aggelos87 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα! Ήμουν συχνός πελάτης ενός σουβλατζίδικου και ενώ στην αρχή όλα ήταν καλά τον τελευταίο μήνα έχω αρχίσει να παρατηρώ πως το κρέας απ το σουβλάκι είναι πάρα μα πάρα πολύ μαλακό, σε σημείο που και κάποιος χωρίς δόντια θα μπορούσε να το μασίσει άνετα. Ταυτόχρονα έχει αποκτήσει και μια κάπως περίεργη γεύση που επικαλύπτει λίγο την γεύση του κρέατος. Δεν ξέρω πως να την παρομοιάσω αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το εύγεστο ή κάτι που να θυμίζει κρέας! Η απορία μου λοιπόν είναι πως θα μπορούσε ένα σουβλάκι να είναι τόσο μαλακό; Έχω ακούσει για χημικά που ρίχνουν στο κρέας για να είναι κόκκινο, χημικά για τα ψάρια για να φαίνονται ολόφρεσκα κλπ. Υπάρχει άραγε και χημικό για να μαλακώνει σε σημείο αηδίας το κρέας; Φυσικά και με έχασε απο πελάτη ο συγκεκριμένος αλλά ρωτάω κυρίως για να μου λυθεί η απορία και ναι, το ξέρω πως η ερώτηση μου είναι χαζή και δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα Αν θέλετε γράψτε και σεις άσχημες εμπειρίες που μπορεί να είχατε απο fast foodάδικα, Μαλαγανιές που ανακαλύψατε οτι κάνουν διάφοροι 'επαγγελματίες' του κλάδου κλπ
skiabox Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Κόψε τα σουβλάκια. Δεν κάνουν καλό στην υγεία. Πολύ πιο παλιά φάγαμε με ένα φιλαράκι σε ένα μαγαζί και μετά ήμασταν και οι δύο για μια μέρα off. Καταλαβαίνεις τι γίνεται. PS : Μήπως έπεσες σε σουβλάκια που είχε κάνει ένεση με χλωρίνη ο ρουβίκωνας;
SoFiA11 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 το σίτεμα κάνει το κρέας μαλακό..μήπως ήταν υπερβολικά σιτεμένο στα όρια του σάπιου; 1
isspro98 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 αμμωνια βαζουν στα σουβλακια εδω και χρονια...η αν το θες αλλιως "Η αμμωνία χρησιμοποιείται ως βοηθητική ύλη των τροφίμων που αλλιώς ονομάζεται όξινο ανθρακικό αμμώνιο και έχει χημικό τύπο NH4HCO3. Η ονομασία της βοηθητικής αυτής ουσίας με βάση την ονομασία Ε είναι Ε503i για το ανθρακικό αμμώνιο και Ε503ii για το διττανθρακικo αμμώνιο. Είναι λευκή ή άχρωμη κρυσταλλική σκόνη με ελαφριά οσμή αμμωνίας. Είναι διαλυτή στο νερό αλλά αδιάλυτη σε ακετόνη και αλκοόλη. Η αμμωνία χρησιμοποιείται στην μαγειρική και πολύ περισσότερο στην βιομηχανία των τροφίμων ως διογκωτικός παράγοντας και ρυθμιστής οξύτητας. Πλέον, την θέση της σε μεγάλο βαθμό έχει πάρει η ανθρακική σόδα. Παρενέργειες από την χρήση του ανθρακικού αμμωνίου δεν έχουν αναφερθεί εκτός από φούσκωμα στο στομάχι κατά την χώνευση και πρόκληση αερίων." 1
NT1G Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Η αμμωνία χρησιμοποιείται ως βοηθητική ύλη των τροφίμων που αλλιώς ονομάζεται όξινο ανθρακικό αμμώνιο και έχει χημικό τύπο NH4HCO3. ...[/size] Χημεία από τα Lidl... Αμμωνία = NH3 διττανθρακικό αμμώνιο = (NH4)HCO3 = NH5CO3 6
aggelos87 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Κόψε τα σουβλάκια. Δεν κάνουν καλό στην υγεία. Πολύ πιο παλιά φάγαμε με ένα φιλαράκι σε ένα μαγαζί και μετά ήμασταν και οι δύο για μια μέρα off. Καταλαβαίνεις τι γίνεται. PS : Μήπως έπεσες σε σουβλάκια που είχε κάνει ένεση με χλωρίνη ο ρουβίκωνας; Ευτυχώς μετά απο αυτό τα έχω μειώσει κατά πολύ! Γενικά προσπαθώ να ψάχνω και όσο μπορώ απο που ψωνίζω αλλά δυστυχώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος PS: Και στα σουβλάκια βάλαν οι ΑΛΗΤΕΣ;; το σίτεμα κάνει το κρέας μαλακό..μήπως ήταν υπερβολικά σιτεμένο στα όρια του σάπιου; Δεν νομίζω, είναι μαγαζί με πάρα πολύ μεγάλη κίνηση οπότε ούτε κρέας του μένει αλλά ούτε θεωρώ πως θα ρίσκαρε να πάρει στα όρια του σάπιου κρέας! + πως 3 φορές είχα παραγείλει το τελευταίο δίμηνο και τις 3 το κρέας ήταν έτσι οπότε δεν μιλάμε για μεμονομένο περιστατικό Φάση φορμόλη; Δεν έχω δοκιμάσει φορμόλη Με την θέληση μου τουλάχιστον.. αμμωνια βαζουν στα σουβλακια εδω και χρονια...η αν το θες αλλιως "Η αμμωνία χρησιμοποιείται ως βοηθητική ύλη των τροφίμων που αλλιώς ονομάζεται όξινο ανθρακικό αμμώνιο και έχει χημικό τύπο NH4HCO3. Η ονομασία της βοηθητικής αυτής ουσίας με βάση την ονομασία Ε είναι Ε503i για το ανθρακικό αμμώνιο και Ε503ii για το διττανθρακικo αμμώνιο. Είναι λευκή ή άχρωμη κρυσταλλική σκόνη με ελαφριά οσμή αμμωνίας. Είναι διαλυτή στο νερό αλλά αδιάλυτη σε ακετόνη και αλκοόλη. Η αμμωνία χρησιμοποιείται στην μαγειρική και πολύ περισσότερο στην βιομηχανία των τροφίμων ως διογκωτικός παράγοντας και ρυθμιστής οξύτητας. Πλέον, την θέση της σε μεγάλο βαθμό έχει πάρει η ανθρακική σόδα. Παρενέργειες από την χρήση του ανθρακικού αμμωνίου δεν έχουν αναφερθεί εκτός από φούσκωμα στο στομάχι κατά την χώνευση και πρόκληση αερίων." Αυτό μου ακούγεται το πιο πιθανό! Αυτό ή οτι μας σερβίρει γατιά
SoFiA11 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 διττανθρακικό αμμώνιο = (NH4)HCO3 = NH5CO3 fixed
~mxls~ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Το μόνο σίγουρο ότι τα σουβλάκια-καλαμακια που μας σερβίρουν Αθήνα είναι τρισαθλιας ποιότητας. Αν είναι "πειραγμενα" και τα φουσκώνουν με καποια ουσία δεν ξέρω. Έχει πιαστεί άραγε κάνα σουβλατζίδικο; Ή αστικός μύθος;
zio10 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Το μόνο σίγουρο ότι τα σουβλάκια-καλαμακια που μας σερβίρουν Αθήνα είναι τρισαθλιας ποιότητας. Αν είναι "πειραγμενα" και τα φουσκώνουν με καποια ουσία δεν ξέρω. Έχει πιαστεί άραγε κάνα σουβλατζίδικο; Ή αστικός μύθος; Παντού τα ίδια είναι πιστεύω, εκτός εξαιρέσεων που επίσης υπάρχουν παντού.
Mau-Maus Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Ταυτόχρονα έχει αποκτήσει και μια κάπως περίεργη γεύση που επικαλύπτει λίγο την γεύση του κρέατος. Δεν ξέρω πως να την παρομοιάσω αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το εύγεστο ή κάτι που να θυμίζει κρέας! Απο σκύλους κ γάτες πως τα πάτε εκει στην γειτονιά ? 4
gatokoritso Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Φίλε μην τρως άλλο δώσε σε εμένα.κακο σκυλί ψοφο δεν έχει. 1
eliasjuve Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Παλιότερα έτρωγα σουβλάκια από έναν που έβαζε φορμόλη. Τον είχε βγάλει ο Ευαγγελάτος τότε σε μια εκπομπή που είχε και έδινε στεγνά κάτι τέτοιους. Ήταν τα πιο περίεργα σουβλάκια που έχω φάει αν και νόστιμα. Εννπείται ότι έκλεισε ο τύπος μετά από αυτό. Και από αυτόν που παίρνω τελευταία έχω παρατηρήσει ότι ο γύρος κοτόπουλου είναι πολύ μαλακός και μέσα στο λίπος. Επίσης τα κάνουν πολύ αλμυρά για να καλύπτουν τις βρωμιές τους.
moure Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ πάλι νομίζω ότι τα σουβλάκια σε σχέση με τον γύρο έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα κρέατος. Καλαμάκια μπορείς να βρεις ακόμα χειροποίητα με καλο κρέας, γύρο είναι πολύ σπάνιο. Επίσης το μπαγιάτικο,κακής ποιότητας καλαμάκι το καταλαβαίνεις πολύ πιο εύκολα από το γύρο 3
Invader Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Τι περιμένεις όταν ενα 70-80% των κρεάτων εισάγεται.Ο καθένας προσπαθεί να βγάλει περισσότερο κέρδος με το μικρότερο κόστος.Και μικρότερο κόστος σημαίνει χαμηλώτερη ποιότητα.Αν αυτό που τρώς δεν έχει γεύση κρέατος και καταλαβαίνεις μόνο τα μπαχαρικά δε θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι τρως χαμηλής ποιότητας κρέας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα