Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το τεβε να κανει ελεγχο στα τιμολογια;;;;

Nαι βέβαια. Με με ρωτήσεις που προβλέπεται και αν προβλέπεται.

Εχει συμβεί σε τουλάχιστο 5 άτομα γνωστούς, απ'το χωριό του πατέρα μου. (εκεί που είχω κι εγώ έδρα). Απλώς δεν είχα εξαίρεση ποτέ, λόγω επαγγέλματος.

Η εισφορά είναι 26,95% (20% συνταξη +6,95 υγείας) και υπολογίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Επίσης έχει ελάχιστο όσο αντιστοιχεί στα 586€ του βασικού μισθού που πρέπει να είναι περίπου 160€/μήνα. Πλέον το αν έχεις ΙΚΑ ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο , εξαιρέσεις δεν υπάρχουν

Ετσι ακριβώς. Και ζημίες να δηλώνεις, τα περίπου 160ε το μήνα δε τα γλυτώνεις.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^Αυτό πήγα να γράψω. Θετικό είναι αυτό, η φτηνότερη ασφάλεια μετά τον ΟΓΑ είναι αν δεν κάνω λάθος. (Που και παλιότερα ήταν φτηνότερη από το ΙΚΑ, μέχρι να ανέβεις κλίμακα τουλάχιστον).

Δημοσ.

Να πούμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, ότι δλδ από 452 πήγε 320 το ελάχιστο το δίμηνο.

Ναι αλλά ένας νέος ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει 20 χιλιάρικα το χρόνο (1666 ευρώ το μήνα) από 452 που πλήρωνε θα δώσει 900.Οσα έδινε το δίμηνο δηλαδή (αν τα έδινε) τώρα θα πρέπει να τα δίνει κάθε μήνα!

Τρομερό κίνητρο για νέους επαγγελματίες!

Δημοσ.

Εχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να επιλέγεις εσύ σε ποια εταιρεία θέλεις να ασφαλιστείς!

Ατελείωτο δρόμο έχουμε, μπορεί να μη γίνει και ποτέ!

Δημοσ.

Γιάυτο ακριβώς το μαύρο χρήμα, θα συνεχίσει να κυριαρχεί (γι'αυτους που μπορούν να κρύψουν φυσικά, με ότι ρίσκο συνεπάγεται αυτό).

Διότι, εάν το ΦΠΑ ήταν 15% και η εφορία 10% (τυχαία χαμηλά ποσοστά) όλοι (το μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστο) θα έκοβε τα πάντα.

Εγω προσωπικά σε οποιον πελάτη του λεω +24% για ΑΠΥ, μου λεει μη κόβεις δε θέλω...

Ατελείωτο δρόμο έχουμε, μπορεί να μη γίνει και ποτέ!

εννοείται πως δε θα γίνει ΠΟΤΕ σε αυτη τη χώρα...

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά ένας νέος ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει 20 χιλιάρικα το χρόνο (1666 ευρώ το μήνα) από 452 που πλήρωνε θα δώσει 900.Οσα έδινε το δίμηνο δηλαδή (αν τα έδινε) τώρα θα πρέπει να τα δίνει κάθε μήνα!

Τρομερό κίνητρο για νέους επαγγελματίες!

Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω.
  • Like 1
Δημοσ.

Τι εννοεις?

Βρισκεις υπερβολικο ενας Ε.Ε να βγαζει 20000 το χρονο?

Ένας νέος Ε.Ε. σε χωριό κάτω των 2000 κατοίκων να βγάζει καθαρά 20.000 το χρόνο; Ναι το θεωρώ απίθανο.

Μιλάμε για eshop που έχει κέρδη/τζίρο 20% συνήθως αρα θέλει 100κ τζίρο.

Δημοσ.

Οκ σε ενα χωριο 2000 δεν ειναι πιθανο εγω δεν μιλουσα αποκλειστικα για αυτους

Γενικά ναι υπάρχουν ανισότητες. Αν θες την άποψη μου το ΤΕΒΕ χαμένο θα βγει τελικά. Οι πιο πολλοί θα δηλώσουν ελάχιστα και από εκεί που ήταν στη χ κατηγορία μετά από 20 χρόνια ασφάλισης θα πληρώνουν 300€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...