Προς το περιεχόμενο

Περίεργος ήχος και λάμψη στο pc


d4mage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω ιδέα σε ποια ενότητα θα μπορούσα να βάλω το παρακάτω μήνυμα γι'αυτό οι διαχειριστές ας με διορθώσουν εάν έχω κάνει λάθος.

 

Αρχικά το πρώτο θα σκεφτείτε είναι κάποιο βραχυκύκλωμα. Το ίδιο κι εγώ.

 

Όμως, για Καλή μου τύχη απόψε το βράδυ έτυχε πάλι το συγκεκριμένο πρόβλημα με το pc κλειστό!

 

Κλειστό pc, με κλειστό διακόπτη τροφοδοτικού και κλειστό επίσης διακόπτη πολύμπριζου. Αυτο θεωρητικά σημαίνει 0 ρεύμα. Να σκεφτώ το ενδεχόμενο να απομονώνεται μερικό ρεύμα για λίγη ώρα και να γίνεται κάποιο βραχυκύκλωμα έτσι;

Μου φαίνεται απίστευτο.

 

1) Ο συγκεκριμένος ήχος θυμίζει τη στιγμή που κατά λάθος πιάνεις το ψυκτρακι καθώς γυρνάει. Είναι γρήγορος και διαρκεί 1 δευτερόλεπτο.

 

2) παρατήρησα πως τη στιγμή που συμβαίνει αυτό υπάρχει μια πορτοκαλί λάμψη.

 

Πορτοκαλί led εχει η μητρική και πορτοκαλί φωτάκι υπάρχει πίσω από το κουτί σ4ην υποδοχή του Ethernet.

 

Ότι και να είναι πως σχετίζεται με κάτι το οποίο δεν ειναι σε λειτουργία; το Ethernet με κλειστό το pc δεν είναι σε λειτουργία ( κάτι που βρίσκω λογικό ). Η φωτεινή ένδειξη ενεργοποιείται με το ξεκίνημα του pc.

 

Τώρα σοβαρά, τι να πω... ειλικρινά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την γειωση στη πριζα την κοιταξες;  εχεις γειωση;   επισης  μηπως εχεις κανενα hub usb;

1) Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει γείωση στο σπίτι όπως επίσης και στην μπρίζα; Η μπρίζα με γείωση έχει κάτι συγκεκριμένο πάνω της που να φαίνεται ή είναι όπως τις άλλες;

 

2) Δεν χρησιμοποιώ ubs hub διότι είμαι καλυμμένος από θύρες και περισσεύουν κιόλας...

 

Στο θέμα του ρεύματος ομολογώ πως υπάρχει κάποιο θέμα. Πέφτουν ασφάλειες ακόμα κι όταν θα τύχει να ανοίξω το πολύμπριζο. Σε γενικές γραμμές όταν θα τύχει να λειτουργούν πολλές συσκευές στο σπίτι ( πλυντήριο, θερμοσίφωνα, κουζίνα, τηλεόραση κ.α ) θα τύχει να μου ρίξει αρκετές φορές κάποια ασφάλεια. Δεν μου έχει καεί ποτέ τίποτα και με την τάση του ρεύματος δεν αντιμετωπίζω θέμα ( τουλάχιστον σε ότι μπορεί να πιάσει το μάτι ).

 

Το θέμα είναι πως μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε από τη στιγμή που τα πάντα είναι κλειστά. Στο θέμα pc είναι όλα μα όλα κλειστά όταν δεν κάνω χρήση. Δεν υφίσταται αυτό που συμβαίνει.

 

Να κρατήσω το ενδεχόμενο να έχει κρατήσει ρεύμα η μητρική ( το led πάντως από τη στιγμή που θα απενεργοποιηθεί το pc κλείνει μετά από κάποια λεπτά. Παραμένει δηλαδή σε λειτουργία και αναβοσβήνει άλλα έτσι είναι η κατασκευή της μητρικής ) ή να κρατήσω το καλώδιο ethernet; Ποντάρω στο ethernet διότι ( χωρίς να είμαι σίγουρος ) την πρώτη ή δεύτερη φορά που μου συνέβη το παραπάνω έχω την εντύπωση πως έγινε από εκεί πίσω, είχα το χέρι μου ή στο καλώδιο ή σε κάτι άλλο δεν θυμάμαι άλλα μπορεί να ήταν και απλή σύμπτωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοτε φωναξε καποιον ηλεκτρολογο να δει την γειωση στην πριζα αν εχει,  αν δεν εχει μπωρεις να κανεις αυτο που εκανα εγω ειναι μια καλυ λυση,  εβαλα γειωση στην πριζα γιατι δεν ειχε σε εμενα, και μετα εβαλα και μια ξεχωριστη ασφαλεια 10Α μονο τον υπολογιστη πηρα και εναν σταθεροποιητη τασης και ειναι ολα κομπλε τωρα, 85Ε ειχα πληρωσει θυμαμαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...