Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα παθει κατι παρομοιο με καινουργια οθονη υπολογιστη που ειχα τερμα φωτεινοτητα.. περιόρισα την χρηση και  μετα απο καμποσες μερες ημουν οκ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα παθει κατι παρομοιο με καινουργια οθονη υπολογιστη που ειχα τερμα φωτεινοτητα.. περιόρισα την χρηση και  μετα απο καμποσες μερες ημουν οκ.

Τι εννοεις με αυτο που εχεις απο κατω?  Οτι το ανθρωπακι αυτο ειναι τοσο πλουσιο που εχει δις? Χαχαχαχαχαχα!!! :-D :-D :-D

Επεξ/σία από ZELOMOTH
Δημοσ.

Καλημέρα σας, αρχικά σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, επισκέφτηκα τελικά οφθαλμίατρο και όλα είναι μια χαρά στα μάτια μου δεν έγινε καμία ζημιά και η όρασή μου είναι άψογη γενικότερα αν και είμαι στα 35 ούτε 0,25.

Όσον αφορά το περιστατικό μου και αφου τις εξήγησα τι είχε συμβεί αν και δεν περίμενα να γνωρίζει μου έκανε μια τρομερή ανάλυση για την στερεοσκοπική εικόνα και τους κινδύνους που έχουν αυτά του είδους τα γυαλιά σε βαθμό υπερκόπωσης αλλά και της προσωρινής διατάραξης του εγκεφάλου/οπτικού νεύρου όσον αφορά την εκτίμηση του βάθους.

Αυτό που είχα πάθει στην ουσία ήταν μια Υπερκόπωση των ματιών. Η μία ώρα που φόρεσα τα γυαλιά αντιστοιχούσε σε περίπου 24 ώρες συνεχόμενης τηλεόρασης , έφταιξε και το γεγονός που τα φόρεσα στο τέλος της μέρα που τα μάτια μου ήταν ήδη κουρασμένα συν ότι μετά τα 35 τα μάτια κουράζονται πιο γρήγορα από ότι στα 25..

Μου συνέστησε να περιορίσω για 7 ημέρες μονο στα απαραίτητα όσον αφορά το κοίταγμα σε LCD οθόνες και μου έγραψε και κάποιες σταγόνες ενυδάτωσης για τα μάτια οι οποίες τώρα 2 μέρες που βάζω 3 φορες τη μέρα έχω δει μεγάλη διαφορά ! Επίσης μου συνέστησε να φορώ και γυαλιά windows κάτι το οποίο θα ήθελα να το αποφύγω για λόγους αισθητικής..

Αυτά λοιπόν οπότε τέλος καλό όλα καλά , μοιραστείτε την εμπειρία μου με όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους γυαλιά ώστε να ξέρουν εξ αρχής τον κίνδυνο της υπερκόπωσης και τα συμπτώματα που μπορούν να έχουν μετά την χρήση αυτή.

• Like 3
Δημοσ.

μου θυμίζει αυτό το ποστ τον πατέρα μου όταν πήραμε το πρώτο PC που δεν μπορούσε να κάτσει πάνω απο ώρα γιατι τον πονούσαν τα μάτια λέει και του έπιανε το κεφάλι του κτλ... εγώ ήμουν 24/7 και μέχρι τα 30 ούτε μια στάλα μυωπίας δεν είχα... 

high light/ pulse reaction κτλ ειναι επιστημονικοφανή ονόματα.. και τον καιρό εκείνο υπήρχαν φίλτρα που έβαζες μπροστά στην οθόνη και καλά για να σε προστατέψουν... μούφες.

Τα μάτια μας ειναι κατασκευασμένα για να βλέπουν ορατό φώς και πολύ πιο έντονο μάλιστα απο αυτό της οθόνης (αν βάλεις μια οθόνη στην μέση ενός δωματίου με ανοιχτά παράθυρα μια ανοιξιάτικη ημέρα η οθόνη θα φαίνεται πολύ πιο σκοτεινή ακριβώς γιατι βγάζει πιο αδύναμο φως) τα μάτια μας λοιπόν αντέχουν πολύ πιο έντονες καταστάσεις (όπως το να είμαστε έξω μια ανοιξιάτική ή καλοκαιρινή ημέρα) 

Πρόβλημα θα υπήρχε αν έβγαινε άλλου είδους φως απο τις οθόνες κτλ πχ υπεριώδης 

εμένα περισσότερο αυθυποβολή μου ακούγεται και φόβος στο νέο μηχάνημα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μου θυμίζει αυτό το ποστ τον πατέρα μου όταν πήραμε το πρώτο PC που δεν μπορούσε να κάτσει πάνω απο ώρα γιατι τον πονούσαν τα μάτια λέει και του έπιανε το κεφάλι του κτλ... εγώ ήμουν 24/7 και μέχρι τα 30 ούτε μια στάλα μυωπίας δεν είχα...

+1000

Δε μπορούσες να το εκφράσεις καλύτερα!

Επίσης με φοβίζει η εποχή που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα διεκδικούν επίδομα VR.

Επεξ/σία από Θεkλα
Δημοσ.

Το πήγες στο άλλο άκρος τελείως χωρίς να γνωρίζεις τίποτα για μένα, όχι ότι θίχτηκα απλά έτσι για την ιστορία να σου πω ότι δουλεύω με υπολογιστή από το 1998 επι εποχές modem dialup 28.8 - 33.6 kbps με κανένα πρόβλημα στην όρασή μου με κύριο επάγγελμα μπροστα σε υπολογιστή μέχρι και σήμερα.

high light/ pulse reaction κτλ ειναι επιστημονικοφανή ονόματα.. και τον καιρό εκείνο υπήρχαν φίλτρα που έβαζες μπροστά στην οθόνη και καλά για να σε προστατέψουν... μούφες.

Τα μάτια μας ειναι κατασκευασμένα για να βλέπουν ορατό φώς και πολύ πιο έντονο μάλιστα απο αυτό της οθόνης (αν βάλεις μια οθόνη στην μέση ενός δωματίου με ανοιχτά παράθυρα μια ανοιξιάτικη ημέρα η οθόνη θα φαίνεται πολύ πιο σκοτεινή ακριβώς γιατι βγάζει πιο αδύναμο φως) τα μάτια μας λοιπόν αντέχουν πολύ πιο έντονες καταστάσεις (όπως το να είμαστε έξω μια ανοιξιάτική ή καλοκαιρινή ημέρα) 

Πρόβλημα θα υπήρχε αν έβγαινε άλλου είδους φως απο τις οθόνες κτλ πχ υπεριώδης 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...