Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με ένα αφυγραντήρα καθάρισες, εδώ και σε καινούριο σπίτι να πας που έχει μονόσεις κτλ, αν η περιοχή έχει υγρασία, χρειάζεσαι και πάλι αφυγραντήρα. γενικά έχεις πολλές χρήσεις. πχ στεγνώνεις και τα ρούχα μέσα στο σπίτι αν χρειαστεί, καθαρίζεις ατμόσφαια.

οι πωλήσεις αφυργραντήρα τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει πάρα πολύ, και όχι επειδή ειναι trend, είναι καθαρά πρακτικό το θέμα. 

Ο αφυγραντήρας είναι αποτελεσματικός μόνο σε υγρασία συμπύκνωσης. Αν η υγρασία είναι ανοδική, δηλαδή έρχεται από το έδαφος και μέσω τριχοειδών αγγείων ανεβαίνει και εξαπλώνεται μέσα στα τοιχώματα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Από ένα σημείο και μετά, η μούχλα γίνεται ανυπόφορη και ούτε ο αφυγραντήρας δεν προλαβαίνει να την καθαρίσει από την ατμόσφαιρα.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εσύ ήσουν αυτός που έγραφε περί "υποχρέωσης προσκόμισης στις αρχές" και "υποχρέωση επίδειξης και επιβεβαίωση γνησιότητας στον ενοικιαστή", τώρα εγώ έγινα ο "τυπολάτρης"? Καλή προσπάθεια υπεκφυγής.

Μοναδικός σκοπός του πιστοποιητικού θεωρητικά είναι "η καταγραφή του κτιριακού δυναμικού της χώρας μας σε σχέση με την ενεργειακή του κατανάλωση", στην πράξη μια ακόμα μπίζνα είναι για να κονομήσουν οι ενεργειακοί επιθωρητές μαζί με το κράτος. Η ενημέρωση του "συμβαλλόμενου" δεν αναφέρεται πουθενά, μόνο στο μυαλό σου είναι.

Σε ποια χώρα αυτό? Γιατί στη χώρα που ζω εγώ, ο μισθωτής τουλάχιστον, θα γυρίζει σαν την άδικη κατάρα χωρίς να βρίσκει τίποτα να νοικιάσει. 

Όπως είπαν, τίποτα απολύτως δεν είναι αυτονόητο στην νομοθεσία.

Ατυχές παράδειγμα, να έλεγες τουλάχιστον κάτι για δελτίο ΚΤΕΟ πχ θα έμπαινα στον κόπο να απαντήσω, με αυτό που έγραψες δεν έχει νόημα.

Ξαναδές και εσύ τον τίτλο του θέματος, είναι εντελώς άσχετος με αυτά που γράφεις.

ΥΓ

Επί της ουσίας έχεις να απαντήσεις κάτι? Μπορείς να τεκμηριώσεις με οποιοδήποτε τρόπο την υποτιθέμενη υποχρέωση του ιδιοκτήτη να επιδεικνύει στους υποψήφιους μισθωτές ενεργειακό πιστοποιητικό? Σε άλλα άσχετα δεν πρόκειται να απαντήσω.

Καλά, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι, ούτε αισθάνομαι την ανάγκη να υπεκφύγω από κάτι.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάποιος να μισθώσει ακίνητο που ο ιδιοκτήτης δεν του επιδεικνύει την ενεργειακή του κατάσταση.

Ο νόμος δεν λέει σε κάποιον ότι δεν πρέπει να είναι κορόιδο, ούτε αφελής.

Και προφανώς για αυτό έχει γίνει πικπα η χώρα..

Αν εσύ θέλεις να πας να νοικιάσεις ακίνητο, πιστεύοντας απλά τον ιδιοκτήτη, εγώ δεν το κάνω.

Τώρα για το πως φτάσαμε εκεί στο topic, ούτε εγώ το κατάλαβα :-D

Δημοσ.

Θα στο πω εγώ τότε, φτάσαμε εκεί λόγω της εμμονής σου στις λανθασμένες εντυπώσεις που είχες. Πρώτον για την υποχρέωση επίδειξης του ενεργειακού πιστοποιητικού στον πιθανό ενοικιαστή, και δεύτερον για την πεποίθηση ότι το ενεργειακό πιστοποιητικό μπορεί να ενημερώσει σχετικά με την ύπαρξη ή όχι υγρασίας.

Δημοσ.

Καλά, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι, ούτε αισθάνομαι την ανάγκη να υπεκφύγω από κάτι.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάποιος να μισθώσει ακίνητο που ο ιδιοκτήτης δεν του επιδεικνύει την ενεργειακή του κατάσταση.

Ο νόμος δεν λέει σε κάποιον ότι δεν πρέπει να είναι κορόιδο, ούτε αφελής.

Και προφανώς για αυτό έχει γίνει πικπα η χώρα..

Αν εσύ θέλεις να πας να νοικιάσεις ακίνητο, πιστεύοντας απλά τον ιδιοκτήτη, εγώ δεν το κάνω.

Ο άνθρωπος λεει τα δικά του σε κάθε θρεντ μη δινεις σημασια. Σαν να λεμε .... φιλε θα αγοράσω το αυτοκινητο σου αλλα θελω να μου δειξεις ότι έχει κανει σερβις και τα χαρτιά του και να γυρισει να σου πει ο ιδιοκτητης αααα δεν είμαι υποχρεωμένος από τον νομο να κάνω κάτι τέτοιο.... τοτε θα του πεις και εσυ ωραια αντε και γαργαλησου και φερε μου και την εισπραξη.

Επισης αγνοει κάτι ... δεν είναι ολος ο κοσμος τυπολάτρης και δύστροπος. Κάποιοι είναι ευέλικτοι και συνεργάσιμοι.

Ο νομος είναι για να κατοχυρώνει .... ευκολα κανεις καταλαβαινει ότι ο ενοικιαστης για να νιώσει κατοχυρωμένος μπορει να ζητησει το πιστοποιητικο να το δει .... ο άλλος ναι μεν τυπολατρικά δεν είναι υποχρεωμένος αλλα αν είναι συνεργάσιμος θα δειξει.

Δημοσ.

Ο άνθρωπος λεει τα δικά του σε κάθε θρεντ μη δινεις σημασια. Σαν να λεμε .... φιλε θα αγοράσω το αυτοκινητο σου αλλα θελω να μου δειξεις ότι έχει κανει σερβις και τα χαρτιά του και να γυρισει να σου πει ο ιδιοκτητης αααα δεν είμαι υποχρεωμένος από τον νομο να κάνω κάτι τέτοιο.... τοτε θα του πεις και εσυ ωραια αντε και γαργαλησου και φερε μου και την εισπραξη.

Επισης αγνοει κάτι ... δεν είναι ολος ο κοσμος τυπολάτρης και δύστροπος. Κάποιοι είναι ευέλικτοι και συνεργάσιμοι.

Ο νομος είναι για να κατοχυρώνει .... ευκολα κανεις καταλαβαινει ότι ο ενοικιαστης για να νιώσει κατοχυρωμένος μπορει να ζητησει το πιστοποιητικο να το δει .... ο άλλος ναι μεν τυπολατρικά δεν είναι υποχρεωμένος αλλα αν είναι συνεργάσιμος θα δειξει.

δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν, απλά ο νομοθέτης δεν καθορίζει αν θα είσαι χαζός ή όχι στις συναλλαγές σου.

Θα στο πω εγώ τότε, φτάσαμε εκεί λόγω της εμμονής σου στις λανθασμένες εντυπώσεις που είχες. Πρώτον για την υποχρέωση επίδειξης του ενεργειακού πιστοποιητικού στον πιθανό ενοικιαστή, και δεύτερον για την πεποίθηση ότι το ενεργειακό πιστοποιητικό μπορεί να ενημερώσει σχετικά με την ύπαρξη ή όχι υγρασίας.

το πρώτο αφορά κοινή λογική,

αν είσαι ιδιοκτήτης εσύ , πες στους ενοικιαστές σου ότι ΔΕΝ τους δείχνεις το ενεργειακό πιστοποιητικό.

Θα βρεις πολλούς γιατί έχει πολλά κορόιδα ο τόπος απ' ότι βλέπω.

Δεν πρόκειται να κάτσω να σου βρω το φεκ για να σου αποδείξω ότι ο ήλιος ανατέλει το πρωί.

για το δεύτερο σου παρέθεσα ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ υπόδειγμα. Κάνε τον κόπο να το κοιτάξεις και μην τρολάρεις σε παρακαλώ πολύ.

Αρκετά.

Δημοσ.

Καλά εσύ είσαι τυπολάτρης κατά περίπτωση, όποτε νομίζεις πως σε συμφέρει αναφέρεσαι στους νόμους(ασχέτως που δεν έχεις ιδέα για αυτούς), όποτε δεν σε συμφέρει τότε βαφτίζεις τον άλλον τυπολάτρη.

δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν, απλά ο νομοθέτης δεν καθορίζει αν θα είσαι χαζός ή όχι στις συναλλαγές σου.

αν είσαι ιδιοκτήτης εσύ , πες στους ενοικιαστές σου ότι ΔΕΝ τους δείχνεις το ενεργειακό πιστοποιητικό.

Δεν πρόκειται να κάτσω να σου βρω το φεκ για να σου αποδείξω ότι ο ήλιος ανατέλει το πρωί.

για το δεύτερο σου παρέθεσα ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ υπόδειγμα. Κάνε τον κόπο να το κοιτάξεις και μην τρολάρεις σε παρακαλώ πολύ.

Αρκετά.

Ποιος τρολάρει μωρέ, που ακόμα επιμένεις πως το ενεργειακό πιστοποιητικό φαίνεται αν θα έχεις ή όχι υγρασίες...

Δημοσ.

Αρκετά.

Άντε πάλι.

Δεν υπάρχει "κοινή λογική" και "αυτονόητο" που είπες πιο πριν στην νομοθεσία.

Είτε υπάρχει νομοθεσία σχετική, είτε όχι. Αυτονόητο και εννοείται και το λέει ο λογική απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Και η ληστεία είναι κοινή λογική και αυτονόητο ότι είναι κακό, αλλά υπάρχει νομοθεσία σχετική δεν το έχουν αφήσει στο φλου επειδή είναι αυτονόητο και κοινή λογική και επειδή δεν θα καθορίσει ο νομοθέτης αν είσαι χαζός ή όχι.

Αν δεν βρίσκεις ΦΕΚ σχετικό, απλά δεν υπάρχει και δεν είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να δείχνει πιστοποιητικό.

Δημοσ.

Αρκετά.

Απλά υπάρχουν τύποι που πάς να νοικιάσεις το σπιτι τους και θα σου λένε αυτοί για να κάνεις εσυ .... και θα το ριχνουν στους νομους ή θα τους ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει μέχρι να σου σπάσοτν τα νευρα και να σηκωθείς και να φυγεις ή να απειλησεις με δικαστηρια. Κλασσικά. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτά αμα εισαι έξυπνος τα καταλαβαίνεις εξαρχής και λές στον άλλον δεν πειράζει φιλε μου .... αφου δεν θέλεις να νοικιάσω το σπιτι σου εγω φευγω και λέγε εσυ τα δικά σου ... θα βρεις κάποιον που θα εκπέμπετε στο ιδιο μήκος και θα τα βρειτε. Καλημέρα και την κάνεις... γλιτώνεις από πολλά αν την σημερον ημέρα εισαι καλος ψυχολόγος. Οι νομοι έρχονται μετά ... αλλα ποιος εχει ορεξη τωρα για δικαστηρια και τραβήγματα με τον καθενα ; καλυτερα να τους αποφυγεις.

Αν δεν βρίσκεις ΦΕΚ σχετικό, απλά δεν υπάρχει και δεν είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να δείχνει πιστοποιητικό.

Ο ιδιοκτήτης θα χάσει όχι ο ενοικιαστης. Διοτι με αυτή τη συμπεριφορά και την αγένεια είναι σιγουρο πως δεν θα τον προτιμήσουν.

Βεβαια μερικοι είναι τοσο ηλίθιοι και κακοι άνθρωποι που προτιμάνε να το αφήσουν ξενοικιαστο μονο και μονο από πεισμα και γινάτι. Τα έχω δει και αυτά.

Καλά εσύ είσαι τυπολάτρης κατά περίπτωση, όποτε νομίζεις πως σε συμφέρει αναφέρεσαι στους νόμους(ασχέτως που δεν έχεις ιδέα για αυτούς), όποτε δεν σε συμφέρει τότε βαφτίζεις τον άλλον τυπολάτρη.

Ε βεβαια και είμαι κατά περίπτωση .... δεν θα μου έρθει ο άλλος να με ρωτησει κάποια πράγματα βασικά για το σπιτι και θα του κάνω τον ζορικο. Εκτος και αν είμαι βλάκας και δεν θέλω να νοικιάσω το σπιτι.

Μια απλή ερωτηση σου κάνει ο άλλος .... για να δει ... αμα το έχεις το πιστοποιητικο ή και κάτι να του δειξεις για ποιο λογο να του ριξεις πορτα επειδή δεν το γράφει στη νομοθεσια ....

τυπολάτρης είμαι σε σοβάρα πράγματα όχι σε μπουρδες. Κριτική ικανότητα λέγεται.

ΥΓ Και αυτος που θα φυγει από την συναλλαγή θα πιάσει και 3-4 άλλους που θα τον ρωτησουν ... και θα πει ... μη πλησιάσετε καν εκει ... ο τύπος δεν συνεργάζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...