Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Alex_gr είπε

Από ποιους παραγωγούς το άκουσες αυτό μιας και το μεγαλύτερο μέρος των "ελληνικών προϊόντων" του βαφτίζονται ελληνικά ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι; Έχεις ψαχτεί σοβαρά για να δεις ότι "τρώγοντας" LIDL απλά μειώνεις το ούτως η άλλος σύντομο ταξίδι σου σε αυτήν την ζωή; (μεταξύ αστείου και σοβαρού αυτό)

Το καλύτερο Super είναι μακράν ο Σκλαβενίτης με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο γιατί πολύ απλά έχεις την δυνατότητα να βρεις υγιεινά (η σχετικά υγιεινά) τρόφιμα συν το ότι ζουν ένα σωρό ελληνικές επιχειρήσεις από την αλυσίδα. Δεν παίζει ρόλο μόνο η τιμή σε ένα προϊόν αλλά και η ποιότητα. Επίσης οι προσφορές του είναι διαυγείς και δεν παραπλανούν, αντιθέτως με άλλες αλυσίδες. Τα καταστήματα του έχουν τον περισσότερο κόσμο και οι υπάλληλοι είναι οι πιο εξυπηρετικοί.

Φυσικά και υπάρχουν υπερβολές από ελληνικές φίρμες (κυρίως τα κρητικά προϊόντα που βαράνε τις τιμές ανελέητα) αλλά σε γενικά πλαίσια τα ελληνικά τρόφιμα είναι ανώτερα.

Φιλικά πάντα δεν τα γράφω για να στην πω απλά ψάξε το λίγο καλύτερα.

ΥΓ Άσχετο αλλά προσπάθησε να πας και στην ετήσια Food Expo ή στην Horeca, θα καταλάβεις αρκετά πράγματα περιπλανώμενος στα περίπτερα

αυτα που γραφετε ρε θηρια με τοση επαρση που τα διαβασατε και μας τα τσαμπουνατε σαν γεγονοτα????

Εφοσον μας λες οτι αργοπεθαινουμε που τρωμε απο τα Lidl δεν μπορεις να λες απλα "ψαξτο λιγο"

πρεπει το λιγοτερο να μας υποδειξεις την πηγη των πληροφοριων σου.φιλικα παντα

Επεξ/σία από aspirini
  • Like 6
  • Απαντ. 292
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, phanispal είπε

Δηλαδή το μήνα 400-520€, άρα όπως τα λέω, ακουμπάς μισθό. Γι' αυτό μιλάμε μόνο με ποσοστά, όχι με απόλυτα νούμερα.

Σωστό ότι έπρεπε να μιλήσουμε με ποσοστά. Γενικά λοιπόν στον Σκλαβενιτη βγαίνω κατά 10%-20% κερδισμένος. 

3 ώρες πριν, cuspid είπε

Η χώρα προέλευσης δεν με απασχολεί καθόλου (γενικά εμπιστεύομαι περισσότερο τους υγειονομικούς ελέγχους της Γερμανίας και Ολλανδίας παρά της χώρας μας

Παντού τα ίδια γίνονται... 

Κ που να δεις τις βιοτεχνίες κ τα εργοστάσια τους σε τι χάλια είναι. 

Τα ελληνικά τυροκομεια πχ είναι έτη φωτός μπροστά σε θέμα καθαριότητας κ προδιαγραφών. 

Τα ελληνικά προϊόντα είναι σε γενικές γραμμές ανώτερα από τα περισσότερα ξένα. Κ η τιμή τους είναι ανάλογη της ποιότητας. 

Κ μην ακούσω πάλι τη δικαιολογία της οικονομίας κλίμακας. Όταν ένα προϊόν είναι ποιοτικό η τιμή του είναι ανάλογη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aspirini είπε

αυτα που γραφετε ρε θηρια με τοση επαρση που τα διαβασατε και μας τα τσαμπουνατε σαν γεγονοτα????

Εφοσον μας λες οτι αργοπεθαινουμε που τρωμε απο τα Lidl δεν μπορεις να λες απλα "ψαξτο λιγο"

πρεπει το λιγοτερο να μας υποδειξεις την πηγη των πληροφοριων σου.φιλικα παντα

Στα κοινά προϊόντα με τα άλλα σούπερ μάρκετ τα Lidl είναι συνήθως αρκετά φθηνότερα και το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων του Lidl είναι ελληνικά. Στα επώνυμα τουλάχιστον δε γίνονται ελληνοποιησεις γιατί πολύ απλά θα τους έδιναν στεγνά οι ανταγωνιστές του Lidl. Δηλαδή μας λέει το παλικάρι πως το γάλα Δέλτα ή Φάγε που είναι σαφώς φθηνότερο σε σχέση με τα άλλα ΣΜ, το ελληνοποίησαν από Τουρκία!! Τραγικά επιχειρήματα δυστυχώς!!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, bill999r είπε

Σωστό ότι έπρεπε να μιλήσουμε με ποσοστά. Γενικά λοιπόν στον Σκλαβενιτη βγαίνω κατά 10%-20% κερδισμένος. 

Παντού τα ίδια γίνονται... 

Κ που να δεις τις βιοτεχνίες κ τα εργοστάσια τους σε τι χάλια είναι. 

Τα ελληνικά τυροκομεια πχ είναι έτη φωτός μπροστά σε θέμα καθαριότητας κ προδιαγραφών. 

Τα ελληνικά προϊόντα είναι σε γενικές γραμμές ανώτερα από τα περισσότερα ξένα. Κ η τιμή τους είναι ανάλογη της ποιότητας. 

Κ μην ακούσω πάλι τη δικαιολογία της οικονομίας κλίμακας. Όταν ένα προϊόν είναι ποιοτικό η τιμή του είναι ανάλογη. 

Φίλε μου επέτρεψε μου να διαφωνήσω εντελώς με όσα ισχυρίζεσαι....

Είμαστε off topic και δεν θέλω να εμβαθύνω, όμως λόγω απασχόλησης γυρνάω όλη την ηπειρωτική επαρχία και έχουν δει πολλά τα μάτια μου...:angry:.

Ειδικά τέτοια εποχή (εν όψη Πάσχα) κάθε στάνη και σφαγείο, κάθε δέντρο και τσιγκέλι - υγιεινή μηδέν και έλεγχος υπό του μηδέν......

Στάνες φτιαγμένες από "παραδοσιακά" υλικά (παλέτες και ελενίτ) με τα ζώα να ζουν μέσα στα σκατά τους, σε απαράδεκτες συνθήκες.

Τυροκομεία και βιοτεχνίες αλλαντικών σε παμπάλαια κτίρια που εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς ( έχω δει από κατοικίες μέχρι ελαιοτριβεία ) και την μπίχλα πάνω και γύρω από τα μηχανήματα τυποποίησης να "δένει αρμονικά" με την - ανύπαρκτη - προσωπική υγιεινή των εργαζομένων.

Δεν θέλω να νομίζεις ότι γενικεύω, υπάρχουν και οι σωστοί επαγγελματίες (με τους οποίους και συνεργάζομαι) όμως στην Ελλάδα το καθεστώς της μικρο επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την απουσία ελέγχων έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε μείνει πολύ πίσω σε σχέση με την Ευρώπη. 

Έχω δει πρότυπες μονάδες τυροκομίας πραγματικά στολίδια και εξαιρετικές κτηνοτροφικές μονάδες που σέβονται τα ζωντανά, όμως όσο απομακρύνεσαι από τα αστικά κέντρα και παίρνεις τα βουνά τόσο χαμηλώνουν τα στάνταρντς....   

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, rus είπε

Eνα σωρο ειδη δεν υπαρχουν στo lidl. Aζαξ για τα τζαμια, πχ. Καστανο ρυζι. Σαμπουαν Παντεν. Προχτες που πηγα δε βρηκα ουτε αυτά τα μακαρονια ολικης που φερνουν. Σε καποια ειδη υπαρχει περιορισμενη ποικιλια(πχ. σαπουνια, χαρτοπετσέτες, τυρια light). Aν  θες φασολια μαυρομάτικα 3Α θα βρεις μόνο... Μαδαγασκαρης που θελουν 30 ωρες βρασιμο. Και βεβαια δεν υπαρχουν παγκοι κοπης αλλαντικων-κρεατων.

Και είναι ανάγκη να πάρουμε Αζαξ για τα τζάμια απλά να περνάνε καλά τα γκόλντεν μπόϋς;;;;  Παίρνω w5 με τα μισά χρήματα και καθαρίζει το ίδιο με το Άζαξ.:P

Από την άλλη σε συσκευασία κομμένα σε τυριά - αλλαντικά το lidl έχει πολύ καλή  ποιότητα.Επί πλέον σχεδόν κάθε βδομάδα τρέχουν προσφορές και έτσι μπορείς να πάρεις 2-3 συσκευασίες σε τιμές 30 και 40% κάτω διότι είναι κλειστές συσκευασίες και αντέχουν αρκετό καιρό ενώ αυτές που κόβουν τα άλλα s/m εκείνη τη στιγμή δεν αντέχουν παραπάνω από 4-5 μέρες οπότε και προσφορά να έχει (που σπάνια  έχει)  δεν μπορείς να πάρεις παραπάνω από ότι παίρνεις συνήθως.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Για μενα απο τοτε που σκλαβενιτης πηρε το μαρινοπουλο ανεβασε τις τιμες 10-20% .Ομως εξακολουθει προσφορες τυπου 1+1 δωρο σε επωνυμα.

Δημοσ.

Εμένα δεν με πειράζει πάντως. Ας πεθάνω 5 χρόνια νωρίτερα επειδή ψωνίζω από τα Lidl και ας μου μένουν παραπάνω λεφτά στην τσέπη για να χαρώ τα λιγοστά μου χρόνια στον μάταιο τούτο κόσμο. 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, papoys1 είπε

διότι είναι κλειστές συσκευασίες και αντέχουν αρκετό καιρό ενώ αυτές που κόβουν τα άλλα s/m εκείνη τη στιγμή δεν αντέχουν παραπάνω από 4-5 μέρες οπότε και προσφορά να έχει (που σπάνια  έχει)  δεν μπορείς να πάρεις παραπάνω από ότι παίρνεις συνήθως.

Πάντως στο ίδιο τυρί και στην ίδια πάριζα που έχει τύχει κάποιες φορές να πάρω και τυποποιημένα, και κομμένα επί τόπου από τον πάγκο, υπάρχει διαφορά και είναι εμφανέστατη.

Σχεδόν πάντα αυτά που κόβονται επί τόπου είναι ανώτερα, ενώ σπάνια έχω παρατηρήσει να έχουν «αρπάξει», π.χ. πάριζα που το μπαστούνι είναι στα τελειώματα και μπορεί να μην έχει συντηρηθεί σωστά από τότε που ανοίχτηκε.

Αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το μπαστούνι είναι ανώτερο από τη συσκευασία που έχει έτοιμες κομμένες φέτες ποιος ξέρει πόσο καιρό πριν, και διατηρούνται με ειδικά αέρια.

Τώρα αν ο σκοπός είναι να τα φέρουμε όλα όπως μας βολεύουν ώστε να δικαιολογήσουμε τις επιλογές μας λόγω οικονομικής στενότητας, είναι άκυρος για μένα.

Και ναι, εγώ πηγαίνω κάθε βδομάδα και στήνομαι στην ουρά για να πάρω για την επόμενη εβδομάδα, παρόλο που απεχθάνομαι στον υπερθετικό βαθμό τις ουρές.

31 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και είναι ανάγκη να πάρουμε Αζαξ για τα τζάμια απλά να περνάνε καλά τα γκόλντεν μπόϋς;;;;  Παίρνω w5 με τα μισά χρήματα και καθαρίζει το ίδιο με το Άζαξ.

Ανάγκη δεν είναι τίποτα.

Αλλά έτσι όπως το θέτεις, είναι ανάγκη να πάρουμε χημικά για τα τζάμια απλά να περνάνε καλά τα golden/silver/copper μπόυς;;; Σκέτο νερό και μια χαρά, σιγά τη διαφορά. Το αρωματίζω και με λεμόνι και ούτε cent.

Δεν πάει έτσι πάντα. Μην είμαστε και θύματα των διαφημίσεων, αλλά μη νομίζουμε και ότι όλα είναι ακριβώς τα ίδια. Δεν είναι όλα τα ρύζια ίδια, δεν είναι όλα τα μακαρόνια ίδια, δεν είναι όλα τα απορρυπαντικά ίδια. Το αν τα ακριβά υπερκοστολογούνται (και) λόγω διαφημίσεων είναι άλλο θέμα.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το μπαστούνι είναι ανώτερο από τη συσκευασία που έχει έτοιμες κομμένες φέτες ποιος ξέρει πόσο καιρό πριν, και διατηρούνται με ειδικά αέρια.

Μιλάμε για συσκευασία από σύγχρονα εργοστάσια και όχι για συσκευασίες που κάνουν ορισμένα σούπερ μάρκετ τις περισσότερες φορές ληγμένα ή προς λήξη   και τα ρίχνουν μέσα στις λεγόμενες βούτες όπου κάποιοι που δεν γνωρίζουν τα αγοράζουν γιατί είναι φτηνά.

Οι συσκευασίες του lidl γίνονται σε μεγάλα εργοστάσια με προδιαγραφές και όταν τις ανοίξεις δεν έχουν καμία διαφορά με τα μπαστούνια των s/m τα οποία αν δεν έχουν και μεγάλη κατανάλωση ειδικά τα ακριβά  μπορεί  να είναι ανοιχτά  5-10 και 15 μέρες με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.Προσωπικά προτιμώ καλίτερα τις συσκευασίες του lidl παρά από ένα μισό ή 1/4 μπαστούνι το οποίο δεν ξέρω πόσες μέρες είναι ανοιχτό. 

18 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αλλά έτσι όπως το θέτεις, είναι ανάγκη να πάρουμε χημικά για τα τζάμια απλά να περνάνε καλά τα golden/silver/copper μπόυς;;; Σκέτο νερό και μια χαρά, σιγά τη διαφορά. Το αρωματίζω και με λεμόνι και ούτε cent.

Δεν πάει έτσι πάντα. Μην είμαστε και θύματα των διαφημίσεων, αλλά μη νομίζουμε και ότι όλα είναι ακριβώς τα ίδια. Δεν είναι όλα τα ρύζια ίδια, δεν είναι όλα τα μακαρόνια ίδια, δεν είναι όλα τα απορρυπαντικά ίδια. Το αν τα ακριβά υπερκοστολογούνται (και) λόγω διαφημίσεων είναι άλλο θέμα.

Και όμως τα γκόλντεν μπόυς αυτό κάνουν.Δεν δουλεύουν , δεν ιδρώνουν , κυκλοφορούν παντού ακόμη και ανάμεσά μας (αυτό είναι του Λιακόπουλου) με μοναδικό σκοπό να μας πείσουν ότι τα προιόντα τους είναι θεϊκά - υγιεινά - τέλεια  και δεν είναι ακριβότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα απλά έχουν διαφορά τιμής λόγω των προηγούμενων ιδιοτήτων τους που στερούνται τα υπόλοιπα και επίσης  τα υπόλοιπα είναι επικίνδυνα και κινδυνεύει η υγεία μας αν τα καταναλώσουμε.:P

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, billdanos είπε

Δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό σε αυτό που έγραψες. Το να μη γουστάρεις μια εταιρεία για άλλους λόγους ή να προτιμάς προϊόντα άλλης ετικέτας, δεν κάνει όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα ή υποδεέστερα. Έχω μπει σε lidl σε άλλες χώρες και έτριβα τα μάτια μου...

Χαλάρωσε το υφάκι σου,  θα κάνεις ρυτίδες και μετά πως θα εμφανιστείς στα Lidl; Έχει και καλσονάκια προσφορά αυτή την εβδομάδα μαζί με τα καρκινοζαμπον :)

Και τέλος πάντων ψώνιζε τα σκουπιδάκια σου και μείνε με την ψευδαίσθηση ότι είσαι διατροφικά ασφαλής. Καρφάκι δε μου καίγεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, billdanos είπε

Δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό σε αυτό που έγραψες. Το να μη γουστάρεις μια εταιρεία για άλλους λόγους ή να προτιμάς προϊόντα άλλης ετικέτας, δεν κάνει όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα ή υποδεέστερα. Έχω μπει σε lidl σε άλλες χώρες και έτριβα τα μάτια μου...

Συμφωνώ με το πρώτο κομμάτι. Πάνω κάτω τα ίδια είναι με πάνω κάτω ίδια τιμή. Επειδή μπήκα και εγώ σε lidl στo Βερολινο τι σε συγκλόνισε; Εγώ είδα το ίδιο στενάχωρο στυλ καταστημάτων όπως εδώ. Με μία λέξη μιζέρια.

3 ώρες πριν, Diskimpex είπε

Για μενα απο τοτε που σκλαβενιτης πηρε το μαρινοπουλο ανεβασε τις τιμες 10-20% .Ομως εξακολουθει προσφορες τυπου 1+1 δωρο σε επωνυμα.

Αυτές οι προσφορές πάνε από κατάστημα σε κατάστημα γιατί είναι του προμηθευτή. Συνήθως στα κσθαριστικα όπου μας θεωρούν ζώα και έχουμε διαστημικά υψηλές τιμές και με τις "προσφορές" 50% η 1+1 έρχεται η τιμή στα κανονικά της.

Θυμάμαι είχα πάει ενα 4ήμερο Βερολίνο και κάνοντας βόλτα διαπίστωσα ότι τα ανταλλακτικά για οδοντόβουρτσες oralB είχαν 10ευρω, όσο και εδώ. Μόνο που εδώ εχει 2 τεμάχια αλλά εκεί έχει 4. (Πραγματικό γεγονός πριν από ένα δύο χρόνια για ανταλλακτικά oralB kids, έφερα σαν σουβενίρ ανταλλακτικά οδοντόβουρτσας :))

Επεξ/σία από orck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, cuspid είπε

Είμαστε off topic και δεν θέλω να εμβαθύνω, όμως λόγω απασχόλησης γυρνάω όλη την ηπειρωτική επαρχία και έχουν δει πολλά τα μάτια μου...:angry:

Δεν διαφωνώ μαζί σου. 

Απλά σε ρωτάω. Τα ίδια δεν γίνονται κ στο εξωτερικό; 

Δηλαδή στο εξωτερικο όλες οι μονάδες είναι στολίδια; 

Για τα τυροκομεια τουλάχιστον που ξέρω το επίπεδο στο εξωτερικό είναι πολύ χαμηλό... 

Γενικά προτιμώ τα επώνυμα προϊόντα από μεγάλες βιομηχανίες όπου διατηρούνται κάποια στάνταρ. 

Αυτό λέω τίποτα περισσότερο. Ότι ένα μεγάλο όνομα (δυστυχώς συνοδευόμενο από υψηλότερη τιμή) προσφέρει μια καλή ποιότητα. 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Ανάγκη δεν είναι τίποτα.

Θα διαφωνησω καθετα με το τελευταιο σκελος σου .

Ειναι εντελως διαφορετικο να παρεις ενα καθαριστικο ανωνυμο το οποιο αποδεδειγμενα καθαριζει οπως το επωνυμο στο 70% της τιμης απο το να φτιαξεις νερακι με λεμονι οπως λες, γιατι πρωτον δεν καθαριζει οπως το προιον και δευτερο δεν αλλαζεις τις καταναλωτικες σου αναγκες.

Δηλαδη παλι στο super market θα πας να παρεις το ετοιμο φτιαγμενο προιον και να πληρωσεις ενα αντιτιμο .το οποιο στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι φθηνοτερο και το ιδιο λειτουργικο. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bill999r είπε

Γενικά προτιμώ τα επώνυμα προϊόντα από μεγάλες βιομηχανίες όπου διατηρούνται κάποια στάνταρ. 

Αυτό λέω τίποτα περισσότερο. Ότι ένα μεγάλο όνομα (δυστυχώς συνοδευόμενο από υψηλότερη τιμή) προσφέρει μια καλή ποιότητα. 

Μιλάς για τα τρόφιμα; Γιατί εγώ έχω παρατηρήσει το αντίθετο, οι μεγάλες εταιρίες συνήθως ρίχνουν την ποιότητα των πρώτων υλών και ακολουθούν οριακά τα στάνταρ που αναφέρεις. 

Και αυτό δε το λέω έτσι, ασχολούμαι χρόνια με τα προϊόντα διατροφής, βιολογικά και μη, διαβάζω ετικέτες, τσεκάρω παραγωγούς, ελέγχω συστατικά, χώρα προέλευσης και ένα σωρό άλλα προκειμένου να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος. Και φυσικά προσπαθώ να εντοπίσω υπερτιμημένα προϊόντα που μετά λύπης διαπιστώνω τις περισσότερες φορές πως είναι ελληνικά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...