Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, blackdeagle είπε

Σε ποιότητα Number 1 είναι ο ΑΒ  παιδιά,τι να λέμε τώρα. Λαχανικά και φρούτα τα καλύτερα,κρέας το καλύτερο..στο ψάρι με χαλάει λίγο αλλά αμα ξερεις παίρνεις φρέσκο.

Δεν εχεις κ πολυ δικιο σ αυτο που λες αλλα οκ..

Για αρχη,πχ κρεας υπαρχουν 2-3 εμποροι που δινουν σχεδον παντου..Φλωριδης

Το ιδιο κ στα φρουτα..Επισης,σε ενα σουπερ μαρκετ,μπορει να εχει κρεας απο 2 διαφορετικες εταιρειες..Δλδ να παρεις 2 σκαφακια ελια κ να ειναι απο διαφορετικα μαγαζια που τα φτιαχνουν..

Συμφωνω για τους υπαλληλους του Σκλαβενιτη/Πρωην Μαρινοπουλου..Ειναι οτι να ναι..Με του Σκλαβενιτη δεν ειχα ποτε προβλημα..

Οσο για το ΑΒ,καλες τιμες κ αυτος,καλη ποιοτητα αλλα μ ενοχλει πολυ αυτη η εξαθλιωση των εργατων..Πολυ πιεση!

• Απαντ. 292
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Τώρα γι' αυτό που λέει ο παππούς, χωρίς να θέλω να τον προσβάλω/αμφισβητήσω, μου φαίνεται μάλλον λίγο extreme και σκέφτομαι μήπως έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να τον κοιτάνε έτσι και τελικά "βλέπει" ότι τον κοιτάνε έτσι

Χωρίς αστεϊσμούς, νομίζω είναι θέμα κόμπλεξ, και δεν είμαι σίγουρος ότι το έχουν προκαλέσει οι «άλλοι».

Δημοσ.

Ο Σκλαβενιτης είναι αρκετά οικονομικοτερος του ΑΒ.

Εγώ για αρκετά χρόνια ψωνιζα από ΑΒ, μόνο επώνυμα προϊόντα, κρεατικά κ φρούτα - λαχανικά. Σε πολλά είδη έχει προσφορές αλλά σαν σύνολο βγαίνει ακριβότερος από τον σκλαβενιτη. 

Τον τελευταίο καιρό πάω μόνιμα Σκλαβενίτη, πάλι αγοράζοντας επώνυμα προϊόντα, κρεατικά ψαρια κτλ και το σύνολο στο ταμείο είναι τουλάχιστον 10-20 ευρώ λιγότερα. 

Για μια οικογένεια αυτό σημαίνει από 40 έως 80 ευρω το μήνα επιπλέον. 

Επίσης η ποιότητα του σκλαβενιτη στα κρεατικά, φρούτα λαχανικά είναι αντίστοιχη του ΑΒ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αναλύσαμε ξανά αυτό το «το τάδε είναι φθηνότερο του τούδε» με το Lidl και γέλασε η κοινωνία.

Όταν αναφέρετε συγκεκριμένους αριθμούς, καλό είναι να παραθέτετε και αποδείξεις.

Για μένα φθηνότερο είναι ένα σουπερμάρκετ που πουλάει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ προϊόν με ένα άλλο, φθηνότερα.

Όταν μου συγκρίνετε διαφορετικά προϊόντα (έστω, ετικέτες), δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Μη βγαίνετε και λέτε ότι στον Σκλαβενίτη τα μηνιαία ψώνια κοστίζουν 40-80€ λιγότερο απ' ότι στον ΑΒ. Τι πήρατε στον πρώτο και τι στον δεύτερο;

Άλλο να πάρεις μακαρόνια Μαράτα, κι άλλο να πάρεις Μίσκο, χωρίς να εννοώ ότι τα ακριβότερα είναι πάντα καλύτερα.

Την ποιότητα στα κρεατικά, φρούτα, λαχανικά πώς την ορίζεις; Έκανες χημική/ποιοτική ανάλυση ή είχαν πάνω-κάτω παρόμοια γεύση και δεν ήταν σάπια του ενός και είπες «έλα μωρέ, τα ίδια είναι, σιγά να πούμε»;

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, blackdeagle είπε

Καλύτερα άνοιξε ένα κάδο και φάε από κει παρά να ψωνίζεις από Lidl.Εκεί χαλάς λεφτά για να αγοράζεις σκουπίδια.

Ευχαριστουμε για την πληροφορια .Δεν ηξερα καν για αυτα τα γεγονοτα και αποδειξεις που μας δημοσιευσες για να δικαιολογησεις την σκληρη σου σταση.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Τι πήρατε στον πρώτο και τι στον δεύτερο;

Μάλλον βιάζεσαι να μιλήσεις κ δεν διαβάζεις αυτά που γράφουμε. 

Σου είπα ότι ψωνίζω αποκλειστικά τα ίδια επώνυμα προϊόντα που έχουν όλα τα σουπερμάρκετ κ οχι ιδιωτικής ετικέτας. 

Επίσης κρεατικά, φρούτα λαχανικά κ ψάρια. Είμαι σαφής. 

Εσύ κάνεις τον έξυπνο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρεατικά, φρούτα, λαχανικά και ψάρια δεν είναι τυποποιημένα προϊόντα, οπότε τίθενται εκτός συγκρίσεως. Το ότι σήμερα πέτυχες 3 ημερών σαρδέλα Αργοσαρωνικού στον Σκλαβενίτη στα 3,49€ ενώ ο ΑΒ είχε σαρδέλα Χαλκίδος 2 ημερών 3,99€, δε συνεπάγεται απαραίτητα ότι ο Σκλαβενίτης είχε φθηνότερη τη σαρδέλα. Μόνο σε απόλυτους αριθμούς μπορείς να το ισχυριστείς, που δεν έχει και τόσο νόημα και δε βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα. Εγώ σήμερα πήρα μήλα Ρεντ Τσιφ από την Προμηθευτική στα 1.57€/κιλό. Με τι να τα συγκρίνω όταν ο ΑΒ δεν έχει αυτή την ποικιλία; Πόσο νόημα έχει να τα συγκρίνω με άλλα κόκκινα του ΑΒ;

Τώρα αν λες ότι ο Σκλαβενίτης είναι ~40-80€ φθηνότερος το μήνα στα ακριβώς ίδια τυποποιημένα, πρώτον είναι αυθαίρετος ισχυρισμός αφού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λογικότερο να μιλάμε με ποσοστά και όχι με απόλυτα νούμερα (άλλο η διαφορά 40-80€ σε συνολικά ψώνια 180€, κι άλλο σε 350€), και δεύτερον, αν όντως ισχύει, είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσουμε, αν και φαντάζομαι ότι θα είχε ακουστεί τόσο καιρό.

Ο πιο απλός τρόπος να το μάθουμε είναι να κάνουμε έρευνα αγοράς. Δεν έχει και site ο Σκλαβενίτης να παίρναμε μια ιδέα άμεσα.

Εγώ πάντως όσες φορές έχω επισκεφθεί και τις δύο αλυσίδες, στα περισσότερα τυποποιημένα είδα ακριβώς τις ίδιες τιμές, και σε κάποια η διαφορά ήταν ελαχίστων λεπτών, που δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα 40-80€/μήνα που λες (εκτός ξαναλέω κι αν ακουμπάς μισθό κάθε μήνα).

Δεν το παίζω έξυπνος (ούτε είμαι), μ' ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα, μακάρι να είναι όπως τα λες και από αύριο θα πηγαίνω μόνο Σκλαβενίτη.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
Δημοσ.

Το 40-80 προφανος και δεν ισχυει, Οι διαφορες που εχουν ειναι πολυ μικρες. Ακομη και στο καλυτερο σουπερ μαρκετ του γαλαξια, το γερμανικοτερο, με τους φανατικοτερους οπαδους, το Λιντλ.  Αντε να εχει μια διαφορα 2-3%, την προσφορα που εχει σημερα ο ενας την εχει ο αλλος την επομενη.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω επίσημα στοιχεία, από φίλους παραγωγούς, μου λενε πάντως ότι τα Lidl κάνουν από τους αυστηρότερους ελέγχους (σε ελληνικά προϊόντα). Και γενικά έχουν τις καλύτερες τιμές. Αυτό που επίσης με βολεύει, είναι η έκπτωση 30% που κάνουν σε προϊόντα που λήγουν σύντομα. Στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ το βλέπω σπάνια έως καθόλου αυτό.

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, studiokristo είπε

Αυτό που επίσης με βολεύει, είναι η έκπτωση 30% που κάνουν σε προϊόντα που λήγουν σύντομα. Στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ το βλέπω σπάνια έως καθόλου αυτό.

Αυτό που λες το παρατηρώ κι εγώ, τα ελληνικά σ/μ σου κάνουν χάρη που σου πουλάνε γενικότερα, οπότε ακόμη και αύριο να λήγει το "φρέσκο" γάλα, πλήρωσε full price, γιατί είμαστε μάγκες. Έξω στα σ/μ παίζουν τρελές προσφορές σε τρόφιμα που λήγουν σύντομα, το 30% πολλές φορές είναι λίγο.

Εδώ δυστυχώς μόνο τα Lidl. Απορώ που δεν κάνει κάτι παρόμοιο ο ΑΒ, που δεν είναι ελληνική αλυσίδα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, papoys1 είπε

Προσωπικά νοιώθω πολλές φορές άσχημα φτάνοντας στο ταμείο να βλέπω τον άλλο που έχει στο καρότσι του γενικά μπραντ νέϊμ  να κοιτάει με υποτιμητικό ύφος τα δικά μου ή του διπλανού που είναι ετικέτας και γενικά φθηνότερα είδη.

Kαλοο:)

Εγω συνηθως  βλεπω 'υποτιμητικα' καποιον που εχει στο καροτσι του ενα καρο ανθυγιεινα σκουπίδια, ενώ στο δικο μου είναι όλα προσεγμενα και υγιεινα.

Οσο για την ετικετα, μαλλον ειναι κοροϊδια να πληρωνεις περισσοτερα μόνο για την ετικετα.

16 ώρες πριν, blackdeagle είπε

Καλύτερα άνοιξε ένα κάδο και φάε από κει παρά να ψωνίζεις από Lidl.Εκεί χαλάς λεφτά για να αγοράζεις σκουπίδια.

Αυτό το λες και για τα προϊοντα που βρίσκονται σε όλα τα sm? Δηλαδη ας πουμε, ο νεσκαφε φραπε του lidl είναι υποδεεστερος από τον νεσκαφε φραπε του AB ή  Σκλαβενιτη? 

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, angmar είπε

Απορώ που δεν κάνει κάτι παρόμοιο ο ΑΒ, που δεν είναι ελληνική αλυσίδα.

Ο ΑΒ το κάνει, τουλάχιστον σε συσκευασμένα κοτόπουλα που έχω πετύχει εγώ. Τώρα σε άλλα είδη δεν ξέρω. 

2 ώρες πριν, phanispal είπε

που δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα 40-80€/μήνα που λες (εκτός ξαναλέω κι αν ακουμπάς μισθό κάθε μήνα)

Εγώ μιλάω για την δική μου περίπτωση που αγοράζω ακριβώς τα ίδια προϊόντα κ από τα δύο σουπερμάρκετ. Τη βδομάδα ξοδεύουμε γύρω στα 100-130 στο σούπερμαρκετ. Ο Σκλαβενίτης λοιπόν μου βγαίνει πιο οικονομικά. Σε άλλους μπορεί να βγαίνει ακριβότερος, τι να σου πω. 

Για παράδειγμα πάντα έχει κάποια προσφορά στις φέτες Ήπειρος - Δωδώνη που παίρνω εγώ. Πάντα έχει προσφορές στα babylino. Πάντα τα ψάρια του είναι φθηνότερα τουλάχιστον κατά 1 ευρώ στην τιμή του κιλού. Ομοίως όσπρια, ζυμαρικά κ απορρυπαντικα. 

Αν τα μαζέψεις το λιγότερο  ένα δεκαευρο το γλυτώνω. Οπότε γι αυτό μιλάω για κέρδος από 40 ευρώ κ πάνω το μηνα. 

Αυτά βέβαια στη δική μου περίπτωση. 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Εγώ εδώ και δύο χρόνια που μένω μόνος ψωνίζω μόνο από LIDL. Κάποια προϊόντα που ψωνίζω συχνά (φυστικοβουτυρο, φέτα, βρώμη κλπ) τα βρίσκω έως και 30-40% φθηνότερα από αλλά s/m. 

Εξετάσεις κάνω συχνά και προς το παρόν είμαι μια χαρά! 

Α κάτι άκυρο που θυμήθηκα. Συγγενής μου δουλεύει σε γνωστό εργοστάσιο με χαλβαδες, ταχίνι, παστέλια κλπ... Για το ταχίνι θα σας πω ότι το συσκευαζουν με την ετικέτα της φίρμας αλλά και με την ετικέτα γνωστού s/m. Το ίδιο ακριβώς προϊόν. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Εγώ πάντως όσες φορές έχω επισκεφθεί και τις δύο αλυσίδες, στα περισσότερα τυποποιημένα είδα ακριβώς τις ίδιες τιμές, και σε κάποια η διαφορά ήταν ελαχίστων λεπτών

ειμαι και εγω αυτης της αποψης.... τα προιοντα ετικετας σχεδον σε ολα τα σουπερ εχουν τις ιδιες τιμες ΕΚΤΟΣ και αν μιλαμε για καποια που μπορει να βγουν σε προσφορα...

η διαφορα που βλεπω εγω σε AB-Σκλαβενιτη ειναι 20-40 λεπτα και πολυ σπανια να αγγιζει το 1 ευρο... και ποτε το ενα ειναι φτηνοτερο ποτε το αλλο

να πω επισης οτι για μενα υπαρχουν 2 ειδων εννοιες στον ορο "φτηνοτερο σουπερ"

η πρωτη ειναι οταν σου δινει την δυνατοτητα να εχεις το φτηνοτερο συνολο οταν στο καλαθι εχει τα ιδια προιοντα και οχι απαραιτητα την ιδια μαρκα

δηλαδη οτι υπαρχει η επιλογη να αγορασεις φτηνοτερα απλα αλλαζοντας την ετικετα  

και η δευτερη οταν αγοραζεις τις ιδιες ακριβως ετικετες... 

Επεξ/σία από Donalhioy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, fotodv7 είπε

Εγώ εδώ και δύο χρόνια που μένω μόνος ψωνίζω μόνο από LIDL. Κάποια προϊόντα που ψωνίζω συχνά (φυστικοβουτυρο, φέτα, βρώμη κλπ) τα βρίσκω έως και 30-40% φθηνότερα από αλλά s/m. 

Α κάτι άκυρο που θυμήθηκα. Συγγενής μου δουλεύει σε γνωστό εργοστάσιο με χαλβαδες, ταχίνι, παστέλια κλπ... Για το ταχίνι θα σας πω ότι το συσκευαζουν με την ετικέτα της φίρμας αλλά και με την ετικέτα γνωστού s/m. Το ίδιο ακριβώς προϊόν. 

Το lidl  σε καλυπτει σε όλα τα τα ειδη που παιρνεις? Εμενα όχι, καποια δεν τα εχει οπότε αναγκαστικα πηγαινω και σε αλλα sm.

Για το ταχινι το εχουμε συζητησει, στην ετικετα του ανωνυμου αναφέρεται η ιδια διευθυνση εργοστασιου με αυτην του επωνυμου.

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...