διάρκεια χρόνου της συσκευής (αν σε ενδιαφέρει το τελευταίο)

Να έχεις υπόψη σου πως η σόμπα χαλαζία, σαν εστία, όπου την τοποθετήσεις και "βλέπει"/στοχεύει εκεί ζεσταίνει.. Μη φανταστείς κανα τροπικό κλίμα, κρύο όμως δεν νιώθεις σε καμία περίπτωση. Αν είσαι κάνα δυο μέτρα δεξιά/αριστερά μακριά από τον χώρο που "βλέπει" η σόμπα χαλαζία, θα κρυώνεις.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει 2 σόμπες χαλαζία η μια ήτανε 800w μικρή και δεν έβρισκα και λάμπα και η άλλη είναι αυτή που έχω τώρα στα 1800w με 3 λάμπες μάρκας TNS το θέμα είναι ότι και στις 2 σόμπες το καλώδιο ρεύματος πίσω έχει γίνει χάλια έχει μπερδευτεί και έχει σφίξει δηλαδή το τραβάς για να γυρίσει άλλα αυτό πάλι γίνεται πλεξούδα γιατί γίνεται αυτό; είναι η ποιότητα του καλωδίου τέτοια;  δεν μπορώ να το τραβήξω και να μείνει στην θέση του και άρχισε πάλι να κόβεται βλέπω και σε αυτή την σόμπα που έχω 

IMG_20190109_215552.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panos0100 είπε

Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει 2 σόμπες χαλαζία η μια ήτανε 800w μικρή και δεν έβρισκα και λάμπα και η άλλη είναι αυτή που έχω τώρα στα 1800w με 3 λάμπες μάρκας TNS το θέμα είναι ότι και στις 2 σόμπες το καλώδιο ρεύματος πίσω έχει γίνει χάλια έχει μπερδευτεί και έχει σφίξει δηλαδή το τραβάς για να γυρίσει άλλα αυτό πάλι γίνεται πλεξούδα γιατί γίνεται αυτό; είναι η ποιότητα του καλωδίου τέτοια;  δεν μπορώ να το τραβήξω και να μείνει στην θέση του και άρχισε πάλι να κόβεται βλέπω και σε αυτή την σόμπα που έχω 

IMG_20190109_215552.jpg

Το βγάζεις από την πρίζα και το ξετυλίγεις....... 

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν και προβληματικά καλώδια.Ή κάνεις αυτό που είπε ο Apoll ή το κόβεις στο μισό μέτρο π.χ. να μην μπορεί να το κάνει αυτό,αφού έτσι κι αλλιώς  χρησιμοποιείς μπαλαντέζα όπως βλέπουμε.Εγώ θα το έκοβα γιατί και να το ξετυλίξεις πάλι θα το ξανακάνει αφού έχει πάρει αυτό το δρόμο και θα με νευρίαζε να το βλέπω έτσι.

Δημοσ.

Το ξεμπλέκω και πάλι γίνεται το ίδιο, έχει γίνει σκληρό πολυ, επισης πως να το κοψω δεν γνωριζω απο αυτα  αν το αφησω ετσι πειραζει σε κατι; μπωρει να παρει φωτια;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panos0100 είπε

Το ξεμπλέκω και πάλι γίνεται το ίδιο, έχει γίνει σκληρό πολυ, επισης πως να το κοψω δεν γνωριζω απο αυτα  αν το αφησω ετσι πειραζει σε κατι; μπωρει να παρει φωτια;

Όχι δεν πειράζει. 

Δημοσ.

οκ ευχαριστω πολυ, αμα ειναι το αφηνω ετσι, τωρα αμα καει καμια αντησταση λαμπες τετοιες που πουλανε;  βγαινουν ευκολα;  γιατι η παλια που ειχα ητανε μικρες δεν ειχε πουθενα και επρεπε να βγει ολο το συστημα για την λαμπα, ητανε ομως και των 8€ 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panos0100 είπε

οκ ευχαριστω πολυ, αμα ειναι το αφηνω ετσι, τωρα αμα καει καμια αντησταση λαμπες τετοιες που πουλανε;  βγαινουν ευκολα;  γιατι η παλια που ειχα ητανε μικρες δεν ειχε πουθενα και επρεπε να βγει ολο το συστημα για την λαμπα, ητανε ομως και των 8€ 

Είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον που δεν τις τεχνικές γνώσεις να την αλλάξει.θελουν λυσιμο τα πλαϊνά κτλ θα διαλύσει

Όσο αφορά το καλώδιο θα σου έλεγα με βγαλμένη την πρίζα πιάνεις με το δεξί χέρι το καλωδιο απο το σημείο που βγαίνει απο την θερμαστρα και το ακινητοποιεις

Με το αριστερό το στρωνεις ξετυλιγεις

Προχωράς με τον ιδιο τρόπο λίγο παραπερα ωσπου να φτασεις στην ακρη....ε θα ξετυλιχτει νομίζω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgeγ είπε

Είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον που δεν τις τεχνικές γνώσεις να την αλλάξει.θελουν λυσιμο τα πλαϊνά κτλ θα διαλύσει

Όσο αφορά το καλώδιο θα σου έλεγα με βγαλμένη την πρίζα πιάνεις με το δεξί χέρι το καλωδιο απο το σημείο που βγαίνει απο την θερμαστρα και το ακινητοποιεις

Με το αριστερό το στρωνεις ξετυλιγεις

Προχωράς με τον ιδιο τρόπο λίγο παραπερα ωσπου να φτασεις στην ακρη....ε θα ξετυλιχτει νομίζω

Εχει κανει τσακιση την ιδια ωρα ακριβως ξανα γινεται το ιδιο παλι 

Δημοσ.

Εγώ θα σε συμβούλευα να αλλάξεις το καλώδιο με κάποιο ποιοτικότερο.Αν δεν μπορείς μόνος σου πήγαινε σε κάποιο κατάστημα που φτιάχνει ηλεκτρικές συσκευές.Αν λιώσουν οι μονώσεις των καλωδίων από μέσα και ακουμπήσουν μεταξύ τους μπορεί να πάρει φωτιά το καλώδιο.Εχω δει αεροθερμο που έκαψε ολόκληρη αποθήκη επειδή το παράτησαν ανοιχτό και κάηκε το καλώδιο.Αυτες οι συσκευές επειδή έχουν μεγάλη κατανάλωση χρειάζονται και αντίστοιχα καλά καλώδια.

Δημοσ.
Στις 19/1/2019 στις 12:50 ΜΜ, andrapos είπε

Εγώ θα σε συμβούλευα να αλλάξεις το καλώδιο με κάποιο ποιοτικότερο.Αν δεν μπορείς μόνος σου πήγαινε σε κάποιο κατάστημα που φτιάχνει ηλεκτρικές συσκευές.Αν λιώσουν οι μονώσεις των καλωδίων από μέσα και ακουμπήσουν μεταξύ τους μπορεί να πάρει φωτιά το καλώδιο.Εχω δει αεροθερμο που έκαψε ολόκληρη αποθήκη επειδή το παράτησαν ανοιχτό και κάηκε το καλώδιο.Αυτες οι συσκευές επειδή έχουν μεγάλη κατανάλωση χρειάζονται και αντίστοιχα καλά καλώδια.

Τι μαγαζιά φτιάχνουν τέτοια καλώδια;  δηλαδη το καλωδιο δεν ειναι καλο σε αυτες τις σομπες γι αυτο γινεται τετοιο; επισης απο Θεσσαλονικη κανενα μαγαζι γιατι δεν γνωριζω πραγματικα κανενα γι αυτη την δουλεια 

Δημοσ.

Κοίτα μια σόμπα μπορεί να έχει κατανάλωση 3000w,φαντάσου σαν σύγκριση ότι ένα σύγχρονο κλιματιστικό 24αρι έχει περίπου 2000w.Λογο της υψηλής κατανάλωσης χρειάζεται αντίστοιχα χοντρό καλώδιο τροφοδοσίας,αλλιώς με τη χρήση το καλώδιο υπερθερμαίνεται και λιώνει σταδιακά.Εσενα λογικά έχει ζεσταθεί και ξάνα παγώσει πολλές φορές γι αυτό έχει γίνει έτσι αλλά έτσι που το βλέπω μπορεί να έχει φθαρεί και εσωτερικά.Δεν είναι να το εμπιστεύεσαι σε μια συσκευή τόσο μεγάλης κατανάλωσης.Λογικα αν έχεις αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ(και  δουλεύει) αν γίνει το μπαμ απλά  θα πέσει,αλλά εγώ δεν θα το ρισκαρα..Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω καθόλου αλλά λογικά θα υπάρχουν μικρο-μαγαζα που επισκευάζουν ηλεκτρικές συσκευές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...