Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Φέτος δίνω πρώτη φορά πανελλαδικές απο θετική κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι πως τα έχω βρει σκούρα με τα μαθήματα και δεν με βλέπω να γράφω πολλά μόρια. Αυτό που γούσταρα πάντα είναι τα αυτοκίνητα και μπορώ να ακολουθήσω δυο δρόμους: είτε να περάσω ΤΕΙ Μηχανικών Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη που τα μόρια είναι λίγο ψηλά για το επίπεδό μου είτε να πάω σε ΙΕΚ ως Τεχνικός Μηχανοτρονικής. Όσοι έχετε εμπειρία σχετικά με το θέμα τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ!

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί πιστεύεις οτι στο ΤΕΙ θα είναι καλύτερα;

διότι το ΤΕΙ πιστεύω θα σου ανοίξει περισσότερους δρόμους, όπως επίσης και θα είναι μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

συν οτι το πτυχίο του ΤΕΙ μετράει παραπάνω

• Like 1
Δημοσ.

Έχω τελειώσει και ΙΕΚ και ΑΕΙ, οπότε απο προσωπική εμπειρία σου λέω οτι αν μπορείς να αποφύγεις το ΙΕΚ απέφυγέ το.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρεις να μπείς σε ΑΕΙ/ΤΕΙ τότε ως αντίμετρο (& ημίμετρο) ψάξου για ΙΕΚ.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω τελειώσει και ΙΕΚ και ΑΕΙ, οπότε απο προσωπική εμπειρία σου λέω οτι αν μπορείς να αποφύγεις το ΙΕΚ απέφυγέ το.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρεις να μπείς σε ΑΕΙ/ΤΕΙ τότε ως αντίμετρο (& ημίμετρο) ψάξου για ΙΕΚ.

Γιατί πιστεύεις οτι πρέπει να το αποφύγω;

Δημοσ.

Εκτός και αν κάνεις δυνατά χόμπυ ταυτόχρονα.

Αν έχεις "σοβαρούς" λόγους να εξαγοράσεις χρόνο ενώ ταυτόχρονα προσθέτεις "κάτι" σαν στοιχείο εξειδίκευσης στο βιογραφικό σου, αν δεν θέλεις να πας για τη στρατιωτική σου θητεία και τα λοιπά, το ΙΕΚ είναι η επιλογή σου.

To be noted : Αν στο τέλος δε παλουκωθείς να διαβάσεις (ιδιαίτερα αν είναι πορεία θεωρίας) και να πάρεις τη πιστοποίηση (η οποία δεν είναι απλή και νομίζω κοστίζει να δώσεις), τότε είναι 100% πεταμένος χρόνος. Εργοδότης δε θα δώσει σημασία περισσότερο απ' το να του συστηθείς και να πεις κάνω τη δουλειά ήδη 5 μήνες σε άλλο μαγαζί.

Η πιστοποίηση κάαατι είναι παραπάνω.

Δημοσ.

Εκτός και αν κάνεις δυνατά χόμπυ ταυτόχρονα.

Αν έχεις "σοβαρούς" λόγους να εξαγοράσεις χρόνο ενώ ταυτόχρονα προσθέτεις "κάτι" σαν στοιχείο εξειδίκευσης στο βιογραφικό σου, αν δεν θέλεις να πας για τη στρατιωτική σου θητεία και τα λοιπά, το ΙΕΚ είναι η επιλογή σου.

To be noted : Αν στο τέλος δε παλουκωθείς να διαβάσεις (ιδιαίτερα αν είναι πορεία θεωρίας) και να πάρεις τη πιστοποίηση (η οποία δεν είναι απλή και νομίζω κοστίζει να δώσεις), τότε είναι 100% πεταμένος χρόνος. Εργοδότης δε θα δώσει σημασία περισσότερο απ' το να του συστηθείς και να πεις κάνω τη δουλειά ήδη 5 μήνες σε άλλο μαγαζί.

Η πιστοποίηση κάαατι είναι παραπάνω.

Δεν με ενδιαφέρει η θητεία απλά θέλω να έχω κάποιο χαρτί σε περίπτωση που αποτύχω στις πανελλήνιες. Όταν λες χόμπυ τι εννοείς;

Δημοσ.

Το επίπεδο γνώσης που σου προσφέρει το πανεπιστήμιο είναι μακράν ανώτερο απο αυτό του ΙΕΚ.

Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο που επέλεξες τότε μην περιμένεις στο ΙΕΚ να μάθεις αυτά που χρειάζεσαι. Εκεί θα μάθεις αυτά που χρειάζεσαι για να γίνεις βοηθός κάποιου και τίποτα παραπάνω.

Το χαρτί του ΙΕΚ είναι κάτι παραπάνω απο το απολυτήριο λυκείου και ουσιαστικά δεν αξίζει αν δεν πάρεις και την πιστοποίηση.

Δεν σου εξασφαλίζει τίποτα στα επαγγελματικά, απλά σου δίνει ένα ελάχιστο προβάδισμα σε σχέση με αυτόν που τελείωσε ένα τεχνικό λύκειο (νομίζω τώρα τα λένε ΕΠΑΛ;) και τίποτα άλλο, και αυτό μόνο εντός Ελλάδας γιατί στο εξωτερικό δεν έχει κάποια βαρύτητα.

Ξαναλέω, δώσε τα δυνατά σου για να πετύχεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και αν κάτι στραβώσει τότε και μόνο τότε ξεκίνα να ασχολείσαι με εναλλακτικές.

• Like 1
Δημοσ.

Η μαλακία είναι ότι αυτοί που ίδρυσαν τα ΙΕΚ έχουν πλουτίσει κανονικά πάνω στο καρα σάπιο σύστημα των Πανελληνίων που έχουμε.

Και δεν προσφέρουν τίποτα ούτε σε γνώσεις ούτε σε αξία πτυχίο και δίνεις περισσότερα από όσα αν σπουδαζες στην Ιταλία σε Πανεπιστήμιο.

Δημοσ.

Οχι ΙΕΚ αλλα καλυτερο απ το τιποτα. Στο ανοιχτο πανεπιστημιο δεν μπορεις να κανεις αιτηση; Στο εξωτερικο να πας να σπουδασεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...