Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Πες ότι πέφτουν 10% (έχουν πέσει ήδη πάνω από 15%). Αυτό σημαίνει ότι για ακίνητο με 100.000 παλαιά αντικειμενική και 90.000 η νέα, ο φόρος μεταβίβασης (που επιβαρύνει τον αγοραστή) από 3.000 ευρώ θα πάει 2.700... Πούλα!!! Σαν άσχετος σκέφτομαι ότι ο αγοραστής μπορεί να σκέφτεται πως επειδή έπεσε η αντικειμενική πρέπει να μου ρίξεις και την εμπορική... Δεν πεφτουν οι αντικειμενικες εδω και 2 χρονια λενε το ιδιο παραμυθι θα χασουν πολλα λεφτα και βρισκουν ταχα μου δυσκολιες εφαρμογης. Τι εννοείς δεν πέφτουν? Το 2016 δεν έπεσαν? Επιπλέον είναι μνημονιακή δέσμευση (ok lol ) να πάνε στις εμπορικές τιμές...
kirileman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Πολύ θα ήθελα να μάθω με ποιό τρόπο θα αποτυπωθεί στα Συμβόλαια η "πληρωμή του τιμήματος στο εξωτερικό", έτσι απο περιέργεια. Ένα μικρό μέρος θα έρθει στην Ελλάδα και αυτό θα γραφτεί ως συμφωνηθέν τίμημα. Τα υπόλοιπα, από τράπεζα εξωτερικού σε τράπεζα εξωτερικού, άντε βρες τα.
kezm Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ολα ειναι σχετικα,φιλος μου πουλησε διαμερισμα στην Παλληνη πριν κανα μηνα 130.000 οσα ακριβως και το ειχε αγορασει πριν απο 15 χρονια. Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Αυτα που εχουν μεγαλη πτωση ειναι τα μεγαλα σπιτια σε ακριβες περιοχες και τα παλια διαμερισματα στο υποβαθμισμενο κεντρο. Βρες εναν καλο μεσιτη που γνωριζει την περιοχη και θα σε βοηθησει. Το ποιος ειναι καλος μεσιτης βεβαια ειναι ενα θεμα που χωραει πολυ κουβεντα... Όπως τα λες!!! Με κάλυψες 100% Μας πετάνε την καραμέλα ότι παίρνεις σπίτι με 2Κ και αναρωτιέμαι αφού είναι τόσο κάτω οι τιμές, γιατί δεν αγοράζουν και οι ίδιοι κάτι σαν επένδυση! Την τρελή καθύζηση την έχουν φάει τα σαπάκια του κέντρου και τα πολυτελή, αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Είναι σπίτια που ενώ έχουν σοβαρότατα μειονεκτήματα, οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν το γρηγορότερο δυνατό! Ξεφορτώνομαι = Ξεπουλάω! Δεν λέω ότι οι τιμές δεν έχουν πέσει και στα υπόλοιπα ακίνητα! Προφανώς τις άγγιξε και αυτές η κρίση, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια! Αν έπεφταν έτσι οι τιμές σε όλα τα ακίνητα και εμφανίζοταν συνέχεια ευκαιρίες, όλοι θα αγοράζαμε!!! 1
chill Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν υπαρχει ανάγκη για χρήμα αποφύγετε την ρευστοποίηση περιουσίας. Δεν αξίζει σε αυτο το καθεστώς αβεβαιότητας και το cash εξαϋλώνεται πολύ ευκολότερα απ'τα τσιμέντα. Κατα τα πουλούσα 2 σπίτια τον Δεκέμβριο. Διαμέρισμα σε καλοδιατηρημένη πολυκατοικία του '71 και μονοκατοικία - οροφοδιαμέρισμα του '63 μαζι με το οικόπεδο που εχει υποστεί δυο ανακαινίσεις (και αυτή τη στιγμή τρώει την τρίτη). Μη φανταστείτε τπτ μεσίτες - δεν εχω κατι εναντίον τους απλα δεν είχα καταςταλαξει αν επιθυμώ πώληση ή οχι -σαν ιδιώτης τα προώθησα με ένα απλό πωλείται και απο στόμα σε στόμα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση για τη μονοκατοικία σε τιμη έως 95k απο ζευγάρι που γούσταρε τρελά. Την ίδια ημερα που ξεκοκαλίσε το σπιτι ήθελε να το κλείσει. Στο άλλο μικρότερη ζήτηση αλλα ειχε και αυτο τις προτάσεις του. Γενικότερα και για τα δεδομενα της εποχής θα έκανα καλό deal. Δεν ήθελα να πουλήσω, ήθελα να πουλήσω και να αγορασω. Δυστυχώς το σπιτι που είχα δει και σκεφτόμουν με τη γυναίκα να αγορασω πήρε ως δια μαγείας ενα 20αρικο πανω....-έμαθε οτι πουλάω για να αγορασω- "χωριό" η περιοχή. Ακόμα και με τα 20 πανω και πάλι μου φαίνεται fair price για τέτοιο σπιτι αλλα ας όψεται που δεν γουστάρω τις μαλακιες στις οποίες συναλλαγές μου. Εντέλει αποφάσισα να ανακαινησω την μονοκατοικία και να μην κανω αλλαγη στα περιουσιακά. Κατα τα αυτο που είπε ο ειδικός και πέσαμε να τον φάμε ειναι μεγάλη αλήθεια. Οποια οικογένεια στην Ελλαδα δεν έκανε ενα τουλάχιστον σπιτι -αν δεν συνέβη καποια ατυχία- λυπάμαι αλλα πρόκειται για ανεπρόκοπη. Την 40χρονη περίοδο της ευμάρειας ηταν το πιο απλό πράγμα ακόμα και χωρις δάνειο. Ξέρω πολλές οικογένειες οχι μια και δυο που έκαναν σπίτια και εξωχικα όντας μισθωτοί. Με πολλή δουλεια και σωστή διαχείριση ηταν εφικτό. Και δεν χρειαζόταν ουτε να είσαι ΔΥ ή Ελ. Επαγγελματίας. Για εμάς το ζητούμενο ειναι να περισώσουμε οτι έχτισαν οι άλλοι για μας. Και μονο αυτο φαντάζει δυσκολο. Να επεκτείνουμε αυτή τουλάχιστον την περίοδο ειναι δυσκολο αν οχι ακατόρθωτο. 2
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ολα ειναι σχετικα,φιλος μου πουλησε διαμερισμα στην Παλληνη πριν κανα μηνα 130.000 οσα ακριβως και το ειχε αγορασει πριν απο 15 χρονια. Και τι ακριβώς θέλεις να μας πεις με αυτό? Πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν έχασε καθόλου από την αξία του τα τελευταία χρόνια?
kirileman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Και τι ακριβώς θέλεις να μας πεις με αυτό? Πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν έχασε καθόλου από την αξία του τα τελευταία χρόνια? Ούτε ο χρόνος δεν το άγγιξε.
Undertaker25 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ρε παιδιά θέλουμε να πουλήσουμε ένα διαμέρισμα που έχουμε αλλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα θα πρέπει να διακυμανθεί η τιμή του.Πιστεύετε πως θα πρέπει να πάμε σε μεσίτη;Υπάρχει κάποιος (σοβαρός) εμπειρογνώμον που θα μπορούσε να έκανε μια σοβαρή αξιολόγηση; Γενικά πάντως το σπίτι 85 τ.μ είναι 30ετιάς,χωρίς πάργκινγκ και αυτόνομη θέρμασνση αλλά καλοδιατηρημένο,κεντρικό σε σχετικά καλή περιοχή (Χαλάνδρι). Χειρότερα μπένουμε μέσα με ΕΝΦΙΕΣ και κοινόχρηστα οπότε σκεφτήκαμε πως θα είναι καλύτερα να το ξεφορτωθουμε... Έχετε κάτι να μου προτείνετε;Ευχαριστώ Να ξέρεις κάτι. Δεν είναι εποχή πωλήσεων. Και δη πωλήσεων μέσω μεσιτών. Έχω κακή εμπειρία απο μεσίτες αφού προσπαθούν να σκοτώσουν το ακίνητό σου και όχι να το πουλήσουν μόνο και μόνο για να βγάλουν κέρδος. Άσε που κάποιοι μεσίτες σε βάζουν να υπογράψεις συμβόλαιο ότι δεν μπορείς να το πουλήσεις έξω από αυτόν. Βάλτο σε sites όπως η ΧΕ, με αναλυτικές φώτο κτλ. Εγώ από τη ΧΕ πούλησα ένα ακίνητο που είχαμε σε σχεδόν διπλή τιμή από εκείνη που μου έδινε ο αγοραστής του μεσίτη.
vradypous Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Να ξέρεις κάτι. Δεν είναι εποχή πωλήσεων. Και δη πωλήσεων μέσω μεσιτών. Έχω κακή εμπειρία απο μεσίτες αφού προσπαθούν να σκοτώσουν το ακίνητό σου και όχι να το πουλήσουν μόνο και μόνο για να βγάλουν κέρδος. Άσε που κάποιοι μεσίτες σε βάζουν να υπογράψεις συμβόλαιο ότι δεν μπορείς να το πουλήσεις έξω από αυτόν. Βάλτο σε sites όπως η ΧΕ, με αναλυτικές φώτο κτλ. Εγώ από τη ΧΕ πούλησα ένα ακίνητο που είχαμε σε σχεδόν διπλή τιμή από εκείνη που μου έδινε ο αγοραστής του μεσίτη. Συμφωνώ όμως τι να κάνεις;Αν περιμένεις και άλλο μπορεί να πέσει ακόμα περισσότερο η αξία του ακινήτου με τέτοια κρίση που υπάρχει.Δεν το συζητώ καν αν γυρίσουμε σε δραχμή.
bill999r Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν σου χρειάζεται φίλε μου πουλά το. Άλλωστε τα 75000-80.000 για σπίτι του 80 νομίζω ότι είναι εξαιρετικά λεφτά και μάλιστα στην εποχή μας. Γενικά τα νεοδμητα έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, ενώ διαμερίσματα σαν το δικό σου είτε κράτησαν την αξία τους ή έχασαν ένα μικρότερο ποσοστό. Αλλά γενικά τα 80.000 είναι πάρα πολύ καλά λεφτά για να ξεφορτωθεις ένα σπίτι που δεν χρειάζεσαι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν σου χρειάζεται φίλε μου πουλά το. Άλλωστε τα 75000-80.000 για σπίτι του 80 νομίζω ότι είναι εξαιρετικά λεφτά και μάλιστα στην εποχή μας. Γενικά τα νεοδμητα έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, ενώ διαμερίσματα σαν το δικό σου είτε κράτησαν την αξία τους ή έχασαν ένα μικρότερο ποσοστό. Αλλά γενικά τα 80.000 είναι πάρα πολύ καλά λεφτά για να ξεφορτωθεις ένα σπίτι που δεν χρειάζεσαι. Ελπίζω να μιλάς για το συγκεκριμένο κι όχι γενικά.
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν σου χρειάζεται φίλε μου πουλά το. Άλλωστε τα 75000-80.000 για σπίτι του 80 νομίζω ότι είναι εξαιρετικά λεφτά και μάλιστα στην εποχή μας. Γενικά τα νεοδμητα έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, ενώ διαμερίσματα σαν το δικό σου είτε κράτησαν την αξία τους ή έχασαν ένα μικρότερο ποσοστό. Αλλά γενικά τα 80.000 είναι πάρα πολύ καλά λεφτά για να ξεφορτωθεις ένα σπίτι που δεν χρειάζεσαι. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει, τα παλιά διαμερίσματα είναι αυτά που έχουν χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό της αξίας τους μια και κρατούσαν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.
Zerg13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Οι μονες τιμες ακινητων που κρατανε αξια, ακομα, ειναι των παραλιακων τοποθεσιων. Εκει χτυπανε ξενοι κα δεν τους νοιαζουν τα χρηματα ιδιαιτερα. Ο νομος της προσφορας και της ζητησης.Απο 70-120 χιλιαρικα εκει μεσα πρεπει να σαι. Αυτο που σου παν, πας σε μεσιτη ειναι φιξ οι τιμες. Επισης οπως σωστα ειπαν καποιοι, αλλη αξια εχει το ευρω μεσα στην ελλαδα και αλλη αξια, εκτος. Η υποτιμηση με ολη την εννοια της λεξεως.
kirileman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Οι μονες τιμες ακινητων που κρατανε αξια, ακομα, ειναι των παραλιακων τοποθεσιων. Εκει χτυπανε ξενοι κα δεν τους νοιαζουν τα χρηματα ιδιαιτερα. Δεν ισχύει. Κυρίως το 2ο.
bill999r Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Το ακριβώς αντίθετο ισχύει, τα παλιά διαμερίσματα είναι αυτά που έχουν χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό της αξίας τους μια και κρατούσαν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές. Αναλογικά οι τιμές έχουν πέσει περισσότερο σε νεοδμητα ή έστω 10ετιας πάρα στα χρεπια του 70-80....μάλιστα όσο πιο παλιό τόσο λιγότερη η διαφορά. Πάντως για μένα 80.000 είναι υπερβολικό πόσο για κτίσμα του 80. Όπως υπερβολικές είναι και οι τιμές γενικά των ακινήτων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα