Προς το περιεχόμενο

Απορία ως προς τη σύνδεση pc με 2 οθόνες


Etherovamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους/ες και χρόνια πολλά!! Τον τελευταίο καιρό επιδιώκω να συνδέσω το pc μου όχι μόνο με τη βασική του οθόνη, αλλά και με την τηλεόρασή μου έτσι ώστε ό,τι βλέπω στη μία οθόνη να φαίνεται και στην τηλεόραση.

 

Η κάρτα γραφικών μου είναι η VGA SAPPHIRE RADEON R9 380 NITRO 4GB GDDR5 PCI-E RETAIL και από θύρες, για τον σκοπό μου, παρέχει 1 hdmi, 2 dvi και 1 DP (displayport).

 

H οθόνη του υπολογιστή μου είναι η SAMSUNG LS24E500CS/EN και έχει 1 θύρα hdmi και 1 vga.

 

H τηλεόρασή μου είναι SAMSUNG UE40ES6710 και έχει (εκτός των usb) 3 θύρες hdmi.

 

Το κύριο πρόβλημα είναι πως η παραπάνω κάρτα γραφικών μού βγάζει μόνο μια θύρα hdmi. Αν έβγαζε 2, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. H συνδέσεις θα ήταν οι παρακάτω:

α) πύργος > hdmi > οθόνη υπολ. και

β) πύργος > hdmi > τηλεόραση

 

Προσπάθησα, λοιπόν, να λύσω το πρόβλημα αλλιώς. Αγόρασα ένα ανταπτοράκι που αλλάζει από dvi της κάρτας γραφικών σε vga και σύνδεσα με τον παρακάτω τρόπο:

α) πύργος > dvi > vga > οθόνη υπολ. και

β) πύργος > hdmi > τηλεόραση

 

Όλα καλά με την παραπάνω σύνδεση, πέτυχα αυτό που ήθελα, αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι. Όταν παλιότερα συνέδεα τον πύργο με την οθόνη του υπολ. μέσω hdmi, ο οθόνη μπορούσε να μου δώσει επιλογή να ορίσω ανάλυση έως 1920x1080 (hd) και αυτή είναι που επιθυμώ να έχω. Τώρα που στη σύνδεση της οθόνης αυτής συμμετέχουν dvi/vga οι αναλύσεις που μου δίνει να διαλέξω φτάνουν μέχρι 1600 x 900 και την ίδια ανάλυση παίρνει αυτόματα και η τηλεόραση φυσικά :( .

 

Σκέφτομαι πλέον μήπως πρέπει να αλλάξω τον τρόπο σύνδεσης πύργου-οθόνης υπολ. μέσω κάποιου άλλου καλωδίου ή αντάπτορα αξιοποιώντας παράλληλα τη θύρα DP (displayport) της κάρτας γραφικών μου.

 

1) Μιας και η θύρα hdmi της κάρτας γραφικών μου θα είναι σίγουρα δεσμευμένη από την τηλεόραση, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος σύνδεσης ώστε να μη χάνω στην οθόνη του υπολογιστή μου την ανάλυση 1920x1080;

 

2) Αν μπορείτε, παρακαλώ, γίνετε λίγο διευκρινιστικοί ως προς το εάν χρειάζομαι καλώδιο ή αντάπτορα. Έχω πελαγώσει, κοιτάζω σε σκρουτζ και eshop και δεν βγάζω άκρη. Παίζουν από κει και πέρα τόσο ρόλο οι ποιότητες σε αυτά;

 

Όποιος γνωρίζει, φίλοι μου, ας μου προτείνει κάτι γιατί δεν θέλω να σπαταλήσω χρήματα σε αντάπτορες ή καλώδια χωρίς να είναι σίγουρο εάν θα κάνω τη δουλειά μου. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...