Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ναι ρε φίλε, γιατί το γουρούνι που το ταΐζουν λάδια αυτοκινήτου και χίλια δυο άλλα είναι καλύτερο από το σκυλάκι; Ή τα κοτόπουλα που είναι μες τις ορμόνες . Ή οι αγελάδες που τους δίνουν περισσότερη ντόπα απ'ότι στο κοντινότερο γυμναστήριο;

 

 

Καλά ναι αυτό ισχύει από πρόβατα άλλο τίποτα...

 

Nαι επειδή κάποιοι δεν μπορουν να κοψουν τη καθημερινη σαβουρα και τα πιτογυρα .... στο γυμναστηριο ταϊζουν ντοπες.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

 

Ήμουν συχνός πελάτης ενός σουβλατζίδικου

Ενα κακο που κανει ο καταναλωτης ειναι που δεν μιλαει και τροπος χειρισμου ΄΄δεν ξαναψωνζω απ αυτον΄΄

Ιδιως αν εισαι και πελατης.. με την 2 φορα(επιβεβαιωση)ζητας τον υπευθυνο και του λες την διαφορα στο κρεας.

Του λες αν ξαναπαρω και ειναι ετσι απο μενα game over..! Και πιστεψε με θα τον πειραξει αμα ξερει οτι αφηνεις τον οβολο σου..

Δημοσ.

εμένα πάντως αν δε μου αρέσει κάτι δε ξαναπατάω.ούτε θα μιλήσω με τον υπεύθυνο.

 

έχω φίλο όμως που μιλάει με το παραμικρό και δε καταλαβαίνει τίποτα. έτυχε να πάμε σε κατάστημα 2η φορά και να μας φέρουν τονοσαλάτα που δε μπορούσες να βρεις τον τόνο. (την πρώτη φορά ήταν οκ)

έκανε παράπονα με τη μια και μας τη συμπλήρωσαν...

 

πιστεύω όμως ότι δεν είχε νόημα διότι στους επόμενους θα έκαναν τα ίδια.

 

τώρα θα μου πείτε αν κάνανε και οι υπόλοιποι παράπονα κάτι μπορεί να άλλαζε. αν κάνει μόνο ένας στους 100....

  • Like 3
Δημοσ.

Δεν πιστεύω οτι βάζουν μυαλό με τις παρατηρήσεις

 

Μυαλό βάζουν όταν βλέπουν την πελατεία τους να εξατμίζεται και να βαράν μύγες αλλά συνήθως τότε είναι πολύ αργά..

  • Like 2
Δημοσ.

Η απορία μου λοιπόν είναι πως θα μπορούσε ένα σουβλάκι να είναι τόσο μαλακό; Έχω ακούσει για χημικά που ρίχνουν στο κρέας για να είναι κόκκινο, χημικά για τα ψάρια για να φαίνονται ολόφρεσκα κλπ. Υπάρχει άραγε και χημικό για να μαλακώνει σε σημείο αηδίας το κρέας;

 

Όταν αγοράζω σουβλάκια από συγκεκριμένο μαγαζί, και κοιμηθώ μέσα στις επόμενες 2-3 ώρες νιώθω ένα εξαιρετικό φούσκωμα στο στομάχι. Τα σουβλάκια του είναι έτσι μαλακά. Τώρα εξηγείται με το ανθρακικό αμμώνιο!!

Δημοσ.

Όταν αγοράζω σουβλάκια από συγκεκριμένο μαγαζί, και κοιμηθώ μέσα στις επόμενες 2-3 ώρες νιώθω ένα εξαιρετικό φούσκωμα στο στομάχι. Τα σουβλάκια του είναι έτσι μαλακά. Τώρα εξηγείται με το ανθρακικό αμμώνιο!!

Εχουμε ενα σουβλατζιδικο πολυ γνωστο στην περιοχη,οπου αν παρεις κοτοπουλο ειναι σαν να τρως αφρολεξ,δεν υπερβαλλω,ολοι ξερουμε το κοτοπουλο οτι ειναι χαρακτηριστικα στεγνο κρεας(ειδικα το στηθος) και αμα ξεροψηθει γινεται σαν ξυλο.Ε λοιπον αμα φας απο αυτο το σουβλατζιδικο το κοτοπουλο ειναι αφρολεξ φουλ ψημενο ομως και εντελως στεγνο.

Δημοσ.

http://www.iefimerida.gr/news/278347/katashethikan-320-kila-akatalliloy-kreatos-apo-psitopoleio-ston-peiraia

 

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2486981/kreata-71-kilon-kataschethikan-se-pantopolio-ke-psitopolio-tou-pirea

 

Εδώ υπάρχει ουσία η οποία κολλάει το κρέας και το κάνει μπριζόλα...

 

 

Χίλιες φορές να πάρεις μισό κιλό κιμά από το σούπερ μάρκετ και να ψήσεις  μπιφτέκια μόνος σου. Θέλει μεγάλη προσοχή. Βλέπεις, έχουν γίνει μόδα οι διάφορες σως που βάζουν, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις τι τρως.

 

Το παραδοσιακό σουβλάκι δεν είχε ούτε σάλτσες, ούτε πατάτες μέσα. Κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι/πάπρικα. Όλα τα άλλα βγήκαν μετά. 

 

Εγώ για να ευχαριστηθώ σουβλάκι οδηγώ χιλιόμετρα. Γιατί είμαι φανατικός. Τρια μαγαζιά σε όλη την Αττική έχω κρατήσει και τρώω μόνο από εκεί. Χρόνια. Όσες φορές έχει τύχει να πάρω από αλλού, ή είναι λιώμα μέσα, με πολύ λίπος που δεν φαίνεται εξωτερικά, ή μυρίζουν.

  • Like 2
Δημοσ.

Υπαρχουν ακομα μαγαζια που είναι χρόνια στην αγορα και σεβονται τον πελατη .Απλα εχουν ανοιξει και κλεισει δεκαδες άλλα και διαφημιζονται αλλα τοσα που ψωνιζουν πρωτες ύλες απο τους ίδιους και ίδια γευση.

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ για να ευχαριστηθώ σουβλάκι οδηγώ χιλιόμετρα. Γιατί είμαι φανατικός. Τρια μαγαζιά σε όλη την Αττική έχω κρατήσει και τρώω μόνο από εκεί. Χρόνια. Όσες φορές έχει τύχει να πάρω από αλλού, ή είναι λιώμα μέσα, με πολύ λίπος που δεν φαίνεται εξωτερικά, ή μυρίζουν.

Δεν λες αυτά τα μαγαζιά μήπως τυχαίνει να είναι κάποιο στην περιοχή μου. Βέβαια βλέπω ότι μένεις στη Σαρωνίδα, (μακρυά από την περιοχή μου). Αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

  • Like 1
Δημοσ.

http://www.iefimerida.gr/news/278347/katashethikan-320-kila-akatalliloy-kreatos-apo-psitopoleio-ston-peiraia

 

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2486981/kreata-71-kilon-kataschethikan-se-pantopolio-ke-psitopolio-tou-pirea

 

Εδώ υπάρχει ουσία η οποία κολλάει το κρέας και το κάνει μπριζόλα...

 

 

Χίλιες φορές να πάρεις μισό κιλό κιμά από το σούπερ μάρκετ και να ψήσεις  μπιφτέκια μόνος σου. Θέλει μεγάλη προσοχή. Βλέπεις, έχουν γίνει μόδα οι διάφορες σως που βάζουν, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις τι τρως.

 

Το παραδοσιακό σουβλάκι δεν είχε ούτε σάλτσες, ούτε πατάτες μέσα. Κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι/πάπρικα. Όλα τα άλλα βγήκαν μετά. 

 

Εγώ για να ευχαριστηθώ σουβλάκι οδηγώ χιλιόμετρα. Γιατί είμαι φανατικός. Τρια μαγαζιά σε όλη την Αττική έχω κρατήσει και τρώω μόνο από εκεί. Χρόνια. Όσες φορές έχει τύχει να πάρω από αλλού, ή είναι λιώμα μέσα, με πολύ λίπος που δεν φαίνεται εξωτερικά, ή μυρίζουν.

Άστα να πάνε! Ήταν που ήταν χάλια τα πράγματα, με τη μόδα των μπεργκεράδικων τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχει πολλαπλασιαστεί η σαβούρα που τρώμε!

 

Συμφωνώ με τον John, μάλλον θα ήταν καλό να γράψεις τα μαγαζιά! :)

  • Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξυ βγαινουν τετοιες ειδησεις,φυσικα δεν γινεται αναφορα για το μαγαζι,πληρωνει λογικα καποιο προστιμο και δεν ανοιγει ρουθουνι και πας μετα και τρως την σαβουρα.

  • Like 2
Δημοσ.

Ευτυχώς υπάρχουν και κάτι τύποι σαν τον Κώστα στο Σύνταγμα (παλιά το είχε ο παππούς του, Κώστας επίσης, στην Πλάκα). Ιδιαίτερη περίπτωση, πρέπει να πας νωρίς (έως 14:00-14:30 max) και να έχεις υπομονή. Παραδοσιακό στα υλικά (όπως λέει κι ο BritGreek) αλλά top ποιότητας. Δεν κατατάσσεται στα "βρόμικα" πράγμα που σε κάποιους δεν αρέσει. Μιλάμε για τύπο που κάθεται το πρωί και καθαρίζει τα λίπη με το ψαλιδάκι.

Μόνο για τέτοια αξίζει πια. (Επιτρέπεται να δώσω link?)

 

Για πες κι εσύ BritGreek, να 'χουμε κι ένα βραδινό. :)

  • Like 3
Δημοσ.

Κλασικη νοοτροπια ελληνων πελατων.βρωμικο,ανθυγείνο,ταριχευμενο,γατοσκυλος,μαλακο,ακριβο κλπ κλπ .αν καθησει το καθε μαγαζακι να πουλαει σπιτικο σουβλακι κλπ,εχει μπει μεσα,λιγο πριν το ανοιξει.....και μιας και τα λετε,αν παρετε το σουβλακι και ειναι σκληρο,τι θα λετε;σαβουρα;διοτι αν ο χοιρος δεν ειναι τουμπανιαζμενος στα χημικα,προ θανατου αλλα και μετα θανατον,ακομη και δεμενος να ειναι,τα περισοτερα μερη του,ειναι πιο σκληρα κρετα απο οτι ξερετε μεχρι σημερα.

Δημοσ.

Σε αυτό που είπε ο φίλος στο αρχικό σχόλιο έχει δίκιο και μου έχει συμβεί και μένα σε σουβλάκια από πολλά μαγαζιά. Είναι γεγονός ότι οι βιομηχανίες κρεάτων που κάνουν μαζική παραγωγή σε σουβλάκια, γύρους, μπιφτέκια κτλ τα βουτούν σε ειδικά υγρά για να μαλακώνουν και να είναι νόστιμα. Συμβαίνει κυρίως στα σουβλάκια κοτόπουλο. Αν προσέξετε, τα βιομηχανοποιημένα (όχι τα χειροποίητα που φτιάχνουν πολλοί σουβλατζήδες μόνοι τους) απ' όπου και αν τα αγοράσεις έχουν περίπου την ίδια υφάλμυρη γεύση και μαλακότητα. Δεν ξέρω τι υγρό είναι αυτό που τα βουτάνε αλλά ότι κάτι βάζουν είναι δεδομένο. Οι πιο παλιοί ίσως να έχουν προσέξει ότι πρόκειται για συνήθεια των τελευταίων 10-15 ετών. Πιο παλιά, τα σουβλάκια δεν ήταν έτσι.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...