VonLoutsos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα στην παρέα. Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το NSA310 500GB Nas της Zyxel. Στα καλά καθούμενα άρχισε να μην εμφανίζεται στο δίκτυο. Πιο συγκεκριμένα αυτό που ΄γίνεται είναι κατά την εκκίνηση ακουω τον δίσκο να μπουτάρει. Πριν αναγνωριστεί από το δίκτυο στιγμιαία ακούγεται ο δίσκος που χαμηλώνουν οι στροφές(σαν να έχει πέσει το ρεύμα) και κάνει Reset (απο οτι καταλαβαίνω). Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Δοκίμασα soft και hard Reset αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Ποιά είναι η πιθανότητα να χάλασε το τροφοδοτικό και όταν ζητάει ο σκληρός ρεύμα να κλατάρει; Πως μπορώ να καταλάβω αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Αντί κατέστησε με άλλο που δουλεύει σωστά στα ιδια τεχν. χαρακτηριστικα, το βύσμα μπορεις να το φτιαξεις για δοκιμη και θα το δεις.., εαν ειναι βραχυκυκλωμενος ενω δινει ρευμα δεν ειναι ευκολο να το καταλαβεις με ενα πολυμετρο για παραδειγμα στο μετασχηματιστη αναφερομαι. 3σημεια 'χοντρικα' μετασχηματιστης/εσωτερικο Nas/ δισκος/οι εχεις να ελενξεις. και το δισκο μπορεις να δεις σαν εσωτερικο σε τι? 'κατασταση' ειναι και θα σε οδηγησει αυτο..
VonLoutsos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Αντικατεστησετο με αλλο που δουλευει σωστα στα ιδια χαρακτηριστικα, το βισμα μπορεις να το φτιαξεις για δοκιμη και θα το δεις.., εαν ειναι βραχυκυκλωμενος ενω δινει ρευμα δεν ειναι ευκολο να το καταλαβεις με ενα πολυμετρο για παραδειγμα στο μετασχηματιστη αναφερομαι. 3σημεια 'χοντρικα' μετασχηματιστης/εσωτερικο Nas/ δισκος/οι εχεις να ελενξεις. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο δίσκος, με το δείκτη που είχε μέσα το NAS φαινόταν σε αρκετά καλή κατάσταση, το NAS που το άνοιξα δεν είχε κανέναν πυκνωτή σκασμένο/φουσκωμένο. Το τροφοδοτικό είναι και το πιο περίεργο να βρεθεί, θα το τσεκάρω πάντως
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο δίσκος, με το δείκτη που είχε μέσα το NAS φαινόταν σε αρκετά καλή κατάσταση, το NAS που το άνοιξα δεν είχε κανέναν πυκνωτή σκασμένο/φουσκωμένο. Το τροφοδοτικό είναι και το πιο περίεργο να βρεθεί, θα το τσεκάρω πάντως Αλλαξε με καποιο αλλο απλα καλωδια θα κοψεις και να ειναι στα ιδια input-output και εαν ειναι προβληματικος οικονομικοι αλλαζεις απο οπου σε βολευει..
achilles_g_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Έχεις κάποιον αλλο δίσκο να δοκιμάσεις πριν αρχίσεις τις δοκιμες στο τροφοδοτικό;;
VonLoutsos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Έχεις κάποιον αλλο δίσκο να δοκιμάσεις πριν αρχίσεις τις δοκιμες στο τροφοδοτικό;; Λες να μας την έκανε έτσι ξαφνικά ο δίσκος; Μπορώ να βρω να δοκιμάσω πιστεύω...
achilles_g_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Λες να μας την έκανε έτσι ξαφνικά ο δίσκος; Μπορώ να βρω να δοκιμάσω πιστεύω... Σκέφτομαι ότι κατά την 1η εγκατάσταση του δίσκου, το nas δημιουργεί αρχεία σε αυτόν.. Λέω μήπως και....
VonLoutsos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Σκέφτομαι ότι κατά την 1η εγκατάσταση του δίσκου, το nas δημιουργεί αρχεία σε αυτόν.. Λέω μήπως και.... Θα κοιτάξω καλύτερα αν συνδέσω τον δίσκο που έχω στο NAS σε desktop pc για να δω πως συμπεριφέρεται εκεί . Μην γίνει καμιά στραβή και κάνει φορμάτ στο σκληρό που θα βάλω για δοκιμή στο NAS
VonLoutsos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Νομίζω θα τον φορμάρει.. Όχι τον δίσκο του Desktop στο NAS, όπου μάλλον θα τον φορμάρει αλλά τον δίσκο του NAS στο Desktop
VonLoutsos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δεν το έχω κοιτάξει, γιατί ο διαθέσιμος δίσκος που έχω έχει Molex τετράπινο ενώ το NAS όλα SATA (και για ρεύμα) και αντίστοιχα το εξωτερικό case που έχω. Μία από τα ίδια το Desktop (Athlon XP 1800 ). Όταν έχω νέα θα ενημερώσω
VonLoutsos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Σύνδεσα τον σκληρό με ένα εξωτερικό case στο Laptop και αν και δεν τον αναγνώρισε ως USB (ίσως λόγω του format από το NAS) τον αναγνώρισε το HD Sentinel. Όπου εκεί εβγαλε: Επιδόσεις 100% και Υγεία 8%. Τα δεχόμαστε τα αποτελέσματα που μας βγάζει και τον θεωρούμε υπεύθυνο;
achilles_g_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Αν το πρόγραμμα τον διαβάζει σωστά, τότε ναι ο δίσκος φταίει. Έχεις δεδομένα που δεν θέλεις να χάσεις?
VonLoutsos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Όταν λες σωστά τι εννοείς; Είδε το Laptop την εξωτερική θήκη αλλά δεν έβγαλε τον σκληρό στο My Computer(ίσως γιατί είναι από το NAS), αλλά στο HD Sentinel έδειξε αναλυτικά το όνομά του. Άρα πιστεύω οτι τον διαβάσε σωστά. Τα δεδομένα εν δυνάμει αδιάφορα ήσαντε. Υ.Γ Μόλις έβαλα έναν άλλον παλιό σκληρό που έχω στην εξωτερική θήκη και τον είδε κανονικά και στο My Computer και στο HD Sentinel. Άρα μάλλον δνε τον έδειχνε επειδή ήταν στο NAS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα