rus Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GenesisX είπε Δεν ξέρω για τα lidl, αλλά δεν έχω δει σε κανένα από τα μεγάλα σουπερ χυμό με ζάχαρη και συντηρητικά. Αμίτα-Λακωνία-Ηβη-Life-Viva-Belo-Μασούτης όλοι χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη. Kαταρχην να πουμε ότι οι χυμοι των διαφορων μαρκων υπαρχουν σε όλα τα sm. Επισης ότι οι μη συμπυκνωμενοι δεν εχουν καθολου ζαχαρη-συντηρητικα. Για να μαθεις τα συστατικα ενος προϊοντος πρεπει να τα διαβασεις στη συσκευασια του. Διαβασες πχ. την Αμιτα να δεις τι γραφει? Αυτοι που είναι τοποθετημένοι στα ραφεια δηλαδη εκτος ψυγείου, έχουν ένα καρο ουσιες(και η πλακα είναι ότι αναφερουν 'χωρις συντηρητικα') Ζαχαρη και υποκατάστατα της γενικα εχουν παμπολλα προϊοντα, αυτό δε σημαινει ότι είναι υποδεεστερα, αν δε θες κατι να εχει ζαχαρη δεν το επιλεγεις. 1 ώρα πριν, margaritagr είπε Και υπαρχει διακριση με βαση τη συσταση τους: 0 100% φυσικος χυμος δεν περιεχει καμια προσθηκη. Πρεπει να σημειωσουμε ότι οι περισσοτεροι από αυτους που αναφερουν "από 100% φυσικο χυμο" είναι συμπυκνωμένοι. Αναφέρεται επισης. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2018 από rus
mindreader Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Θυμαμαι πριν 15 χρονια...οταν ψωνιζα και μιλουσα οτι παω στο lidl, καποιοι κοιταζαν σχεδον με οικτο! Ετσι ειναι ο Ελληναρας ομως! Large, κι ας ειναι και με δανεικα! Γιατι αμα δεν φανουμε, πως θα γινει; Δεν ειμαστε δα και τσιπηδες, ετσι; Βλεπεις, μια γενια γαλουχηθηκε-καταστραφηκε, με το αθλιο lifestyle που πουλουσε ο πολυς κ.Κωστοπουλος...('ησασταν βλάχοι, κι ηρθα να σας φτιαξω, καπως ετσι το ειχε πει ο εν λογω κυριος...). Τα χρονια περασαν, ο Ελληνας βρεθηκε στην ανεχεια. Και το Lidl, συνεχισε να προσφερει ποιοτητα, συνεπεια, εξυπηρετηση, και φυσικα και απιστευτες τιμες. Εχω παρει αντικειμενα απο lidl, εδω και 15 χρονια, και παιζουν ακομη... Τωρα δε, και με ιδιοκτητα κτιρια που σταδιακα κατασκευαζει σε ολη την Ελλαδα(τελος τα μεταλλικα-προχειρα κτιρια), με την ακομη μεγαλυτερη ποικιλια κωδικων, και με φουρνους εντος (διαβασα ερχονται νεες αυξησεις στα αρτοποιϊα της γειτονιας), προβλεπω να μαζευει ολο το χαρτι, και δικαιως θα ελεγα. Πλεον στα καταστηματα γινεται το αδιαχωρητο. Η σωστη δουλεια, η συνεπεια, η οντως καλη εξυπηρετηση, οι καλες τιμες, επιβραβευονται, προς οφελος του πελατη φυσικα. Ας παρουν μαθηματα πολλοι αλλοι εργοδοτες και καταστηματαρχες. Εχουν πολλα να διδαχθουν. Εγω εχω να πω, οπως το ειπα και πριν 15 χρονια οταν 'εξυπνοι' λοιδωρουσαν, οτι ευτυχως που εχουμε και τα lidl, στην Ελλαδα, και δη στην Ελλαδα της αρπαχτης και της κρισης. 1
Stamer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Θυμαμαι πριν 15 χρονια...οταν ψωνιζα και μιλουσα οτι παω στο lidl, καποιοι κοιταζαν σχεδον με οικτο! Ετσι ειναι ο Ελληναρας ομως! Large, κι ας ειναι και με δανεικα! Γιατι αμα δεν φανουμε, πως θα γινει; Δεν ειμαστε δα και τσιπηδες, ετσι; Βλεπεις, μια γενια γαλουχηθηκε-καταστραφηκε, με το αθλιο lifestyle που πουλουσε ο πολυς κ.Κωστοπουλος...('ησασταν βλάχοι, κι ηρθα να σας φτιαξω, καπως ετσι το ειχε πει ο εν λογω κυριος...). Τα χρονια περασαν, ο Ελληνας βρεθηκε στην ανεχεια. Και το Lidl, συνεχισε να προσφερει ποιοτητα, συνεπεια, εξυπηρετηση, και φυσικα και απιστευτες τιμες. Εχω παρει αντικειμενα απο lidl, εδω και 15 χρονια, και παιζουν ακομη... Τωρα δε, και με ιδιοκτητα κτιρια που σταδιακα κατασκευαζει σε ολη την Ελλαδα(τελος τα μεταλλικα-προχειρα κτιρια), με την ακομη μεγαλυτερη ποικιλια κωδικων, και με φουρνους εντος (διαβασα ερχονται νεες αυξησεις στα αρτοποιϊα της γειτονιας), προβλεπω να μαζευει ολο το χαρτι, και δικαιως θα ελεγα. Πλεον στα καταστηματα γινεται το αδιαχωρητο. Η σωστη δουλεια, η συνεπεια, η οντως καλη εξυπηρετηση, οι καλες τιμες, επιβραβευονται, προς οφελος του πελατη φυσικα. Ας παρουν μαθηματα πολλοι αλλοι εργοδοτες και καταστηματαρχες. Εχουν πολλα να διδαχθουν. Εγω εχω να πω, οπως το ειπα και πριν 15 χρονια οταν 'εξυπνοι' λοιδωρουσαν, οτι ευτυχως που εχουμε και τα lidl, στην Ελλαδα, και δη στην Ελλαδα της αρπαχτης και της κρισης. Ο παππούς δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα! Είμαι σίγουρος οτι είναι περήφανος για σένα! 2 1
phanispal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, mindreader είπε Και το Lidl, συνεχισε να προσφερει ποιοτητα, συνεπεια, εξυπηρετηση, και φυσικα και απιστευτες τιμες. 7 λεπτά πριν, mindreader είπε Η σωστη δουλεια, η συνεπεια, η οντως καλη εξυπηρετηση, οι καλες τιμες, επιβραβευονται, προς οφελος του πελατη φυσικα. Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο. 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, mindreader είπε Θυμαμαι πριν 15 χρονια...οταν ψωνιζα και μιλουσα οτι παω στο lidl, καποιοι κοιταζαν σχεδον με οικτο! Κάτι τέτοια δεν είναι σουπερ μαρκετ με την κλασσική έννοια αλλά discount market. Στη Σουηδία είχα μπει σε ένα από αυτά και τα προϊόντα ήταν σε χαμηλή τιμή αλλά είτε κακής ποιότητας είτε έτοιμα να λήξουν. Π.χ κάτι μπισκότα ολόκληρα πακέτα 10 κορώνες (περίπου 1 ευρώ) και έληγαν σε 3 ημέρες. Φυσικά αυτοί που αγόραζαν ως επί το πλείστον ήταν μετανάστες. Σουηδοί ήταν μόνο οι υπάλληλοι. Λίγο πολύ έτσι και στη Γερμανία, δεν συγκρίνεται το Lidl με το Rewe. Στο πρώτο πάνε μετανάστες και φτωχοί Γερμανοί. Στο δεύτερο η μεσαία τάξη και οι πλούσιοι ψωνίζουν από βιολογικά καταστήματα (Bio company, Biomarkt κτλπ) Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί η κρίση τους έχει χτυπήσει όλους οπότε λογικό πολλοί να ψωνίζουν από τα lidl. Μην όμως πας και να τα βαφτίσεις και καλά καταστήματα. Η ποιότητα είναι κάκιστη. Είναι διαφορετικό να λες πως λόγω αναγκών εξαναγκάζομαι και αγοράζω από το lidl ή τη λαϊκή και διαφορετικό να λες το Lidl έχει καλή ποιότητα και είμαι κατευχαριστημένος και δόξα τω Θεό που υπάρχει μπλα μπλα. Εγώ μόνο από Σκλαβενίτη παίρνω γιατί εκτός από την ποιοτική ποικιλία που έχει, προσφέρει και σαν εργοδότης πολύ καλές εργασιακές συνθήκες (βέβαια και εδώ βλέπεις πως τις καλές αμοιβές τις δίνει γιατί όλοι λίγο πολύ εκεί μέσα είναι βίσματα και γνωστός του γνωστού). Έστω και έτσι θα προτιμήσω τον Σκλαβενίτη παρά το lidl ή τα άλλα του ομίλου Ελομάς που δίνουν τον βασικό και στους υπαλλήλους συμπεριφέρονται απαίσια. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από Vasivouzoukos 1
pananton Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) προτιμώ Σκλαβενίτη χρόνια τώρα καθώς είναι σχετικά κοντά στο σπίτι μου και είναι και τεράστιος (έχει τα πάντα, από εξοπλισμό σπιτιού μέχρι ρουχισμό). επίσης τα δικά του προϊόντα με την επωνυμία ΜΑΡΑΤΑ είναι πολύ τίμια αναλογία ποιότητας - κόστους και γενικά τα προτιμώ έναντι άλλων... Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από pananton
Stamer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Η αλήθεια είναι οτι στα σουπερ μαρκετ υπάρχει μια σχετική τάση να βάζουμε ταμπέλες σχετικά με την οικονομικά του καθενός, ωστόσο εγώ προσωπικά δεν το βλέπω έτσι και δεν με απασχολεί κάτι τέτοιο. Εγώ κοιτάζω την δική μου τσέπη και δεν παίρνω το μέρος καμιάς επιχείρησης (όπως γενικά συνηθίζουν οι Έλληνες για οτιδήποτε). Όλα τα σουπερ μαρκετ είναι αναγκαία για μένα για δύο πολύ απλούς λόγους: 1. Το καθένα μπορεί να έχει πράγματα που δεν έχουν τα άλλα (έχω διάφορα τέτοια παραδείγματα να σας δώσω τα οποία με αφορούν και μένα προσωπικά) 2. Ανα πάσα στιγμή, το καθένα έχει τις προσφορές του σε προϊόντα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Έτσι δεν γίνεται υπο νορμαλ συνθήκες να πεις οτι εγώ πάω μόνο στο ένα και όχι στο άλλο. Προφανώς όλοι έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε σε 1-2 κυρίως περισσότερο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις