Θεkλα Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ότι λέει ο τίτλος. Πηγαίνετε καπου επειδή ειναι φθηνά, επειδή ειναι κοντά σας, επειδή έχει μεγαλύτερη ποικιλία, επειδή είναι ελληνική αλυσίδα; Γενικά, με τι κριτήρια επιλέγετε. Από τις υπάρχουσες αλυσίδες, ποιο πιστεύετε οτι υπερτερεί σε κάθε τομέα; 1
The_Judas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Discount market. Είναι φθηνό και είναι και κοντά μου. Είναι το ελληνικό lidl όσον αφορά το στήσιμο και την νοοτροπία. Μασούτης: Πιο μεγάλη ποικιλία, έχει παντού καταστήματα. Είναι ακριβός σε ορισμένα προιόντα αλλά παίρνω και επιστροφή με κάρτα και έχω κουπόνια από την τράπεζα. Makro (The Mart): Καλές τιμές και τεράστια ποικιλία. Δεν είναι κοντά μου αλλά πηγαίνω ορισμένες φορές για μαζικές αγορές... Θετικό στο ότι δεν βασίζεται μόνο σε προσφορές ημέρας, οπότε πηγαίνω όποτε με βολεύει. Lidl: Εχουν καλές προσφορέςαλλά δεν με βολεύουν καθόλου γιατί ειναι μακριά μου. Μόνο και μόνο τα μεταφορικά μαζί με την ταλαιπωρία του να πάω νωρίς για να προλάβω να βρω αυτά που θέλω δεν αξίζουν τον κόπο. Πάω πολύ σπάνια. Στα υπόλοιπα δεν πηγαίνω γιατί δεν με βολεύουν ιδιαίτερα. Επίσης θέλω να γνωρίζω τα προιόντα προτού τα αγοράζω και δεν έχω χρόνο για να τριγυρνάω σε διάφορα σουπερ για να κυνηγάω την καλύτερη τιμή.
daPro Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Εγώ τελευταία σκλαβενιτη.. δεν έχω κάνει σύγκριση τιμων αλλά έχω ακούσει ότι είναι πιο οικονομικά.
isay Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Απορώ για το σκεπτικό που σε έκανε να ανοιξεις τέτοιο θέμα. ... τέσπα Ότι λέει ο τίτλος. Πηγαίνετε καπου επειδή ειναι φθηνά, επειδή ειναι κοντά σας, επειδή έχει μεγαλύτερη ποικιλία, επειδή είναι ελληνική αλυσίδα; Γενικά, με τι κριτήρια επιλέγετε.Από τις υπάρχουσες αλυσίδες, ποιο πιστεύετε οτι υπερτερεί σε κάθε τομέα; Αυτή που καλύπτει τις αναγκες μου (είδη και ποιότητα) σε συνδυασμό με αυτή που με συμφέρει οικονομικά. Πολύ συχνά κάνω συνδυαστικές αγορές. Και για καλύψω πιθανές σκέψεις σου. Αν τα πράγματα που θες κοστίζουν π.χ. 100 ευρώ το μήνα, το Α σουπερμαρκετ θα ειναι 98,90, Β θα ειναι 101,23 και το Γ 102,99. Τον επομενο μήνα θα ειναι αλλη η σειρά. Αν τωρα για ψώνια μιλάς για ενα μπουκάλι γάλα τοτε το ψιλικατζίδικο ειναι μια χαρα. Εγώ τελευταία σκλαβενιτη.. δεν έχω κάνει σύγκριση τιμων αλλά έχω ακούσει ότι είναι πιο οικονομικά. Κάνε έρευνα αγοράς και θα δεις οτι ο σκλαβενίτης είναι λίγο πιο ακριβά από άλλα σουπερμάρκετ. Δες το προηγουμενο παραδειγμα με τα 100 ευρω
daPro Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Νομίζω ότι ο ΑΒ είναι σε όλα πιο ακριβά.. 1
isay Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Νομίζω ότι ο ΑΒ είναι σε όλα πιο ακριβά.. ερευνα αγορας ...
krami Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 ολες οι μεγαλες αλυσιδες ειναι ακριβες. αγοραζω μονο απο 3Β και lidl. τα lidl εχουν και πολλα ελληνικα προιοντα καλης ποιοτητας
coveb74 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Προσωπικά τον γαλαξία τον έχω κάνει πλούσιο στο κοντινό χωριό που πάω (μένω σε χωριό). Δεν ξέρω σε σχέση με άλλα markret αλλά όταν στο μπακάλικο του χωριού το ένα κιλό τυρί έχει 11 ευρώ και στο Γαλαξία το βρίσκω 8 ευρώ, ε εντάξει, δεν νομίζω να χωράει συζήτηση το θέμα.
γροσερισοπ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 μασουτη αναγκαστικά είναι 5 μετρα από το σπίτι.
phanispal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Αν μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε supermarket με βάση την τιμή, τότε η σύγκριση θα έχει νόημα μόνο όταν μιλάμε για ακριβώς τα ίδια προϊόντα, και όχι παρεμφερή. Οπότε κάτι Lidl κ.λπ. με κάτι Kardis κ.ά., απορρίπτονται από τη σύγκριση όσον αφορά στις τιμές. Αν και το Lidl έχει επώνυμα προϊόντα που τα βρίσκεις παντού, απλά είναι ελάχιστα. Από εκεί και πέρα, και πάλι όσον αφορά στις τιμές, κοιτάμε και τις προσφορές που βγάζει η εκάστοτε αλυσίδα. Π.χ. ο Βασιλόπουλος μπορεί να μην είναι ο πιο οικονομικός, αλλά έχει το σύστημα με τους πόντους και τις εξάευρες, και ενίοτε βάζει καλές προσφορές με πόντους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύστημα με τις εξάευρες είναι στην ουσία απλά marketing, και ότι θα μπορούσε απλά να ρίξει τις τιμές σε όλα τα προϊόντα καταργώντας το σύστημα με τους πόντους, ωστόσο κατά καιρούς έχει φύγει κόσμος με γεμάτα καρότσια σχεδόν χωρίς να έχει πληρώσει τίποτα.
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 ολες οι μεγαλες αλυσιδες ειναι ακριβες. αγοραζω μονο απο 3Β και lidl. τα lidl εχουν και πολλα ελληνικα προιοντα καλης ποιοτητας Ποιο είναι το 3B; Εγώ τον περισσότερο καιρό ψωνίζω από το κοντινότερο, τοπικό που ανήκει στα ΕΛΟΜΑΣ. Καλύτερο βρίσω τον ΑΒ, αλλά δεν πάω πάντα γιατί χρειάζεται αμάξι.
TriLoBiTe Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ποιο είναι το 3B; http://3bmarkets.gr/ 1
Ρεkλα Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ο,τι εχει μεγαλυτερη ποικιλια + ειναι πιο κοντα μου αρα Σκλαβενιτης/ΑΒ. Αν αναστηθει το carrefour, βλεπουμε ..
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Ο,τι εχει μεγαλυτερη ποικιλια + ειναι πιο κοντα μου αρα Σκλαβενιτης/ΑΒ. Αν αναστηθει το carrefour, βλεπουμε .. Τι γίνεται με τα carrefour; Είναι ακόμα ανοιχτά με άδεια ράφια; Έχω καιρό να πάω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις