kr0m Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 χρειάστηκε λοιπόν προ ημερών να χρησιμοποιήσω έναν παλιό μου υπολογιστή απο τον οποίον επισκέφθηκα την ιστοσελίδα του Πλαισίου.Προς έκπληξή μου, είδα πως ήμουν συνδεδεμένος σε έναν λογαριασμό μου, στον οποίον ήταν όλα μου τα στοιχεία. Υπέθετω πως θα δημιουργήθηκε το 2013, όταν και έκανα την πρώτη μου "μεγάλη" αγορά από το Πλαίσιο, έναν υπολογιστή.μπήκα λοιπόν στο live chat του Πλαισίου ζητώντας την διαγραφή του λογαριασμού μου, αλλά και των στοιχείων μου απο τις βάσεις δεδομένων τους, για να μου απαντήσουν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο!Περνώντας προχτές απο κατάστημά τους, μου είπαν πως θα ενημέρωναν τα κεντρικά, πράγμα που δεν έγινε, και επίσης ο λογαριασμός είναι ακόμα εκεί.θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο;
Gtr34 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Άλλαξε τα στοιχεία σου και άστον να υπάρχει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μπορεις να ζητησεις την διαγραφη και δεν μπορουν να την αρνηθουν. https://www.dataprotection.ie/docs/A-guide-to-your-rights-Plain-English-Version/r/858.htm αν ψαξεις μπορεις να βρεις και τη νομοθεσια αλλα βαριεμαι να το κανω. Διαβασε 6-9 1
johnkal Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Και τι θα κερδίσεις από όλη αυτή τη διαδικασία; Γιατί έχεις πρόβλημα; 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Και τι θα κερδίσεις από όλη αυτή τη διαδικασία; Γιατί έχεις πρόβλημα; Γιατι δεν γουσταρεις να δινεις τα στοιχεια σου παντου που πολλες φορες σημαινει να σε πρήζουν για τηλεφωνικες μαλακιες 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Το 99% σε πρηζει με email..Οχι τηλεφωνα. Αυτο ειναι το λιγοτερο γιατι ειτε δινεις 2ο εμειλ που εχεις μονο για αυτο το σκοπο ειτε φτιαχνεις κανονες που με το που σου ερθει μειλ απο το συγκεκριμενο domain το πας στον καδο απευθειας
e-tic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Αναφέρεις τον νόμο 2472/1997 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και την τροποποίησή του (νόμος 3471/2006), καθώς και τον δημοσιευμένο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενσωματώνεται αυτές τις μέρες και στην Ελληνική νομοθεσία. Μπορείς να επικαλεστείς το "δικαίωμα στη λήθη" που ορίζει ο κανονισμός αυτός ή/και την διαγραφή απο μητρώο, όπως ορίζει ο 3471/2006, και να τους απειλήσεις με καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Για να είσαι 100% σίγουρος, κάνε το αίτημά σου γραπτά, αναφέροντας τους παραπάνω νόμους και με κοινοποίηση στην ΑΠΔΠΧ, ώστε να αναγκαστούν να σου απαντήσουν γραπτά. 1
kr0m Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Αναφέρεις τον νόμο 2472/1997 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και την τροποποίησή του (νόμος 3471/2006), καθώς και τον δημοσιευμένο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενσωματώνεται αυτές τις μέρες και στην Ελληνική νομοθεσία. Μπορείς να επικαλεστείς το "δικαίωμα στη λήθη" που ορίζει ο κανονισμός αυτός ή/και την διαγραφή απο μητρώο, όπως ορίζει ο 3471/2006, και να τους απειλήσεις με καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Για να είσαι 100% σίγουρος, κάνε το αίτημά σου γραπτά, αναφέροντας τους παραπάνω νόμους και με κοινοποίηση στην ΑΠΔΠΧ, ώστε να αναγκαστούν να σου απαντήσουν γραπτά. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα