Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

με αφμ της επιχειρησης συνδεεται και κατ επεκταση με το iban που εχει στη τραπεζα

να υποθεσω 0.80% σου δινουν σε visa & master EE. εκτος ΕΕ και σε εταιρικες ποσο σου δινουν ;;

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ειναι υποχρεωτικο να βαλω συναιτερο εστω κ με μικρο ποσοστο στο μαγαζι μου..τεσπα,εαν γινει καταγγελεια κ δεν εχουμε pos ειναι χιλια ευρω το προστημο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί δεν θα μπορούν να μπουν στο αφορολόγητο όποιες αγορές κάνουμε στο μαγαζί σου, εκτός αν είμαστε άνω των 65 ετών...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ειναι υποχρεωτικο να βαλω συναιτερο εστω κ με μικρο ποσοστο στο μαγαζι μου..τεσπα,εαν γινει καταγγελεια κ δεν εχουμε pos ειναι χιλια ευρω το προστημο.

καλα δε βαζεις συνεταιρο στο μαγαζι σου. το οτι εχεις το pos στο ταμειο δε σημαινει πως δουλευει κιολας.

Δημοσ.

με αφμ της επιχειρησης συνδεεται και κατ επεκταση με το iban που εχει στη τραπεζα

να υποθεσω 0.80% σου δινουν σε visa & master EE. εκτος ΕΕ και σε εταιρικες ποσο σου δινουν ;;Σ

Σε όλες τις κάρτες είναι 0.8% + 0.05€ εκτός της UNION PAY που είναι 1.6% + 0.05€. Α κ δεν χρεώνουν πάγιο συντήρησης στα μηχανάκια.

Ωστόσο πήγα στη Γιούρο, φωτιά, δε συμφέρει. 1.5% σε όλες τις συναλλαγές με προοπτική να κατέβει ανάλογα την κίνηση (ναι καλά), τα μηχανάκια τον 1ο χρόνο δωρεάν χωρίς πάγια συντήρησης ΑΛΛΑ αν δεν χτυπήσουν 15.000€ το καθένα, τον δεύτερο χρόνο θα πληρώνω νοίκι 6μήνου 69€ στο ενσύρματο κ 119€ στο ασύρματο. 'Αντε γειά.

Τέλος, πήγα Αλφα με την οποία απ'ότι φαίνεται θα συνεργαστώ. 0.8% για όλες (δεν χρεώνουν τα 0.05€ ανά συναλλαγή όπως η Πειραιώς), αγορά το ασύρματο μηχανάκι 231€ κ το ενσύρματο δώρο. Αυτά. Την Εθνική άφησα αλλά δεν έχω κ πολλή όρεξη να πάω, αν ξέρει κάποιος τι προσφορά δίνει ας ενημερώσει...

Ξέχασα... ναι, τελικά γίνεται δουλειά χωρίς σταθερή σύνδεση, με το ασύρματο μηχανάκι το οποιο παίρνει κάρτα SIM κ λειτουργεί οπουδήποτε.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε όλες τις κάρτες είναι 0.8% + 0.05€ εκτός της UNION PAY που είναι 1.6% + 0.05€. Α κ δεν χρεώνουν πάγιο συντήρησης στα μηχανάκια.

Ωστόσο πήγα στη Γιούρο, φωτιά, δε συμφέρει. 1.5% σε όλες τις συναλλαγές με προοπτική να κατέβει ανάλογα την κίνηση (ναι καλά), τα μηχανάκια τον 1ο χρόνο δωρεάν χωρίς πάγια συντήρησης ΑΛΛΑ αν δεν χτυπήσουν 15.000€ το καθένα, τον δεύτερο χρόνο θα πληρώνω νοίκι 6μήνου 69€ στο ενσύρματο κ 119€ στο ασύρματο. 'Αντε γειά.

Τέλος, πήγα Αλφα με την οποία απ'ότι φαίνεται θα συνεργαστώ. 0.8% για όλες (δεν χρεώνουν τα 0.05€ ανά συναλλαγή όπως η Πειραιώς), αγορά το ασύρματο μηχανάκι 231€ κ το ενσύρματο δώρο. Αυτά. Την Εθνική άφησα αλλά δεν έχω κ πολλή όρεξη να πάω, αν ξέρει κάποιος τι προσφορά δίνει ας ενημερώσει...

Μου φαίνεται χλωμό να έχουν την ίδια προμήθεια σε όλες τις κάρτες Visa και MasterCard και θα σου εξηγήσω γιατί.

Πριν περίπου ένα χρόνο οι τράπεζες έκαναν παράπονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις υψηλές προμήθειες στις χρεώσεις των εγχώριων καρτών, έτσι η Visa και η MasterCard (γιατί αυτές κάνουν κουμάντο), έριξαν τις προμήθειες τους για τις consumer cards οι οποίες έχουν εκδοθεί από τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για να ρεφάρουν της χασούρα αύξησαν τις προμήθειες τους στις commercial cards Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλες τις κάρτες τους που έχουν εκδοθεί από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δες λίγο τα ψιλά γράμματα στη σύμβαση και θα δεις ότι κάπου πρέπει να διαφοροποιεί τις χρεώσεις σε Visa και MasterCard.

η viva πχ γράφει: Για συναλλαγές με κάρτες credit / debit. Συναλλαγές με άλλες κάρτες (προπληρωμένες, εταιρικές, διεθνείς, κοκ.) χρεώνονται με τη διατραπεζική προμήθεια (interchange fee) προσαυξημένη κατά 0,4%.

Επίσης η Alpha αποκλείεται να σου δίνει 0.8% και στην American Express.

Πάντως πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που έγραψες. Μακάρι να γράψει και κάποιος για την Εθνική.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου φαίνεται χλωμό να έχουν την ίδια προμήθεια σε όλες τις κάρτες Visa και MasterCard και θα σου εξηγήσω γιατί.

Πριν περίπου ένα χρόνο οι τράπεζες έκαναν παράπονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις υψηλές προμήθειες στις χρεώσεις των εγχώριων καρτών, έτσι η Visa και η MasterCard (γιατί αυτές κάνουν κουμάντο), έριξαν τις προμήθειες τους για τις consumer cards οι οποίες έχουν εκδοθεί από τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για να ρεφάρουν της χασούρα αύξησαν τις προμήθειες τους στις commercial cards Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλες τις κάρτες τους που έχουν εκδοθεί από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δες λίγο τα ψιλά γράμματα στη σύμβαση και θα δεις ότι κάπου πρέπει να διαφοροποιεί τις χρεώσεις σε Visa και MasterCard.

Επίσης η Alpha αποκλείεται να σου δίνει 0.8% και στην American Express.

Πάντως πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που έγραψες. Μακάρι να γράψει και κάποιος για την Εθνική.

Το χαρτί που μου έδωσαν έχει 2 πίνακες. Ο ένας είναι για κάρτες έκδοσης άλλων τραπεζών κ γράφει:

Maestro, VCN/BSA Mastercard, χρεωστικές Mastercard, χρεωστικές VISA, εταιρικές Mastercard, εταιρικές VISA, πιστωτικές Mastercard, πιστωτικές VISA οι οποίες όλες έχουν 0.8% +0.05€ κ η UNION PAY 1.6% + 0.05€.

Ο άλλος πίνακας είναι για τις κάρτες έκδοσης Πειραιώς, όλες 0.8% + 0.05€

Στην άλφα ξέχασα κ δε ρώτησα για την American, δεν έχω να πολυκάνω με τουρίστες κ δε με πολυενδιαφέρει, γι'αυτό.

Δημοσ.

Εγω επελεξα ΕΤΕ. 3,40ε ανα μηνα με 0,90% προμηθεια.

Δε θα το πολυχρησιμοποιω αλλωστε και δν ηθελα νταβατζηλικια με συντηρησεις των 10ε ανα μηνα κτλ.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χαρτί που μου έδωσαν έχει 2 πίνακες. Ο ένας είναι για κάρτες έκδοσης άλλων τραπεζών κ γράφει:

Maestro, VCN/BSA Mastercard, χρεωστικές Mastercard, χρεωστικές VISA, εταιρικές Mastercard, εταιρικές VISA, πιστωτικές Mastercard, πιστωτικές VISA οι οποίες όλες έχουν 0.8% +0.05€ κ η UNION PAY 1.6% + 0.05€.

Ο άλλος πίνακας είναι για τις κάρτες έκδοσης Πειραιώς, όλες 0.8% + 0.05€

Στην άλφα ξέχασα κ δε ρώτησα για την American, δεν έχω να πολυκάνω με τουρίστες κ δε με πολυενδιαφέρει, γι'αυτό.

Προφανώς δε στα έδωσαν αναλυτικά και σου έδωσαν μόνο τις χρεώσεις για consumer cards VISA και MasterCard Ευρωπαϊκης Ένωσης και Union Pay που έχει μια ενιαία χρέωση.

η American Express δεν έχει να κάνει μονο με τουρίστες.... η Alpha Bank η οποία έχει τα δικαιώματα της American Express στην Ελλάδα εκδίδει και αρκετές κάρτες American Express στους Έλληνες μιας και γίνονται δεκτές μόνο στα POS της Alpha Bank (νόμιζω και της Eurobank).

Λογικά θα σου δίνουν 3% έως 3.5% στην Am-Ex.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να ενημερωσω για οποιον τον ενδιαφερει χθες το εμαθα και πειρα το μηχανακι pos απο eurobank. Δινουν αυτο της cardlink ειτε ενσυρματο ειτε ασυρματο δωρεαν οποιο και να επιλεξετε για εναν χρονο (ειναι προπληρωμενη απο αυτους η ετησια συνδομη της cardlink) με προμηθεια 0,80%. Μετα τον εναν χρονο δεν ξερουν ακομα τι γινεται αλλα δεν ειναι δεσμευτικο για καποιον που θα το παρει αν δεν τον συμφερει μετα τον εναν χρονο και μπορει να το επιστρεψει αν δει μετα οτι δεν τον συμφερει λογο παγιου.

το εχουν ετοιμοπαραδοτο στο καταστημα το παιρνεις εκεινη την ωρα και φευγεις. την επομενη γινεται η ενεργοποιηση του.

Δημοσ.

4€ το μήνα σε εθνική σήμερα πήρα τήλ πειραιώς 7€ ανα μήνα

ενοικιο βάλε.. 4 ευρό ειναι..αγορά 100+φπα =124€

αν νοικιάσεις 31 μηνες εχεις δωσει 124€

εγώ θα νικιάσω πάντος σε 31 μηνες απο τώρα ισος βγάλουν και με 30€ αγορά (δυσκολα αλλά ποτέ δέν ξέρεις)

Δημοσ.

4€ το μήνα σε εθνική σήμερα πήρα τήλ πειραιώς 7€ ανα μήνα

ενοικιο βάλε.. 4 ευρό ειναι..αγορά 100+φπα =124€

αν νοικιάσεις 31 μηνες εχεις δωσει 124€

εγώ θα νικιάσω πάντος σε 31 μηνες απο τώρα ισος βγάλουν και με 30€ αγορά (δυσκολα αλλά ποτέ δέν ξέρεις)

Ποιο πανω αμα δεις αναφερω οτι στην eurobank το παιρνεις δωρεαν και χωρις ενικοιο τουλαχιστον για τον πρωτο χρονο χωρις να ειναι δεσμευτικο να το συνεχισεις μετα..

Δημοσ.

Δε ξέρω για σας αλλά card link και λοιπές ελληνικές εταιρείες δεν θέλω να έχω καμία σχέση γι'αυτό έβαλα ΠΟΣ από την Εθνική

Δημοσ.

γιατι το μηχανημ της εθνικης τι εταιρείας εινια; 

Δε μου ρθε ακομη για να το δω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

της εθνικης αν θυμαμαι καλα τα εχει η mellon: http://mellongroup.com/el/προϊόντα/τερματικά-eftpos

και alpha, eurobank, πειραιως η cardlink. επισης να ξερετε στην αγορα παιζουν και οι:

first data: https://www.firstdatams.com/fdms/el_gr/home.html

jcc (κυπρος): http://www.jcc.com.cy

η first data και η jcc δινουν και αυτες pos αλλα ο επιχειρηματιας πρεπει να εχει λογ/μο σε Ελληνικη τραπεζα για να μπαινουν τα χρηματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...