Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, andrapos είπε

Κοίτα μια σόμπα μπορεί να έχει κατανάλωση 3000w,φαντάσου σαν σύγκριση ότι ένα σύγχρονο κλιματιστικό 24αρι έχει περίπου 2000w.Λογο της υψηλής κατανάλωσης χρειάζεται αντίστοιχα χοντρό καλώδιο τροφοδοσίας,αλλιώς με τη χρήση το καλώδιο υπερθερμαίνεται και λιώνει σταδιακά.Εσενα λογικά έχει ζεσταθεί και ξάνα παγώσει πολλές φορές γι αυτό έχει γίνει έτσι αλλά έτσι που το βλέπω μπορεί να έχει φθαρεί και εσωτερικά.Δεν είναι να το εμπιστεύεσαι σε μια συσκευή τόσο μεγάλης κατανάλωσης.Λογικα αν έχεις αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ(και  δουλεύει) αν γίνει το μπαμ απλά  θα πέσει,αλλά εγώ δεν θα το ρισκαρα..Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω καθόλου αλλά λογικά θα υπάρχουν μικρο-μαγαζα που επισκευάζουν ηλεκτρικές συσκευές.

Θα ψάξω να βρω αν είναι, αν και πολύ δύσκολα έκλεισαν τα πάντα εδώ πέρα και γίναμε χειρότεροι και από χωριό πλέον. Το θέμα με το καλώδιο ακριβώς το ίδιο έπαθε και μια μικρη σομπα που ειχα 800w μεχρι που εφτασε σε σημειο να σκιστει τελειως και η μια αντησταση να πεταει σπιθες, την πεταξα αλλα και σε αυτην το ιδιο προβλημα αν ζεσταθει το καλωδιο μπωρει να ξανα γινει αλλα εχει αρχισει να κοβεται, βλεπω σχισιματα το βραδυ εχει κρυο και την εχω στο τερμα την σομπα 

6 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Θα ψάξω να βρω αν είναι, αν και πολύ δύσκολα έκλεισαν τα πάντα εδώ πέρα και γίναμε χειρότεροι και από χωριό πλέον. Το θέμα με το καλώδιο ακριβώς το ίδιο έπαθε και μια μικρη σομπα που ειχα 800w μεχρι που εφτασε σε σημειο να σκιστει τελειως και η μια αντησταση να πεταει σπιθες, την πεταξα αλλα και σε αυτην το ιδιο προβλημα αν ζεσταθει το καλωδιο μπωρει να ξανα γινει αλλα εχει αρχισει να κοβεται, βλεπω σχισιματα το βραδυ εχει κρυο και την εχω στο τερμα την σομπα 

img_20190121_230641.jpg

img_20190121_230651.jpg

Δημοσ.

Φίλε αν σου βάλουν ένα καλώδιο πιο χοντρό και καλό δεν θα ξαναέχεις πρόβλημα.Ρωτα και σε κανέναν ηλεκτρολόγο,είναι εύκολη δουλειά και δεν νομίζω να σου πάρει πολλά χρήματα.Θα πεις να σου βάλει μικρό καλώδιο εφόσον δεν χρειάζεσαι πολλά μέτρα.Όσο τη δουλεύεις έτσι τη σόμπα να προσέχεις πολύ και να τη σβήνεις όταν φεύγεις ή κοιμάσαι γιατί είναι επικίνδυνο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andrapos είπε

Φίλε αν σου βάλουν ένα καλώδιο πιο χοντρό και καλό δεν θα ξαναέχεις πρόβλημα.Ρωτα και σε κανέναν ηλεκτρολόγο,είναι εύκολη δουλειά και δεν νομίζω να σου πάρει πολλά χρήματα.Θα πεις να σου βάλει μικρό καλώδιο εφόσον δεν χρειάζεσαι πολλά μέτρα.Όσο τη δουλεύεις έτσι τη σόμπα να προσέχεις πολύ και να τη σβήνεις όταν φεύγεις ή κοιμάσαι γιατί είναι επικίνδυνο.

Γιατι βαζουν τοσο μικρα καλωδια; δεν φτάνει μέχρι την πρίζα, η προεκταση υπαρχει περιπτωση να επαιξε ρολο στην κατασταση του καλωδίου;    το καλωδιο ειναι χοντρο ή θελει ακομα ποιο χοντρο καλωδιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα εγώ θα σου έλεγα ότι για συνεχή λειτουργία στα 3000w,που υποθέτω ότι είναι η σόμπα,πρέπει να έχεις καλώδιο 3χ2,5 από την πρίζα μέχρι και τη σόμπα.Και η πρίζα πρέπει να είναι ενισχυμένη γραμμή με 16a ασφάλεια αλλιώς μπορεί  να σου τη ριχνει.Δεν μπορώ να καταλάβω τι προέκταση έχεις,αν ζεσταίνεται το καλώδιο της πάντως καλό θα είναι να το αντικαταστήσεις και αυτό.Ή να βάλεις ένα  μεγαλύτερο καλώδιο  στη σόμπα  να φτάνει  μέχρι την  πριζα.Ξεχασα να σου πώ να προσέχεις μήπως το καλώδιο έχει λιώσει από τη ζέστη που βγάζει η σόμπα,το νέο καλώδιο να το απομακρύνεις,μην το αφήνεις κουλουριασμένο δίπλα στη σόμπα που η θερμοκρασία είναι μεγάλη.

Επεξ/σία από andrapos
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, andrapos είπε

Κοίτα εγώ θα σου έλεγα ότι για συνεχή λειτουργία στα 3000w,που υποθέτω ότι είναι η σόμπα,πρέπει να έχεις καλώδιο 3χ2,5 από την πρίζα μέχρι και τη σόμπα.Και η πρίζα πρέπει να είναι ενισχυμένη γραμμή με 16a ασφάλεια αλλιώς μπορεί  να σου τη ριχνει.Δεν μπορώ να καταλάβω τι προέκταση έχεις,αν ζεσταίνεται το καλώδιο της πάντως καλό θα είναι να το αντικαταστήσεις και αυτό.Ή να βάλεις ένα  μεγαλύτερο καλώδιο  στη σόμπα  να φτάνει  μέχρι την  πριζα.Ξεχασα να σου πώ να προσέχεις μήπως το καλώδιο έχει λιώσει από τη ζέστη που βγάζει η σόμπα,το νέο καλώδιο να το απομακρύνεις,μην το αφήνεις κουλουριασμένο δίπλα στη σόμπα που η θερμοκρασία είναι μεγάλη.

Η σόμπα είναι 1800w με 3 λάμπες ένα πράγμα οτι να ναι, αφού άμα ο θερμοστάτης είναι στο 6 σβήνει και ανάβει μετά από 20 λεπτά και μένει αναμένει μόνο 5 λεπτά  ο χώρος δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί, γι αυτό τον λογο την εχω στο τερμα στο 9 τον θερμοστατη και τις 3 λαμπες αναμενες, σβηνει αλλα ανοιγει γρηγορα, στις 2 λαμπες δεν λειτουργει ο θερμοστατης ευτηχως, η προεκταση ειναι 3 μετρα η πριζα ειναι καπου στα 30 εκατοστα αποσταση βλεπω ομως οτι και η προεκταση αρχισε κι αυτη να κουλουριαζεται και την ειχα παρει και 6€ ειναι καλης ποιοτητας 

Δημοσ.

Εντάξει αν είναι 1800w και με 3χ1,5 καλώδιο είσαι μια χαρά.Αν έχει χαλάσει κ η προέκταση αντικατέστησε την και βεβαιωσου ότι το καλώδιο δεν θερμαίνεται από τη ζέστη που βγάζει η σόμπα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andrapos είπε

Εντάξει αν είναι 1800w και με 3χ1,5 καλώδιο είσαι μια χαρά.Αν έχει χαλάσει κ η προέκταση αντικατέστησε την και βεβαιωσου ότι το καλώδιο δεν θερμαίνεται από τη ζέστη που βγάζει η σόμπα.

οχι το κοιταξα απο πισω δεν εχει καμια ζεστη αλλα το θεμα εινα οτι  καινουρια σομπα να παρω το καλωδιο παλι ετσι θα γινει, η απορια μου ειναι γιατι γινεται ετσι, δεν το τυλιξα ποτε τι φταιει; σου εχει τυχει αυτο το πραγμα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...