Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω εχω σπιτι αλλα δουλεια οχι στανταρ αλλα οταν δουλευω συνηθως καλοκαιρι σε χωματουργικα μηχανηματα δουλευω φουλ και με αυτα περναω και τον χειμωνα μεχρι να φυγουν οι βροχες αλλα η ανασφαλεια του αυριο με κανει να ψαχνω κατι πιο σιγουρο. Ειναι αγρια τα πραγματα εξω παντως οπως βλεπω κι εγω απο βομβιστικες επιθεσεις και κολλαω και στην οικογεννεια, αν ημουν μονος μου θα με εφταναν ανετα τα λεφτα οποτε δε θα το σκεφτομουν αλλα τωρα πρεπει να το σκεφτω πολυ καλα . Η μετακινηση ειναι δωρεαν οντως.

Πήγαινε μόνος σου μην κουβαλήσεις γυναίκα και παιδί με το καλημέρα. Μετά από κανά χρόνο τους φέρνεις.

Λογικά δεν είναι μόνο το πενθήμερο και τα λεφτά, είναι και καμιά 35+ καθαρές μέρες άδεια τον χρόνο όταν οι άλλοι παίρνουν 22. Επίσης καλύτερη ασφάλεια και ιατροφαρμακευτικά.

Οι μετακινήσεις επίσης θα είναι (μάλλον) δωρεάν και για την οικογένεια.

• Like 1
Δημοσ.

Εδω εχω σπιτι αλλα δουλεια οχι στανταρ αλλα οταν δουλευω συνηθως καλοκαιρι σε χωματουργικα μηχανηματα δουλευω φουλ και με αυτα περναω και τον χειμωνα μεχρι να φυγουν οι βροχες αλλα η ανασφαλεια του αυριο με κανει να ψαχνω κατι πιο σιγουρο. Ειναι αγρια τα πραγματα εξω παντως οπως βλεπω κι εγω απο βομβιστικες επιθεσεις και κολλαω και στην οικογεννεια, αν ημουν μονος μου θα με εφταναν ανετα τα λεφτα οποτε δε θα το σκεφτομουν αλλα τωρα πρεπει να το σκεφτω πολυ καλα . Η μετακινηση ειναι δωρεαν οντως. 

Παντως εκει που θα μενετε για να βγαινετε με τα 2600 3 ατομα δε νομιζω να βαλουν βομβα αν αυτο σε καθησυχαζει :P

Οι μετακινησεις ειναι ενα μεγαλο εξοδο οποτε εχεις ενα καλο πλας. Εγω θα προτεινα σπιτι με 1000 λιρες περιπου τον μηνα (βρισκεις σε νορμαλ περιοχες ζωνη 4-6, δεν ειναι αδυνατο). Βαλε και 200 για τους λογαριασμους, μπορειτε να εχετε ετσι 1400 λιρες για να περνατε. Και βλεπετε.

Σιγουρα τα πραγματα ειναι παντου λιγο φλου αυτη την εποχη, βλεπε Brexit, Trump etc. Δεν μπορουμε να ξερουμε τι θα γινει ακριβως μετα το Brexit.

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας παιδια μολις με καλεσαν για online συνεντευξη απο Αγγλια για δουλεια ως οδηγος λεωφορειου. Ειχα στειλει βιογραφικα σε Ελλαδα και εξωτερικο μηπως κατσει κατι και μου ηρθε εκπληξη. Ειναι καποιος που ξερει απο γνωστο του ή εχει παει ο ιδιος στην Αγγλια για δουλεια να μου πει πως ειναι τα πραγματα εκει?? Ο μισθος καθαρα 700ευρω την εβδομαδα για 40 ωρες δηλαδη 2800 τον μηνα.  

ΠΟΤΕ δεν αναφέρουν στην Βρετανία καθαρά. Πάντα μικτά. Λονδίνο ο μέσος μισθός για οδηγός λεωφορείου είναι £31200 μικτά το χρόνο με τον μέγιστο σε εταιρίες όπως η metroline τα £34,000 και αρχικό τα £27000.

Ήτοι καθαρά το μέγιστο  £2,190.60 και το ελάχιστο £1,793.93 το μήνα. ΜΕΙΟΝ κρατήσεις για την ιδιωτική συνταξιοδοτική που είναι υποχρεωμένοι να σου παρέχει η εταιρία και συνδράμεις με ένα ελάχιστο επί του ποσοστού. ΜΕΙΟΝ συνδρομές προς τα συνδικάτα, που έχουν οι οδηγοί λεωφορείων.

Επίσης αν σου ανέφεραν εβδομαδιαίο μισθό και όχι ετήσιο, σημαίνει ότι δεν θα δουλεύεις και τις 48/52 εβδομάδες το χρόνου, και ιδίως αν είναι με μηδενικό ώρες συμβόλαιο, θα πληρώνεσαι μόνο τις εβδομάδες που θα δουλεύεις όταν θέλουν αυτοί και δεν δικαιούσαι άδειες κλπ.

Για Λονδίνο £2,200 είναι φιστίκια για ένα άτομο πόσο μάλλον για τρία. Θα χρειάζεσαι ΠΡΙΝ να υπολογίσεις για ενοίκιο,

~£150 δημοτικό φόρο

ελάχιστο £60 αέριο

ελάχιστο £50 ρεύμα

ελάχιστο £20 τηλέφωνο συν άλλα 20 για internet

ελάχιστο £25 το νερό, και αν είσαι με μετρητή πολύ παραπάνω.

ελάχιστο £10 για ασφάλεια σπιτιού (απαραίτητη)

κόστος κινητού, ή 2 κινητά αν είσαι με την γυναίκα. 

Ήτοι υπολόγιζε ως το λιγότερο ένα £350 για τα απολύτως αναγκαία.

συν τα μεταφορικά σου, που αν μένεις παραέξω λόγο κόστους ενοικίου μπορεί να σε βάζουν μέσα κανένα £200

Αν ζεις με ένα μήλο για μεσημεριανό, και μια σαλάτα για βραδινό ή τρως κάθε μέρα μακαρόνια, ρύζια μια σαλάτα κλπ, μπορεί να την βγάλει με ένα £10 την ημέρα δύο άτομα το φαγητό. Ήτοι άλλο ένα £300άρι.

Και ό,τι σου μείνει είναι για ενοίκιο, λοιπά έξοδα και το παιδί. Το οποίο φυσικά θα σου στοιχίσει £120-150 την εβδομάδα αν το πας σε childcare για να βρει η γυναίκα σου δουλειά. Και ένα σωρό ανάλογα το σχολείο το έτος. (υπολόγιζε ένα 4000 το έτος να είσαι μέσα. )

Και για ενοίκια Λονδίνο και σε κύκλο με ακτίνα από Κέντρο μέχρι Luton, κοιτάς για ελάχιστο 1200 το μήνα για 1 υπνοδωμάτιο διαμέρισμα.

Αν η γυναίκα έχει προοπτικές για καλή δουλειά και όχι χαμαλοδουλειά, θα τα βγάλετε πέρα. Δύσκολα αλλά θα βγουν.

Αν όχι μπορεί να είστε χειρότερα από Ελλάδα.

Αν έλεγε για οπουδήποτε αλλού βόρεια της νοητής γραμμής του Nottingham - Derby - Birmingham θα σου έλεγα ότι είναι ΟΚ λεφτά.

Αλλά όχι νότια αυτής της γραμμής.

Αν Ελλάδα έχεις δικό σου σπίτι, και βγάζεις λεφτά για να περνάτε καλύτερα από όπως τα περιέγραψα παραπάνω, καλύτερα κάτσε Ελλάδα. Δεν θα φας τον καιρό της Αγγλίας στην μάπα τουλάχιστον. 

• Like 16
Δημοσ.

Εδώ στην Ελλάδα δεν δούλευες σε λεωφορεία?

Σε τη χωματουργικα ήσουν χειριστής?

Εχω δουλεψει 6 μηνες σαν οδηγος λεωφορειου στο Δημοσιο και μετα το γυρισα στα χωματουργικα . Δουλευω τσαπακια και διαβολακια μεχρι και dumber ερπυστριοφορα και τετραξονικα φορτηγα. Καλο μεροκαματο οταν εχει αλλα εχει και πολλους μπιχτες 

ΠΟΤΕ δεν αναφέρουν στην Βρετανία καθαρά. Πάντα μικτά. Λονδίνο ο μέσος μισθός για οδηγός λεωφορείου είναι £31200 μικτά το χρόνο με τον μέγιστο σε εταιρίες όπως η metroline τα £34,000 και αρχικό τα £27000.

Ήτοι καθαρά το μέγιστο  £2,190.60 και το ελάχιστο £1,793.93 το μήνα. ΜΕΙΟΝ κρατήσεις για την ιδιωτική συνταξιοδοτική που είναι υποχρεωμένοι να σου παρέχει η εταιρία και συνδράμεις με ένα ελάχιστο επί του ποσοστού. ΜΕΙΟΝ συνδρομές προς τα συνδικάτα, που έχουν οι οδηγοί λεωφορείων.

Επίσης αν σου ανέφεραν εβδομαδιαίο μισθό και όχι ετήσιο, σημαίνει ότι δεν θα δουλεύεις και τις 48/52 εβδομάδες το χρόνου, και ιδίως αν είναι με μηδενικό ώρες συμβόλαιο, θα πληρώνεσαι μόνο τις εβδομάδες που θα δουλεύεις όταν θέλουν αυτοί και δεν δικαιούσαι άδειες κλπ.

Για Λονδίνο £2,200 είναι φιστίκια για ένα άτομο πόσο μάλλον για τρία. Θα χρειάζεσαι ΠΡΙΝ να υπολογίσεις για ενοίκιο,

~£150 δημοτικό φόρο

ελάχιστο £60 αέριο

ελάχιστο £50 ρεύμα

ελάχιστο £20 τηλέφωνο συν άλλα 20 για internet

ελάχιστο £25 το νερό, και αν είσαι με μετρητή πολύ παραπάνω.

ελάχιστο £10 για ασφάλεια σπιτιού (απαραίτητη)

κόστος κινητού, ή 2 κινητά αν είσαι με την γυναίκα. 

Ήτοι υπολόγιζε ως το λιγότερο ένα £350 για τα απολύτως αναγκαία.

συν τα μεταφορικά σου, που αν μένεις παραέξω λόγο κόστους ενοικίου μπορεί να σε βάζουν μέσα κανένα £200

Αν ζεις με ένα μήλο για μεσημεριανό, και μια σαλάτα για βραδινό ή τρως κάθε μέρα μακαρόνια, ρύζια μια σαλάτα κλπ, μπορεί να την βγάλει με ένα £10 την ημέρα δύο άτομα το φαγητό. Ήτοι άλλο ένα £300άρι.

Και ό,τι σου μείνει είναι για ενοίκιο, λοιπά έξοδα και το παιδί. Το οποίο φυσικά θα σου στοιχίσει £120-150 την εβδομάδα αν το πας σε childcare για να βρει η γυναίκα σου δουλειά. Και ένα σωρό ανάλογα το σχολείο το έτος. (υπολόγιζε ένα 4000 το έτος να είσαι μέσα. )

Και για ενοίκια Λονδίνο και σε κύκλο με ακτίνα από Κέντρο μέχρι Luton, κοιτάς για ελάχιστο 1200 το μήνα για 1 υπνοδωμάτιο διαμέρισμα.

Αν η γυναίκα έχει προοπτικές για καλή δουλειά και όχι χαμαλοδουλειά, θα τα βγάλετε πέρα. Δύσκολα αλλά θα βγουν.

Αν όχι μπορεί να είστε χειρότερα από Ελλάδα.

Αν έλεγε για οπουδήποτε αλλού βόρεια της νοητής γραμμής του Nottingham - Derby - Birmingham θα σου έλεγα ότι είναι ΟΚ λεφτά.

Αλλά όχι νότια αυτής της γραμμής.

Αν Ελλάδα έχεις δικό σου σπίτι, και βγάζεις λεφτά για να περνάτε καλύτερα από όπως τα περιέγραψα παραπάνω, καλύτερα κάτσε Ελλάδα. Δεν θα φας τον καιρό της Αγγλίας στην μάπα τουλάχιστον. 

Κατατοπιστικοτατος

• Like 1
Δημοσ.

σου ειπαν μερικα πραγματα, νομιζω περισσοτερα θα βρεις εδω, ζυγισε τα και αποφασισε 

http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-98/

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δουλεψει 6 μηνες σαν οδηγος λεωφορειου στο Δημοσιο και μετα το γυρισα στα χωματουργικα . Δουλευω τσαπακια και διαβολακια μεχρι και dumber ερπυστριοφορα και τετραξονικα φορτηγα. Καλο μεροκαματο οταν εχει αλλα εχει και πολλους μπιχτες

Με σύμβαση?

Αστικά η υπεραστικά?

Μπιχτες τη εννοείς?

Στο Λονδίνο δεν πρέπει να βγάλεις εκεί δίπλωμα λόγω που εκεί οδηγούν ανάποδα?

Δημοσ.

Με σύμβαση?

Αστικά η υπεραστικά?

Μπιχτες τη εννοείς?

Στο Λονδίνο δεν πρέπει να βγάλεις εκεί δίπλωμα λόγω που εκεί οδηγούν ανάποδα?

Ναι με 6μηνη συμβαση στον Δημο που ζω ημουν σε λεωφορειο και μετεφερα το προσωπικο και μαθητες καποιες φορες. "Μπίχτες" εννοω αυτους που δεν σε πληρωνουν στο τελος του μηνα ουτε και του επομενου , και αναγκαστικα φευγεις και ψαχνεις αλλου. Το διπλωμα που εχουμε ολοι τωρα ειναι Ευρωπαικο και στο Λονδινο μονο μια εκπαιδευση σου κανουν λιγες μερες και συνηθιζεις υποτιθεται . 

Δημοσ.

O Apoll είπε πολλά. Εγώ θα ήθελα να τονίσω μόνο να διευκρινίσεις ποιος είναι ο μισθός. Μου φαίνεται απίθανο να παίρνει ο οδηγός λεωφορείου τόσα λεφτά. Πιθανώς είναι μικτά αυτά. Για μετατροπή μικτού σε καθαρό μισθό κοιτάς εδώ: https://listentotaxman.com/

• Like 1
Δημοσ.

Μία από τις μαγικές λέξεις για να καταλάβεις αν τα λεφτά που σου λένε είναι αυτά που θα παίρνεις είναι η pro rata, κατάσταση που ισχύει σε δουλειές part time, συμβασιούχων, αναπληρωτών δασκάλων κτλ. Πληρώνεσαι δηλαδή μόνο τις ώρες/μέρες που δουλεύεις και όχι τις άδειες όπως είπε και παραπάνω ο Apoll.

Αν σου πούνε ότι θα πάρεις για παράδειγμα 500 λίρες pro rata για πενθήμερη εργασία, αυτά τα λεφτά θα τα βάλεις στην τσέπη μόνο αν δουλέψεις και τις 5 μέρες. Και δε σημαίνει ότι μια μέρα δεν πήγες γιατί ήσουν άρρωστος ή είχε κάποιο bank holiday οπότε δεν παίρνεις τις 100 λίρες που σου αναλογούν, μπορεί στο πρόγραμμα με τα δρομολόγια που θα βγάζουν να μη δουλεύεις πάντα 5 μέρες για 52 βδομάδες, αλλά να υπάρχουν βδομάδες με τετραήμερα οπότε αυτόματα πληρώνεσαι λιγότερα.

Λίγο off topic, αλλά ήταν το παιδικό μου όνειρο να γίνω οδηγός αστικού, ώρες ώρες ακόμα το αναπολώ.

• Like 2
Δημοσ.

Παραθετω τον συνδεσμο να δειτε λεπτομεριες που ισως κρυβουν παγιδες για καποιον που δεν ξερει

https://www.skywalker.gr/elGR/aggelia/ergasias/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85---%CE%9B%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF/2EA0EA91-2ECC-487A-B8DF-7BE68FB923B4

Δημοσ.

Παραθετω τον συνδεσμο να δειτε λεπτομεριες που ισως κρυβουν παγιδες για καποιον που δεν ξερει

https://www.skywalker.gr/elGR/aggelia/ergasias/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85---%CE%9B%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF/2EA0EA91-2ECC-487A-B8DF-7BE68FB923B4

Τουτέστιν;

Δημοσ.

Τουτέστιν;

Αμοιβη με φορο ή χωρις φορο , ωρες εργασιας , με συμβαση ή χωρις ,οτιδηποτε δεν θα προσεξει καποιος που δεν ειναι "παθων" 

Δημοσ.

Αμοιβη με φορο ή χωρις φορο , ωρες εργασιας , με συμβαση ή χωρις ,οτιδηποτε δεν θα προσεξει καποιος που δεν ειναι "παθων"

Άρα είναι παγίδα αυτού του τύπου οι αγγελίες αν δεν ξέρεις.

Οπότε πως θα κινηθεί ο φίλος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...