Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

AC3 ήχος παρμένος από PAL DVD, είναι συμβατός με Video-αρχείο που προέρχεται από BluRay 1080p και έχει μετατραπεί σε MKV AVC 1920x800 AC3 x264;

Το ρωτάω, σκεπτόμενος (κυρίως), ότι το PAL DVD είναι 25 καρέ (FPS), ενώ το ριπαρισμένο MKV AVC, είναι 23,976 (24000/1001) FPS.

Δημοσ.

AC3 ήχος παρμένος από PAL DVD, είναι συμβατός με Video-αρχείο που προέρχεται από BluRay 1080p και έχει μετατραπεί σε MKV AVC 1920x800 AC3 x264;

Όχι

Το ρωτάω, σκεπτόμενος (κυρίως), ότι το PAL DVD είναι 25 καρέ (FPS), ενώ το ριπαρισμένο MKV AVC, είναι 23,976 (24000/1001) FPS.

Σωστά σκέφτεσαι.

Κάποιο απ' τα 2 (ο ήχος καλύτερα) πρέπει να πάθει ένα time warp για να συγχρονιστεί. Αν πάρεις τον ήχο του BD (για reference) και τον ήχο του DVD, σ' ένα κατάλληλο software θα μπορέσεις να φέρεις το AC3 στο μήκος του BD και μετά κάνεις merge κανονικά.

Δημοσ.

Με αυτά τα 2 νομίζω μπορείς να το κάνεις. (Το 2ο είναι το AC3 PlugIn)

http://www.audacityteam.org/download/

http://lame3.buanzo.com.ar/ffmpeg-win-2.2.2.exe

Έκανα ένα μικρό τεστ για αλλαγή από 25 σε 23.976 και φαίνεται να είναι σωστό.

Ξεκίνησα από wav (δεν είχα AC3 πρόχειρο) και έβγαλα AC3.

Ανοίγεις Audacity ρίχνεις μέσα το αρχείο και πας:

Εφέ>Αλλαγή tempo και βάζεις τιμή -4,096 στο "Ποσοστιαία αλλαγή"

Μετά πας "Αρχείο>Export Audio>Save As Type" και βάζεις AC3.

Καλό είναι πριν κάνεις αλλαγή tempo να τσεκάρεις ότι τα αρχεία αρχίζουν απόλυτα σύγχρονα. Ίσως χρειαστεί να κόψεις ή να προσθέσεις μήκος στην αρχή του DVD. Διάβασε και λίγο για το πώς θα ανοίξεις και 2ο track στο Audacity ώστε να βάλεις και τον ήχο του BD για να έχεις οδηγό στον συγχρονισμό.

Αν ξέρει κανείς κάτι καλύτερο ας πει γιατί δεν το έχω τσεκάρει σε μεγάλου μήκους ταινία. Συνήθως χρησιμοποιώ ProTools ή Avid αλλά για άλλου τύπου αρχεία. 

Δημοσ.

Φίλε, CheOnWeb, μου έλυσες το πρόβλημα!
Εφάρμοσα, τα όσα μου πρότεινες, με απόλυτη επιτυχία!

Σε ευχαριστώ
Καλή Χρονιά!

Δημοσ.

Φίλε, CheOnWeb, μου έλυσες το πρόβλημα!

Εφάρμοσα, τα όσα μου πρότεινες, με απόλυτη επιτυχία!

Σε ευχαριστώ

Καλή Χρονιά!

Να 'σαι καλά. Καλή χρονιά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...