Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσωπικά δεν έχω τα πουλερικά σε κατοικημένη περιοχή άλλα σε χωρία όλοι έχουν τις κότες, λαγούς κτλ έξω απ τα σπίτια τους μια φάση σαν ζώα συντροφιάς

στα δικά μου χωριά τα ζώα είναι έξω από τον οικισμό και αν κάποιος κάνει το αντίθετο πολύ απλά θα τον καρφώσουν

από κει και πέρα στο γκολφ της γλυφάδας είχαμε κατσίκες μέχρι τα 90s και δεν ξέρω ακόμα αν έχουμε πρόβατα στη τερψιθέα..

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια δεν μου αρέσει το χωριάτικο. Έχω παρατηρήσει ότι έχουν πιο σκούρα σάρκα. Κάτι πουλιά από κυνήγι ούτε καν...

Α καλά. Δεν ξέρεις να φας.

Τα άρπαζα στο περιβόλι που είχαμε Ελλάδα το πρωί με το μαχαίρι.  Και το μεσημέρι τα έφτιαχνα στην σχάρα με ξύλα (και λαδολέμονο με μυρωδικά και σκόρδο),  ή κατσαρόλα με τα εντόσθια τους ψιλοκομμένα μέσα. (δεν γράφω ολόκληρη την συνταγή)

Ενώ κάτι πέρδικες και φάσες (κυνήγι) γινόντουσαν λουκούμι κοκκινιστές, με ρύζι ή χυλοπίτες. 

Για να μην αρχίσω να αναφέρω αγριογούρουνα, λαγούς και στιφάδα.

Και τα αβγά της σπιτικής κότας, καμία σχέση με την σαβούρα του ορνιθοτροφείου. Να θες γερό χτύπημα να τα σπάσεις ενώ έχουν γεύση. Δεν είναι σαν πλαστικό.....

Ενώ γινόντουσαν τρομερή ομελέτα με τα τηγανιτά εντόσθια από τα κοτόπουλα.

Και δεν αναφέρω τελείως το καλύτερο βάλσαμο για το χειμώνα, ιδίως αν έχει πέσει κανένα κρύωμα. Κοτόσουπα.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδη πια τα κοτοπουλα που κυκλοφορουν στην Αθηνα δεν συγκρινονται με τα χωριατικα, ξερεις κανεις καποιον χασαπη που εμπορευεται αξιολογα πουλερικα;

Κατα τις διακοπες των χριστουγεννων βρεθηκα Ιωαννινα, οπου τα κοτοπουλα που δοκιμασα εκει ηταν το κατι αλλο- παλιων εποχων..

Απο που αγοραζετε πουλερικα?

Εισαστε ευχαριστημενοι?

Σε επαρχιώτη χασάπη ίσως και να βρεις αξιολογο κοτοπουλο χωριατικο... 

Δεν αγοράζω κοτόπουλα χωριάτικα γιατί έχει ο παππούς μου στο χωριό όπως και αβγά και μου στέλνει με το κιλό  :-D

Παρόλα αυτά εγώ τα βρίσκω αηδία (κοτόπουλα/κότες χωριάτικες). Ποτέ δεν μάρεσαν, τα βρίσκω σκληρά και μου μυρίζουν...

Ξέρω κόσμο  όμως που τρελένεται ειδικά σε μακαρονάδες.... Κάποιοι τρώνε και πόδια κότας/κοκκορα μακαροναδα    :fear:  :eek:  :eek:  :eek:

Τα αγοραστά (όχι χωριάτικα) τα τρωω με το κιλό παρόλα αυτά...

Και τα αβγά της σπιτικής κότας, καμία σχέση με την σαβούρα του ορνιθοτροφείου. 

Ενώ γινόντουσαν τρομερή ομελέτα με τα τηγανιτά εντόσθια από τα κοτόπουλα.

Στο πρώτο συμφωνώ. Στο άλλο  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...