Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello σε ολους.

Σε λιγο καιρο προκειται να μετακομισουμε οικογενειακως στο σπιτι των παππουδων μου το οποιο βρισκεται αρκετα μακρια απο το dslam της περιοχης μου, και τα καφαο στην περιοχη ειναι τα παλια (δεν ξερω καν ποσα ειναι και που βρισκονται, λες και δεν υπαρχουν καν), αρα vdsl δεν παιζει με την καμια (επιβεβαιωμενο και απο τον οτε στην ιστοσελιδα διαθεσιμοτητας).

Οι "ταχυτητες" που πιανουν οι γειτονες ειναι περιπου στα 10 Mbps.

Και εδω ερχομαι να ρωτησω:

Πρωτον, γινεται να βαλουμε 2 ξεχωριστες 24αρες γραμμες ιντερνετ στο σπιτι?

(καταλαβαινω σωστα πως ο λογαριασμος λογικα θα ειναι 20 €/μηνα η καθε γραμμη ιντερνετ αρα δυο γραμμες = 40 €/μηνα, η οχι?)

Δευτερον, γινεται αυτες τις δυο γραμμες να τις κανουμε bonding (οπως πχ στον καναδα που κανουνε bonding 2 γραμμες 150/50 για 300/100) ωστε να εχουμε "πραγματικη" 48αρα γραμμη?

Αν δεν γινεται bonding, τοτε αυτο που με ενδιαφερει ειναι η φυσικη υπαρξη δυο 24αρων συνδεσεων στο σπιτι ωστε μετα να διαμοιρασω το bandwidth εγω οπως θελω (μια γραμμη-ρουτερ στους γονεις που streamaroun, μια στα παιδια για gaming, κλπ)

Θα περασω και απο καταστηματα Cosmote και Nova να ρωτησω, απλα θα ηθελα να γνωριζω αν θεωρητικα γινεται, το εχει κανει καποιος, κλπ...

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Γίνεται load balance, αλλά απαιτείτε ειδικός εξοπλισμός.

Καταρχήν, πρέπει να δείς ότι έχεις τουλάχιστο 2 ελεύθερα ζευγάρια χαλκού στον χώρο σου.

Εγώ στην περίπτωση μου έκανα load balance 2 γραμμές (hol-forthnet) από 14Μβιτ έκαστη, χρησιμοποιώντας τα modem των παρόχων, και ένα router Asus RTN66, με firmware που υποστήριζε την δυνατότητα.

Υπόψη ότι full κατέβασμα με 2,5ΜΒ/s έβλεπα μόνο σε torrents.

Σε κανονικό σερφάρισμα, λόγω του ότι έχεις 2 ξεχωριστές ip, ο router έστελνε την κίνηση όπου θεωρητικά είχε το λιγότερο traffic. 

Σε απλό μονό downloading, προφανώς χρησιμοποιούσε μόνο μια απο τις 2 γραμμές επίσης.

Δημοσ.

ναι γιατι να μην μπορεις και μην εχεις καλωδιο θα σου βαλει ο οτε

και οταν μπουν οι 2 γραμμες κανε αυτο π σκεφτηκες 1 για τους γονεις σου 1 μονο για σενα

τερμα απλο μην μπεις σε κατι πιο πολυπλοκο δεν αξιζει

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Sorry που δινω ζωη σε παλιο thread αλλα το κανω για να βοηθησω και αλλους που μπορει να εχουν την ιδια απορια.

Για τις 2 γραμμες που ρωτησα, στον ΟΤΕ της περιοχης μου μου ειπανε οτι δεν μπορουν να μου τις δωσουνε "λογω αδυναμιας του KV" (αυτο μου ειπανε). Μου προτειναν να περιμενω για VDSL.

Τσουπ τσουπ ο ΟΤΕ ξεκινησε να βαζει τα νεα "διφυλλα" KV στη γειτονια, και ρωτωντας τους τεχνικους εμαθα οτι θα μπορουν να δωσουν ταχυτητες VDSL σε σπιτια. Το προβλημα λυθηκε. Ελπιζω μονο οι γονεις να μην streamaroυν σε 4Κ :-D

Long story short, αν δεν γινεται να βαλετε 2 γραμμες, περιμενετε για VDSL. Κααααααποτε θα ερθει και αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...