Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά θέλουμε να πουλήσουμε ένα διαμέρισμα που έχουμε αλλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα θα πρέπει να διακυμανθεί η τιμή του.Πιστεύετε πως θα πρέπει να πάμε σε μεσίτη;Υπάρχει κάποιος (σοβαρός) εμπειρογνώμον που θα μπορούσε να  έκανε μια σοβαρή αξιολόγηση;

Γενικά πάντως το σπίτι 85 τ.μ είναι 30ετιάς,χωρίς πάργκινγκ και αυτόνομη θέρμασνση αλλά καλοδιατηρημένο,κεντρικό σε σχετικά καλή περιοχή (Χαλάνδρι).

Χειρότερα μπένουμε μέσα με ΕΝΦΙΕΣ και κοινόχρηστα οπότε σκεφτήκαμε πως θα είναι καλύτερα να το ξεφορτωθουμε...

Έχετε κάτι να μου προτείνετε;Ευχαριστώ

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά θέλουμε να πουλήσουμε ένα διαμέρισμα που έχουμε αλλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα θα πρέπει να διακυμανθεί η τιμή του.Πιστεύετε πως θα πρέπει να πάμε σε μεσίτη;Υπάρχει κάποιος (σοβαρός) εμπειρογνώμον που θα μπορούσε να  έκανε μια σοβαρή αξιολόγηση;

Γενικά πάντως το σπίτι 85 τ.μ είναι 30ετιάς,χωρίς πάργκινγκ και αυτόνομη θέρμασνση αλλά καλοδιατηρημένο,κεντρικό σε σχετικά καλή περιοχή (Χαλάνδρι).

Χειρότερα μπένουμε μέσα με ΕΝΦΙΕΣ και κοινόχρηστα οπότε σκεφτήκαμε πως θα είναι καλύτερα να το ξεφορτωθουμε...

Δες στις αγγελίες πόσο πωλούνται σπίτια με τα χαρακτηριστικά του δικού σου.

• Like 3
Δημοσ.

Το ίδιο σκέφτεται και ο υποψήφιος αγοραστής για τον ΕΝΦΙΑ και τα κοινόχρηστα. Με τους ρυθμούς που στέλνουν κατασχετηρια τράπεζες και εφορία και την λίστα του Τειρεσία να κοντεύει να εκραγεί, πολύ δύσκολο να το πουλήσεις και θα είναι κρίμα να το δώσεις κοψοχρονια.

Δημοσ.

Σοβαρές αξιολογήσεις κάνουν μόνο οι πιστοποιημένοι εκτιμητές, οι οποίοι πληρώνονται φυσικά.

Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να το προωθήσετε μόνοι σας? Αν ναι τότε δεν είναι ανάγκη να πάτε σε μεσίτη.

Επίσης για να το φορτωθεί κάποιος άλλος θα πρέπει να το πληρώσει σε εξευτελιστική τιμή, αλλιώς δεν πουλιέται τίποτα.

Δημοσ.

Σοβαρές αξιολογήσεις κάνουν μόνο οι πιστοποιημένοι εκτιμητές, οι οποίοι πληρώνονται φυσικά.

Ναι φυσικά να πληρώσουμε αν λάβουμε μια σοβαρή και εξακριβωμενη απάντηση.

Πως μπορώ να το ψάξω στο google αυτό για να μου βγάλει εκτιμητές;

Δημοσ.

Ερώτηση: Αν το ενοικιάσεις δηλαδή με 300-400€ το μήνα δεν σας μένει καλό κέρδος; Ο ΕΝΦΙΑ άντε να σας φάει ένα μηνιάτικο. Άλλο ένα 11% είναι ο φόρος, δηλαδή άλλο ένα μηνιάτικο. Θα δώσετε κι ένα ακόμα για ζημίες που επιβαρύνουν εσάς ως ιδιοκτήτη, οπότε τα υπόλοιπα 9 ενοίκια μένουν τσέπη. Στη χειρότερη είναι 2700€. 

• Like 1
Δημοσ.

Τι πιστοποιημενοι εκτιμητες και κουραφεξαλα?

Αυτα δεν ειναι για εναν απλο ιδιωτη που ψαχνει να πουλησει ενα σπιτι.

Βρες ενα μεσιτη,για να μην σε πρηζει ο καθε χασομερης που θα ερχεται να το δει,και ρωτησε τον ποσο περιπου πουλιουνται αντιστοιχα σπιτια.

Το βαζει αγγελια σε μια τιμη που θα αποφασισεις εσυ αλλα θα ειναι κοντα σε αυτη που σου ειπε ο μεσιτης και αν χτυπαει το τηλεφωνο και δειχνουν ενδιαφερον εχει καλως,αν δεν χτυπαει θα πρεπει να ριξεις την τιμη.

Η πραγματικη τρεχουσα αξια δεν ειναι ουτε η αντικειμενικη ουτε αυτη που θα σου πει ο οποιοσδηποτε εκτιμητης αλλα αυτη που θα δειχνουν ενδιαφερον οι αγοραστες.

Ολα αυτα αν εισαι αποφασισμενος οτι θες να πουλησεις,αν δεν καιγεσαι αστο αλλα κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι οι τιμες θα ανεβουν στο μελλον

• Like 9
Δημοσ.

Για ένα τυπικό διαμέρισμα που όμοιά του έχουν πουληθεί αρκετά στην περιοχή, άρα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την εκτίμηση της εμπορικής του αξίας με βάση τη συγκριτική μέθοδο (αυτοί χρησιμοποιούν οι εκτιμητές στην περίπτωση αυτή), δεν απαιτείται εκτιμητής. Αρκεί η εκτίμηση μιας μεσιτικής εταιρείας που πουλάει στην περιοχή. Άλλωστε, οι πιστοποιημένοι εκτιμητές (ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην παραπάνω λίστα και είναι φίλος και συμφοιτητής μου στο Πολυτεχνείο), παίρνουν τα στοιχεία για πωληθέντα ακίνητα από Τράπεζες και δημοσιευμένα αποτελέσματα πωλήσεων μεσιτικών εταιρειών (για τα πωληθέντα). Δηλαδή, από μεσίτες! Επίσης, στο τέλος κάθε εκτίμησης, ακολουθούν και επιφυλάξεις ("με την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι αληθή" κλπ).

Για ιδιαίτερες περιπτώσεις (ακίνητα για τα οποία δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ημιτελή κτίσματα κλπ), θεωρώ ότι οι πιστοποιημένοι είναι καταλληλότεροι και σίγουρα πιο πειστικοί, μια και έχουν τη γνώση, αλλά γνωρίζουν και τη μεθοδολογία για να εκτιμήσουν σωστά ένα τέτοιο ακίνητο (πχ χρησιμοποιούν τη μέθοδο αποσβεσμένου κόστους αντικατάστασης).

Άρα, για το διαμέρισμα του ts, ένας έμπειρος μεσίτης της περιοχής αρκεί.

Δες στις αγγελίες πόσο πωλούνται σπίτια με τα χαρακτηριστικά του δικού σου.

Συντελεστής απομείωσης, 15% τουλάχιστον (δεν είναι και στάνταρ).

• Like 4
Δημοσ.

Χοντρικά η τιμη που ειναι πολυ εφικτο να ενοικιαστεί (π.χ 350 ευρω) επι 20 χρονια (240 μήνες) είναι η αξία του.

Αρα 350*240 = 84.000 ευρω.

Δημοσ.

Για ένα τυπικό διαμέρισμα που όμοιά του έχουν πουληθεί αρκετά στην περιοχή, άρα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την εκτίμηση της εμπορικής του αξίας με βάση τη συγκριτική μέθοδο (αυτοί χρησιμοποιούν οι εκτιμητές στην περίπτωση αυτή), δεν απαιτείται εκτιμητής. Αρκεί η εκτίμηση μιας μεσιτικής εταιρείας που πουλάει στην περιοχή. Άλλωστε, οι πιστοποιημένοι εκτιμητές (ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην παραπάνω λίστα και είναι φίλος και συμφοιτητής μου στο Πολυτεχνείο), παίρνουν τα στοιχεία για πωληθέντα ακίνητα από Τράπεζες και δημοσιευμένα αποτελέσματα πωλήσεων μεσιτικών εταιρειών (για τα πωληθέντα). Δηλαδή, από μεσίτες! Επίσης, στο τέλος κάθε εκτίμησης, ακολουθούν και επιφυλάξεις ("με την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω στοιχεία είναι αληθή" κλπ).

Για ιδιαίτερες περιπτώσεις (ακίνητα για τα οποία δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ημιτελή κτίσματα κλπ), θεωρώ ότι οι πιστοποιημένοι είναι καταλληλότεροι και σίγουρα πιο πειστικοί, μια και έχουν τη γνώση, αλλά γνωρίζουν και τη μεθοδολογία για να εκτιμήσουν σωστά ένα τέτοιο ακίνητο (πχ χρησιμοποιούν τη μέθοδο αποσβεσμένου κόστους αντικατάστασης).

Δεν το'πιασα, μένω και χρόνια εξωτερικό...

Μετάφραση :P

Δημοσ.

Μιας και φαίνεσαι γνώστης του αντικειμένου,λες να έχω θέματα με την εφορία και να με φορολογήσει για την αντικειμενική του αξία (η οποία το κατώτατο είναι 100 χιλιάρικα) αν εγώ το δώσω για 85;

Δημοσ.

Δεν το'πιασα, μένω και χρόνια εξωτερικό...

Μετάφραση :P

Οι τιμές που βλέπεις στις αγγελίες είναι οι τιμές που ζητάνε οι πωλητές, όχι οι τιμές που μπορούν να πουληθούν(εμπορική αξία). Εντελώς μπακαλίστικα η εμπορική αξία είναι τουλάχιστον 15% πιο κάτω από τις τιμές που ζητάνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...