Anorymous Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 32 λεπτά πριν, Donalhioy είπε ειμαι και εγω αυτης της αποψης.... τα προιοντα ετικετας σχεδον σε ολα τα σουπερ εχουν τις ιδιες τιμες ΕΚΤΟΣ και αν μιλαμε για καποια που μπορει να βγουν σε προσφορα... η διαφορα που βλεπω εγω σε AB-Σκλαβενιτη ειναι 20-40 λεπτα και πολυ σπανια να αγγιζει το 1 ευρο... και ποτε το ενα ειναι φτηνοτερο ποτε το αλλο να πω επισης οτι για μενα υπαρχουν 2 ειδων εννοιες στον ορο "φτηνοτερο σουπερ" η πρωτη ειναι οταν σου δινει την δυνατοτητα να εχεις το φτηνοτερο συνολο οταν στο καλαθι εχει τα ιδια προιοντα και οχι απαραιτητα την ιδια μαρκα δηλαδη οτι υπαρχει η επιλογη να αγορασεις φτηνοτερα απλα αλλαζοντας την ετικετα και η δευτερη οταν αγοραζεις τις ιδιες ακριβως ετικετες... δεν έχουν πάντα τις ίδιες τιμές έτσι φαίνεται μια φορα το θυμάμαι ακόμα πριν χρονια είχε μαρινόπουλος προσφορα σε ένα αποριπαντικο έλεγε 40% έκτρωση το ίδιο προιον με την ίδια έκπτωση είχε και το mymarket μονο που ο μαρινόπουλος είχε αρχική τιμή 10 ευρώ και το mymarket 8
Predatorkill Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, rus είπε Για το ταχινι το εχουμε συζητησει, στην ετικετα του ανωνυμου αναφέρεται η ιδια διευθυνση εργοστασιου με αυτην του επωνυμου. Πολλα γραφουν παρασκευαζεται στην ΕΕ για λογαριασμο του ταδε σουπερ μαρκετ.
Alex_gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, studiokristo είπε Χωρίς να έχω επίσημα στοιχεία, από φίλους παραγωγούς, μου λενε πάντως ότι τα Lidl κάνουν από τους αυστηρότερους ελέγχους (σε ελληνικά προϊόντα). Και γενικά έχουν τις καλύτερες τιμές. Αυτό που επίσης με βολεύει, είναι η έκπτωση 30% που κάνουν σε προϊόντα που λήγουν σύντομα. Στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ το βλέπω σπάνια έως καθόλου αυτό. Από ποιους παραγωγούς το άκουσες αυτό μιας και το μεγαλύτερο μέρος των "ελληνικών προϊόντων" του βαφτίζονται ελληνικά ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι; Έχεις ψαχτεί σοβαρά για να δεις ότι "τρώγοντας" LIDL απλά μειώνεις το ούτως η άλλος σύντομο ταξίδι σου σε αυτήν την ζωή; (μεταξύ αστείου και σοβαρού αυτό) Το καλύτερο Super είναι μακράν ο Σκλαβενίτης με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο γιατί πολύ απλά έχεις την δυνατότητα να βρεις υγιεινά (η σχετικά υγιεινά) τρόφιμα συν το ότι ζουν ένα σωρό ελληνικές επιχειρήσεις από την αλυσίδα. Δεν παίζει ρόλο μόνο η τιμή σε ένα προϊόν αλλά και η ποιότητα. Επίσης οι προσφορές του είναι διαυγείς και δεν παραπλανούν, αντιθέτως με άλλες αλυσίδες. Τα καταστήματα του έχουν τον περισσότερο κόσμο και οι υπάλληλοι είναι οι πιο εξυπηρετικοί. Φυσικά και υπάρχουν υπερβολές από ελληνικές φίρμες (κυρίως τα κρητικά προϊόντα που βαράνε τις τιμές ανελέητα) αλλά σε γενικά πλαίσια τα ελληνικά τρόφιμα είναι ανώτερα. Φιλικά πάντα δεν τα γράφω για να στην πω απλά ψάξε το λίγο καλύτερα. ΥΓ Άσχετο αλλά προσπάθησε να πας και στην ετήσια Food Expo ή στην Horeca, θα καταλάβεις αρκετά πράγματα περιπλανώμενος στα περίπτερα 3 1
phanispal Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, bill999r είπε Τη βδομάδα ξοδεύουμε γύρω στα 100-130 στο σούπερμαρκετ. Δηλαδή το μήνα 400-520€, άρα όπως τα λέω, ακουμπάς μισθό. Γι' αυτό μιλάμε μόνο με ποσοστά, όχι με απόλυτα νούμερα. Εγώ ξοδεύω ~200€/μήνα, οπότε άλλο να γλιτώνω εγώ 40-80€ και άλλο εσύ. 5 ώρες πριν, Anorymous είπε δεν έχουν πάντα τις ίδιες τιμές έτσι φαίνεται μια φορα το θυμάμαι ακόμα πριν χρονια είχε μαρινόπουλος προσφορα σε ένα αποριπαντικο έλεγε 40% έκτρωση το ίδιο προιον με την ίδια έκπτωση είχε και το mymarket μονο που ο μαρινόπουλος είχε αρχική τιμή 10 ευρώ και το mymarket 8 Ρε παιδιά δε μιλάμε για προσφορές, ούτε καν «προσφορές». Κι εγώ στον ΑΒ είχα γεμίσει καρότσια τότε με τις 6ευρες βγάζοντας απ' το πορτοφόλι μου κάτι cents, να βγω να πω ότι χαρίζει; Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε π.χ. τις χλωρίνες όταν ο Σκλαβενίτης έχει τη μία 3.50€ και ο ΑΒ τρέχει προσφορά 1+1 στα 3.50€. Συγκρίνουμε τιμές σε ίδια προϊόντα, εκτός προσφοράς.
fotodv7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, rus είπε Το lidl σε καλυπτει σε όλα τα τα ειδη που παιρνεις? Εμενα όχι, καποια δεν τα εχει οπότε αναγκαστικα πηγαινω και σε αλλα sm. Για το ταχινι το εχουμε συζητησει, στην ετικετα του ανωνυμου αναφέρεται η ιδια διευθυνση εργοστασιου με αυτην του επωνυμου. Ναι με καλύπτει πλήρως. Το μόνο που θα πάρω από αλλού είναι αποσμητικά, σαμπουάν κλπ διότι δεν υπάρχει ποικιλία στα Lidl. Συγκεκριμένα θα προτιμήσω hondos όπου τρέχουν συνεχώς προσφορές 1+1 Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από fotodv7 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 1 hour ago, Alex_gr said: Από ποιους παραγωγούς το άκουσες αυτό μιας και το μεγαλύτερο μέρος των "ελληνικών προϊόντων" του βαφτίζονται ελληνικά ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι; Έχεις ψαχτεί σοβαρά για να δεις ότι "τρώγοντας" LIDL απλά μειώνεις το ούτως η άλλος σύντομο ταξίδι σου σε αυτήν την ζωή; (μεταξύ αστείου και σοβαρού αυτό) Δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό σε αυτό που έγραψες. Το να μη γουστάρεις μια εταιρεία για άλλους λόγους ή να προτιμάς προϊόντα άλλης ετικέτας, δεν κάνει όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα ή υποδεέστερα. Έχω μπει σε lidl σε άλλες χώρες και έτριβα τα μάτια μου... 7 hours ago, angmar said: Εδώ δυστυχώς μόνο τα Lidl. Απορώ που δεν κάνει κάτι παρόμοιο ο ΑΒ, που δεν είναι ελληνική αλυσίδα. Και ο ΑΒ το κάνει σε πολλά προϊόντα. Έχουν πάνω αυτοκόλλητο με ένδειξη «σύντομη ημερομηνία λήξης» και κοστίζουν σημαντικά λιγότερο. 3
rus Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fotodv7 είπε Ναι με καλύπτει πλήρως. Το μόνο που θα πάρω από αλλού είναι αποσμητικά, σαμπουάν κλπ διότι δεν υπάρχει ποικιλία στα Lidl. Eνα σωρο ειδη δεν υπαρχουν στo lidl. Aζαξ για τα τζαμια, πχ. Καστανο ρυζι. Σαμπουαν Παντεν. Προχτες που πηγα δε βρηκα ουτε αυτά τα μακαρονια ολικης που φερνουν. Σε καποια ειδη υπαρχει περιορισμενη ποικιλια(πχ. σαπουνια, χαρτοπετσέτες, τυρια light). Aν θες φασολια μαυρομάτικα 3Α θα βρεις μόνο... Μαδαγασκαρης που θελουν 30 ωρες βρασιμο. Και βεβαια δεν υπαρχουν παγκοι κοπης αλλαντικων-κρεατων. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από rus
blackdeagle Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 13 ώρες πριν, Πανος999 είπε Δεν εχεις κ πολυ δικιο σ αυτο που λες αλλα οκ.. Για αρχη,πχ κρεας υπαρχουν 2-3 εμποροι που δινουν σχεδον παντου..Φλωριδης Το ιδιο κ στα φρουτα..Επισης,σε ενα σουπερ μαρκετ,μπορει να εχει κρεας απο 2 διαφορετικες εταιρειες..Δλδ να παρεις 2 σκαφακια ελια κ να ειναι απο διαφορετικα μαγαζια που τα φτιαχνουν.. Συμφωνω για τους υπαλληλους του Σκλαβενιτη/Πρωην Μαρινοπουλου..Ειναι οτι να ναι..Με του Σκλαβενιτη δεν ειχα ποτε προβλημα.. Οσο για το ΑΒ,καλες τιμες κ αυτος,καλη ποιοτητα αλλα μ ενοχλει πολυ αυτη η εξαθλιωση των εργατων..Πολυ πιεση! Ναι, έχω φίλους στον ΑΒ...Η πίεση φτάνει τα όρια της ηλιθιότητας...Οι ΔΙευθ,υπο και υπευθηνοι την έχουν δει πρωθυπουργοί κλπ κλπ 41 λεπτά πριν, rus είπε Eνα σωρο ειδη δεν υπαρχουν στo lidl. Aζαξ για τα τζαμια, πχ. Καστανο ρυζι. Σαμπουαν Παντεν. Προχτες που πηγα δε βρηκα ουτε αυτά τα μακαρονια ολικης που φερνουν. Σε καποια ειδη υπαρχει περιορισμενη ποικιλια(πχ. σαπουνια, χαρτοπετσέτες, τυρια light). Aν θες φασολια μαυρομάτικα 3Α θα βρεις μόνο... Μαδαγασκαρης που θελουν 30 ωρες βρασιμο. Και βεβαια δεν υπαρχουν παγκοι κοπης αλλαντικων-κρεατων. καλύτερα που δεν υπάρχουν γιατι θα πεταγοντουσαν όλα τα ποντίκια και οι κατσαρίδες χαχαχα
Anorymous Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, phanispal είπε Δηλαδή το μήνα 400-520€, άρα όπως τα λέω, ακουμπάς μισθό. Γι' αυτό μιλάμε μόνο με ποσοστά, όχι με απόλυτα νούμερα. Εγώ ξοδεύω ~200€/μήνα, οπότε άλλο να γλιτώνω εγώ 40-80€ και άλλο εσύ. Ρε παιδιά δε μιλάμε για προσφορές, ούτε καν «προσφορές». Κι εγώ στον ΑΒ είχα γεμίσει καρότσια τότε με τις 6ευρες βγάζοντας απ' το πορτοφόλι μου κάτι cents, να βγω να πω ότι χαρίζει; Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε π.χ. τις χλωρίνες όταν ο Σκλαβενίτης έχει τη μία 3.50€ και ο ΑΒ τρέχει προσφορά 1+1 στα 3.50€. Συγκρίνουμε τιμές σε ίδια προϊόντα, εκτός προσφοράς. Αυτό σού λέω και τα δύο είχαν έκπτωση 40 τα εκατό όμως ο Μαρινόπουλος σάν αρχική τιμή είχε 2 ευρώ πιο πάνω , προσωπικά ένιωσα πολύ κορόιδο. Γενικά πάντως καλές τιμές έχει ο γαλαξίας δυστυχώς δεν έχω κοντά μου 17 λεπτά πριν, blackdeagle είπε Ναι, έχω φίλους στον ΑΒ...Η πίεση φτάνει τα όρια της ηλιθιότητας...Οι ΔΙευθ,υπο και υπευθηνοι την έχουν δει πρωθυπουργοί κλπ κλπ καλύτερα που δεν υπάρχουν γιατι θα πεταγοντουσαν όλα τα ποντίκια και οι κατσαρίδες χαχαχα Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για βασιλόπουλο ότι έχει σκληρές συνθήκες και οτι πολλές φορές δεν πληρώνει υπερωρίες.
phanispal Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Έχω πετύχει σε ΑΒ, υπάλληλο στα τυριά με τα μούτρα κάτω να ψιθυρίζει σε άλλη ότι έκλεινε δύο εβδομάδες χωρίς ρεπό αν θυμάμαι καλά.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Επίσης στον ΑΒ τελευταία δεν δέχονται τα κουπόνια Ticket Restaurant για αγορές προϊόντων εκτός από τρόφιμα... Τυπικά μπορεί να έχουν δίκιο αλλά από τη στιγμή που ο Σκλαβενίτης τα δέχεται χωρίς διακρίσεις στα προϊόντα, εμένα αρχίζει σιγά σιγά να με χάνει!
Πανος999 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Αυτος ειναι ενας λογος που δν παω ΑΒ πλεον.. Δεν ειμαι ουτε αναρχικος, πυτε κομμουνιστης, ουτε συνδικαλιστης, ουτε Ελληναρας ουτε τπτ.. Απλα σημερα αυτος, αυριο εγω! Γτ να παω σ ενα σουπερ που δινει ψιχουλα στους εργαζομενους του κ τους κλεβει? Κ καπως ετσι σκεπτομενος, δν εχω παει ποτε να ψωνισω κ Κυριακη πουθενα.. 1
cuspid Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Οι συνθήκες υγιεινής πιστεύω ότι εξαρτώνται περισσότερο από το πόσο καιρό έχει να ανακαινιστεί το κάθε υποκατάστημα παρά από την φίρμα. Για παράδειγμα εγώ ψωνίζω κυρίως στο My Market της γειτονιάς (που μέχρι πρότινος ήταν Βερρόπουλος) που έχει τους ίδιους πάγκους - ράφια και μηχανήματα εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η ανάγκη αντικατάστασης... Με βολεύει όμως και έχω γνωριστεί και με τους υπαλλήλους. Σε τιμές λίγο-πολύ όλοι είναι το ίδιο πιστεύω... Στον ΑΒ της περιοχής μου που επίσης ψωνίζω, το κατάστημα είναι καινούργιο και όλα φαίνονται πολύ πιο καθαρά και τακτοποιημένα. Είναι όμως στο κέντρο του προαστίου και έχει πάρα πολύ κόσμο με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και πρόβλημα πάρκινγκ... Πολύ συχνά όμως πάω και σε κοντινό LIDL που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα. Κοντά στον χρόνο από την ανακαίνιση και όλα λάμπουν από καθαριότητα (ακόμα και στις αποθήκες όπου έτυχε να μπω με τον security σε ένα περιστατικό κλοπής). Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο LIDL είναι πρώτον τα λίγα ταμεία που έχουν πάντα εν λειτουργία με αποτέλεσμα να υπάρχει ουρά αρκετών λεπτών και δεύτερον η "γυφτιά" των πελατών (ειδικά των ηλικιωμένων) που κάτι παθαίνουν στην συγκεκριμένη φίρμα και κάνουν σαν νεάντερταλ: Έχω δει να ψάχνουν τα καλάθια των προσφορών με μανία και να πετάνε τα νούμερα που δεν τους έκαναν κάτω στο πάτωμα , να παρατάνε προϊόντα που μετάνιωσαν που τα πήραν όπου να ναι, να ανοίγουν συσκευασίες και να καταναλώνουν το περιεχόμενο πετώντας τες λίγο πριν τα ταμεία..... γενικά ότι να ναι!!! Τέτοιες συμπεριφορές σπάνια βλέπω σε άλλες φίρμες, σαν κάτι να έχει ο αέρας στα LIDL... Κατά τα άλλα στο συγκεκριμένο LIDL βρίσκω έναν πραγματικά εξαιρετικό πάγκο λαχανικών (που συγκρίνεται μόνο με του ΑΒ) και πολύ καλής ποιότητας τυποποιημένα κρεατικά. Μου αρέσουν πολύ και τα διάφορα τυποποιημένα "μπινελίκια" από διάφορες χώρες, όπως και τα τυροκομικά. Η χώρα προέλευσης δεν με απασχολεί καθόλου (γενικά εμπιστεύομαι περισσότερο τους υγειονομικούς ελέγχους της Γερμανίας και Ολλανδίας παρά της χώρας μας - μην μιλήσω για σφαγεία και τυποποίηση και βγούμε off topic...) Γενικά δεν θυμάμαι να έχω αγοράσει ποτέ κάτι σε super market που δεν το κατανάλωσα - η ποιότητα είναι γενικά πολύ καλή - αρκεί να βλέπεις τι αγοράζεις και να μην τσουβαλιάζεις ότι νά ναι... 3
XronisR Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 300€ το μηνα περιπου σε super,ολα απο Σκλαβενιτης κυριως εκτος εαν εχει καμια τρελη προσφορα στους αλλους οπως κανα babylino καμια φορα,κανα proderm και απορρυπαντικα
*nenya* Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Η Προμηθευτική με έχει βολέψει λόγω απόστασης απ'το σπίτι αλλά και προσφορών. Επίσης πολύ πρακτικά τα OK Market που τα έχω σχεδόν απέναντι και είναι ανοιχτά κάθε μέρα μέχρι τις 23:00. Ό,τι πρέπει για όσους μαζευόμαστε σπίτια μας μετά τις 21:00. ΑΒ πάω πιο σπάνια, είναι λίγο μακριά, αλλά μ'αρέσει η εξυπηρέτηση στα ψαρικά κ στα λαχανικά. Σκλαβενίτης αγαπημένος λόγω τεράστιας ποικιλίας (μιλάω γι'αυτόν που είναι στην Ν.Χαλκηδόνα, που στον πάνω όροφο έχει τραπέζια, καναπέδες, είδη ρουχισμού κλπ.) αλλά πιο τσιμπημένος απ'την Προμηθευτική. LIDL επίσης πάω σπάνια, και μόνο για χαρτικά ή κανα συγκεκριμένο αλλαντικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις