kanesaxo Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Θα μπορούσες σε παρακαλώ να απαντήσεις λιγο πιο συγκεκριμμένα; Δηλαδή: α) εάν μου το κλεψουν, παρακάμπτεται το αποτύπωμα; β) απ'της σελίδα της σαμσουνγκ δε θα μπορώ να το κλειδώσω ή να σβήσω τα πάντα; (θαρρώ πως έχει αυτές τις δυνατότητες)
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Θα μπορούσες σε παρακαλώ να απαντήσεις λιγο πιο συγκεκριμμένα; Δηλαδή: α) εάν μου το κλεψουν, παρακάμπτεται το αποτύπωμα; β) απ'της σελίδα της σαμσουνγκ δε θα μπορώ να το κλειδώσω ή να σβήσω τα πάντα; (θαρρώ πως έχει αυτές τις δυνατότητες) α) οχι β) μπορεις να κανεις διαφορα τωρα για διαγραφη νομιζω πως ναι αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αλλα οπως και να εχει πρεπει να εχεις κανει νομιζω πρωτα κατι ρυθμισεις στο κινητο ωστε να δωσεις δικαιωματα στην εφαρμογη. Εγω με το S7 εχω και της Σαμσουνκ και του ανδροιδ και το cerberus
kanesaxo Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι, εχω κάνει τις ρυθμίσεις για να δίνω δικαίωμα στην εφαρμογή της σαμσουνγκ, όταν το είχα πρωτοανοιξει.
e-tic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 ΟΚ, να παει να μαμηθεί το τηλέφωνο αν ειναι να με σφάξουν για 300ε, αλλα μέσα έχουμε εφαρμογές τραπεζων, κωδικούς, ένα καρο στοιχεία (για μένα που ειναι και εργαλείο δουλειάς). Στη σφαίρα της φαντασίας μου ειναι πως θεωρώ τα δεδομένα μου ασφαλή; Αν θέλουν να μπούν στο λειτουργικό και να δούν τα στοιχεία που έχεις αποθηκευμένα, θα το κάνουν. Το κλείδωμα με pin και το μοτίβο σπάνε εύκολα, απλά είναι κάτι καλύτερο απο το εντελώς ξεκλείδωτο. Μπορείς να έχεις εγκατεστημένες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών, όπως αναφέρθηκαν και παραπάνω, αλλά αν δεν τις χειρίζεσαι σωστά και έχεις στον browser σου αποθηκευμένους τους κωδικούς για αυτόματη σύνδεση τότε πάλι τα δεδομένα σου είναι εκτεθειμένα. Δεν συζητάω για φωτογραφίες, έγγραφα κτλ. Αυτά μπορούν να τα δούν χωρίς καν να ξεκλειδώσουν το κινητό, και φαντάσου κάποια στιγμή να δείς φωτογραφία του παιδιού σου σε καμιά περίεργη ιστοσελίδα... Αν συμβεί τέτοιο περιστατικό, τότε η πρώτη κίνηση, καθ΄οδόν προς το ΑΤ, πρέπει να είναι η αλλαγή όλων των ευαίσθητων κωδικών. Το καθησυχαστικό είναι οτι όταν σου κλέβουν το κινητό το θέλουν για μεταπώληση, οπότε συνήθως θα του κάνουν factory reset χωρίς να ασχοληθούν με τα δεδομένα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Αν θέλουν να μπούν στο λειτουργικό και να δούν τα στοιχεία που έχεις αποθηκευμένα, θα το κάνουν. Το κλείδωμα με pin και το μοτίβο σπάνε εύκολα, απλά είναι κάτι καλύτερο απο το εντελώς ξεκλείδωτο. Πως ακριβως σπανε? Γιατι εκτος του οτι δεν ειναι ευκολο, ειναι χρονοβόρο και αν το πας οπως πρεπει θες εξοπλισμο και γνωσεις Μπορείς να έχεις εγκατεστημένες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών, όπως αναφέρθηκαν και παραπάνω, αλλά αν δεν τις χειρίζεσαι σωστά και έχεις στον browser σου αποθηκευμένους τους κωδικούς για αυτόματη σύνδεση τότε πάλι τα δεδομένα σου είναι εκτεθειμένα. Δεν συζητάω για φωτογραφίες, έγγραφα κτλ. Αυτά μπορούν να τα δούν χωρίς καν να ξεκλειδώσουν το κινητό, και φαντάσου κάποια στιγμή να δείς φωτογραφία του παιδιού σου σε καμιά περίεργη ιστοσελίδα... Αν δεν τα εχεις στην SD που μπορουννα την βγαλουν τοτε κατα 99% δεν μπορουν διοτι το κινητο οσο ειναι κλειδωμενο αν το συνδεσεις σε υπολογιστη δεν το αναγνωριζει σαν συσκευη για να δεις τα αρχεια Αν συμβεί τέτοιο περιστατικό, τότε η πρώτη κίνηση, καθ΄οδόν προς το ΑΤ, πρέπει να είναι η αλλαγή όλων των ευαίσθητων κωδικών. Το καθησυχαστικό είναι οτι όταν σου κλέβουν το κινητό το θέλουν για μεταπώληση, οπότε συνήθως θα του κάνουν factory reset χωρίς να ασχοληθούν με τα δεδομένα. Επισης, υπαρχουν ρυθμισεις που μπορεις να κανεις για να κερδισεις χρονο με πιθανοτητα να βρεις τη συσκευση σου
e-tic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 1. Πως ακριβως σπανε? Γιατι εκτος του οτι δεν ειναι ευκολο, ειναι χρονοβόρο και αν το πας οπως πρεπει θες εξοπλισμο και γνωσεις 2. Αν δεν τα εχεις στην SD που μπορουννα την βγαλουν τοτε κατα 99% δεν μπορουν διοτι το κινητο οσο ειναι κλειδωμενο αν το συνδεσεις σε υπολογιστη δεν το αναγνωριζει σαν συσκευη για να δεις τα αρχεια 3. Επισης, υπαρχουν ρυθμισεις που μπορεις να κανεις για να κερδισεις χρονο με πιθανοτητα να βρεις τη συσκευση σου 1. Είναι θέμα μαθηματικών και ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων. Δεν είμαι ο κατάλληλος να το αναλύσω αλλά το συμπέρασμα είναι οτι δεν παρέχουν απόλυτη ασφάλεια και αν κάποιος θέλει να αφιερώσει χρόνο για να τα παρακάμψει, μπορεί να το κάνει. 2. Ένα android κινητό σε recovery mode σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις mount τον αποθηκευτικό χώρο. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα γίνεται και με τα iPhone, χωρίς να έχω ο ίδιος κάποια εμπειρία. 3. Ουσιαστικά εκεί καταλήγουμε. Τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα κλειδώματα σου δίνουν το χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες. Για το λογισμικό της samsung που αναφέρατε παραπάνω δεν γνωρίζω κάτι, αλλά θα ρωτήσω: a) Για να λειτουργήσει χρειάζεται σύνδεση στο internet; Και αν δεν έχει internet; Γίνεται bind με την SIM; Και αν την αφαιρέσουν; c) Χωρίς internet και χωρίς SIM λειτουργεί;
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 1. Είναι θέμα μαθηματικών και ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων. Δεν είμαι ο κατάλληλος να το αναλύσω αλλά το συμπέρασμα είναι οτι δεν παρέχουν απόλυτη ασφάλεια και αν κάποιος θέλει να αφιερώσει χρόνο για να τα παρακάμψει, μπορεί να το κάνει. 2. Ένα android κινητό σε recovery mode σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις mount τον αποθηκευτικό χώρο. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα γίνεται και με τα iPhone, χωρίς να έχω ο ίδιος κάποια εμπειρία. 3. Ουσιαστικά εκεί καταλήγουμε. Τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα κλειδώματα σου δίνουν το χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες. Για το λογισμικό της samsung που αναφέρατε παραπάνω δεν γνωρίζω κάτι, αλλά θα ρωτήσω: a) Για να λειτουργήσει χρειάζεται σύνδεση στο internet; Και αν δεν έχει internet; Γίνεται bind με την SIM; Και αν την αφαιρέσουν; c) Χωρίς internet και χωρίς SIM λειτουργεί; 1) Υπαρχουν παααρα πολλοι συνδυασμοι και ακομη και με τα καταλληλα εργαλεια μπορει να παρει πααααααααααρα πολυ καιρο. Βαλε και τα 30 δυετερολπετα καθε 3 προσπαθειες βαλε και οτι μπορει να εχει 8ψηφιο κωδικο αστο.. Στη θεωρια ειναι καλα στην πραγματικότητα δεν ισχυει 2) Και αν δεν μπορει να κλεισει το κινητο? Στο λεω γιατι το δικο μου δεν μπορεις να το κλεισεις 3) Υπαρχουν πολλα που μπορεις να κανεις οπως: στελνεις μηνυμα στο κινητο σου και ενεργοποιεις τα δεδομενα αν δεν ειναι αν εχουν βγαλει την καρτα με το που συνδεθει σε δικτυο θα επικοινωνησει με εμειλ οταν βαλουν καρτα θα σου ερθει μηνυμα με συντεταγμενες και ολα τα ωραια απο την καρτα που μπηκε οποτε μετα μπορεις να ανοιξεις ιντερνετ και γενικα ξανα να κανεις οτι θες 4)Επισης υπαρχει τροπος που ακομη και μετα απο factory reset εχεις προσβαση στην εφαρμογη ανεύρεσης της συσκευης! Εχε στο μυαλο σου που μιλαμε για καποιον που κλεβει για λεφτα και δεν θα κατσει να χαλασει χρονο με συσκευες που δεν μπορει να βγαλει ακρη ειδικα αν δεν εχει γνωση
e-tic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 1. Δεν διαφωνώ οτι χρειάζεται χρόνος για να μπεί κάποιος σε κλειδωμένο κινητό. Παραθέτω ένα άρθρο το οποίο ισως και να μην είναι το πλεον κατάλληλο, αλλά είναι το πρώτο που βρήκα με μια απλή αναζήτηση. 2. Βγάζεις την μπαταρία. Αν δεν είναι αποσπόμενη τότε το αφήνεις να αποφορτιστεί και να σβήσει μόνο του. 3-4. Δεν έχω εμπειρία απο τα anti theft λογισμικά οπότε δεν θα πώ τίποτα παραπάνω. Απλά εξέφρασα κάποια ερωτήματα έχοντας κατά νου το κλείδωμα βάση ΙΜΕΙ που γίνεται (και) στην Ελλάδα, το οποίο όμως προϋποθέτει οτι όταν στο κινητό εγκατασταθεί και λειτουργήσει κάποια SIM, αυτό πρέπει να βρίσκεται σε δίκτυο Ελληνικού παρόχου.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Τελος παντων δεν ειναι ευκολο να σπασεις τον κωδικο στο λεω με σιγουρια γιατι κανω μεταπτυχιακο πανω στο forensic και τωρα κανω πτυχιακη πανω σε android. Ναι αλλα μεχρι να αδειασει η μπαταρια μπορει να παρει ωρα που μπορει να σε εχουν βρει οσο για τα λογισμικα πχ το Ceberus μπορεις να το κανεις εφαρμογη του συστηματος οποτε δεν σβηνεται ουτε με factory reset οποτε οτι και να κανει οταν βαλει καρτα ή συνδεθει στο ιντενετ θα επικοινωνήσει με το μειλ σου/κινητο σου 1
Mikeasdf Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Σπεκτ, επειδη και γω s7 εχω, τι ακριβως ειναι το cerberus λογισμικο? Επισης, υπαρχει καποια διαδικασια που πρεπει να κανω ωστε να μου ερθει εμαιλ σε περιπτωση που μου το κλεψουν και το ενεργοποιησουν?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Σπεκτ, επειδη και γω s7 εχω, τι ακριβως ειναι το cerberus λογισμικο? Επισης, υπαρχει καποια διαδικασια που πρεπει να κανω ωστε να μου ερθει εμαιλ σε περιπτωση που μου το κλεψουν και το ενεργοποιησουν? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&hl=en Τα πως θα σου στελνει το κινητο εξαρταται απο τις ρυθμισεις εγω πχ εχω να μου στελνει μηνυμα σε 3 αριθμους οταν μπει SIM η οποια δεν ειναι εξουσιοδοτημένη και πχ σε 3 αποτυχημενες προσπαθεις ξεκλειδωματος ή αν ανοιξει χωρις SIM μου ερχεται μειλ. Για οτι αλλα θες ΠΜ 1
e-tic Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Τα έχουμε κάνει λίγο αχταρμά και δεν είναι σαφές αν το ζητούμενο είναι η ανεύρεση της συσκευής ή η ασφάλεια των δεδομένων. Αν κάποιος σου κλέψει το κινητό με σκοπό να το πουλήσει, τότε χ3στηκ3 για τα δεδομένα σου. Το πολύ-πολύ να δοκιμάσει να κάνει factory reset πριν το δώσει στον κλεπταποδόχο τον οποίο και θα βρείς με το Cerberus. Αν ο σκοπός του είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σου τότε ούτε κάρτα SIM θα βάλει, ούτε στο internet θα το συνδέσει, πιθανώς να το ανοίξει κιόλας για να αποσυνδέσει τις κεραίες και να μην είναι ορατό πουθενά στον κόσμο. Μετά θα κάνει ότι ξέρει και μπορεί για να δεί το περιεχόμενο της συσκευής σου. Εδώ δεν θα σε βοηθήσει το Cerberus. Εδώ θα διασωθεί η ασφάλεια των δεδομένων σου μόνο αν έχεις εφαρμόσει κάποιου είδους ισχυρή τεχνική απόκρυψης/κρυπτογράφησης των πληροφοριών σου. ΣΣ: Και εγώ κάνω μεταπτυχιακό, με ένα απο τα μαθήματα να είναι "Προστασία και ασφάλεια πληροφοριών και συστημάτων" (Τεχνικές προστασίας ευαίσθητων δεδομένων, ανάλυση ευπαθειών σύγχρονων συστημάτων επικοινωνιών, στοχευμένες τεχνικές ασφάλειας). Αυτό δεν σημαίνει οτι είμαι master της κρυπτογραφίας και της ασφάλειας δεδομένων, απλά παραθέτω σκέψεις και απόψεις. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Τελος παντων για να μην λεμε πολλα ασχετα νομιζω συμφωνουμε στο οτι κανεις δεν θα σου κλεψει το κινητο για τα δεδομενα αλλα για να το σπρωξει οποτε και δεν θα μπει στη διαδικασια να σπασει κωδικους κλπ. Να βρεθει το κινητο μπορει με διαφορους τροπους και υπαρχουν διαφορα που μπορεις να κανεις για αυτο.
Mikeasdf Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Bασικα το ανοιξα το θεμα και για αυτο το λογο, πληροφορηση ως το τι μπορουμε να κανουμε για να ειμαστε λιγο πιο προετοιμασμενοι σε μια τετοια περιπτωση, οποτε ο,τι γνωση εχετε δεκτη
kage Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Σιγουρα ειναι τεχνολογικο φορουμ?! Τα κινητα ειναι αχρηστα πια οταν τα κλεβουν και δυσκολα βρισκεις ιδιοκτητη και να ηθελες...(γυρισε υπερ των εταιρειων η ασφαλεια) Παμε στα βασικα το κινητο θα ναι κλειδωμενο (pin /fingerprint /μοτιβο )οποτε δεν θα μπορει να μπει στις επαφες για να παρει τηλεφωνα να το επιστρεψει. Τωρα αν δεν ειχες ανοιχτο 3g ξεχνα το.στο wifi δεν εχει προσβαση αφου θα ναι κλειδωμενο ειπαμε.. Αν βγαλει και σιμ απο την αρχη τελειωσε απ ευθειας το θεμα. Οταν παει να κανει hard reset φορματ θα ζητησει ΑΡΧΙΚΟ email+password δεν θα ξερει και τελος.. Υ.γ. η μονη λυση που δεν θα σας τρωει τσαμπα την μπαταρια ειναι να γραφετε στην home page το νουμερο σας Υ.γ.2 απο το 2014 οι εταιριες κινητης κλειδωνουν τα imei αφου εχεις κανει καταγγελια στην αστυνομια για κλοπη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα