Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά και… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ!!!!!

Ο πεθερός μου έχει καταστεί παράλυτος από μετάσταση στον εγκεφαλο κ εγκεφαλικά κ θέλω μέσω ΚΕ.Π.Α. να του βγάλω ένα κάποιο βοήθημα.

Πήγα λοιπον εκεί κ έπρεπε να επιλεξω, αλλά τάχασα.

Τι να επιλεξω από τη λίστα;

Είναι 74 χρ. Κ φυσικά παιρνει ηδη σύνταξη γήρατος

post-186254-0-68759800-1483465057_thumb.jpg

Δημοσ.

Το πιστοποιητικό δεν γράφει τίτλο πάθησης;

(δεν έχω ιδέα αλλά για την κουβέντα είμαι μεταξύ των 032 και 033 της Β' κατηγορίας)

Δημοσ.

Δε ρωτάς σε κάποιο ΚΕΠΑ? Τα περισσότερα δεν απαντάνε τα τηλέφωνα αλλά έχεις πιθανότητες μετα τη 1 το μεσημέρι. Είναι πολύ μπερδεμένα... Εγώ πχ νομίζω πως πρέπει να κάνει για σύνταξη αναπηρίας επειδή έχω μια θεια με προβλημα που παιρνει κανονική σύνταξη και σύνταξη αναπηρίας. Προνοιακό επίδομα νομίζω είναι για όσους δεν δικαιούνται σύνταξη. Εχω κάνει κι εγώ αίτηση να φανταστείς και έβαλα βαριά αναπηρία γιατί έτσι μου είπαν όταν εξήγησα το πρόβλημα.

Δημοσ.

Αχά! Γίνεται δλδ να εχεις συνταξη κ να πάρεις κ αναπηρίας; γιατί αμα γίνεται,αυτή πρεπει να πάρει. Μα κι αυτός δεν ήξερε τίποτα.. Και ηταν κ στις αιτήσεις.Το τηλ δε το απαντούμε,αλλά οκ θα ξαναπροσπάθησε..

Δημοσ.

'Εχει κάτι κεντρικά τηλέφωνα για πληροφορίες που θα σου πουν, εγώ εκεί είχα πάρει. Στο τοπικό μου (Ελευσίνα) απαντάνε το μεσημέρι 1-1.30.

Δημοσ.

Πολύ μπέρδεμα η κατάσταση με τα ΚΕΠΑ τον εισηγητικό φάκελο και την όλη διαδικασία.

Όσον αφορά αυτό που ρώτησες επειδή ετοιμάζομαι να καταθέσω και εγώ αίτηση, αυτό που γνωρίζω είναι οτι εφόσον λαμβάνει σύνταξη δεν μπορεί να λάβει κανένα άλλο επίδομα αναπηρίας από την πρόνοια. Για το τι να επιλέξεις καλό θα ήταν να ρωτήσεις σε κάποιον σύλλογο ΑΜΕΑ, αν βρεις κάποιον που να αφορά την πάθηση του ανθρώπου ακόμα καλύτερα.

Για να μην τρέχεις άσκοπα στα ΚΕΠΑ, στις 21/12 το ΙΚΑ άνοιξε ιστοσελίδα για ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος στα ΚΕΠΑ, βέβαια τον εισηγητικό φάκελο και την χαρτούρα δεν μπορείς να τον καταθέσεις ηλεκτρονικά π.χ σκανάροντας τα έγγραφα οπότε θα τρέχεις και για αυτό.

Η σελίδα είναι η https://apps.ika.gr/eKEPA/

Για να μπεις και να κάνεις αίτημα χρειάζεται πιστοποίηση, μπορείς να την κάνεις με τους κωδικούς taxisnet του ανθρώπου.

Δημοσ.

Δεν γίνεται να περνεις γήρατος και να σου δίνουν αναπηρίας σύνταξη.

Και εγώ κατι τέτοιο είχα σαν "ιδέα". Αλλα ειπα να μην το πετάξω και είναι βλακεια.

Φοβάμαι οτι αλλιως, αναμεσα στους ηλικιωμένους θα υπηρχαν πολλοί που απεκτησαν αναπηρια με τα γηρατειά τους.

Πάντως, ομολογώ, όπως διατυπώθηκε στον τίτλο για μια στιγμή νομιζα ότι τιναξες τη μπανκα στον αέρα.

money181.jpg

Δημοσ.

Τι έκανε τότε η θεία μου ρε παιδιά? Αυτή έπαιρνε κι αλλα πράγματα, κάτι ανύπαντρης κορασίδας και τέτοια. 'Εχει μια βασική σύνταξη, αναπηρική, επικουρικό και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν ξέρω τι παίρνει τώρα πάντως το συζητάγαμε παλιά ότι ως συνταξιούχος εβγαζε περισσότερα από όταν δούλευε.

Δημοσ.

Τι έκανε τότε η θεία μου ρε παιδιά? Αυτή έπαιρνε κι αλλα πράγματα, κάτι ανύπαντρης κορασίδας και τέτοια. 'Εχει μια βασική σύνταξη, αναπηρική, επικουρικό και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν ξέρω τι παίρνει τώρα πάντως το συζητάγαμε παλιά ότι ως συνταξιούχος εβγαζε περισσότερα από όταν δούλευε.

How'she doin'?

hqdefault.jpg

Δημοσ.

Βαριάς αναπηρίας είναι αυτό έπαιρνε η μητέρα μου που είχε καρκίνο.

Δεν γίνεται να περνεις γήρατος και να σου δίνουν αναπηρίας σύνταξη.

Όχι σύνταξη δεν παίρνεις αλλά μπορείς να πάρεις επίδομα αναπηρίας αλλά την αίτηση την κάνεις στο ικα και όχι στην πρόνοια.

Η γιαγιά μου καθηλωμένη στο στο κρεββάτι και σχεδόν τυφλή έπαιρνε +200 επίδομα μαζί με την σύνταξη.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος αν παίρνεις κυρια σύνταξη δεν μπορείς να πάρεις τίποτα άλλο πλέον, παλιά μπορούσες ναι.... Εδώ έκοψαν το μισό Εκας τον προηγούμενο μήνα σιγά μη δίνουν διπλές συντάξεις,δεν έχουν τα χρήματα.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος αν παίρνεις κυρια σύνταξη δεν μπορείς να πάρεις τίποτα άλλο πλέον, παλιά μπορούσες ναι.... Εδώ έκοψαν το μισό Εκας τον προηγούμενο μήνα σιγά μη δίνουν διπλές συντάξεις,δεν έχουν τα χρήματα.

Αν το άτομο είναι ανίκανο να εξυπηρετηθει μόνος του μπορεί να πάρει επίδομα αλλά έχει ταλαιπωρία .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...